2017-11-30 195 views
呢間係一間韓燒,但佢亦係放題,出面基本上都應該無韓燒係可以任飲任食任拎。。。😍😍😍有前菜區俾你任夾,基本上韓國要有既前菜佢都有得俾你揀,仲有得俾你refill,中意食泡菜既你一定要黎試下,包你話無得頂🤗🤗🤗🤗呢度係湯同熟食既區域,亦都有白飯,熟食有好多款😋😋😋全部都好乾淨好整齊排好呢度有好多款蔬菜😁😁😁😁肉類都好多選擇俾你揀🤓🤓🤓亦都有凍野食😛甜品亦有生果,雪糕以供選擇😋😋😋亦有得自己整綿花糖,可以玩下🤗🤗🤗🤗

呢度係湯同熟食既區域,亦都有白飯,熟食有好多款😋😋😋

全部都好乾淨好整齊排好

呢度有好多款蔬菜😁😁😁😁

肉類都好多選擇俾你揀🤓🤓🤓

亦都有凍野食😛

甜品亦有生果,雪糕以供選擇😋😋😋

亦有得自己整綿花糖,可以玩下🤗🤗🤗🤗
2017-11-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
2017-11-30 174 views
韓燒都算係最開心既任食多選擇,多野飲,一年四季都岩食!今日去左佐敦既韓家距離地鐵站好近,一出就係。見到價錢好抵食9點之後仲平d添抵食呀!首先有沙律bar韓燒咁熱氣,首先食d沙律就最岩啦之後有冷盤,水果沙律好好味有貝殼類同刺身、壽司等等岩岩出到去見到啲食物已經俾人食得7788有少少擔心佢會唔會refill話口未完,影完相職員就立即入去refill啦絕對唔會唔夠食涼拌菜樣樣都好味,搞到我一添再添燒物有超多種類,其中牛粒同肥牛都係我最愛,另外,竟然有大大隻既蝦好新鮮添架好好味呀甜品一樣有好多款仲有中式糖水添,正呀!食完燒野食返甜野飲品有兩個櫃,勁多選擇唔係淨係得汽水!仲有韓式啤酒,真係抵到爆!坐得舒服而且職員好友善呢!
韓燒都算係最開心既任食
多選擇,多野飲,一年四季都岩食!

今日去左佐敦既韓家
距離地鐵站好近,一出就係。

見到價錢好抵食9點之後仲平d添
抵食呀!

首先有沙律bar
韓燒咁熱氣,首先食d沙律就最岩啦

之後有冷盤,水果沙律好好味
有貝殼類同刺身壽司等等
岩岩出到去見到啲食物已經俾人食得7788
有少少擔心佢會唔會refill
話口未完,影完相職員就立即入去refill啦
絕對唔會唔夠食

涼拌菜
樣樣都好味,搞到我一添再添

好新鮮添架好好味呀

甜品一樣有好多款
仲有中式糖水添,正呀!
食完燒野食返甜野

飲品有兩個櫃,勁多選擇唔係淨係得汽水!
仲有韓式啤酒,真係抵到爆!
坐得舒服而且職員好友善呢!
2017-11-28 217 views
相約老友齊韓燒,唔想同人迫,過左佐敦食韓燒。離地鐵站2-3分鐘路程。韓家莊韓式燒烤佐敦薈5樓全層都係佢,一大班人食唔怕無位。樓底高之餘,仲要全場都係卡位添。訂左6:30,好快就入座。好長嘅野食bar呀。排列井然乾淨、整齊,由前菜、熟食、bbq 肉料、海鮮類到sushi bar、甜品、飲品,順序放置超過60款美食。包羅萬有,慢慢bbq。韓式辣蘿蔔、韓式辣泡菜,都是前菜要吃的。另外青口、三文魚都很新鮮。肉類如一口牛粒、牛仔骨、肥牛、金菇肥牛、雞翼每樣都一件一件逐件即燒即食。間唔時食碗豆腐花糖水回回氣再燒過。每當鐵板燒焦,店員都很迅速更換新的鐵板,非常有效率。晚市每人$188,價錢亦合理。

2017-11-21
$200 (Dinner)
2017-11-28 184 views
韓家莊韓式燒烤地址:佐敦彌敦道233-239號佐敦薈5樓全層日式放題,自助餐,韓燒都各有各好,成日揀食邊款,都要諗一大輪。今次黎韓家莊俾我滿足哂3個願望,自助韓燒任食! 一入門口,地方大,夠光猛,好多卡位,座位闊落舒適。頭盤熟食各種肉類甜品飲品,每項都選擇眾多,絕無欺場。 諗住食三文魚刺身,但一埋到去就見到得番幾件,都唔敢食,就問下姐姐幾時會再拎新鮮出泥,姐姐就話啱啱拎出泥架,俾客秒殺淨呢幾舊,一陣就冇埋架喇。咁我就梗係快快手手夾埋佢啦,無耐就拎新一盤出泥,真係即刻好多人埋去拎,姐姐果然冇呃我。食得自助餐,就梗係樣樣都要試,我就每樣都拎一件。炸物保持到溫度,依然脆口,熟食牛尾又好肉,炆得又夠林,咖喱炒蟹好吸引,色水好靚,雖然唔夠大隻,但口感都好足。 終於到開始食正餐,燒肉時間,食韓燒最怕D 肉好大雪味醃到好咸,但呢度唔會,食得出肉味,有醬汁既味道。 亦有醬汁區隨意調味,迎合唔同人,夠細心。讚! 燒左一兩個Round,姐姐自動幫我地換鐵板,我食過咁多次韓燒,次次都要"求"人幫我換,但呢度竟然自動幫我,印象真係好深,服務態度一流。主菜都食到好飽,但望到甜品有好多選擇,都忍唔
韓家莊韓式燒烤

地址:佐敦彌敦道233-239號佐敦薈5樓全層

日式放題自助餐,韓燒都各有各好,成日揀食邊款,都要諗一大輪。
今次黎韓家莊俾我滿足哂3個願望,自助韓燒任食!

亦有醬汁區隨意調味,迎合唔同人,夠細心。讚!

主菜都食到好飽,但望到甜品有好多選擇,都忍唔住食多碗豆腐花,好滑。

晚餐正價時段,以食物咁既質素,仲要咁多款啤酒汽水任飲,價錢都只係每位$188, 10點後宵夜仲有8折添呀!呢一間韓燒性價比好高,真係數一數二,下次要再黎!

味道 3.5/5
環境 4.5/5
服務 4.5/5
衛生 4/5
抵食 4/5
總評分 7.5/10
--------------

$200 (Dinner)
2017-11-26 4113 views
吃韓燒的話只有肉已經不足夠了,現在好多韓燒餐廳都供應其他種類的食物,例如在佐敦薈這家新的韓燒餐廳,它所提供一食物可以包羅萬有的呢! 也是這個原因,讓我和同事來到了這裏晚餐~一人188元加一,二百多一點。場地好大,每枱的座位都寬敞舒適,烤肉的鐵板有需要時可叫店員更換呢!食物和飲品都是全自助式的,想要甚麼就拿甚麼。冷盤和沙律都有好多款式,然後放題又怎會沒有刺身呢?這裡以三文魚為主,也有蠔和東風螺等。我們的重點,肉類有一大櫃!豬牛雞羊鴨全部都齊,還有海鮮和蔬菜類。除了烤肉,他們還有多款熱葷提供,全是韓式食物。飲品也好多元化,但我們主要喝茶和啤酒。甜品區除了雪糕類,還有自家製甜品,更有自助棉花糖機可玩啊!先吃點冷盤,三文魚刺身大件又嫩滑,青口和螺的肉量都不錯,有咬口。熱葷最出色的是牛膝和炒蜆,我們encore了這兩款。牛膝肉超香又軟,一起煮的蘿蔔入味到極緻,整塊都是深啡色的,味道香甜。炒蜆帶微辣好惹味。泡菜煎餅和炸雞其實都不錯的,如果是剛做起就吃會更好。終於開始烤肉了~ 牛柳粒必食,又嫩又多汁!烤時自己加點鹽會更好吃調味牛肉和豬肉好入味,直接烤熟已經甜甜的~海鮮類都不錯,多春魚每條都肥美飽滿;

調味牛肉和豬肉好入味,直接烤熟已經甜甜的~

海鮮類都不錯,多春魚每條都肥美飽滿;魚柳嫩滑;魷魚爽口彈牙

最正的是蝦,全部都大大隻又新鮮。烤時記得加點鹽啊!每隻蝦頭都有膏,蝦身啖啖肉,鮮甜又爽口,我們吃了超過一打

肉類當然要encore,其實全部預先調味的都一定會好吃。

男友特製烤雞翼,我覺得跟BBQ一樣都是易焦難熟的,要好有技巧才能烤得皮脆肉嫩,味道甜甜的

吃了那麼多肉和蝦,又喝了不少啤酒,好滿足啊~
2017-11-21
$210 (Dinner)
  • 虎蝦
  • 牛柳粒
2017-11-24 158 views
早幾日同同學一齊去食gathering,啲同學提議去食韓燒,仲要係任食梗係留返個lunch留肚去食,估唔到呢度嘅韓燒超多選擇,而且地方好闊落坐咁多人到坐得好舒服熟食真係好多款式, 令到我花多眼亂 熟食都已經超過10款,好彩我留肚如果唔係我都食唔得曬咁多日式嘅刺身、壽司同埋沙律都好受歡迎而且好新鮮刺身好快就去晒一輪而且佢會再增添新嘅一盤一啲韓式日式嘅小食例如中華沙律、泡菜啊又係超過10款,仲有泰式雞腳,我幾鍾意食佢嘅泰式雞腳幾香而且辣味啱啱好燒肉方面我鍾意食辣豬肉片燒完之後都好淋好有肉汁啤酒汽水又係任飲每樣食少少都已經飽到坐唔到燒肉好新鮮不過真係太多嘢食,我哋都食左好多野呢度地方闊落我哋慢慢燒慢慢食坐喺度傾吓大家嘅近況真好enjoy ,而且個個都捧住個肚走

熟食真係好多款式, 令到我花多眼亂

熟食都已經超過10款,好彩我留肚如果唔係我都食唔得曬咁多
日式嘅刺身壽司同埋沙律都好受歡迎而且好新鮮
刺身好快就去晒一輪而且佢會再增添新嘅一盤

燒肉方面我鍾意食辣豬肉片
燒完之後都好淋好有肉汁
啤酒汽水又係任飲
每樣食少少都已經飽到坐唔到
燒肉好新鮮不過真係太多嘢食,我哋都食左好多野
2017-11-24 132 views
最欣賞呢一間韓燒店嘅係佢嘅醬油調味料齊全,枱面竟然有鹽同埋七味粉,出面有豆瓣醬、韓式辣醬、蒜等等最鍾意夾生菜同五花肉,加埋醬一齊食食物種類有好多,大致可以分為熟食區、前菜區、壽司沙律區、生肉區、甜品區熟食:韓式海鮮餅同炸三文魚幾好食仲有炒飯同麵食,但我不太好!前菜區:最鐘意食芽菜仔!!爽口,調味無咁重,係咁食一輪 可以減低罪惡感蜆同埋芽菜係必食!!肉類: 我偏好牛舌、牛仔骨、五花肉、肥牛包金菇呢度仲有蝦食爽口的大推 牛舌!!! 真係好好味! 加少少鹽調味,牛肉味出晒黎壽司都有幾種,最回本係三文魚!! 我見夾完 好快會上新一盤甜品都有幾多,生果、糕點、雪糕同埋自制棉花糖機!棉花糖機好好玩,我見好多小朋友圍住雪糕有4種口味性價比高! 種類多
最鍾意夾生菜同五花肉,加埋醬一齊食

熟食:
韓式海鮮餅同炸三文魚幾好食
仲有炒飯同麵食,但我不太好!

前菜區:

蜆同埋芽菜係必食!!

肉類: 我偏好牛舌、牛仔骨、五花肉、肥牛包金菇

呢度仲有蝦食
爽口的

大推 牛舌!!! 真係好好味! 加少少鹽調味,牛肉味出晒黎

壽司都有幾種,最回本係三文魚!! 我見夾完 好快會上新一盤

雪糕有4種口味

性價比高! 種類多

• 牛舌
2017-11-23 349 views
因韓流偷襲港的關係, 香港開了大量貴價的燒肉店。而韓家莊就是一家充滿童年回憶, 像韓流未襲港前港式韓燒店~價錢相對便宜, 而且坐位舒適, 適合一大班朋友來用餐!餐紙有教學, 教如何燒出最好的肉!韓家莊的熱食種類很多, 亦很吸引, 但熱度有點不足, 如果可以改善就更好了~另外都有韓式前菜, 沙律跟魚生!!!!韓式前菜味道正常, 推泰式鳳爪~沙律材料都多, 有蘋果, 所以味道不錯, 誠意之作!而魚生雖不是非常新鮮, 但都不俗, 而且韓燒中有魚生已是BONUS~而飲品方面, 就有幾款韓式飲品!最驚喜是有韓國啤酒, 適合愛食肉的男生們邊食肉邊飲酒邊聊天呢~最後, 主菜---韓燒~~~有蝦, 五花腩, 魷魚等等, 味道不太差, 而種類應有的都有, 蔬菜都有好幾款。但感覺上, 主角的選擇相對較少, 多一點款會開心些呢~最後, 給大家價錢作參考跟一碗豆腐花作結尾~
價錢相對便宜, 而且坐位舒適, 適合一大班朋友來用餐!
餐紙有教學, 教如何燒出最好的肉!

另外都有韓式前菜, 沙律跟魚生!!!!
韓式前菜味道正常, 推泰式鳳爪~
沙律材料都多, 有蘋果, 所以味道不錯, 誠意之作!

而飲品方面, 就有幾款韓式飲品!

最後, 主菜---韓燒~~~
但感覺上, 主角的選擇相對較少, 多一點款會開心些呢~

最後, 給大家價錢作參考跟一碗豆腐花作結尾~
2017-11-21 137 views
一向較少吃韓燒,一來不是食肉獸,二來質素好的韓燒不多,這次幾個朋友推介跟大隊到這間新開沒多久的韓燒都是抱著一般般的態度,沒想到反而有點驚喜。環境闊敞乾淨,座位多,枱又夠大可以放到多個碟子,而且可能新開業不久,價錢相當划算,一改我對韓燒的印象。前菜冷盤:韓國菜向來少不免多款醃物小碟,包括泡菜、芽菜、白菜、白蘿蔔、青瓜,芽菜等等,除此之外,亦有中華海帶沙律、泰式鳳爪等,吃點酸辣菜先開胃吧!熱葷:除了主要的燒肉,還有熱葷可供選擇,有韓式炒粉絲、韓式炒飯、雜菜、海鮮餅、泡菜餅、薯餅,炸雞、炸饅頭、炒蜆、炒蟹、雞湯等等。一開始很肚餓時,就先吃這些吧!烤肉:多款肉類選擇,如牛仔骨、牛舌、牛肉、豬肉、雞肉、羊肉、內臟、鴨胸、海鮮、魚塊、多春魚、蝦、魷魚及蔬菜類。刺身沙律:這間韓燒餐廳連海鮮及刺身也是應有盡有,包括各種壽司、三文魚刺身、青口、螺、龍蝦沙律。甜品:各款味道的雪糕、椰汁糕、千層糕、水果、糕點、奶凍、啫喱、還有台棉花糖機可自製棉花糖,連甜品也非常多元化!飲品:除了汽水、茶類、果汁之類,亦有豆漿及韓國大熱的蘋果醋也有提供,一嚐果醋滋味,十分特別。因為烤盤烤久了食物就容易變燶變黑,侍應會不時幫客
前菜冷盤:
熱葷:
烤肉:
刺身沙律:
甜品
飲品:
因為烤盤烤久了食物就容易變燶變黑,侍應會不時幫客人更換烤盤,頗為細心。吃罷真的捧著肚子離開,價錢抵食的buffet,很豐富滿足韓燒店~
2017-11-20 114 views
很久沒去過任食的韓燒放題,最近天氣陰陰涼涼的,非常適合燒燒暖最身體。一坐底環境很闊落,每張都是卡位,坐得舒服。先出去拿飲品吧。飲品選擇好多啊!我最愛道地蜂蜜綠茶,男朋友最愛有氣梳打水,兩樣都有太滿足啦!前菜有沙律,壽司,三文魚刺身,最最最興奮的是韓式前菜!最愛的泡菜任夾啊,還有小白菜和酸青瓜我食了很多!種類多得花多眼亂,最推薦的是薄薄的鮮紅色牛肉,好新鮮,肉好軟熟好好食!金菇牛肉卷,豬扒,雞肉,海蝦都好食!肉類都算新鮮,不是那種很咸的,雪味也沒有。因為種類太多,未能完全試到全部。看著看著又想食了,哈哈。有熟食,不過主攻了燒烤所以也沒怎試。開心的是有豆腐花,而且有芝麻糊,二話不說就來個黑白雙料,有豆香之餘加上微甜的芝麻糊太爽了!想食的話隨時坐地鐵就到了,地理位置很方便!

一坐底環境很闊落,每張都是卡位,坐得舒服。

先出去拿飲品吧。

金菇牛肉卷,豬扒,雞肉,海蝦都好食!

看著看著又想食了,哈哈。

有熟食,不過主攻了燒烤所以也沒怎試。

想食的話隨時坐地鐵就到了,地理位置很方便!
  • 鮮牛肉片
2017-11-19 109 views
Happy Friday!!!梗係要約班FD見下面啦,但我地班儲錢老土怪為左儲錢買樓結婚, 只能食200蚊左右既野,其中一人話係佐敦既D間韓家莊雖然開既日子唔長, 但性價比高, 而且重點係不限時, 岩晒我地邊食邊吹水成層都係D間韓家莊, 所以空間極大, 而且全部都係卡位設計, 坐得舒服食物極多, 前菜, 冷盤, 熱食, 燒肉, 甜品, 仲有自制綿花糖機, 而且飲品都係任飲 (包括啤酒)D款爐既通氣做得極好, 吸油煙又快又好, 令你食完韓燒唔會成身韓燒味東陰功少少辣, 東陰功味濃, D菇入晒D東陰功味所以好好味, 我夾左勁多菇東風螺, 炒蜆, 三文魚, 牛肉&龍利魚柳東風螺: 雖然算細隻左少少, 但勝在鮮甜, 爽口, 用牙簽好易挑到出黎食, 我好鐘意食, 所以夾左好多炒蜆: 因為韓家莊既熱食係會不停坐熱, 所以個炒蜆食落係仲係熱的, 炒得幾香, 幾有鑊氣, 少少辣, 幾好味, 而且值得一提係, 我見到職員係盤炒蜆係會耐唔中揀走D冇肉既蜆殼, 務求令我地食果陣每隻蜆都有肉, 細心度大加分!三文魚: 本來對韓燒店既三文魚冇咩期待, 但D度既三文魚都幾新鮮, 而且係厚切, 好食牛肉: 甜甜地,
Happy Friday!!!梗係要約班FD見下面啦,

而且重點係不限時
, 岩晒我地邊食邊吹水

東陰功

東風螺, 炒蜆, 三文魚, 牛肉&龍利魚柳

牛肉: 甜甜地, 好嫩口, D隻牛肉係我的首選

龍利魚柳: 有魚味, 好鐘意係D個啖啖肉既感覺

香腸, 螺肉, 炒粉絲, 炒飯
香腸&螺肉: 比較standard 既食物, 但我鐘意食

炒粉絲: D粉絲炒得好入味, 所以唔會過淋, 或者係炒到D粉絲一餅野咁, 唔錯

炒飯: 炒得乾身, 有鑊氣

蝦片
D度既蝦片係比平時既食到既蝦片札實D, 但又不失脆口既口感, 我鐘意咁, 而且有少少胡椒味, 送啤酒食一流也

甜品
甜品款式極多, 而且都整得不錯, 食完正餐食甜品真係大滿足

咁多款式, 而且款款既味道都不錯, 職員仲會不時同我地換塊韓燒板, 態度良好, 咁既組合連加一埋單先200蚊多7蚊, 真係抵呀
, D間韓燒將會成為我地之後既吹水食飯聖地
2017-11-17
$207 (Dinner)
2017-11-18 1684 views
岩岩去完韓國旅行咋嘛,返黎已經忍唔住想食韓國野,炸雞部隊鍋真係食到悶,今晚收工即刻拉老公黎食韓燒,一個價錢任食才是皇道!呢間韓燒好似之前都有食過,但係個樣靚左好多,無論裝修、擺設全部精美左,就連座位既設計都靚左,有趣左。晚市一個價錢任食,$188,店員幫我地開左爐,我地就急急腳出去攞野食,食物選擇好多,唔單止有韓燒既食物,仲有日式、熟食、糖水、韓式前菜、雪糕、糕點,連飲品都是任飲的!我先挑戰熟食,韓式炒粉絲味道很好,不咸亦不辣,除了粉絲還有芽菜、椰菜等配料。泰式咖哩蟹帶比我一d驚喜,咖哩味足夠,而且唔會hea,每隻都係有膏有肉!海鮮方面我試左d青口,每隻都用冰雪住,保持新鮮,青口都好大隻,肉甜亦鮮。等左10分鐘左右,咁岩撞見三文魚剌身出爐,急不及待即刻攞,三文魚都幾厚身,魚油味重,所以食完會有膩感,建議唔好食太多,唔係就食唔到其他野啦!講左咁耐係時候食下今晚主菜,韓燒啦!款式好多,海鮮、肉類、腸、連午餐肉都有,應有盡有。燒紅腸雖然無任何醬汁,但都幾好味!魚柳醃得唔錯,除左魚味仲可以有d咸咸既味道,但魚柳比較難燒,好容易痴底,要放係爐邊先得!牛肉不是一片片的牛肉,是類似肥牛咁,但沒有雪花

講左咁耐係時候食下今晚主菜,韓燒啦!款式好多,海鮮、肉類、腸、連午餐肉都有,應有盡有。燒紅腸雖然無任何醬汁,但都幾好味!魚柳醃得唔錯,除左魚味仲可以有d咸咸既味道,但魚柳比較難燒,好容易痴底,要放係爐邊先得!牛肉不是一片片的牛肉,是類似肥牛咁,但沒有雪花肥膏,味道亦醃得不錯,我就推介牛舌,牛舌雖然無d咩醃料,但係薄薄地一片,易熟又快趣,另外芝士腸都幾好,皮脆內多肉,入面爆多芝士,燒完芝士腸爆開,芝士泌少少出黎,仲有流心既感覺。

雖然好飽,但還是要留少少空間食甜品,呢度有棉花糖機架,但自問我挑戰唔到,我揀左凍櫃入面既西米糕,一聞已經有椰汁味,西米粒粒分明,好味!仲有飲品任飲,罐裝紙包裝都有!

雖然炸雞,水冷麵等大行其道,但傳統的韓燒仍是有市場的,勝在款式多,又夠平!
2017-11-17 1264 views
就算新派韓燒, 日式燒肉再吸引,對我黎講, 都好難取代到傳統韓燒比我既感覺,因為傳統韓燒既味道真係好岩我, 而且仲有一陣童年回憶既味道, 所以我久不久就會同屋企人, 朋友去食一次,本來想去係佐敦薈既漢X苑, 但原來已經執左, 上OPENRICE睇先知漢X苑已經全線無晒, 真係好可惜,好彩取而代之係同一位置係都係做傳統韓燒既韓家莊, 我地一行四人一於比機會佢試下佢我地食正場, 加埋一先$207, 而且無限時, 比之前果間仲多左任飲, 抵喎7點幾入到去, 平日黎講都算幾多人, 目測坐左6-7成, 而且空間幾大, 枱同枱之間既距離遠, 有私人空間同朋友/家人傾計取餐環境:前菜: 有泡菜, 凍芽菜, 小白菜, 蜆肉, 中華沙律, 泰式鳳爪, 東陰功等等等熟食: 有炒蜆, 炒蟹, 炒粉絲, 炒菜, 炸雞, 韓式煎餅等等等凍盤: 有青口, 壽司, 三文魚, 東風螺等等等燒肉: 雞, 牛, 羊, 魚, 蝦, 菜, 唔同部位都有唔少飲品: 基本啤酒汽水都齊晒, 全部任飲甜品: 有雪糕, 仲有唔少糖水如芝麻糊, 番薯糖水, 仲可以自制棉花糖等等等食物:白雲鳳爪: 少少辣, 好爽口, 超開胃東風螺: 好鮮

所以我久不久就會同屋企人, 朋友去食一次,

取餐環境:

凍盤: 有青口, 壽司, 三文魚, 東風螺等等等

飲品: 基本啤酒汽水都齊晒, 全部任飲

食物:
白雲鳳爪: 少少辣, 好爽口, 超開胃

東風螺: 好鮮甜, 好有螺味, 爽口彈牙, 沾豉油食個鮮甜味仲出

蝦片: 胡椒係有少少辣, 有蝦味, 好脆口, 我之後扲左好多碟黎送雪糕食

牛扒: D隻係我最LIKE既牛肉, 薄身既牛扒令D腌好既味更入味, 食落甜甜地, 超嫩口, D個食多D都唔會咁易滯

龍猁魚: 好鮮嫩, 有魚肉味, 腌得岩岩好, 唔會搶左魚味

雞肉: 都好嫩口, 算無雪藏味, 都幾好食

牛仔骨: 個味其實同我最鐘意既牛扒既味係好似, D個就厚身D, 有咬口D
, 有朋友鐘意食骨話D個仲正
雪糕: 雖然唔算係話好出名牌子, 但都好好食, 我最鐘意食薄荷朱古力

總結黎講, 200蚊多少少咁多野食, 性價比高, 而且值得一提係取食物區比傳統韓燒整齊, 抽油煙做得好好
, 食完都唔會成身韓燒味, 員工服務都好好, 好肯主動幫我地換韓燒板, 值得一讚
, 咁既價錢食物服務環境, 好難唔再黎喎
2017-11-16
$207 (Dinner)
2017-11-12 149 views
好耐冇試過傳統的韓燒餐廳,見佢加入咗新式食法,就黎試下。見到張檯紙設計得好令,原來細心一睇,係教你點食,跟住,我就走咗出去拎醬料,用咗佢第一個方法食。醬料方面好多選擇,有辣有吾辣,我就簡咗蒜頭同辣椒,加埋甜的醫油,係吾錯的配搭。肉類選擇多,有牛,有豬,有雞,仲有,燒烤最愛食的多春魚,烤過的多春魚,好香脆有sushi bar,又有沙律,仲有,凍青口。一黎到肚仔餓,緊係要去熟食區拎野食先啦,點可以俾自己餓親牛扒好大件,雞翼又好大件,感覺好抵食。牛肉粒當然係拎黎燒烤啦,一流 好味吾會太多調味料,雞翼又係,要烤下,外層脆脆,香口野岩我。味打開雪櫃門,第一眼就俾hoegaarden吸引住囉,齋飲都WIN 甘次啤酒鬼又多一個選擇餐廳基本上都係卡位,又新凈,所以,坐得幾舒服。

好耐冇試過傳統的韓燒餐廳,見佢加入咗新式食法,就黎試下。

有sushi bar,又有沙律,仲有,凍青口。

一黎到肚仔餓,緊係要去熟食區拎野食先啦,點可以俾自己餓親

牛扒好大件,雞翼又好大件,感覺好抵食。

牛肉粒當然係拎黎燒烤啦,一流

甘次啤酒鬼又多一個選擇

餐廳基本上都係卡位,又新凈,所以,坐得幾舒服。
2017-11-11 221 views
今日又去揾好西食!今次約左朋友去間佐敦新開的韓燒「韓家莊」!去食韓式餐廳,一定要先試試D泡菜及前菜。呢到有好多款前菜,除左有最常見的泡菜、大豆芽外,更有白菜仔及韓色酸蘿蔔。餐廳有我好愛的韓式煎餅!左邊係海鮮煎餅,右邊係泡菜煎餅,雖然係飽肚野,我都忍唔住拎左兩件。冷盤方面,餐廳有提供三文魚魚生、沙律、壽司功應。三文魚刺身都幾新鮮,我的玻璃肚食完都無事。食完冷盤,係時候要準備醬汁食燒肉。呢到有好多款醬汁,包括韓式燒汁、韓式甜辣醬、韓式麵豉醬等。再去自助櫃拎埋D菜菜肉肉先。呢到都有好多選擇,當中由豬牛雞羊、海鮮、菇菜。當中我特別鍾意食一口牛肉粒,除左無雪味外,仲有少量黑椒調味,燒定都幾香口。另外餐廳會提供時令海鮮,我呢日有蝦蝦蝦食。D蝦的Size唔細又新鮮,係任食韓燒少見的。此外,牛舌都係唔錯的選擇。雖然切得有D薄,不過好快就燒好,之後成堆牛舌放入口,一樂也!拎到埋位就係咁燒係咁食... (手殘的我成日都燒濃D魚)食到有D口渴,去左飲品櫃拎飲品。餐廳除左一般的茶、果汁、汽水外,更有Hoegaarden的樽裝啤酒,比大家學下韓國人一邊啤一邊燒。食到飽飽就去食甜品!呢到的豆花豆味濃,係有質素之作
韓式前菜

自助櫃

一口牛肉粒

是日海鮮

牛舌

拎到埋位就係咁燒係咁食... (手殘的我成日都燒濃D魚)

啤酒

食到飽飽就去食甜品!呢到的豆花豆味濃,係有質素之作。
豆腐花

埋單每人$188(9點前入座),價錢合理。另外呢到就算唔少人黎食,但走的時候身上都無咩油煙味。