2021-11-21
深水埗而家真係愈黎愈多cafe,除左大南街一帶有一堆cafe之外,擴散至其他街都開始多左好多cafe進駐,今次呢間cafe位於嘉頓山附近▪️餐廳設計以木傢俬為主,窗邊仲係勁大個窗,好光猛,而且卡位嘅咕臣軟淋淋坐得好舒服🥰🥰▪️門口亦都預置左打卡位,門口成個位置都係以木系為主,好適合文青打卡▪️餐廳點餐需要行出去同店員點餐,店員們都好好服侍,我地話想轉位,佢地都好好咁幫我地搬啲野食去另一張枱▪️呢間pet-friendly嘅餐應,星期一至五5點後/星期六日都毛孩都可以入內膽主人一齊食個tea😍而且仲有pet food meun,超貼心😍我地食食下中途窗外有隻毛孩坐低左休息,我地隔住個窗同佢勁近距離玩左一陣,好可愛呀😍ғᴏᴏᴅ:🥯麻麻雞絲貝果 $78呢個combination幾特別,出面好少見到!手撕雞份量都算幾多,撈埋青瓜絲,味道好夠麻好夠辣,唯一不足嘅係雞絲有啲啲老,未算滑Bagel上面仲加左隻生蛋黃,外表已經覺得好吸引😍bagel淋淋地夠哂煙韌,而且唔會乾🍝蟹肉雜菌奶油寬麵 $128蟹肉好多,仲有一隻蟹拑,入面仲有滿滿嘅蟹肉可以食,mix埋啲蟹籽口感勁豐富😍意粉質感略嫌有啲淋😢而且啲汁太過水
ғᴏᴏᴅ:
🥯麻麻雞絲貝果 $78
🍝蟹肉雜菌奶油寬麵 $128
意粉質感略嫌有啲淋😢而且啲汁太過水,唔算好creamy,如果可以再濃稠啲就好🥺
ᴅʀɪɴᴋs:
佢地嘅飲品都係預設左少甜,啱哂怕甜嘅女仔,而且對身體嘅負擔又少啲!
即使係水果類嘅飲品,佢地嘅甜味都係來自生果本身,夠哂天然同健康!
另外佢地嘅飲品都係用上環保嘅玻璃飲管👍
🫖伯爵奶茶 $48
雖然係少甜,反而令到伯爵茶味更加出,茶控一定會鍾意!
🍵抹茶婊 $58
雖然大家都係少甜,但係呢杯相比之下就會甜啲,但係抹茶味一樣好出,
整體嚟講,環境坐得好舒服,好適合喺呢到過返個慵懶嘅下晝🤭
食物質素都可以,而且仲有顧及到寵物嘅需要,呢點有大大加到分☺️