2022-10-27 352 views
喺深水埗出名掃街就路人皆知,但係如果再入少少行去長沙灣嘅話其實隱藏住都有唔少精美嘅餐廳,🤪尤其是緊貼潮流嘅韓式炸雞店,路過長沙灣見到成個地區慢慢都開始有一番新景象,新式嘅商店同埋大廈都開始林立,所以變相更多餐廳就會喺度進駐啦。🐥二首當其衝就係呢一度搵到哈哈韓式炸雞店。 裏面嘅選擇都真係幾多,炸雞都分左幾款味道。仲要特點都唔淨只係調味料咁簡單,而係用心將每一隻炸雞做到最極致😎香辣炸雞— 🌶️又要脆皮又要過癮嘅點少得食辣嘢,呢一款香辣炸雞唔淨只係肉質辣就連外皮都炸得超級脆卜卜就有燒腩嘅脆度,🌶️至於辣味都係適中偏辣少少,一份嘅話大約有七至八塊,🌶️而且每一塊都非常飽滿仲要係無骨,咁就唔需要擔心要啃骨🌶️皇牌芝士炸雞— 🧀叫得皇牌,當然係與眾不同,呢一款芝士炸雞,並唔係講求面頭灑左幾多芝士粉又或者有芝士醬,🧀反而係將兩者結合,從外表上睇到嘅係皮肉到吸收晒本身芝士嘅味道,然後外層再加埋芝士粉就邊度有雙重嘅味道,🧀新鮮炸好嘅時候賣相同埋氣味都格外吸引人,先至係韓式正宗嘅炸雞🧀粟米濃湯脆薯條— 🌽小時候食粟米濃湯波波度非常懷念,喺呢一度就可以搵返小時候嘅回憶,🌽同樣都係新鮮炸好嘅薯條情操條狀裏面就係包裹住

香辣炸雞

皇牌芝士炸雞

粟米濃湯脆薯條— 🌽小時候食粟米濃湯波波度非常懷念,喺呢一度就可以搵返小時候嘅回憶,🌽同樣都係新鮮炸好嘅薯條情操條狀裏面就係包裹住軟綿綿嘅薯蓉,只要外層就好大方灑上粟米濃湯粉,🌽即使係外賣,但途中亦仍然可以聞到嗰陣香味真係撲鼻而來,至於味道就近乎鹹甜鹹甜嘅之間,濃湯粉厚度適中,🌽但居然唔容易跌落,完美咁吸附喺薯條裏面就形成最佳嘅味道同埋滿足感🌽
粟米濃湯脆薯條

哈哈韓式炸雞專門店 (長沙灣)
2022-10-26
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
香辣炸雞
皇牌芝士炸雞
2022-10-24 28 views
趁放假去長沙灣探朋友, 途經見到呢間韓式炸雞外賣店, 就順便買咗個外賣上朋友屋企share食。多款抵食套餐選擇, 最後揀咗自選兩款口味炸雞同埋薯條。所有炸雞都係無骨, 放心啖啖肉食。韓式無骨炸雞 – 自選兩款口味 (套餐跟一罐裝汽水)皇牌芝士: 芝士粉平均附於炸雞表面, 炸皮脆而不油, 肉質軟嫩, 整體味道甜甜地散發陣陣芝士香味。蒜香醬油: 炸皮稍為索咗醬油汁, 雖然變林咗, 但好入味, 甜甜地又有蒜香味, 香口惹味。粟米濃湯脆薯條: 薯條香脆, 每條薯條入口都食到好濃郁嘅粟米味, 食多幾條, 口中殘留味道有如飲咗一碗粟米濃湯一樣。
多款抵食套餐選擇, 最後揀咗自選兩款口味炸雞同埋薯條。
所有炸雞都係無骨, 放心啖啖肉食。

韓式無骨炸雞 – 自選兩款口味 (套餐跟一罐裝汽水)

粟米濃湯脆薯條:
2022-10-23
TakeAway
難得去長沙灣嘅Party room同朋友唱K食飯玩game,又點少得叫外賣,食好西呀😙其實長沙灣都有好多好多外賣小店,而最近長沙灣就新開左一間韓國炸雞店😎一於就試一試佢哋嘅炸雞😋我哋叫咗一份炸雞,同埋半份嘅炸魷魚鬚😋⭐️王牌芝士炸雞 $160炸雞嘅份量真係好多,而且所有雞件都係無骨架😍🍗🍗超級放便去食❤️ 炸雞店所用嘅芝士粉甜甜地鹹鹹地帶有一點點嘅蒜香,配炸雞一齊食,都幾好食又惹味😋 而且雞肉外脆內嫩又多汁😙正👍🏻⭐️蒜香蘇炸魷魚鬚 (半份)$38半份來講都幾抵食,性價比極高,魷魚爽口彈牙,而且佢哋嘅粉薄薄的脆脆的,食落去都幾惹味😙⭐️炸雞又點少得野飲🥰每買一份炸雞,小店都會送一罐汽水俾客人❤️
我哋叫咗一份炸雞,同埋半份嘅炸魷魚鬚😋

⭐️王牌芝士炸雞 $160
蒜香蘇炸魷魚鬚

⭐️蒜香蘇炸魷魚鬚 (半份)$38

蒜香蘇炸魷魚鬚
  • 蒜香酥炸魷魚
  • 皇牌芝士炸雞
2022-10-20 35 views
行過見到新開左一間韓式炸雞外賣店 即刻試下先🤗落單之後 等左10分鍾左右就拎得 見到店主都係即叫即整既 新鮮熱辣辣😍雙重享受炸雞 任選兩款口味($166)我地揀左 皇牌芝士炸雞 同 甜辣炸雞 雞件無骨 安心大啖大啖食😜芝士炸雞 芝士味濃 雞皮炸得好香脆 雞肉比較乾身😇甜辣炸雞 甜味重過辣味 唔食得好辣既人都可以安心食用🥳多汁 連帶雞肉都比較濕潤嫩滑 好juicy🤩兩款截然不同既口感&味道 一次過滿足曬所有不同喜好既人✌️單張上冇寫 但其實會送一款汽水/紙包飲品🤫可樂配炸雞 超正👏紫菜脆薯條 ($34/大 or $24/細)我地叫左大份既扭紋炸薯條🍟份量十足 每條都好均勻咁沾上勁多紫菜粉(真係好西利..點解可以整到條條都咁多紫菜粉🙌) 濃郁既紫菜味 食得好滿足👧🏻
行過見到新開左一間韓式炸雞外賣店 即刻試下先🤗

雙重享受炸雞 任選兩款口味($166)
芝士炸雞 芝士味濃 雞皮炸得好香脆 雞肉比較乾身😇

兩款截然不同既口感&味道 一次過滿足曬所有不同喜好既人✌️

紫菜脆薯條 ($34/大 or $24/細)
我地叫左大份既扭紋炸薯條🍟
濃郁既紫菜味 食得好滿足👧🏻
TakeAway
🚩 哈哈韓式炸雞專門店今時今日依個物價食咩都貴,簡簡單單去韓國餐廳點個魚糕湯都過百蚊😵‍💫依家我同你講$200蚊夠兩條友食到肚仔漲卜卜啊🤤😌不得不說雖然係外賣店,但服務超級好,充滿愛的小店🧡〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈芝士炸雞拼甜辣炸雞 $166重量級炸雞‼️總共足足有14舊,而且啖啖肉冇骨~採用雞髀肉部份,嫩滑而不柴。炸漿不厚,清楚食得出雞皮嘅油脂味芝士炸雞灑上大量芝士粉,咸香味十足,拎到返屋企都保持乾身脆口甜辣炸雞味道溫和,唔會太辣,醬汁亦都充分裹滿雞肉🌈粟米濃湯脆薯條 $34拎住佢嘅過程真係好痛苦,超級濃郁嘅粟米湯會不斷傳入你個鼻入面,每分每秒都引誘緊你開咗佢嚟食薯條採用嘅係曲薯條,增加咗薯條接觸粉末嘅面積食落超級濃郁嘅粟米味,又唔會太咸,Exactly係日本嗰隻粟米波波零食
🚩 哈哈韓式炸雞專門店
🌈芝士炸雞拼甜辣炸雞 $166
重量級炸雞‼️總共足足有14舊,而且啖啖肉冇骨~

甜辣炸雞味道溫和,唔會太辣,醬汁亦都充分裹滿雞肉

🌈粟米濃湯脆薯條 $34
薯條採用嘅係曲薯條,增加咗薯條接觸粉末嘅面積
2022-10-16 52 views
最近愛上了野餐,總喜歡吹吹海風聽聽海浪聲,配上炸雞,充滿能量,積極擁抱大地!-試完幾款炸雞都覺得幾唔錯,想分享俾大家🍗王牌芝士炸雞佢嘅外皮幾酥脆,還充滿着海苔以及芝士的香,外皮的味道適中,不會太鹹,我自己將炸雞放在一個鐘,仍然是脆脆的,超級有驚喜!肉質食落去都幾鮮嫩多汁,一絲一絲的雞肉,一點柴的感覺也沒有,真的很想一啖接着一啖食呢!🫶🏻-甜辣炸雞——甜甜帶有韓式辣醬的感覺,佢個醬汁稍為濃稠,整個醬汁包裹在肉中,超級滿足呢!佢個辣醬唔會太辣,我自己覺得唔食辣嘅朋友都可以試吓,上面仲灑咗少少芝麻,美觀度uppp!!-我自己見到仲可以用網上平台叫外賣,所以大家驚趕時間都可以叫定先~

試完幾款炸雞都覺得幾唔錯,想分享俾大家🍗

甜辣炸雞——

2022-10-14 38 views
成日返屋企經過一間韓國餐廳外賣自取係炸雞,今次決定試一試買外賣返屋企慢慢食,味道方面選擇5-6種,有分別半份同大份,我選擇2個口味要半份,芝士炸雞/蒜香炸雞 ,再另外叫紫菜薯條。等大約10分鐘到已經可以攞外賣,即時回家享受我嘅炸雞,我自己就比較喜歡芝士炸雞多啲,好濃芝士,反而蒜香我覺得食一件好滯,薯條味道方面3種選擇我揀咗紫菜味,薯條係紐紋型,我勁喜歡,份量勁足,好大盒。每條薯條都有紫菜粉,好正。 。
超高汁無骨炸雞 🐥 無骨雞髀肉,配以自家配方醃製,香脆多汁,仲有七種口味揀👐🏻今次試咗兩種口味 半半炸雞 $1661.招牌炸雞 配蜜糖芥辣醬(半份)2.甜辣炸雞(半份)炸雞果然好出色,外皮炸得酥脆可口,入面雞肉肉質嫩滑,我覺得雞肉偏瘦冇肥膏,感覺上比較健康🤘🏻同時雞肉好juicy,醃料味道亦都剛剛好👍🏻原味炸雞配咗蜜糖芥辣醬,芥辣醬甜甜地,同炸雞幾夾😽甜辣炸雞一定要試!甜甜地微微辣,個人超鍾意❤️真係食唔停口😝 分量方面都好足,半份有七至八件雞,仲要已經去咗骨所以食落啖啖肉蒜香酥炸魷魚(半份)$38原條野生魷魚再店家自己加工製成,所以特別有鮮味~炸粉漿簿簿一層,外面嘅蒜粒好香好惹味,自魷魚肉質彈牙,魷魚味好出好鮮味~值得一試👍🏻總結HaHa CHICKEN 高質得來又大份,好啱gathering嘅時候食😎最方便嘅係可以叫外賣🤪哈哈韓式炸雞專門店 (長沙灣)長沙灣青山道142號順發居地下C號舖
超高汁無骨炸雞 🐥

無骨雞髀肉,配以自家配方醃製,香脆多汁,仲有七種口味揀👐🏻

今次試咗兩種口味 半半炸雞 $166
1.招牌炸雞 配蜜糖芥辣醬(半份)
2.甜辣炸雞(半份)

蒜香酥炸魷魚(半份)$38

哈哈韓式炸雞專門店 (長沙灣)
2022-10-10 54 views
📍 📍 📍 哈哈韓式炸雞專門店 (長沙灣)長沙灣青山道142號順發居地下C號舖今日天氣涼涼地準備去野餐,之前已經好想試呢間炸雞,野餐食炸雞係我既必備餐單,所以今次就專登過嚟買外賣炸雞試試佢🤭,餐廳炸雞款式味道多,原隻無骨炸雞,啖啖肉,全部炸物都係即叫即炸架!🥰🥰👉 雙重享受炸雞 ,任選兩款口味💰$166😋😋😋😋.5/5我拎去野餐都隔左成個鐘,但個炸雞依然係咁好食!我諗如果即食一定會更加好食😍半盒炸雞都已經好大盒,因為佢係無骨炸雞,所以真係啖啖肉,食一件都已經好飽,但因為真係炸到好香脆同埋雞肉好嫰又Juicy,真係食到停唔到,我叫左狂熱炸雞同原味,狂熱味上面有啲好似似熱浪薯片味嘅香辣粉,超級惹味,但唔會辣😍😍而原味招牌炸雞,有配個芥末蜜糖醬,佢地既炸漿唔厚,就算唔點個醬都好夠味。佢既炸雞真係大推☺️☺️粟米濃湯脆薯條💰細$24😋😋😋😋.8/5呢個真心好驚喜!簡直神還原零食粟米濃湯球一樣!!仲要係波浪薯條,食落簡直係有啲感動既感覺🤭蒜香酥炸魷魚 💰半份$38😋😋😋😋/5魷魚唔會好厚粉,食落爽口彈牙。而且味道又夠香,食唔停呀喂!回頭: yesYesyes!!! 性價比高,同真心高質!網上外賣平台
📍 📍 📍 哈哈韓式炸雞專門店 (長沙灣)
長沙灣青山道142號順發居地下C號舖

👉 雙重享受炸雞 ,任選兩款口味
💰$166
😋😋😋😋.5/5

💰細$24
😋😋😋😋.8/5

💰半份$38
😋😋😋😋/5
魷魚唔會好厚粉,食落爽口彈牙。而且味道又夠香,食唔停呀喂!

回頭: yesYesyes!!! 性價比高,同真心高質!網上外賣平台有得嗌外賣,咁方便絕對會再翻桌🫶🏾

#kermit食在長沙灣
It’s my favourite 😍🍗!呢間係韓式炸雞嘅外賣小店,長沙灣A2地鐵站出口 行5分鐘就到,買完就可以搭車返屋企慢慢食🥳沒!有!誇!張! 我由長沙灣搭到返天水圍,啲雞仲係脆卜卜架😳食落口都有少少不可思議 好滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)叫咗一個雙人滋味套餐:👯‍♀️✨韓式炸雞半份+酥炸魷魚一份+兩罐可樂💰$155數過都有6大件無骨炸雞,揀咗最經典嘅原味 (啲人成日話只要原味好食 基本上其他口味都唔會差😋) 本身都驚無骨啲肉質會好鞋口唔滑,點知又唔會喎!好多汁好juicy~ 就算食唔晒 第二日再用氣炸鍋熱返 都仍舊💯另外 酥炸魷魚🦑都好好味🥹 揀咗蒜香口味 一路搭西鐵都聞到啲香味⋯超想即刻就開嚟食🫣結果食落果然唔差!魷魚唔會炸到乾身 唔會𡁻唔開 又唔會太韌 very good ah ( ̀⌄ ́)重點來了⭐️!等食物嘅時候,先發現原來有外賣平台⭐️ 下次想再快靚正啲 我會醒目啲嗌定外賣再嚟自取😙住附近嘅朋友 可以直接嗌外賣送到上屋企 正呀!😍
It’s my favourite 😍🍗!

叫咗一個雙人滋味套餐:👯‍♀️✨
韓式炸雞半份+酥炸魷魚一份+兩罐可樂💰$155

2022-10-09 28 views
哈哈韓式炸雞專門店(Cheung Sha Wan)🥹近排心心念念好想食炸雞🍗 後尾係屋企附近竟然搵到間韓式炸雞專門店🇰🇷 超開心即刻要試😆😆 仲要原來佢哋喺網上外賣平台都有得嗌外賣🥡㗎 超方便!🫣⌖ 雙人滋味Set(韓式炸雞半份🐔 + 酥炸魷魚一份🦑 + 飲品兩罐🥤)💰$155炸雞口味揀咗皇牌芝士炸雞🍗 一共有八件無骨雞件 雞肉嫩滑 外層炸衣脆身 有濃郁嘅芝士味🧀 超邪惡🙈🙈 魷魚就揀咗蒜香味🧄 滿滿嘅一盒 魷魚大隻食落爽口 呢間嘅炸物確實整得幾唔錯 魷魚同樣係炸得好脆😙😙 最後飲品揀咗可樂同埋忌廉 認真食得好爽~😛⌖ 安東雞飯(大)🍛💰$25幾韓式嘅味道 汁底甜甜地😌 配料有蘿蔔🥕、薯仔🥔同嫩雞塊🐔 份量超足 唔使驚唔夠飽🫢🫢⌖ 粟米濃湯脆薯條(細)🌽🍟💰$24份薯條嘅粟米濃湯味真係超級香 聞到流晒口水🤤🤤 搞到小編要行快兩步衝返屋企試😂 薯條炸衣幾脆 配上粟米濃湯味粉好夾 係好少見嘅口味 大推!😍😍☻ 回頭指數:8/ 10 ❝ #Amiの九龍覓食記#Fatshit_ami #Dinnertime #長沙灣美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #長沙灣炸雞舖 #韓式炸雞舖推介 #外
哈哈韓式炸雞專門店(Cheung Sha Wan)

💰$155

⌖ 安東雞飯(大)🍛
💰$25

⌖ 粟米濃湯脆薯條(細)🌽🍟
💰$24

☻ 回頭指數:8/ 10

❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #長沙灣美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #長沙灣炸雞舖 #韓式炸雞舖推介 #外賣到會推介 #長沙灣外賣舖頭 #韓式炸雞 #皇牌芝士炸雞 #蒜香酥炸魷魚 #安東雞飯 #粟米濃湯脆薯條 #韓國菜
TakeAway
新口袋清單的派對食物😍係長沙灣附近想買宵夜行過見到好多人同外賣員喺出邊等緊行咗埋去趁熱鬧原來係一間韓式炸雞小食外賣店門口嘅燈箱同招牌都好搶眼係鮮黃色為主真係一眼就望到佢先😍一於趁下熱鬧買呢間😋哈哈韓式炸雞專門店 =====================今次叫咗一個二人套餐加一份大薯條雙人滋味二人套餐有三款選擇散叫亦可不過套餐更優惠主要每1個套餐都會有韓式炸雞半份,加特定小食一款,連罐裝飲品兩罐/紙包飲品兩包。今次試咗佢個1️⃣雙人滋味c餐$155-炸雞口味有芝士、甜辣、狂熱同香辣可以選擇,我就叫咗甜辣炸雞半份🐔-酥炸魷魚一份🦑同埋兩罐Zero🍻2️⃣粟米濃湯脆薯條(大)$34總共盛為$189🥳餐廳係外賣店,可以打電話落單外賣自取,又或者係喺唔同嘅美食外送平台搵到佢哋,網上外賣平台都有得叫外賣啦,可以係屋企坐定定等佢哋送來🥳味道😋甜辣炸雞係無骨既,啱晒我哋啲懶人,每一舊炸雞都沾滿甜辣醬,食落去係充斥着口腔嘅滿足,炸雞唔會好乾身,即使再返熱都仲係好Juicy,朋友一路食一路讚好味👍🏻而且半分嘅份量亦好足夠,有成12舊左右酥炸魷魚係令我好有驚喜,每一夠都好飽滿,厚薄度適中,最令經驗嘅係佢嘅調味,一
新口袋清單的派對食物😍

同埋兩罐Zero🍻
2️⃣粟米濃湯脆薯條(大)$34
總共盛為$189🥳

味道😋

酥炸魷魚係令我好有驚喜,每一夠都好飽滿,厚薄度適中,最令經驗嘅係佢嘅調味,一路拎住外賣沿路行返去嗰層魷魚味係咁飄出黎,食落嘅感覺亦好惹味😋

薯條嘅口味亦好吸引,今次揀咗喺出邊冇見過嘅粟米濃湯味脆薯條,不過薯條真係要新鮮食,焗一焗會影響咗佢嘅口感,如果屋企有氣炸鍋建議用佢再翻炸一下😉

整體來講CP值不錯👍🏻
係會被book mark嘅一間小店🥳
2022-10-06 28 views
屋企附近最近開咗間炸雞店🐔,要買番去一邊食一邊煲劇先得。 套餐方面有好多款唔同味道嘅炸雞,有芝士🧀、原味、蒜香醬油、甜辣、香辣等🌶。 原味炸香雞金黃香脆,炸粉上得均勻亦唔會太厚,肉質鮮嫩,份量夠大。 蒜香醬油炸雞,口感鬆脆,蒜味濃而不膩,醬油甜甜哋。 跟餐有埋卡邦尼飯或者安東雞飯同埋汽水。我同老公兩款飯都試晒,卡邦尼飯有啲薯仔粒、煙肉,如果啲卡邦尼汁多啲就更加好。 安東雞飯個汁香濃惹味,加埋啲蔬菜粒,撈飯食一流,雞肉亦嫩滑。 另外加多個小食酥炸魷魚,有蒜香味或者芝士味,兩個都好香口,味道濃郁,啱晒老公送啤酒🍺。

屋企附近最近開咗間炸雞店🐔,要買番去一邊食一邊煲劇先得。

蒜香醬油炸雞,口感鬆脆,蒜味濃而不膩,醬油甜甜哋。

2022-09-06
Type of Meal
Dinner
2022-10-04 35 views
屋企樓下有間炸雞外賣專門店,附近唔見有同款美食,今日試吓買返屋企食。落樓下叫完大約等20分鐘,原隻無骨芝士炸雞,啖啖肉,即叫即炸嘅關係雞肉好嫰又Juicy, 而且每件均勻沾上芝士粉,芝士粉帶甜,配燒酒一流!蒜香酥炸魷魚,半份魷魚,大約有7-8件,魷魚爽彈,蒜香好惹味!餐廳仲有好多其他唔同口味嘅炸雞,下次可以試埋其他款,仲比我見到原來可以經網上外賣平台外賣自取,咁就唔使特登落樓下等啦~

冒雨直衝朋友的家,還是要帶點吃的一齊分享,這樣談天説地才有氣氛❤️在附近偶然見到這家小小炸雞外賣店,心想不妨一試,就二話不說選了兩款炸雞、個人最愛的炸魷魚,還有爆香的粟米濃湯薯條🍟上樓girls talk👩‍👩‍👧‍👧——————————🔸半半炸雞 $166炸雞共有7種口味:原味招牌、蒜香醬油、辣芝士、皇牌芝士、甜辣、狂熱炸雞(辣粉)及香辣,比一般舖頭多出了不同芝士及香辣風味,喜歡重口味的朋友大推!整體來講,炸雞火候剛好,外皮香脆,肉質嫩滑juicy,最抵讚的是醬汁夠多,有好好裹在炸雞🍗上,啖啖都食到濃香調味😋講起口味,懂吃的當然要選蒜香醬油,鹹中帶甜,加上它夠多蒜,香氣滿分💯點甜辣炸雞是習慣,香而不辣,夠曬大眾化,惹味!🔹蒜香酥炸魷魚 $38/半份炸魷魚一向是我的最愛,炸粉不會太厚,魷魚難得有鮮味,唯略嫌炸得乾身一點~🔸粟米濃湯脆薯條 $34朋友喜歡吃759的粟米濃湯薯片,見到當然要買給她試試~薯條炸得香脆,表面灑滿甜香的粟米湯粉,配酒/汽水一流!
——————————
🔸半半炸雞 $166