2015-07-29 1275 views
睇完戲順便食下大師,買左3球甜筒,盛惠69蚊。叫左士多啤梨芝士餅,曲奇雪糕,最底係朱古力味,配上士多啤梨和朱古力粒。雪糕好好味,又滑,但好快溶,士多啤梨好甜,但朱古力粒好硬&苦澀,個人不喜歡,錯誤選擇。
睇完戲順便食下大師,買左3球甜筒,盛惠69蚊。
2015-07-06
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$69 (Tea)
2015-04-14 725 views
姑仔送給我家的禮物---雪糕朱古力火鍋!預早一天於網上預訂時間、日期及到那間分店提取,在當天只要向店員遞上換領咭,店員便開始執拾雪糕火鍋材料,由何時開始雪糕由球狀轉為餅裝。回家後把朱古力放進微波爐加熱至溶,再倒進瓷碗內,下面放入點燃中的蠟燭,作用是令朱古力保持暖度,當冰冷的雪糕蘸上暖朱古力漿再等一等……脆皮耶!
姑仔送給我家的禮物---雪糕朱古力火鍋

Type of Meal
Other
2013-12-10 246 views
張優惠券今日就過期了,嗱嗱淋去換左佢。原來加多10蚊可以要多一球 於是揀左香蕉朱古力同士多啤梨芝士餅。 我覺得兩款都好味 不嗜甜的人可能會覺得甜左少少 。惟一吾好就係溶得較快
我覺得兩款都好味 不嗜甜的人可能會覺得甜左少少 。
惟一吾好就係溶得較快
2011-12-29 161 views
原本是來買雪糕火鍋劵,友人卻被凍櫃裏的雪糕蛋糕吸引。當中最「美艷」的,是那草莓粉紅色的雪糕蛋糕,上面一片白色雪花,整個蛋糕都很草莓,雪糕+聖誕,卻因為那草莓紅,一切都變得很warm就是它了,可選任何雪糕口味,還是忠於原著-士多啤梨味吧!到了吃蛋糕日了蛋糕的手工很細緻,其實我們70%吃它的外表的草莓果醬表面酸酸的,挺配合CREAM和STRAWBERRY的味道,STRAWBERRY的雪糕也不錯,如果能軟一點更好,解凍時間不夠呢。HD的雪糕當中我最愛比利時、NUTS,可是要配合這個限定版的蛋糕,惟有選草莓味了。HD的產品愈來愈貴了,這蛋糕小小的索價348元,不過在節日裏有這樣的一個主題蛋糕,不應抱著一般的心情去對待吧。
原本是來買雪糕火鍋劵,友人卻被凍櫃裏的雪糕蛋糕吸引。

就是它了,可選任何雪糕口味,還是忠於原著-士多啤梨味吧!

到了吃蛋糕日了

蛋糕的手工很細緻,其實我們70%吃它的外表的

HD的產品愈來愈貴了,這蛋糕小小的索價348元,
2011-12-24
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
2011-04-08 130 views
有張coupon 只需$10就買到...當然要去試一試la...我知Häagen-Dazs好食但好貴所以並唔係成日食.....入到去舖頭..待應見到三心兩意...佢好醒目咁話你可以試下味先再決定...我試左兩款...就決定食tiramisu...真係好香好滑...入面仲有d餅碎又有咬口..正呀~~其實個球唔係好大個...$10我都覺得ok..但如果以正價$35就真係極度唔抵la~~~~~~~
tiramisu

2011-04-07
TakeAway
$10 (Other)
tiramisu
2010-07-28 52 views
登登登登~~~~~~~ 千挑萬選, 終於由Häagen-Dazs 的雪糕蛋糕獲選為少爺的birthday cake~~~Creamy Series 的Flower Kiss (甜蜜心印心, 好sweet的名字) ~ 是macadamia nut, 正合少爺喜歡nuts的口味~是日改早了取蛋糕的時間, 店員都說ok~ 到取蛋糕時店員超級nice~~ 問小妹回程會否30分鐘, 預算要蛋少乾冰, 而且很貼心提醒小妹在吃之前要先放在室溫放10-15分鐘~晚上終於到吃蛋糕的時候了~~~~~ 打開蛋糕雖然跟在網上看的圖片有點兒不同, 不過也很精緻~ 最重要是蛋糕師傅好手工懂得寫中文字XD !!! 1lb 原來實際體積比較細, 分成8份每人只得1小角了~~ 外層白色和巧克力玫瑰都是cream, 雪凍了連甜膩感覺都好像被冰封住~ 幼滑macadamia nut雪糕夾離著粒粒碎果仁, 超好味~~ 少爺以及他1屋家人都吃得津津有味~ 最緊要的是少爺覺得開心~ 這個ice-cream cake完美地為我們這頁回憶寫個美好的句號。(((大概少爺不會看到這段文字, 還是好想說: 抱歉竟在那天1次又1次鬧脾氣

(((大概少爺不會看到這段文字, 還是好想說: 抱歉竟在那天1次又1次鬧脾氣, 很想很想陪你過每個生日呢~~ 嘿嘿嘿, 其實小妹搭單在當時許了這個願望~ 呵呵~~~)))

給小妹最愛的少爺 =]
給小妹最愛的少爺 =]
  • Flower Kiss
2009-01-29 38 views
我buy左三小球雪糕 ( $ 39 ) , 真係細個一個乒乓球, 仲有兩塊餅碎,兩小粒朱古力蛋糕........ 我要左 朱古力津子脆果, 夏威夷果仁, tirumisu, .......... 朱古力津子脆果,我覺得甜左D..., 但我男朋友中意..... 夏威夷果仁 , <係呍呢嗱味 + 果仁 > ,我中意食 tirumisu , < 充滿咖啡香 > , GOOD~~ 雖然好好味, 但真係細得滯..........
, 仲有兩塊餅碎,兩小粒朱古力蛋糕........
朱古力津子脆果,我覺得甜左D...
, 但我男朋友中意.....
夏威夷果仁 , <係呍呢嗱味 + 果仁 > ,我中意食

tirumisu , < 充滿咖啡香 > , GOOD~~

雖然好好味, 但真係細得滯..........

$20 (Tea)
2009-01-14 69 views
為體態著想,甜魔鮮有很放肆、重複又重複的吃著一款甜品,唯獨HD的雪糕真是無法抗拒的例外。慶祝25週年,HD又推出多項優惠,引得減肥中的我,天寒地凍也要吃雪糕: Belgian chocolate-香濃朱古力雪糕加上柔軟、半融和的朱古力片,予人超濃郁的朱古力感受,食極不厭,是我每次幫襯都必點的一款口味,也是我吞下兩數球也不會滯的口味! Cappuccino truffle-香濃幼滑的意大利泡沫咖啡雪糕,配上口感獨特的軟心朱古力,也是高度推介的口味。供應期有限,甜魔已經入了可以儲存較耐的迷你杯,大家有吃也要趁早! Chocolate hazelnut-早前推出的口味,帶脆的榛子粒豐富了口感,不過輸在朱古力味未夠濃郁,排名只能在belgian choco, choco & cookie, dark choco w/ orange之後。Bailey's-香甜醉人的滋味俘虜了龍的心,是他每次必點的一味! 最近還吃過一款特別口味,見有網友感興趣,也解構一下Vanilla caramel brownie:味如其名,這款雪糕以雲尼拿做膽,加上焦糖醬與brownie而成。本來三款都是甜魔喜愛的食材,不過

最近還吃過一款特別口味,見有網友感興趣,也解構一下
Vanilla caramel brownie:味如其名,這款雪糕以雲尼拿做膽,加上焦糖醬與brownie而成。本來三款都是甜魔喜愛的食材,不過加在一起滋味又不是太好;主要是焦糖醬不夠豐盛,另外雪糕brownie沒有理想的1:1比例,零碎又量少的brownie甚至混混濁了雲尼拿雪糕原有的滑溜質感。

最後在此總結一下,如非超級熱愛雪糕分子,任食計劃其實不算太值,可以改食多幾轉買二送二,少吃多滋味。祝大家都食得健康!
又有買2送2優惠, 正!
食之不厭 -- belgian chocolate
新特別口味
Vanilla caramel brownie
又有買2送2優惠, 正!
食之不厭 -- belgian chocolate
  • Belgian chocolate
  • Cappuccino truffle
  • bailey's
2008-08-29 29 views
** 此 食 肆 的 第 二 個 OK **尋日(28-8-2008 Thur)女經理有心地請我o地部門食七星伴月雪糕月餅,我o地自己抽一粒’星’o黎食,個樣唔差,我唔知係咩味,只覺得唔係普通味o既雪糕,當中少少o既芒果味雪糕味道就好好,搶晒.而面o個塊印有logo o既朱古力都唔太甜,OK o既.又多謝呢位經理o既心意,我o地食得好開心呢.佢話一盒要4百幾蛟,真係好貴.
** 此 食 肆 的 第 二 個 OK **

而面o個塊印有logo o既朱古力都唔太甜,OK o既.

又多謝呢位經理o既心意,我o地食得好開心呢.

佢話一盒要4百幾蛟,真係好貴.
Type of Meal
Tea
2008-08-02 19 views
信用卡優惠:雙球鮮果華芺筒$39雪糕: 芒果熱情果 + cranberry生果: 士多啤梨果醬: 士多啤梨糖果: 朱古力碎始終覺得cranberry最好味如果要其他味 不如去超市買la同老婆share 一個筒有老婆"喂" 咩都甜 咩都好食
信用卡優惠:

如果要其他味 不如去超市買la

同老婆share 一個筒
有老婆"喂" 咩都甜 咩都好食

2008-01-02 20 views
同朋友到此吃雪糕做下午茶,要了個waffle筒,而雪糕球要了夏威夷果仁加野莓,配料就要了strawberry加芒果醬和果仁碎。waffle夠脆,很香的蛋味。野莓雪糕酸酸地,但當混有其他配料與雪糕一起吃,好balance,我覺得好好食,咬落去狠有好多果仁粒,硬硬地,口感豐富。店員好體貼,知道我地兩個人食一杯雪糕,佢主動兩個匙根俾我地,不錯!

2007-12-28 13 views
平安夜同聖誕節正日都俾左朋友,留番boxing day同媽媽一齊過聖誕。媽媽一向都鍾意食呢度既雪糕,所以就專登搭車黎食。呢度本來只有一檯兩椅,但今次黎發覺唔見左。可能間野太細掛,原本放檯椅的地方改了擺貨。我地點了$50的plan,即係兩球雪糕加配料。兩球雪糕要了士多啤梨芝士餅同夏威夷果仁,併上鮮果士多啤梨再加芒果醬,topping揀了杏仁碎。果筒就一定係窩夫筒,好香蛋味,食極唔厭。杏仁碎配埋夏威夷果仁雪糕好正,不過真係幾甜,久唔久放縱自己都好。哈哈!最緊要媽媽食得開心,I love you, Mummy^^
平安夜同聖誕節正日都俾左朋友,
留番boxing day同媽媽一齊過聖誕。

媽媽一向都鍾意食呢度既雪糕,
所以就專登搭車黎食。

呢度本來只有一檯兩椅,
但今次黎發覺唔見左。
可能間野太細掛,
原本放檯椅的地方改了擺貨。

我地點了$50的plan,
即係兩球雪糕加配料。
兩球雪糕要了士多啤梨芝士餅同夏威夷果仁,
併上鮮果士多啤梨再加芒果醬,
topping揀了杏仁碎。
果筒就一定係窩夫筒,
好香蛋味,食極唔厭。

杏仁碎配埋夏威夷果仁雪糕好正,
不過真係幾甜,久唔久放縱自己都好。
哈哈!

最緊要媽媽食得開心,
I love you, Mummy^^

2007-08-19 16 views
單球冰淇淋巳經由$29 加到$29.9,因為好味,依然心甘情願幫趁。連續兩天到樓上跟客戶見面(當然包括被那位卸膊「IT Senior Manager」插)。黑臉到這兒買雪糕食,降溫消暑。試了草莓芝士餅(超足料,好好好味!)和蘋果焦糖雪糕(好rich,好香濃)。但其實兩款都係超甜!各女士們,請三思!
但其實兩款都係超甜!各女士們,請三思!
1K
2007-08-01 49 views
我最疼愛的小表弟生日,咁啱佢爸媽都在死公榦,唱生日歌的重任就落在我們一家的身上。我見此蛋糕色彩繽粉,外形有點像迴旋木馬,味道又是表弟喜歡的cookies and cream ,於是便欽點了御用跑腿替我在葵芳的Haagen daz 將它買回來。此蛋糕偏多cream,不合個人口味,論外形、論味道都偏向適合小朋友。

2007-06-17 23 views
絕少吃冰淇淋的我,因為收到一張冰淇淋招待卷,於是便有機會吃此店的特色冰淇淋!自此,每次到這個商場,都會特地跑來吃一球($29 / 球),吃過就知道這是足料好味。最喜歡的當然就是「Coconut Macaroon」,有椰絲碎屑,好有質感。而「Raspberry PannaCotta」賣相甚是漂亮。至於「Green Tea」都是我常吃的口味。曾經試過那兒的綠茶雪糕特飲($60),係貴,但係好足料好味道!奈唔奈一次半次,係享受!