2015-08-20 3418 views
本身係呢個集團嘅會員, 平時食開牛肉火鍋任食, 不嬲覺得quality 幾好。今日第一次食佢地嘅日本燒烤, 我地叫咗2種牛肉拼盤, 總共有六至七個種類, 可能因為唔係和牛, 味道真係食唔出分別。不過,絶冇諗過竟然會韌到嘲唔爛, 好幾片最尾都係格硬鯨呑。最奇怪係厚切牛舌... 個感覺好似食緊炆唔林嘅牛腩。老人家黎真係會嘲到假牙都甩, 或者salad啦, 我會覺得係全餐最好食囉。不過佢又好在坐足一晚都冇趕我地...
  • 海帶沙律
2015-08-18 2931 views
星期日晚去左牛角日本燒肉專門店, 我地係第一次離,我地點左和牛點燒都係入口即溶,好滑好香牛味,唔洗點調味料都好好味牛肉燒了之後非常好味, 肉質新鮮, 果然係主打!生蠔小小鮮甜, 有D沙魷魚都幾大條, 燒左之後好香, 好鮮甜極上澳洲牛舌切得薄薄地,配埋塩食,好味道,爽口,正!下次離食會試下D套餐!
星期日晚去左牛角日本燒肉專門店, 我地係第一次離,

我地點左

和牛
點燒都係入口即溶,好滑好香牛味,唔洗點調味料都好好味

牛肉
燒了之後非常好味, 肉質新鮮, 果然係主打!

生蠔
小小鮮甜, 有D沙

魷魚
都幾大條, 燒左之後好香, 好鮮甜
極上澳洲牛舌
切得薄薄地,配埋塩食,好味道,爽口,正!

下次離食會試下D套餐!
2015-08-16
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 和牛
  • 極上澳洲牛舌
2015-07-18 3606 views
午市定食,一個字~正。好味又抵食,叫左黑毛和牛燒肉定食,有幾個部位,最好味有分別有兩種,好林同有牛味,當然和牛味不夠當地日本濃啦,但都ok好食喎,連紫菜飯再加蔥真係絕配,仲有海帶湯,綠茶雪糕,飲品。
午市定食,一個字~正。好味又抵食
,仲有海帶湯,綠茶雪糕,飲品。
黑毛和牛午市定食
2015-07-18
$160 (Lunch)
黑毛和牛午市定食
2015-06-27 3438 views
第一次食,食左成$700幾蚊,結果是.....超級失望。牛舌好硬,牛肉不夠嫩,輕輕燒了燒沒燒太久都硬到不能入口。只有貴價的那碟和牛比較食得落口。飲品太多冰,一會兒沒喝就使飲品變淡了,所以不好喝。不價這個價錢。
第一次食,食左成$700幾蚊,結果是.....超級失望。
牛舌好硬,牛肉不夠嫩,輕輕燒了燒沒燒太久都硬到不能入口。
只有貴價的那碟和牛比較食得落口。
2015-06-25
Type of Meal
Dinner
2015-06-03 4055 views
今朝返到公司做下野,就密謀下晝半日OFF喇因為家姐E今日放假,想出去食下TEA呀!諗左好耐都唔知食乜好,諗住CANCEL之際就諗住出左旺角先算啦原本諗住去茶木食下野啦!點知超級勁多人,就落左下面間牛角啦!佢地個午餐真係好抵食喎!我同家姐兩個人叫左3個燒肉定食餐都係一佰八十蚊炸前菜~~~涼拌牛蒡絲牛肋肉~~~油指分佈平均,肉質都不錯肩脊肉~~~油脂比較多,肉味比較濃腹胸肉~~~油脂比較少,肉質都會"鞋"少少豚肉~~~好似豬腩肉,少少肥肉,味道都不錯真係一個又飽又抵食的下午茶
今朝返到公司做下野,就密謀下晝半日OFF喇
因為家姐E今日放假,想出去食下TEA呀!
諗左好耐都唔知食乜好,諗住CANCEL之際
就諗住出左旺角先算啦
我同家姐兩個人叫左3個燒肉定食餐都係一佰八十蚊炸
前菜
前菜~~~涼拌牛蒡絲
牛肋肉
牛肋肉~~~油指分佈平均,肉質都不錯
肩脊肉
肩脊肉~~~油脂比較多,肉味比較濃
腹胸肉&豚肉
腹胸肉~~~油脂比較少,肉質都會"鞋"少少
豚肉~~~好似豬腩肉,少少肥肉,味道都不錯

真係一個又飽又抵食的下午茶

2014-12-23
$100 (Tea)
牛肋肉
肩脊肉
腹胸肉&豚肉
2015-05-31 2998 views
因為有日係facebook show左個memory,係4年前同朋友係牛角食飯,所以成就左今晚呢餐。兩個人嗌左5樣野,特別推介王樣豆腐同埋蛋汁雞。平時都會叫辣油豆腐,但今次見到有新款,叫王樣豆腐,就試新野啦!呢個豆腐個醬咸咸甜甜咁,上面有隻温泉蛋,蛋汁加醬食個凍豆醬真係好好味,消暑必備。雞肉係燒完後點蛋汁食,蛋汁有好香濃蛋味,但雞肉淹得較咸。如果大家平日都喜歡蛋汁撈飯的話,我建議嗌碗白飯,將食淨既蛋汁撈匀,再加少少凍豆腐既醬,非常惹味!
兩個人嗌左5樣野,特別推介王樣豆腐同埋蛋汁雞。

蛋汁雞
王樣豆腐
2015-05-30
$200 (Dinner)
蛋汁雞
王樣豆腐
2015-05-21 2905 views
叫咗海鮮大滿足,蝦、扇貝、蠔等應有盡有, 蝦仲好大隻好新鮮,而生蠔燒完後很香口,扇貝都好正,而且牛肉燒咗之後好新鮮,肉質好正好林, 不愧為主打菜色! 其實其他都幾好食,好似魷魚咁,又大條又香,但最後我都係頂唔順要瘋狂食牛肉!! 甜品方面我推介雕魚燒,外脆內軟真係好正!
2015-03-10
2015-05-18 2456 views
即興的dinner~~ 難得在 MK 又成日見friend post 呢間d 野 個個都話好食所以就即興try try ~6點幾 仲未有乜人 唔洗等我哋未太肚餓 就叫了個和牛set. 好似$4xx 到d 牛係算唔錯嘅 但係分量不算多好軟 不算太肥加佢個 燒肉汁/鹽醬 都不錯吃但係當然唔可以同日本比啦$4xx 有 dd 貴啦其實.....但係 可能我地太猛火燒和牛佢哋有唔offer 幫我地換格格最後所有雜菜都變黑了完全無辦法食.....可惜 可惜
所以就即興try try ~
6點幾 仲未有乜人 唔洗等
我哋未太肚餓 就叫了個和牛set. 好似$4xx 到

d 牛係算唔錯嘅 但係分量不算多
好軟 不算太肥
加佢個 燒肉汁/鹽醬 都不錯吃
但係當然唔可以同日本比啦

$4xx 有 dd 貴啦其實.....
和牛set
但係 可能我地太猛火燒和牛
佢哋有唔offer 幫我地換格格
最後所有雜菜都變黑了
完全無辦法食.....
可惜 可惜
2015-03-14 3737 views
第一次光顧瓊華的牛角分店,裝潢與落單方式與其他分店無異因為人懶XD,所以點了部分烤肉部分熟食~電子化落單十分方便,隔離檯的日本客落單全靠佢牛油帶子是必點款招牌的牛腹肉,很有肉味,新手也能輕易控制火候這次挑戰厚切的牛舌,但實在不知怎樣看熟不熟,結果只烤了個半熟就吃了… 玉子豚角拉麵 - 普普通通,墊胃用石窩泡菜拌飯 - 先聲明這是2月在葵芳店吃的照片,瓊華店的一上菜己被吃掉來不及拍,但瓊華店的賣相較差料也少 (只得菜、蛋、泡菜和少少菇),雖然好吃但還是遜色不少
第一次光顧瓊華的牛角分店,裝潢與落單方式與其他分店無異
因為人懶XD,所以點了部分烤肉部分熟食~
電子化落單十分方便,隔離檯的日本客落單全靠佢
牛油帶子是必點款
招牌的牛腹肉,很有肉味,新手也能輕易控制火候
牛舌
玉子豚角拉麵
玉子豚角拉麵 - 普普通通,墊胃用
石窩泡菜拌飯

Other Info. : 正值新一輪的會員招募,所有店員都落力推銷,倒是沒有任何烤肉的指導/教學/建議/幫忙,這點也被葵芳店比下去了,下次會幫襯別的分店
2015-03-13
$150 (Dinner)
2015-01-27 4423 views
點了海鮮大滿足,有蝦,生蠔,扇貝,青口,蘑菇玉米等!蝦很大隻,肉很鮮甜,生蠔燒完後很香口,湯很鮮味,扇貝也很好吃 牛肉總體不錯!不過來牛角還是必吃牛肉系列啦! 甜品雕魚燒很好吃,慢慢地把它四邊都燒熱!外皮脆脆的,裡面紅豆香甜軟滑,仲要熱辣辣呢! 吃的很滿意,以後會再來!
點了海鮮大滿足,有蝦,生蠔,扇貝,青口,蘑菇玉米等!

牛肉總體不錯!不過來牛角還是必吃牛肉系列啦!
吃的很滿意,以後會再來!
2015-01-23
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2015-01-24 3910 views
成班同事口痕痕想話去食燒肉,我提議左去食牛角便宜得黎又好吃。其實好多香港人都鐘意食日式既燒肉店,細細碟可以叫多幾款。好彩今日七點前已去到唔使等好耐。由於有人唔食辣!!所以分開上...點知...唔沾醬的話係無咩味,而且d醬係唔多辣 牛角沙律-好鐘意個"薯波",菜好fresh。唔記得個名,入口即溶起口仲有殘餘既牛味起口。醬燒雞脾肉-好食!!!之前食過鹽燒都係覺得醬燒好食d蒜蓉牛油一口牛-咬落去滑到不能夠形容。草苺乳酪梳打,熱情果乳酪梳打,蘋果汁 芒果同草苺都好有藥水味大家可以試下熱情果紫菜玉子飯-我個人不吃,但同事話好正必叫。醬燒豬頸肉-好入味甜甜地咬落有醬必出黎。
海鮮燒餅
牛角沙律
牛角沙律-好鐘意個"薯波",菜好fresh。
唔記得個名,入口即溶起口仲有殘餘既牛味起口。
醬燒雞脾肉
醬燒雞脾肉-好食!!!
之前食過鹽燒都係覺得醬燒好食d
蒜蓉牛油一口牛
蒜蓉牛油一口牛-咬落去滑到不能夠形容。
芒果同草苺都好有藥水味

大家可以試下熱情果
紫菜玉子飯
紫菜玉子飯-我個人不吃,但同事話好正必叫。
燒蕃薯
醬燒豬頸肉
醬燒豬頸肉-好入味甜甜地咬落有醬必出黎。
泡芙~~~
2014-12-22
10 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)
海鮮燒餅
醬燒雞脾肉
紫菜玉子飯
2015-01-17 3357 views
 是晚到了牛角日本燒肉專門店, 老實講我地都係第一次幫襯, 由於這餐已是上個月吃的, 現在憑記憶再寫返個食評吧!最記得的是我地點了一碟牛肉, 一條大魷魚,  一碟生蠔等等, 其他的忘記了, 看相片吧牛肉燒了之後非常好味, 肉質新鮮, 果然是主打沒錯!魷魚其實都幾大條, 燒左之後好香其他的都不錯, 侍應服務態度也不錯, 整體上來講都會再幫襯的!

是晚到了牛角日本燒肉專門店, 老實講我地都係第一次幫襯,
由於這餐已是上個月吃的, 現在憑記憶再寫返個食評吧!

其他的忘記了, 看相片吧

牛肉燒了之後非常好味, 肉質新鮮, 果然是主打沒錯!
魷魚其實都幾大條, 燒左之後好香

其他的都不錯, 侍應服務態度也不錯,
整體上來講都會再幫襯的!
2014-12-17
  • 魷魚
  • 牛肉
2014-09-20 6192 views
我地三個人食下就既七折下午茶時段,大約2點-5點,7折左真係好鬼抵,三個人夾埋都係埋175蚊到,佢點餐個個方式真係新奇又得意,佢係用tablet黎落單,而且簡單易用,我地分別叫左兩個燒肉c餐同一個燒肉b餐,啲野食好快就黎到。燒肉都有兩種汁,一種係燒肉汁,一種係鹽醬,個人就鐘意食佢個鹽醬多D,因為佢係比較咸一啲,送埋佢個牛角飯簡直一流,而燒肉汁就係有少少甜甜地,唔鐘意咁重口味既人都可以試下。至於個牛角飯,其實都係紫菜飯,有D人會覺得好唔抵,因為要加12蚊,但食落其實比白飯係好食D,加上佢係可以任添,所以每次都食到停不了飲品方面就係有杯叫薑味汽水,感覺幾清新,又幾好味。

飲品方面就係有杯叫薑味汽水,感覺幾清新,又幾好味。
2014-09-11
$72 (Tea)
  • 牛角飯
  • 上級牛肋肉
2014-07-22 7657 views
燒肉好多間, 呢個level 來說, 總覺得牛角比同level 的出眾呢度不用高級消費,質素都可靠近極上級別, 不錯 不錯海蜇柚子沙律新品海蜇同其他海澡都新鮮爽口柚子味道突出好有咬口而且感覺清新極上澳洲牛舌極多筋...而且肥, 味道普通燒肉五品盛合(燒肉汁)份量2人一定夠食其中最正既係豬頸肉肥度適中, 燒完肉嫩香口juicy牛勒骨啖啖美味無渣 好juicy香蒽温泉玉子飯有紫菜同温泉蛋,因為有蛋汁所以冇其他汁。個人都係最愛牛角飯,haha黎到當然要食 牛角雪糕la! 今次食抺茶

呢度不用高級消費,質素都可靠近極上級別, 不錯 不錯
新品
海蜇同其他海澡都新鮮爽口
柚子味道突出
好有咬口而且感覺清新
極上澳洲牛舌
極多筋...而且肥, 味道普通
燒肉五品盛合(燒肉汁)
份量2人一定夠食
其中最正既係
豬頸肉肥度適中, 燒完肉嫩香口juicy
牛勒骨啖啖美味無渣 好juicy
香蒽温泉玉子飯
有紫菜同温泉蛋,因為有蛋汁所以冇其他汁。
個人都係最愛牛角飯,haha
黎到當然要食 牛角雪糕la! 今次食抺茶

2014-07-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$245 (Dinner)
2014-07-12 6580 views
已經成個月前食今日先有時間寫食評六月頭收工同朋友行街肚餓揾野食囉朋友話呢度幾好,一於試試七點去到,門口有人等位好像十分鐘就入座由朋友發版,印象中厚切日本牛舌好爽係爽得起來吾會有蘇味,香味超濃因為太正,到宜家都回味粟米好鮮甜,日本牛肉好嫩,但吾知邊個位置已經約定朋友準備揾日去
已經成個月前食
今日先有時間寫食評
六月頭收工同朋友行街
肚餓揾野食囉
朋友話呢度幾好,一於試試
七點去到,門口有人等位
好像十分鐘就入座
由朋友發版,印象中厚切日本牛舌好爽
係爽得起來吾會有蘇味,香味超濃
因為太正,到宜家都回味
粟米好鮮甜,日本牛肉好嫩,但吾知邊個位置
已經約定朋友準備揾日去