2024-05-02 34 views
沙田石門區原來有一個咁好玩嘅地方。就喺沙田石門站隔離商場3樓,原來就隱藏咗一個咁舒服嘅釣蝦場。位置喺3樓電梯邊隔離有少少難搵但係個場就好靚,好新好乾淨入邊有兩個蝦池,旁邊有好多魚竿。入邊有超多蝦,經常見到佢哋不停喺度遊來游去。今日係平日夜晚,所以不能找到靚位。我哋都係第一次帶小朋友去學釣蝦,職員好有心機教我哋點樣去玩。仲教我哋好多秘訣添。魚餌係用呢啲白色嘅蝦仔。望落去好似同我哋平時食嗰啲差唔多就連第一次玩的小朋友都可以輕易釣到。搞到啲小朋友勁開心,成日問幾時再去?釣到咁多蝦,當然係要嚟食啦。因為下場主要目的係玩釣蝦,所以原本以為只係會求求其其嘅煮,點知餐廳提供煮法多多有辣有鹹又有甜。新鮮嘅味道出色嘅手法,仲有隻隻大頭蝦。食返自己釣嘅漁獲零舍開心。仲有個場開到夜晚11點,以後放工就有個地方可以慢慢Hea啦。
沙田石門區原來有一個咁好玩嘅地方。

位置喺3樓電梯邊隔離有少少難搵

但係個場就好靚,好新好乾淨

今日係平日夜晚,所以不能找到靚位。

魚餌係用呢啲白色嘅蝦仔。望落去好似同我哋平時食嗰啲差唔多

就連第一次玩的小朋友都可以輕易釣到。
搞到啲小朋友勁開心,成日問幾時再去?

釣到咁多蝦,當然係要嚟食啦。
新鮮嘅味道出色嘅手法,仲有隻隻大頭蝦。
食返自己釣嘅漁獲零舍開心。

2024-05-01 1339 views
《HABO室內釣蝦場 - 沙田》間唔中,我細佬都有嘢益我喎😳前排細佬就帶咗我去沙田體驗吓釣蝦,原來佢成日自己一個人走去呢個蝦場度釣蝦嘅🤔睇嚟男人的浪漫都有好多選擇🤗正當我笑我細佬自己一個去咁毒毒子時😳原來都好多人鍾意自己一個安安靜靜咁釣蝦🤫當晚有四五個人都係自己一個人,仲有啲人帶埋私伙釣具嚟👍🏻除咗釣蝦之外,其實嗰度都仲有好多嘢玩🤓有得夾公仔又有得扭蛋,小朋友嚟到都唔驚會悶,最緊要係釣完之後可以食埋啲戰利品😋自己晚餐自己釣☺️好彩當日我細佬喺度,如果唔係晚餐未必有着落😂初初未上手嘅時候,我以為好容易chok佢上嚟就得啦😅點知原來係有蹺妙引佢行過嚟然後快手chok佢上嚟😳試玩咗一陣,我都開始摸得到竅門啦💪🏻當日我嘅貢獻係四隻大頭蝦🤫其餘嘅就得我型仔嘅細佬😜就算當日無收獲都好,HABO入面都有不少小食可以選擇😌而蝦都有不同既煮法可以揀,最抵食嘅話一定係鹽燒,唔使任何加工費,又可以保持返蝦嘅原汁原味💪🏻個人覺得最抵食,不過細佬就話麻辣同埋營地醬油燒大蝦嘅味道都唔錯,加工費都只需要$30一斤,如果收穫豐富嘅話建議三樣都試吓😎小食方面我就覺得營地醬油雞翼好入味好好食🥸推介推介總括嚟講,我覺得呢度有
《HABO室內釣蝦場 - 沙田》

總括嚟講,我覺得呢度有得食又有得玩,適合一家大細過嚟體驗嘅活動,就算自己一個人都唔使擔心,開始明白點解咁多男士都鍾意自己單拖過嚟釣蝦😜我相信我細佬自己釣一定收穫更加豐富
2024-04-25
2024-04-30 59 views
估唔到香港都有得玩釣蝦,搵到距離返工地方唔遠即刻走去試下。釣完要幫加工的話招牌鹽燒唔使加錢,其他做法就每斤$30我見佢有2個池,一個清水池,一個黑水池。我哋好勇敢咁揀咗黑水池,結果。。。。都釣到幾隻🤣🤣工作人員每個鐘都會加啲蝦,唔怕人哋釣曬釣唔到~玩完就食喇,加工方法有招牌鹽燒大頭蝦、椒鹽燒大頭蝦、蝦堡麻辣燒大頭蝦同營地醬油燒大頭蝦。首先怕辣嘅真係唔好叫麻辣🤣🤣食咗一隻係咁搵水飲,唔怕辣嘅可以挑戰下!個人感覺椒鹽大頭蝦比較好食,調味剛好,而且肉都唔少,仲食到有蝦膏同蝦籽timm🤤秘製醬油燒花枝丸咧個花枝丸又真係幾好食,醬油甜甜哋,花枝丸係有好多墨魚肉,好香~秘製醬油燒雞翼雞翼燒得啱啱好,加埋佢個醬油係唔錯。同埋唔會好乾,充滿油香,幾好食另外佢都有幾多小食同飲品,可以一邊釣一邊食,放工過嚟釣下蝦發下呆都幾好🤣🤣
估唔到香港都有得玩釣蝦,搵到距離返工地方唔遠即刻走去試下。

釣完要幫加工的話招牌鹽燒唔使加錢,其他做法就每斤$30

秘製醬油燒花枝丸

秘製醬油燒雞翼

係呀,有燒蝦,包括鼓油蝦、黑椒蝦、椒鹽🦐釣完蝦就可以交俾廚房加工,即刻有得食啦!今日想輕鬆下,特登入石門京瑞商場玩下釣蝦。第一次釣蝦,當然要觀察下其他人點玩先啦。員工會細心指導,教我地一次!釣蝦時望住自己支杆係水中浮起既浮標郁下郁下咁好過癮椒鹽🦐:依款好食🤤,好鹹香。原隻蝦食好彈牙!黑椒開邊蝦🦐:惹味之選,味道濃烈。鼓油開邊🦐:依款最正,鼓油好香,開邊蝦又有另一種質感🩷釣蝦又有得玩,有得玩又有得食🤩放假最佳活動🩷
係呀,有燒蝦,包括鼓油蝦、黑椒蝦、椒鹽🦐
釣完蝦就可以交俾廚房加工,即刻有得食啦!

今日想輕鬆下,特登入石門京瑞商場玩下釣蝦。
第一次釣蝦,當然要觀察下其他人點玩先啦。
員工會細心指導,教我地一次!
釣蝦時望住自己支杆係水中浮起既浮標郁下郁下咁好過癮

椒鹽🦐:依款好食🤤,好鹹香。原隻蝦食好彈牙!
黑椒開邊蝦🦐:惹味之選,味道濃烈。
鼓油開邊🦐:依款最正,鼓油好香,開邊蝦又有另一種質感

🩷釣蝦又有得玩,有得玩又有得食🤩
放假最佳活動🩷
  • 鼓油蝦
2024-04-22 80 views
假日約朋友去釣蝦場玩,位置都幾方便,一出地鐵站入商場就到,收費按時數計算,場內有兩大個水池,職員講解後就可以開始自己釣啦!見旁邊釣好似好輕鬆咁,結果自己釣到蝦... 屎🥹等咗一個鐘後終於釣到人生第一隻,算係咁啦!成功釣到嘅話可以自己攞走或者係即場叫職員煮埋嚟食,鹽燒蝦就免收加工,若選擇其他煮法就要另外加錢。釣唔到嘅話亦可付款食~ 我哋試咗幾隻口味,有椒鹽、蝦堡麻辣同營地醬油燒。三款都係以大頭蝦呈現,個人最鍾意椒鹽,鹹鹹哋帶出鮮甜味,呢度會附上手套、濕紙巾、紙巾等,方便食用,十分貼心。除此之外呢度都有唔少小食供應。醬油燒雞翼大大隻,嫩滑唔嚡口,而且夠入味!另外有花枝丸,口感彈牙,份量比想像中多。整體體驗幾正,推介大家放假過嚟玩~

炎熱的天氣開始來臨了,這幾天還下大雨,可以的話都盡量留在室內,但除了看電影吃飯等的節目還有什麼可以做呢?這次推介一個室內的釣蝦場🦐🦐🦐無論情侶拍拖或是親子活動也很適合,冷氣開放,可以舒舒服服嘆一個下午,晚上的話也是下班後或是吃飽晚飯後的好去處。這裏用上木糸桌椅,感覺清新。職員都很友善,耐心講解程序和注意事項,因為我們都是第一次釣蝦的關係,都摸索了一段時間,這次掌握了一些技巧,相信下次成績會更好呢!餐廳很貼心,提供一次性手套和濕紙巾💕我們嚐了四種烹調味道的大頭蝦🦐。~招牌鹽燒大頭蝦~椒鹽燒大頭蝦~營地醬油燒大頭蝦~蝦堡麻辣燒大頭蝦醬汁做得很出色,可以看到醬料佈滿每一隻蝦,味道很夠,好入味啊!而秘製醬油燒雞翼$50🍗也很不錯呢,味道惹味~💰1小時$1402小時$2503小時$3404小時$410
炎熱的天氣開始來臨了,這幾天還下大雨,
可以的話都盡量留在室內,
但除了看電影吃飯等的節目還有什麼可以做呢?

這次推介一個室內的釣蝦場🦐🦐🦐
無論情侶拍拖或是親子活動也很適合,
冷氣開放,可以舒舒服服嘆一個下午,
晚上的話也是下班後或是吃飽晚飯後的好去處。

這裏用上木糸桌椅,感覺清新。
職員都很友善,耐心講解程序和注意事項,
因為我們都是第一次釣蝦的關係,
都摸索了一段時間,
這次掌握了一些技巧,相信下次成績會更好呢!

餐廳很貼心,提供一次性手套和濕紙巾💕
我們嚐了四種烹調味道的大頭蝦🦐

營地醬油燒大頭蝦

~營地醬油燒大頭蝦

蝦堡麻辣燒大頭蝦
~蝦堡麻辣燒大頭蝦

醬汁做得很出色,可以看到醬料佈滿每一隻蝦,
味道很夠,好入味啊!
秘製醬油燒雞翼

而秘製醬油燒雞翼$50🍗也很不錯呢,味道惹味~

💰
椒鹽燒大頭蝦
營地醬油燒大頭蝦
蝦堡麻辣燒大頭蝦
2024-04-19 50 views
聽朋友講呢度有個室內釣蝦場,近近地想搵啲嘢玩吓嚟試吓!一入去覺得好興奮呀未去過呢啲釣蝦場,聽聞日本都會有! 一個鐘$110至$140不等 睇吓佢有冇做promotion我哋就玩咗一個鐘,店員好細心咁教我哋點樣調,之後就等我哋發揮啦頭頭都覺得好絕望,好似完全冇feel咁 去到後期開始拿捏到!有兩次都係勾到上一半就俾佢飛落去記實唔夠呀 唔可以太心急扯佢上嚟要等佢食咗啲先咬實佢!不過去到45分鐘嘅時候,我終於釣到一隻啦勁興奮!之後夠鐘嘅時候原來店員已經整定嘢食等緊我哋㗎啦校好晒時間超細心!就算每人有五隻蝦!我哋再試吓其他小食同埋唔同嘅整法 每個口味各有特色!我哋就最鍾意醬油味甜甜地好開胃椒鹽就食蝦嘅味 仲有麻辣㗎,啱晒鍾意食辣嘅人!然後仲可以加汽水添好好玩呀好過癮,唔想淨係食嘢咁悶,其實放假都可以嚟玩吓架🩷下次我一定要釣多啲!😎🙂‍↕️
聽朋友講呢度有個室內釣蝦場,近近地想搵啲嘢玩吓嚟試吓!
一入去覺得好興奮呀未去過呢啲釣蝦場,聽聞日本都會有!

記實唔夠呀 唔可以太心急扯佢上嚟要等佢食咗啲先咬實佢!

不過去到45分鐘嘅時候,我終於釣到一隻啦
勁興奮!

每個口味各有特色!我哋就最鍾意醬油味甜甜地好開胃
椒鹽就食蝦嘅味
仲有麻辣㗎,啱晒鍾意食辣嘅人!然後仲可以加汽水添
好好玩呀好過癮,唔想淨係食嘢咁悶,其實放假都可以嚟玩吓架🩷

下次我一定要釣多啲!😎🙂‍↕️
Type of Meal
Lunch
2024-04-15 47 views
今天超級想出去玩,找到一家釣蝦館🤤風雨無阻,離地鐵口很近走兩三分鐘,七點半到好多人在釣🦐有得玩有得吃👍🏻 池子很大,是個特別適合情侶/親子/朋友娛樂消遣的好地方。每人一桿,職員會教你怎麼釣,還有附送一盤餌料。看到隔壁的小姊姊釣到一隻小青龍🤩太激動了。 我們釣了一個小時,戰果也不錯,還點了兩份小吃,雞翅和花枝丸。花枝丸好吃😋墨魚味很濃郁,淋上秘制照燒汁很讚👍🏻雞翅也是照燒味的,蝦🦐選了三個味道👅胡椒/原味/香辣🌶最喜歡原味秘制醬油!!很特別!!!椒鹽的有點胡椒味小小辣,麻辣很正👍🏻辣的剛剛好,bb辣人士友好!!吃得舔舔脷🥳蝦肉緊實Q彈!!即釣即整好滋味😋還有開邊入味又方便食!!

池子很大,是個特別適合情侶/親子/朋友娛樂消遣的好地方。

2024-04-11 55 views
人生從來未成功釣到過任何野既我(以前釣墨魚都無成功過)終於上個月成功釣到!🎣⚠️⚠️⚠️一定要寫返一篇嘢紀念紀念🥰朋友話俾我聽石門有一個隱蔽嘅釣蝦場,就算係新手去到都唔會零收穫(釣唔到都會送五隻俾你)😂所以膽粗粗又去玩吓😎其實預咗自己最後都應該釣唔到😂 選好位子,職員會提供蝦餌和蝦竿,如果是釣蝦高手,也可以自備工具。在場職員都會教大家釣蝦技巧,非常簡單,勾好蝦餌,就可以揮出蝦竿,開始等蝦上釣!要注意的是,當蝦竿浮標晨下水,就要馬上拉上來!當成功釣到第一隻蝦上來,真的滿足感爆棚🦐🦐🦐🦐最後我收穫都有五六隻😤每隻蝦都很生猛新鮮,職員每小時都會加蝦,保持蝦池的活躍度👍除了可以涼住冷氣釣蝦,釣完之後便由職員即場即燒,每隻蝦新鮮又結實💪🏻想起都流口水🤤大頭蝦全部開邊燒,仲有手套濕巾方便食用🫶🏻口味方面必推⚠️營地醬油味⚠️🤩微甜而惹味的醬油配肉質結實又富彈性既蝦肉,蝦頭還有滿滿橙黃色的蝦膏,鮮味至極✨✨ 除咗蝦之外,小食仲有雞翼同花枝丸,但係無敵嘅醬油令到任何嘢都好好味😂其他口味仲有椒鹽同川味都唔錯☺️只係醬油真係無等輸😂

2024-04-10 58 views
去Habo釣蝦場(石門京瑞廣場)真係好好玩😄 一個鐘只係$140,可以喺LUNCH HOUR去玩下,好輕鬆又開心!一家大小嚟都啱!🦐唔止可以玩,仲可以食嘢!佢哋嘅菜式好豐富,有豉油大頭蝦、椒鹽燒大頭蝦、營地醬油燒大頭蝦同蝦堡麻辣燒大頭蝦!有4種口味可以揀㗎!🍤招牌嘅鹽燒蝦免收加工費,如果揀其他煮法,加工費都只係每斤$30!好抵食㗎!😋整體嚟講,去Habo釣蝦場真係好玩好食!享受邊食邊釣蝦嘅樂趣,同埋品嚐唔同煮法嘅大頭蝦,真係一次過滿足晒!下次有機會再去玩👍🏻

2024-04-01 63 views
我最近到位於石門二期的HABO釣蝦場與朋友一起度過了一個愉快的晚上。這裡提供了釣蝦的樂趣,同時也有各種美味的料理可供享用。環境舒適,營造出寧靜愜意的氛圍。釣蝦體驗非常有趣,我和朋友在短短一小時內就成功鈎到了數隻蝦子。這裡提供了專業的釣蝦設備和指導,使得整個過程更加順利和愉快。我們親自釣到的新鮮蝦子,隨後交給廚師處理。我們品嚐了各種開邊蝦子料理,其中椒鹽蝦、麻辣蝦和醬油蝦都帶來了驚艷的美味。這些蝦子肥美鮮嫩,調味恰到好處,令人回味無窮。椒鹽蝦,蝦子新鮮肥美,外皮炸得酥脆,搭配著香辣的椒鹽調味,每一口都散發出濃郁的蝦香和微辣的風味,讓人回味無窮。麻辣蝦,蝦子的鮮嫩與辣椒的辣勁相得益彰,讓人嘴齒留香,難以忘懷。最後是醬油蝦,蝦子入味十足,搭配著醬油的鮮香,讓人一口接一口地享受著這個美味的組合。除了蝦子料理,我們還點了四隻香烤雞翼,燒得香脆,肉質鮮嫩多汁,可以encore。我們搭配了兩罐汽水,清涼的汽水讓這頓美食更加涼快。

我們搭配了兩罐汽水,清涼的汽水讓這頓美食更加涼快。

【沙田區】【HABO室內釣蝦場】我同同事振華哥都係住沙田,最近聽講有間喺石門嘅室內釣蝦場好受歡迎,所以就一齊去試吓玩。以前我從來都冇去過呢啲場所玩,極其量都係喺燒烤場玩嗰啲釣龍蝦、撈金魚嘅遊戲,船 P 嗰啲我就一次都冇去過。所以知道沙田附近開咗之後,就去試下喇。入到去就見到兩個大缸,都幾多人喺度玩緊,大部分都係啲一家大細,都係一個唔錯嘅親子活動。店員一開始會派發「蝦皮」做餌,有技巧地串入釣鈎裡面之後,就可以開始釣蝦。店員唔知係咪同啲蝦夾埋,佢哋一釣就釣到,我就「捉到鹿都唔識脫角」,啊。之後喺有外援嘅協助下,都成功咗,大約有斤半左右嘅蝦可以即場整嚟食,預設嘅係「鹽燒鮮蝦」,亦都可以加 $30 轉「營地醬油」、「開邊椒鹽」或者「蝦堡麻辣」 。我哋各試咗啲,個調味吊得個鮮味幾出,好味,而 $50 嘅「秘製醬油燒雞翼」都幾正。我哋玩咗一個鐘,每位 $140,釣到幾多就幾多。聽講熟客因為好熟手,甚至有自己嘅釣具,係可以釣到幾斤嘅。對於新手嚟講,店內嘅店員支援亦都非常足夠,不單止教我哋點樣釣蝦,而且又要整蝦畀我哋食,服務唔錯。另外,飲品 $10 件,按需要先買。。。(地址:沙田石門安群街1號京瑞廣

(地址:沙田石門安群街1號京瑞廣場2期3樓316-317號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田區 #沙田 #石門 #HABO室內釣蝦場 #鹽燒鮮蝦 #營地醬油鮮蝦 #開邊椒鹽鮮蝦 #蝦堡麻辣鮮蝦 #秘製醬油燒雞翼 #1am1338 #1ambackup
2024-03-26
2024-03-24 91 views
·HABO室內釣蝦場|石門最近上網成日睇到石門有一個港版小深圳今日早收就去左行下去到真係都幾似😂😂 行曬2 期商場比我發現到有得玩釣蝦以前台灣想玩 但係冇試到位置唔算難搵入到去已經見到有好多人釣緊😍咩都唔識 更係問下d員工佢地都好nice 咁介紹玩法 同收費釣蝦 按鐘收費包釣蝦竿 餌料 釣蝦過程都算唔錯 見人仲釣到藍龍蝦🦞😍不過總算有成功釣左大約2 個鐘左右如果釣唔到 每支竿都包左5 隻蝦食😍佢地亦可以比錢有小食即場食秘製燒花枝丸 個秘製汁好好食 花枝丸好爽口彈牙醬汁燒雞翼燒到剛剛好 d醬汁掛曬係雞翼上面超好食😋蝦叫左三款醬油蝦 / 麻辣蝦 /椒鹽蝦每款各有特色燒到好香口 每一隻大頭蝦都有啖啖蝦膏😍個人比較鐘意醬油同麻辣煮法下次有機會去埋新蒲崗鋪 再挑戰釣藍龍蝦
HABO室內釣蝦場|石門

個人比較鐘意醬油同麻辣煮法

下次有機會去埋新蒲崗鋪 再挑戰釣藍龍蝦
2024-03-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
HABO室內釣蝦場是一個放工拍拖的好去處,也是適合全家大小親子活動的絕佳場所!這裡的環境光猛清潔,讓人感到愜意舒適。🌟場內設有兩個大水池,提供豐富的釣蝦體驗。我發現原來釣蝦還有這麼多技巧!在同場的時候,見到一位高手,他平均每隻蝦只需2分鐘!真是令人驚嘆!🎣🦐在享受釣蝦樂趣之後,你還可以即場加工你的收穫!HABO室內釣蝦場提供三種口味的加工方式,包括椒鹽、醬油和麻辣。只需每斤蝦子加工費$30,你就能品嚐到新鮮大頭蝦的美味。這種即場加工的服務真是方便又貼心!🍤總結來說,HABO室內釣蝦場是一個值得推薦的地方!無論是放工拍拖還是親子活動,這裡都能帶給你們滿滿的歡樂和美好回憶。快來一起體驗釣蝦的樂趣,並品嚐新鮮加工的美味蝦子吧!😄🌈

之前試過户外chok 蝦,又試過流水蝦餐廳夾蝦,但就未試過室內釣蝦🦐今次同朋友仔黎到石門室內場釣蝦,地理位置優越,石門站一岀就系商場裡面有得釣,以往釣蝦場都系工廠大廈,發展到連商場都有得釣😝哩度收費以一枝枝杆計錢,如果一齊黎淨係輪流玩,都系以杆收費,非常抵玩👍🏻第一次玩都唔緊要,職員會教你點玩😗好快朋友5分鐘就釣到人生第一隻蝦😱而我feel到蝦食左餌,但反應唔夠快😣俾佢走甩咗,如是者過左45分鐘,連我都有收穫了😆釣到=成功感滿滿🥳🥳雖然釣得兩隻,唔夠我地食在場好彩可以俾錢食小食,食蝦蝦,小吃價錢一站式又食又玩😜試左幾款小食秘製醬汁燒花枝丸,秘製醬汁燒雞翼,椒鹽燒大頭蝦,營地醬汁燒大頭蝦豉油蝦都好好食,燒得勁香😋😋好惹味♨️小食份量都唔少👍🏻貼心❤️到開邊蝦🦐連蝦殼都唔洗Mei 仲有齊手套,濕紙巾🧻勁方便❤️‍🔥同場見到人地小朋友釣到龍蝦🦞仔,而我地成功釣到兩隻蝦就拎番屋企,焯熟俾我兩隻🐢🐢食,睇下幾狼死,兩隻🐢🐢認證啲蝦🦐新鮮好食👍🏻😋

第一次玩都唔緊要,職員會教你點玩😗

好快朋友5分鐘就釣到人生第一隻蝦😱
釣到=成功感滿滿🥳🥳
雖然釣得兩隻,唔夠我地食

在場好彩可以俾錢食小食,食蝦蝦,小吃價錢
一站式又食又玩😜試左幾款小食
秘製醬汁燒花枝丸,秘製醬汁燒雞翼,

椒鹽燒大頭蝦,營地醬汁燒大頭蝦
豉油蝦都好好食,燒得勁香😋😋好惹味♨️

小食份量都唔少👍🏻貼心❤️到開邊蝦🦐
連蝦殼都唔洗Mei
仲有齊手套,濕紙巾🧻勁方便❤️‍🔥

同場見到人地小朋友釣到龍蝦🦞仔,