2021-09-05
今次呢間Cafe 走淺木色風格, 牆身用左淡淡既奶白色, 有種好溫和既感覺, 真係好想打哈欠🥱 食物既選擇唔算多, 不過都有幾款特別既食物可以試👍🏽麻麻雞絲貝果🥯($78)Bagel不嬲都係我既最愛, 呢個係屬於light dish 級別, 亦都係呢度既signature dish ✅ 黑色既Bagel洞中間放左生既蛋黃, 食之前輕輕刺破蛋黃, 之後拎起個包令到蛋黃汁可以流落去啲辣雞絲度🍳 麻麻雞絲係麻辣味超濃既雞絲, 完全係喉嚨度辣返出黎, 唔食得辣既朋友要小心選擇呀💁🏾♀️ 但係食辣既朋友可以挑戰下😜 Bagel 既部分係軟屬既, 不過韌左少少🤏🏾 如果唔想食bagel既可以加$10轉Keto薄餅抹茶Mix 焙茶卷蛋🍰($68)茶味既卷蛋不嬲都係必勝既甜品😍 滿滿既抹茶加焙茶cream 塞左係抹茶味既蛋糕度🍰 不過焙茶味比較濃完全蓋過左抹茶既味道🧐 蛋糕既部分冇咩味, 不過都夠濕潤軟綿, 上面仲放左一條分左三件既抹茶味Kitkat🍫 整體黎講呢個甜品冇咩特別🥲 每日都有大概3-4個口味既卷蛋可以選擇✅ 黑糖豆花奶🥛($58)呢度既凍飲選擇比較多, 唔想飲咁凍既可以問下有冇走冰既選擇
麻麻雞絲貝果🥯($78)
抹茶Mix 焙茶卷蛋🍰($68)
黑糖豆花奶🥛($58)
呢度既凍飲選擇比較多, 唔想飲咁凍既可以問下有冇走冰既選擇💁🏾♀️ 相比之下呢款飲品比前面兩款食物出色, 店員幫我地走左冰🧊 凍凍既豆腐花撞落豆奶同埋黑糖漿度, 味道同珍珠奶茶好似, 不過呢個絕對會係健康版🧋 特別得黎夏天飲係幾爽, 仲有軟綿綿既豆花可以食到, 正🤩
唔好以為呢度遠少少就冇咩人黎, 我地去前係IG 度卜左位, 而且我地去到得兩枱客, 所以可以四圍影下相, 不過呢度既空間感冇上一間咁大, 所以影相既時候記得唔好騷擾到其他人呀😚 坐到1點令開始坐滿住帶曬狗狗黎打卡既人所以黎之前最好卜定位呀☎️