2007-08-14 10 views
今日去用左張就黎到期既雪糕贈券(入會時送),雖然完全冇幫襯,但職員都好有禮貌,好有耐性...今日係六點前竟然有好多人幫襯,可能係放暑假既關係?
2007-07-09 27 views
難得朋友仔肯陪我這個雪糕癡一齊癲, 又去食雪糕做飯後甜品.雖然係外賣, 店員都好好人俾我地試下唔同味道, 在三心兩意下點左- mango & passionfruit (呢個係我要推薦既新口味, 少少酸, 清香得來唔假, 加上係milk base, 好滑, 似gelato)strawberry cheesecake (好食, 但相比下甜少少, 有粒粒餅乾碎, 加強咬口).其實另一款新口味apple crumble 都好食, 不過有D似toffee糖, 我地唔想食太濃, 所以今次冇揀.朋友仔, 我地下次又試下其他囉!
難得朋友仔肯陪我這個雪糕癡一齊癲, 又去食雪糕做飯
甜品.

朋友仔, 我地下次又試下其他囉!
2006-10-05 13 views
買唔買Haagen Dazs雪糕月餅? 掙扎好耐,最終都係忍唔住買了。一盒有六個,口味不同。士多啤梨,咖啡,果仁,云呢拿任君選擇。當然,我不是每種味都試過,只是吃過云呢拿和士多啤梨,其中我較喜歡云呢拿。冰涼的芒果雪糕配合云呢拿,幾正!加上外面的朱古力脆皮,口感唔錯,而外層的朱古力亦唔會太甜,蓋過裡面雪糕的香甜味。總言之配搭是一流!或許是平時較小機會吃這類的甜點,所以幾鐘意。
2006-08-15 14 views
上星期五在神推鬼擁下去Haagen Dazs吃冰淇淋。真奇怪,平時不嗜Haagen Dazs,可能因為從早到晚只吃一餐過於肚餓,演變成很想吃甜點。誰知入座不久湊巧遇上范西嘉和她媽媽,於是三人坐在一起。我點了雪山烈焰($83)和Forestberries($55)。雪山烈焰即是火焰雪山,蛋白加糖霜打成的外層包著內裡的巧克力冰淇淋、草莓冰淇淋和夏威夷果仁冰淇淋,有薄薄海綿蛋糕墊底,吃前澆上烈酒點火燒焦蛋白。平生未吃過火焰雪山,所以不知道原來酒的份量如此驚人!酒味濃得已超過可以接受的程度,蛋糕盡吸酒後更是超級難吃,用無比的忍耐力才勉強吃剩少許蛋白。雪糕沒有沾酒的部份完全無問題,比較喜歡夏威夷果仁味,有果仁香,果仁碎粒有咬勁。蛋白糖霜燒焦的部份較好吃。Forestberries是特飲,野莓雪糕加奶昔(?)加一至兩顆紅桑子、黑莓之類的像豌豆般小的鮮果。強調不加冰(冰有甚麼好吃?),端上時是冰淇淋球是沈下去的。柔滑好味。不過兩樣東西不能同時吃,否則甜品誤當正餐兼且可能飽死。雖是大公司,服務水平實在不敢恭維。雪山烈焰送上時,女服務生先在酒上點火再澆上蛋白霜,一個唔該淋上大腿,牛仔褲上起了幽藍的低溫火
上星期五在神推鬼擁下去Haagen Dazs吃冰淇淋。

不過兩樣東西不能同時吃,否則甜品誤當正餐兼且可能飽死。

雖是大公司,服務水平實在不敢恭維。雪山烈焰送上時,女服務生先在酒上點火再澆上蛋白霜,一個唔該淋上大腿,牛仔褲上起了幽藍的低溫火焰。
還好甚麼事也沒有,也還好是牛仔褲,不是抓毛褲,否則明天肯定不能上班。
如果有甚麼冬瓜豆腐,人證物證俱在,我要告他們啊!不過既然沒有事,不想她飯碗不保,也就算了。

范西嘉和母親每人點一樣東西,范西嘉的班戟配冰淇淋等了十分鐘,直到差不多吃完,伯母的熱飲遲遲未上,她們在座位上不斷埋怨。
伯母向她投訴店方,認為應該由她出面投訴,她說講了也沒用,下次不來這兒吃就是。
結果女服務生說漏了伯母的單,她早已氣上心頭,索性取消。
堂食店面只有一個服務員,其他像隱形,難道外賣區稍為多人就要全部人出力招呼?送食物速度奇慢,其他等待的食客變成長頸鹿,一副「你知道我在等你嗎?」的表情。

埋單的速度也慢,要不是我們一把抓住服務生,將分單詳情一口氣講完,恐怕埋單時間會拖得更長。
出第一張單的時候,范西嘉查單,發現竟然多了伯母的飲品。
嘻嘻,剛才不是說漏了伯母的單嗎?為甚麼此時突然頭腦清醒,記得要付錢?
可以選擇,一定不付加一,他們的服務實在不配。給他們加一是對我們的侮辱。

出品好,價錢中上但服務不好,很難令人再光顧。
(Non-member)
2005-11-17 23 views
今晚和男友和2個朋友點0左個朱古力火鍋,好大份。4個人先食得0西!個朱古力火鍋有朱古力漿同Rasberry漿,rasberry漿酸酸地,用0黎點朱古力味雪糕ball同朱古力味餅乾.蛋糕就好D。但係個朱古力漿就唔係好濃味,不是太特別﹏D生果好新鮮,butD餅乾好難食。$198+service charge都係OK抵,勝在地方好坐,可以relax0下,傾o下計。
D生果好新鮮,butD餅乾好難食。
早前又同一班鍾意食雪糕的朋友來吃,一如以住,我們又點了~九個球的雪糕盤:真係好抵食,九個球,仲有2個SAUCE同埋D生果,都係百幾蚊!!真係好物超所值^^正到爆~~入口即溶的雪糕^^LEMON雪笆一定要食^^仲有,今次終於食左個朱古力火喎,唔係好甜,有D旦糕同餅,又有D生果,D旦糕都幾好味,不過D餅真係唔係咁好食,UN UN地!不過真係好鍾意呢間!!因為個度又唔會好多人,又可以坐好耐!!我地坐左起碼五個鐘,都無人比面色我地睇!!真係一個舒服,同朋友靜靜chat的好地方^^
早前又同一班鍾意食雪糕的朋友來吃,一如以住,我們又點了~

2005-08-22 7 views
一落巴士入來,就見到這裡,仔仔話要食。所以就入來,已見有人幫襯。咁我同個男待應講要一個士多啤梨單寶筒,點知個哥哥當聽不到,叫我先選味道。咁我又重覆講多次哪,點知他還是當聽不到咁,而這裡又只得佢一個做,所以我們就只好走了。今時今日又一間咁服務的食店,重要是成$29.00個單寶筒,真的有冇攪錯。之後我們食完麥記,玩完行完又上來了,因為仔仔囉。今次好好多了,有成七、八個人做,所以今次好成功的買了個單寶筒了。如下次再來,真的越遲越好了。
2005-05-02 35 views
放假做孝順仔,同媽子行太古城,剛好太座亦購物完畢,一起去吃下午茶。同媽子由底行到上頂,佢唔係無興趣,就嫌貴,又或是拋低一句「我都識煮,有咩特別?」,就行左去。唯獨是當臨離開時,經過這裡,佢問「呢度野咩來架?」,佢竟然有興趣食雪糕,所以就一行三人來幫襯。呢度光猛又整潔,來吃吃雪糕傾下計,又真不錯。呢度有堂食,外賣亦可以在高檯坐下慢慢吃,價錢當然有別。我們趕著走,所以外賣算了。在雪櫃前揀來揀去,終於有了選擇,是夏威夷果仁、檸檬雪芭同綠茶。三個之中,一致投票選出,以夏威夷果仁最好味,奶味足,又夠香,不太甜,裡面有粒粒夏威夷果仁又有咬口,連媽子都說好食,無走雞;檸檬雪芭幾清新,偏酸了一點,但如果吃了肥膩的食物,以這款口味平衡一下又真的不錯;綠茶是我的選擇,比較圯其餘兩款,味道就中規中矩,綠茶味幾香,不太甜,都不錯。脆筒凍了一點,好彩都脆。不過廿幾蚊一個雪糕球,做好一點也不為過。三個球九十蚊有找,媽子吃得滿意,對於我來說當然物有所值。
三個球九十蚊有找,媽子吃得滿意,對於我來說當然物有所值。
2005-03-30 8 views
服務員態度誠懇, 很有耐性, 仲話可以試吓D味先買, 慢慢試!Ice cream quality of course good la!

2005-02-06 11 views
飯後甜品時間去到,店員見我們站在門口等,但都沒有要過來serve 的意識(?!)入座後,店員遞上餐牌,掙扎下order了:1) crepe(忘了名子) --- 是店員推介的,因不是每天也弄該款醬汁,恰好當天有,就要了!好像有點酒味,but雪糕只得兩球!!2) 玫瑰薑茶--- 壺上,很英式的感覺,杯內有檸檬片及小玫瑰乾花~味道是不用說la~~~唯獨是此店的服務.....店員總給人很生手的感覺!!~
入座後,店員遞上餐牌,掙扎下order了:
味道是不用說la~~~
唯獨是此店的服務.....店員總給人很生手的感覺!!~
(Non-member)
2005-01-19 15 views
一入黎就見到好多唔同flavors, 有好多種我都想試﹐所以同叫個server 俾少少我試下。。。試左bailey's, 因為聽朋友講過話好正﹐我試過之後覺得無咩特別﹐隻酒仲好飲D~ 之後仲試左一個有cookies 既﹐好似係oreo﹐不過唔多記得啦﹐味道都OK既~最後都係買左一個scoop strawberry cheesecake, 因為strawberry 同埋cheesecake 我都好鍾意﹐味道好正!!! 雪糕裡面有好多chunks of cheesecake, strawberry 味都好重下~ 同埋haagan dazs 既雪糕果然同gelato 唔一樣﹐呢種滑好多~~