2007-10-12 28 views
想不出個什麼詞形容這頓甜品加餐,主要還是因為——我和媽媽都饞啦,加上它們近期推出的系列幾吸引人,就選了適合二人分享的升級版double scoop(double-scoop + fruit + sauce + topping)。藍莓味似乎是新出的,至少上次沒有看到,較甜且奶味較重,坦白講有少少失望,還是更喜歡草莓和朗姆味!(我又想起上個學期理大舉辦文化交流活動哈根達斯任食啦~)
(我又想起上個學期理大舉辦文化交流活動哈根達斯任食啦~)
2007-07-11 2 views
其實我一向並不愛Haagen-Daz, 我怕他太膩太rich....但今晚的experience也是不錯哦!Coffee: 咖啡超香濃,跟其他brand的coffee flavor比起來較甜,但都算ok, 可接收。奶味好重,好滑....好creamy! Greentea: 顏色足夠,但flavor就不太夠呢...淡淡的綠茶味,你可以說他清淡,但apply在綠茶內就只有"不夠香濃“了。但也勝在不甜不膩...吃完沒有口乾出現。不過要是我要吃greentea的,下次也不用選Haagen-Daz的。Strawberry Cheesecake: 嘩!第一口就覺得好像“真寶珠“的strawberry n' cream!!! 奶夠濃,好香果味,裡面有一顆一顆小小的cheesecake bits, 曾加了口感,幾特別~但這個雙對也較甜膩,少吃就多滋味~

2007-05-20 10 views
不知是否新口味,但連一向對Haagen Daz沒強烈感覺的我都被他迷到了!White Peach Sorbet: 非常的清香!!不太甜,白色,淡淡的桃子味好refreshing~ 搭落還有桃駁梨的蜜味,就像在吃真實的水果。好解渴,超好味道呀!除了raspberry sorbet, white peach sorbet成為了new favorite~

2007-05-19 10 views
彼此的功課、工作都忙得緊,卻仍然忙裡偷閒,與龍渡過了一段靜靜的甜蜜時光。 我們點了意大利桑果奶凍新地狂熱,及雙球雪糕(芒果雪葩及夏威夷果仁),坐在角落慢慢品嚐。 Haagen Dazs的美味寫了很多次,這一次的雪糕雖美味,也不重複了。今次反而想讚海港城店的環境,十分寧靜舒適,加上輕音樂作點綴,情調竟是十分的好。當值店員的服務態度也值得一讚,溫文有禮,細心體貼,令人窩心。 實在是一段美好的時光。無疑Haagen Dazs可以穩守雪糕市場一哥地位!

2007-05-13 10 views
宛宛hon講開想食Haagen Dazs,既然有個即興tea,何不再黎一個即興雪糕??? 本以為去星光行分店,原來漢口道都有,真大鄉里!呢間漢口道分店有兩層,都問過無minimum charge(真好!!)店員有禮地問我地介唔介意坐樓下?當然唔介意啦,唔駛撐樓梯之餘又可以對住個雪糕櫃,齋睇都開心!經過兩隻為食貓篩選,終於決定要個有brownie既紐約戀人(?!),仲可以自選雪糕,實在太高興啦!宛宛hon揀左較濃味既比利時朱古力,而我就揀左由店員弟弟叫我試食既士多啤梨雪糕。造型的確夠吸引!!將微暖brownie加上冰凍雪糕一齊吃,十個讚!!!brownie好濃朱古力味,裡面有唔少果仁在內,口感好得!士多啤梨雪糕好香滑,帶有唔少士多啤梨肉在內,連平時不太好士多啤梨既我都覺得好好食;試左一小啖比利時朱古力,的確好朱!!!又係另一個讚!!!除左雪糕高水準之外,店員服務一樣高水準,不但細心介紹新出品menu,仲會推薦雪糕比客人試食,每個店員態度都係溫文有禮,唔錯!有幸再次見到宛宛hon個可愛滿足表情,我自己都覺得今次食得好開心n滿足,快樂其實真係好簡單^o^

2007-03-12 1 views
話說週六到半島買蛋糕前,與龍在extraxxxx shopping,因信用卡條款與店員有些爭論,心裡不爽。 龍知我不開心,就去買了我最愛的Haagen Dazs雪糕給我下火。吃的是雙球,味道選了醉人無花果與濃情朱古力曲奇:前者是第一次試,其淡淡酒香竟與Rum Raisin有八成似,都是美味一族;後者朱古力味異常香濃,加上曲奇增加口感,從來都是深得我心的美味口味。少少缺點是,當日雪糕較融,不過也無損雪糕滋味。 食完這個雪糕,不但一點不生氣,還十分十分的心甜。多謝龍!

食完這個雪糕,不但一點不生氣,還十分十分的心甜。多謝龍!
與好姊妹們想找個地方吃吃甜品~談談天~最後~選了在Haagen Dazs 吃甜品~~打開Menu ~大家也被那些美麗的甜品圖案吸引著~~甜品來到的時候~大家也在驚歎著~~~!!!因為~那些甜品根本就是一件又一件的藝術品~漂亮得不得之了~~~!!!!!!!!Haagen Dazs 的雪糕~味道真的很香濃~口感也覺細滑~~!!!!!!十分滿意的一頓甜品餐~~~!!對不起~實在想不起那些甜品的名字......
與好姊妹們想找個地方吃吃甜品~談談天~
最後~選了在Haagen Dazs 吃甜品~~

打開Menu ~
大家也被那些美麗的甜品圖案吸引著~~
甜品來到的時候~
大家也在驚歎著~~~!!!
因為~那些甜品根本就是一件又一件的藝術品~
漂亮得不得之了~~~!!!!!!!!
Haagen Dazs 的雪糕~
味道真的很香濃~口感也覺細滑~~!!!!!!

十分滿意的一頓甜品餐~~~!!

對不起~實在想不起那些甜品的名字......
同朋友去完重慶食咖哩,走過黎食甜品!我地係去左漢口道新o個間分店!樓下full哂無位,上左去樓上坐!樓上地方都好大!我叫左我平時7-11買開o既最愛味道----- 綠茶!o係店食同o係街買,味道的確有D出入~7-11買:甜60% / 甘40% / 幼滑3 分店食:甜40% / 甘60% / 幼滑4分自己較鐘意7-11買o個D!太甘好似怪怪的。$148/4人(叫左4個單球)
同朋友去完重慶食咖哩,走過黎食甜品
我地係去左漢口道新o個間分店!

樓下full哂無位,上左去樓上坐!樓上地方都好大!
我叫左我平時7-11買開o既最愛味道----- 綠茶!
o係店食同o係街買,味道的確有D出入~

7-11買:甜60% / 甘40% / 幼滑3 分
店食:甜40% / 甘60% / 幼滑4分

自己較鐘意7-11買o個D!太甘好似怪怪的。

$148/4人(叫左4個單球)
2006-07-10 17 views
今次order 左最新o既味道summer berries!! 好似係集合4種草莓o既味道... 隻色好靚呀.. 係紫紅色.. 間唔中有d strawberry o既漿係度添..hee~~ ^.^好... 試下先... 食左第一啖.. 好好食喎... 再食再食... 突然間覺得自己好似食緊傳統o既瑞士糖(紅色紙) o既味道.. 真係好似...食完成杯.. 都算幾好味.. 但係比起士多啤梨.. 芒果.. 哈密瓜o既生果味道.. 就略為遜色喇.. 不過貪新鮮o既我.. 一次無妨啦~~

2006-05-27 5 views
Haagen Dazs又新出了wild berry味,對berry有興趣的我當然要試~ 食single cone($29)不如食double cone($44),但食double cone,倒不如加$5食waffle cone($49)。So that's it! 雪糕選了wild berry + custard pudding,貪它甜與酸的配搭;醬汁選紅豆,水果選蜜桃,topping要了彩虹糖碎。哎,成品不太好看...不過味道夠好,過程又好玩,就夠了~ 而且還很飽呢~ 另,發現HK Bank的92折優惠,是show card就已經可以享有的。大家去食一定要帶咭啊!

2005-10-24 8 views
試左兩款口味呀! 一款係紅豆,另一款係蘋果批!紅豆比想像中淡,淨係雪糕既部分唔係好食得出經豆味,但係有一粒粒紅豆,好有口感,算係一般!蘋果批仲有口感,係咬到一粒粒好似crumble,雪糕味道比亦比紅豆濃好多,無論色香味都好突出,聞到蘋果批味又食到蘋果批味,幾得意!到而家仲未試桑莓奶凍味,下次試下先!
試左兩款口味呀! 一款係紅豆,另一款係蘋果批!
到而家仲未試桑莓奶凍味,下次試下先!
2005-09-09 14 views
同BF食完飯行街,同時都好想食甜品,仲要係有水準o既甜品~ 所以,就揀左o黎最有信心保證o既Haagen Dazs! 見佢出左新產品milkshake,立即試! 我o地兩個share一杯tall,約有starbucks大杯frappuccino咁大杯;味道(可以o係咁多款雪糕中任揀!)係由我拍板揀o既bailey's,酒味比雪糕淡左,但多左n倍香同滑! 令我諗起triple O's o既milkshake tim!! BF話留意到佢係用2.5球雪糕+1杯十字牌鮮奶攪拌而成,用料新鮮,唔怪得咁好食啦~

2005-07-17 7 views
已經一個世紀咁耐未食過咁好味o既華夫筒啦! 夠晒蛋香, 厚身又脆! 雖然好有可能係由其他分店運來o既(見唔到有窩夫機), 但係呢一年, 去過咁多間分店(包括凱悅分店)都未食過咁高質素o既華夫筒嫁! 而且叫單球雪糕, 妹妹會俾多一殼仔我, 份量十足, 味道配料又齊,我唔理呀! 我認定左呢間嫁啦!
2005-07-10 1 views
上次食過哈密瓜雪糕,好正~食完飯黎睇下仲有冇,之後叫左個哈密瓜新地有兩球雪糕,面頭浸忌廉好多,不過好肥...但係又好食...哈密瓜雪糕依然好好食,同士多啤利相比下,士多啤利都被比下去...仲有粟米片同埋一粒粒唔知係乜... 口感似大菜糕,但係個promotion picture有朱古力架wor...可能冇掛

2005-05-02 7 views
我o係7仔買ga, $22.x, 佢係一個個layers o甘o既, 有d醬, 有d cookies, 有strawberry 雪糕, 同我最愛o既紅莓sobert!!strawberry 雪糕勁濃strawberry 味而且超滑!!紅莓sobert酸酸甜甜的, 好好食ar!!其實都唔明why 佢唔出家庭裝o既sobert wor? 成日都要去shop 先有得食.....

紅莓sobert酸酸甜甜的, 好好食ar!!