2015-04-19 557 views
尖沙咀有好多韓國餐廳,基本上都唔使點揀,因為基本每間d野食其實都差唔多,呢間佢都係最基本既石頭飯煎泡菜餅人參雞湯都有,我都無咩要求下就入左去🙈價錢都無話特別便特別貴叫完野食當然都自動波送上前菜,估唔到最左邊個蓮藕整得幾好食每塊既豬皮同瘦肉都分佈平均隔離仲有韓式甜辣醬加埋d生菜蘿蔔絲撈埋一齊,同豬蹄一齊食幾好食,可能因為要就番撈埋d甜辣醬一齊食,所以就咁食豬蹄就淡左d,一齊食啱啱好,但生菜甜辣醬個d可以多番d,因為食到最尾唔夠撈上菜個陣個鐵板仲查查聲,所以要趁熱撈埋一齊,出面有d餐廳d泡菜炒完會變到幾酸下,但呢到完全無呢個問題,而且佢仲炒得好香,好夠味👍唔知係佢d泡菜豬肉多得滯定飯少得滯,食到一半已經無哂飯,要再加多$10叫多碗白飯先夠,但真係好食味道有d似日式燒餅,不過就係多葱版,就係因為夠多葱所以加哂分!入面仲有魷魚同蝦順帶一提,佢d茶都好好飲😂係甜甜地既麥茶,本來仲諗住叫野飲,而家野飲都慳番,飲茶都夠哂(汽水果汁$10香蕉奶$20)成餐飯埋單$305,仲要唔收加一,野食又好食,我會俾番個好評佢👍

價錢都無話特別便特別貴

叫完野食當然都自動波送上前菜,估唔到最左邊個蓮藕整得幾好食
豬蹄$130

每塊既豬皮同瘦肉都分佈平均

辣泡菜豬肉飯$75

海鮮煎葱餅$90

2015-04-18 586 views
當晚同朋友都想食韓國嘢,就走去金巴利街睇下食邊間好,點知間間都滿晒人。見到有人走,又有位,就入左去。點左部隊煱同人參雞湯,部隊煱都辣辣地,但好味。人參雞湯好正,過左成個鐘都仍然暖暖地,雞肉同骨都好冧,仲離開晒,唔需要特別撕開。最後食左兩個鐘先離開。
最後食左兩個鐘先離開。
2015-04-15
$340 (Dinner)
2015-02-11 512 views
本來約o左FD子食團年飯~~TARGET係韓國街新開既OPPA..因為本人7點先放工,唯有派出FD子去攞位先,等我7:05到達既時候...已經見到一個令人O咀既景象..FD子排o係條龍既中間,前後都有AROUND15人左右...見到勢色不對,都唔知幾時有得入,於是我o地就當機立斷,決定唔等啦!!! 原來行哂成條韓國街先發現,得OPPA係要等位,其他都可以直入...本身都唔知食邊間好,行到黎韓COOK門口望一望餐牌,見到有部隊鍋食wor我同FD子其實都想食燒肉,但見到呢間淨係得佢o地燒好比你食既肉,無得自己燒..不過見之前星期六經過過呢間都好多人排隊,就決定試下啦!!!(不過其實我發現...韓國街好多舖頭都好細,所以可以營造好快坐滿,好多人o係門口排隊,好受歡迎既效果XDXD)一入到去即刻就有位啦~~好在早少少...見遲多幾個字,門口都開始有D人等..一坐低已經睇中部隊鍋(因為我o地本身都想食)其實部隊鍋係一個幾唔抵食既韓國菜,因為D材料全部都唔難買到同好易可以o係屋企自製,但唔知點解硬係要出去比幾百蚊食先安落XDXD...部隊鍋o係韓國食好平ga>.<因為同FD子都想叫

不過見之前星期六經過過呢間都好多人排隊,就決定試下啦!!!

一坐低已經睇中部隊鍋(因為我o地本身都想食)
因為同FD子都想叫多個菜,但又有選擇困難症再加上知道部隊鍋製作需時..所以即刻落o左個鍋先
當我o地掙扎o左好耐都唔知叫咩既時候...隔離檯突然飄過一陣香味再加上有"之之"聲...
於是即刻問個WAITRESS係咩菜...佢答o左o係M5之後,我o地即刻o係餐牌上SEARCH...見到有個XXX牛肋骨,後面仲要寫住得(3PCS)...我o地諗緊會唔會得好少呢其實?!但見頭先飄過果碟又唔少wor個份量..即刻就追加O左呢碟牛X骨啦!!!
轉眼間佢就上o左個鍋,不過佢個GAS爐TART緊都TART唔著,但佢依然係堅持TART o左10多次..其實果時我心諗..等到塊芝士溶哂都未開到火..不如直接換o左個爐佢算啦..果然佢好似聽到我既OS之後就換o左個爐啦...
結果o係等個鍋滾動之際...碟牛肋骨都黎到啦!!!!
呢個真係爆列推介阿
!!!!熱辣辣既時候食又淋又甜又香
...重點係就算放耐o左變凍哂都唔會話變UN或者變腥!!!!估唔到呢個會咁好食!!!
同埋佢份量都好足..起碼有成十塊..所以我唔明點解餐牌會寫住3PCS
重要我偷聽到右邊既隔離檯見到我o地呢碟肉之後都話想點..
但佢o地想點既時候店員已經話無哂..果時都只不過係8點幾..所以想食既朋友一黎就好ORDER啦!!
去到最尾先追加就太遲啦!!!
終於o係接近食哂碟肉既時候,個鍋都開始有少許滾動啦!!!
其實塊芝士溶o左之後都食唔到有芝士味..可能係個鍋太大而塊芝士太細?
入面有好多正常部隊鍋都有既料,包括午餐肉..
我真心覺得腸仔係全個鍋入面最好食既..佢似似地廚師腸既味道,但感覺又比廚師腸好味
仲有圓形切片既年糕..但係佢唔似立體圓柱型果隻年糕咁會越煮越煙UN..呢隻會好快淋..對比之下,我會鐘意食圓柱型果隻多D...
整體黎講, 個鍋唔係話好出色,D料都無其他曾經食過既餐廳咁齊全,不過對於唔鐘意納豆或者食唔到太辣既人黎講應該係不錯既選擇^^而且呢間既價錢都比外面既韓國餐廳平DD..都算係對食唔到OPPA既我o地黎講一種安慰!!!
2015-02-11
$152.5
  • M5牛肋骨
2015-02-09 571 views
在尖沙咀有條韓國街 大家應該都聽過了!今次隨便試一間,看一下menu便進內了! 由於店內已滿座,侍應詢問我們介不介意到附近的分店進餐....我們隨即跟隨她走 (走後巷,不是想打劫嗎? 說笑吧..)不夠三分鐘 我們到了分店我們點了菜後 侍應便送上 前菜 (韓式食店都是這樣)一定有辣泡菜 芽菜 青瓜 前菜好像是跟人的數量,如兩人就一碟前菜....石鍋飯 夠熱,有伴料 例如 紫菜, 芽菜, 蘿蔔絲...要加入醬汁才有味, 有少量飯焦( 如果要多,可停留久些才拌和)炒粉絲 有少少辣 及 "林" 沒有特別評價海鮮煎薄餅 的粉無味,太淡 (應該是太多水混合)! 有提供汁 調味海鮮數量太少!
在尖沙咀有條韓國街 大家應該都聽過了!

今次隨便試一間,看一下menu便進內了!
我們隨即跟隨她走 (走後巷,不是想打劫嗎? 說笑吧..)
不夠三分鐘 我們到了分店

我們點了菜後 侍應便送上 前菜 (韓式食店都是這樣)
一定有辣泡菜 芽菜 青瓜
前菜
前菜好像是跟人的數量,如兩人就一碟前菜....

石鍋飯 夠熱,有伴料 例如 紫菜, 芽菜, 蘿蔔絲...
牛肉石鍋飯
炒粉絲 有少少辣 及 "林"
沒有特別評價
韓式炒粉絲
海鮮煎薄餅 的粉無味,太淡 (應該是太多水混合)!
有提供汁 調味
海鮮數量太少!
海鮮煎薄餅
Other Info. : 服務態度不錯,侍應會不時為顧客加水 但食物質素還需改進!
2014-11-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
2015-01-21 607 views
Weekday食厭左ICC 既lunch,特登出去尖沙咀搵韓國野食呢間見佢門口個樣四四正正,入去試一試午餐牌都幾抵食,都係六七十蚊,鐘意食飯 / 麵 / 湯都有得揀。我叫左個辣海鮮湯麵 + 紫菜飯卷,朋友叫左石鍋牛肉飯海鮮湯麵既湯底應該係豆腐海鮮湯既湯黎既,味道唔錯,一黎就聞到有蝦味,辣既程度一般人應該都接受到。配菜有蝦、青口、蜆、蘿蔔、瓜。其實幾十蚊我真係冇乜要求佢俾咩新鮮野我,個人覺得可以接受啦。只係D麵可能煮得太耐,淋晒一D都唔煙韌彈牙。朋友既石鍋飯亦唔錯,都幾足料,D飯一粒粒唔糊口,而且個鍋好夠熱,食到最後好多飯焦 (至愛 )至於個紫菜飯卷就普普通通喇,不過不失,因為太餓先叫黎當前菜,下次未必再嗌喇
呢間見佢門口個樣四四正正,入去試一試
2015-01-15
$75 (Lunch)
2014-09-06 625 views
今晚估唔到陳生提議到尖咀韓國街食dinner喎~~我地揀左之前朋友介紹過既<韓cook>食,店內環境果然係好細! 真係做得幾檯生意架咋!不過可能今日係閒日, 所以人流唔算多!其實門外街邊有咪錶位, 不過依家做緊維修, 所以唔泊得車呀!未叫野食前, 先黎三款前菜今晚我地點左三樣食品︰1) 海鮮煎餅餅入面有好多料, 有魷魚, 蒽, 雞蛋煎成, 加上點些豉油, 味道也不錯!2) 海鮮豆腐湯傳菜時, 見到個煱熱辣辣, 叫湯原來再跟一碗白飯, 不過我地怕食唔晒, 所以主動俾返碗飯職員, 唔好浪費。湯既辣味都夠, 但係咸左少少, 不過都接受到! 湯內既豆腐都好滑, 入面仲有其他海鮮, EG, 蜆, 魷魚等, 都好足料, 再加入一隻半生熟蛋拌混黎食!3) 牛肉石頭飯很大的一兜飯! 入面有不同的配料在內, 另外職員給予一支辣醬俾我地加入飯內撈混! 辣醬多少視乎個人口味! 牛肉醃過, 似烤燒製法!每人再揀左一款韓式飲品:哈密瓜奶, 水蜜桃汁

今晚估唔到陳生提議到尖咀韓國街食dinner喎~~
我地揀左之前朋友介紹過既<韓cook>食,
店內環境果然係好細! 真係做得幾檯生意架咋!
不過可能今日係閒日, 所以人流唔算多!
未叫野食前, 先黎三款前菜
今晚我地點左三樣食品︰
1) 海鮮煎餅

2) 海鮮豆腐湯
3) 牛肉石頭飯
每人再揀左一款韓式飲品:
哈密瓜奶, 水蜜桃汁
2014-09-03
2014-08-03 1161 views
黎韓國街食韓國野, 因為太多唔知揀邊間, 於是搵左呢間黎試試前菜泡菜:每一家餐廳既泡菜都唔同味, 呢間泡菜偏酸, 不是我杯茶銀魚仔:香脆可口, 加杯啤酒就正啦!酸蘿白: 無試海鮮煎餅雖然我唔預有D乜野靚海鮮, 但我想話淨係得幾粒蟹柳、魷魚同大蔥, 感覺有D搵笨, 煎得幾香, 但冇乜味, 要依賴豉油既味韓式炒年糕炒得幾惹味, 但可惜唔夠熱泡菜餃子鍋部隊鍋食得多, 今次叫左泡菜餃子鍋就中左伏, 餃子未煮已爛, 入面最多就係粉絲同年糕, 餃子得幾隻, 雖然唔要求D乜, 但咁就收180 真係有D貴
前菜
銀魚仔:香脆可口, 加杯啤酒就正啦!
酸蘿白: 無試
海鮮煎餅
海鮮煎餅
韓式炒年糕
韓式炒年糕
炒得幾惹味, 但可惜唔夠熱
泡菜餃子鍋
Other Info. : 味道一般, 用料性價比低
2014-07-11
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2014-07-09 741 views
Bill 太太最近迷上韓國料理,今次HAPPY FRIDAY 都要食韓國嘢!因為Ad hoc 出動的關係,都唔使指意在唔使排隊的情況下食到好味的韓燒。6:30pm 的尖沙咀韓國街,好多小店都已經排晒隊,唯獨是"韓cook" 唔使排,睇睇餐牌,又唔係勁貴,入面都坐左8成,點解唯獨佢係無人排呢??就等Bill 太太去解開這個謎吧!1) 前菜︰蓮藕、泡菜、豆芽食落就知係自家製的,泡菜沒有死咸味、蓮藕好味、豆芽一般,3個人都係這個portion,唔係幾夠,但沒有refill的服務,有點失望。2) 宮廷年糕$90這個要$90的炒年糕,沒有用上很上乘的配料,加左少少椰菜絲,少少魚蛋片絲,用韓國味噌炒的年糕,也算美味,最主要是韓國年糕本身很Q,煮很久也不會失去其Q彈口感。好味但不推介3)韓式豬手$130大大份的!幾抵食,豬手好味,豬皮好有咬口但不會太硬,但其實點解佢係韓式,除左個碟邊的少少辣醬可以解釋到之外,其實就是一碟美味的烤豬手囉!推介!4) 韓式冷麵 $75是飯腳的favorite,我不知怎評價, 碗大麵少,味道ok5)韓式煎餃子(6隻) $60 很驚喜的味道,餃子好大隻,外脆內juicy,"

??就等Bill 太太去解開這個謎吧!

1) 前菜︰蓮藕、泡菜、豆芽
前菜好味,不過唔可以refill
2) 宮廷年糕$90
炒年糕
3)韓式豬手$130
豬手
4) 韓式冷麵 $75
冷麵
5)韓式煎餃子(6隻) $60
很驚喜的味道,餃子好大隻,外脆內juicy,"餃子控" 友人的大愛!Bill太太都會推介
餃子- 好juicy
6) 辣嫩滑豆腐海鮮湯 $80
最後就是我的favorite,每次食韓國料理我都會點的食物,因為豆腐是我的大愛之物,這個湯非常著通,豆腐唔係特別嫩,最敗北的地方是跟來的白飯好糊,太多水,用來撈飯食唔係太好,不推介。
豆腐辣湯
3個人埋單$435,人均$145,晚飯算不太貴。其實"韓cook" 食物ok,但坐得迫d,唔係太舒服,食物尚可但好食到"叮"一聲的食物唔多,乏善足陳,又無韓國人坐鎮…所以人氣麻麻地喇可能.

2014-07-04
$145 (Dinner)
炒年糕
豬手
餃子- 好juicy
2014-06-24 680 views
朋友想食韓國菜,我們就到了這間位於韓國街的韓Cook。鍋物是這裡的必點菜色,因為餐廳是用一個面積很大、很淺的鑊盛載食物的,與眾不同。點了一個泡菜海鮮豆腐鍋、魚片炒年糕、炒粉絲。泡菜海鮮豆腐鍋不算太辣,粉絲吸收了湯汁很入味。炒年糕的醬料味道其實與泡菜鍋的湯汁一樣味道。炒粉絲味道正宗,略帶甜味。在這個寒冷的天氣吃一頓熱辣辣的韓式火鍋,整個人都溫暖起來,難怪韓國人如此嗜辣!
朋友想食韓國菜,我們就到了這間位於韓國街的韓Cook。
點了一個泡菜海鮮豆腐鍋、魚片炒年糕、炒粉絲。
泡菜海鮮豆腐鍋
泡菜海鮮豆腐鍋不算太辣,粉絲吸收了湯汁很入味。
魚片炒年糕
炒年糕的醬料味道其實與泡菜鍋的湯汁一樣味道。
炒粉絲
炒粉絲味道正宗,略帶甜味。
2013-12-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2014-04-07 2249 views
同個FD去左tst行街, 夜晚諗住去韓國街食野, 行到去見間間都好多人,行左一陣, 見到韓cook都有5,6個人等緊, 於是行過去望望, 見門口個menu有我想食好耐既部隊鍋,因為唔想煩, 於是就決定揀呢間, 等左十五分鐘左右就有枱,不過間野好細,唔算坐得好舒服,但以快餐店黎講,環境都OK既~我同個FD兩個人叫左3樣野,部隊鍋+紫菜包飯+雜錦炒肉, 先講下個部隊鍋, 個賣相其實唔差, 湯底夠濃, 好多菜, 午餐肉, 腸仔, 豆腐同年糕,D料好足, 不過我估香港仲有更好味既部隊鍋, 加上可能我地得兩個人, 最後都唔係好食得哂!!另外,我地叫左個紫菜包飯, 我個人覺得麻麻, 飯粒唔算好煙韌, 仲包得有D散, 唔太特別, 可以唔叫~最令我地有驚喜既反而係個雜錦炒肉, 有牛肉, 豬肉同雞肉, 重點係個醬汁好好味, 好香如果配飯就一流! 我地見周圍其他人一般都有點炒肉, 果然最好食
見門口個menu有我想食好耐既部隊鍋,
因為唔想煩, 於是就決定揀呢間, 等左十五分鐘左右就有枱,
我同個FD兩個人叫左3樣野,部隊鍋+紫菜包飯+雜錦炒肉,
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2014-04-07 940 views
未到晚飯時間,多間食店未開,剛好這間開了就入去試試。先點了一個石頭飯和迷你炸醬面+迷你辣海鮮湯面。辣海鮮湯的湯濃濃蝦味,味道不錯。之後再點了牛肋骨湯,原來有飯送的,個人覺得味道不錯。不用加一,也不收貼士,值得一讚!
2014-04-06
  • 迷你炸醬面-迷你辣海鮮面
2014-01-24 1612 views
先後於韓國街內食過2間韓國餐廳呢間係第3間(5/10)其中一個係洋蔥紅蘿蔔腸仔....之前未見識過,又學到野 XDDDD(6/10)檯上清得最快既食物, 不過其實一般(5/10)無咩特別, 不過咁少件好似都要~HKD50(4/10)~HKD180 太貴, 而且個鍋比想像中細 (全檯5人, 一人食到2細碗左右),料好少, 餃子好似得4-5隻, 而且未夾已經散開...加辛辣麵落部隊鍋, 要+HKD25(5/10)最正常, 不過最好上左檯之後等5-10分鐘, 因為有朋友話佢太快夾左,唔夠熱總體上食物: 真係好一般, 韓國街內有其他更好選擇, 或者可移玉步至金巴利道服務員: 揮手揮好耐先有人應(但其實間鋪唔大)...不過態度還可以啦環境: 還可以, 不過人多可能要搭檯 (因為有部份係6-12人長檯)
先後於韓國街內食過2間韓國餐廳
呢間係第3間
海鮮煎薄餅
(6/10)
檯上清得最快既食物, 不過其實一般
韓式紫菜飯卷
無咩特別, 不過咁少件好似都要~HKD50
(4/10)
牛肉石頭鍋飯

總體上

Other Info. : 唔太貴但係唔算平 (好似唔駛+10%, 唔太記得), 而且食物質數一般 真係可以考慮俾多少少錢食其他鋪頭 (e.g. SUE/ 水刺韓膳 etc.) 同埋附近有間鋪頭賣「蜜糖蕃薯」, 相當唔錯!! : )
2014-01-17
$90+ (Lunch)
2014-01-07 1106 views
睇劇就睇人食得多,都想親身試下地道韓國風味。其實只不過是一點餐肉,腸仔,泡菜,大白菜,年糕,粉絲,豆腐煲。我們還加了一個辛辣麵,配上呢個鍋,好味!店員親切有禮地幫我們加湯。不過一個麵價錢略貴,要$25。感覺同一般泡菜豆腐湯沒有任何分別,但用上此鍋感覺就如韓國人,感覺良好,可是此店竟然沒有燒酌,少了一點更像韓國人的風情。
睇劇就睇人食得多,都想親身試下地道韓國風味。

我們還加了一個辛辣麵,配上呢個鍋,好味!
店員親切有禮地幫我們加湯。不過一個麵價錢略貴,要$25。

2014-01-06
$115 (Dinner)
2013-08-07 566 views
Lunch time又到了!今天和朋友都想吃韓國食物。身處在尖沙咀的我們,當然要到聽說名為韓國街的金巴利道!看到韓Cook的店貌像是不錯,便進去了。店舖樓面不算大,十張桌以內,有一個侍應。一坐下便馬上遞上冷水。點菜了。 前菜和湯是跟雜錦燒餐的。前菜有大豆芽,大碟泡菜和白灼西蘭花紅蘿蔔。湯不太清楚是用什麼材料,只知道是有白蘿蔔,味道清甜。紫菜卷是暖暖的。材料有青瓜,黃瓜,蟹柳,其他肉類。面層有芝麻作裝飾兼使味道更香。雜錦煱飯。雜錦意思是有三種肉,包括有雞肉,豬肉和牛肉。一來到時,我與另一友人都"哇"了一聲。肉的份量實是多!相反,飯只有一小碗,男孩子一定會不夠吃。比例上,牛肉的份量偏小。肉炒得很香,而且稔。洋蔥鋪底而且有獨特醬料在鐵板。甜甜的,配肉來吃十分開胃。香辣炒年榚。最曉食最愛吃這個。汁酸酸甜甜,而且帶點辣。而我更愛年榚的質感。稔身得來,煙煙韌韌。而且配上那美味的汁,使最曉食的雙筷不禁圍繞在這道菜上。辣泡菜湯。本在擔心會否只有湯,沒有飯。但友人想吃,所以也沒有太多顧慮了。辣泡菜湯有兩片豆腐,兩片肥肉,大量泡菜,小量年榚。湯的確是辣,友人吃得火熱。但最曉食唯獨覺得它太濃,偏鹹,吃後要喝
Lunch time又到了!
今天和朋友都想吃韓國食物。
身處在尖沙咀的我們,當然要到聽說名為韓國街的金巴利道!

看到韓Cook的店貌像是不錯,便進去了。

店舖樓面不算大,十張桌以內,有一個侍應
一坐下便馬上遞上冷水。
點菜了。
前菜 + 紫菜卷

前菜和湯是跟雜錦燒餐的。
前菜有大豆芽,大碟泡菜和白灼西蘭花紅蘿蔔。
湯不太清楚是用什麼材料,只知道是有白蘿蔔,味道清甜。

紫菜卷是暖暖的。
材料有青瓜,黃瓜,蟹柳,其他肉類。
面層有芝麻作裝飾兼使味道更香。
雜錦石煱飯
雜錦煱飯。雜錦意思是有三種肉,包括有雞肉,豬肉和牛肉。
一來到時,我與另一友人都"哇"了一聲。
肉的份量實是多!相反,飯只有一小碗,男孩子一定會不夠吃。
比例上,牛肉的份量偏小。
肉炒得很香,而且稔。洋蔥鋪底而且有獨特醬料在鐵板。
甜甜的,配肉來吃十分開胃。
香辣炒年榚
香辣炒年榚。最曉食最愛吃這個。

汁酸酸甜甜,而且帶點辣。
而我更愛年榚的質感。
稔身得來,煙煙韌韌。
而且配上那美味的汁,使最曉食的雙筷不禁圍繞在這道菜上。
辣泡菜湯
辣泡菜湯。
本在擔心會否只有湯,沒有飯。
但友人想吃,所以也沒有太多顧慮了。

辣泡菜湯有兩片豆腐,兩片肥肉,大量泡菜,小量年榚。
湯的確是辣,友人吃得火熱。

但最曉食唯獨覺得它太濃,偏鹹,吃後要喝很多水。

除了年榚和雜錦外,整體不算特別好。
選擇小,而且味道沒有想像般正統。
不過,滿足一下心內的"韓湧"也是個不錯的選擇吧!
2013-08-06
雜錦石煱飯
香辣炒年榚
2013-06-17 539 views
漫無目的, 突然想起韓國食品, 不如是晚餐吃韓式晚餐, 立即走過韓國街, 發現了這店!三款小前菜l- 香腸是小許甜辣的, 很簡單, 很美味- 泡菜不過不失, 一般濃味, 但令人開胃- 炸魚仔, 都很脆口, 很有味道, 絕不是求其淡而無味的稍為厚身的泡菜餅, 但內裡有些海鮮肉, 魷魚是其一, 彈牙可口, 整個餅都很脆口, 雖然聞起不是很香噴噴的, 但吃下是很不錯的呢!整齊排列的各式材料, 看似非常豐富, 十份惹人食慾增強, 內裡的什餐肉及腸是主要材料, 顧沒有吝嗇, 很多的菜及蔥, 豆腐, 全部慢煮, 一邊吃一邊滾, 實在很有樂趣, 芝士慢慢溶入, 很美味的享受, 實在是難得一見於香港的部隊鍋!
三款小前菜l
- 香腸是小許甜辣的, 很簡單, 很美味
- 泡菜不過不失, 一般濃味, 但令人開胃
- 炸魚仔, 都很脆口, 很有味道, 絕不是求其淡而無味的
海鮮泡菜餅
部隊鍋
2013-06-10
$150 (Dinner)
部隊鍋