2017-10-30
放工鬆一鬆,涼涼地去食個韓烤先醒起佐敦新開左間韓家莊韓式燒烤,一於去試下先入座後,立即出去睇吓有咩食先,實在太豐富,涼拌已經有12款,酸蘿蔔絲酸甜適宜有少少辣辣地,白菜仔有麻油香,泰式鳳爪醃得入味,韓式泡菜及蘿蔔,味道剛剛好,不會太辣,順便去飲品櫃拎我鍾意飲既韓式忌廉溝鮮奶汽水同啤酒,同老公啤啤佢先食完涼拌之後,就食一啲熟食先,熟食都有好多選擇,有泰式冬陰公湯、炸薯餅、炸雞翼、炸煎堆仔、牛尾骨、韓式炒粉絲、咖喱炒蟹、炒蜆、壽司、魚生、龍蝦沙律、東風螺,食完熱葷已經飽左一半,不過仲有30樣烤肉,蔬菜,點可以咁快停手呢最基本的有羊肉、牛肉、豬扒、雞肉、雞翼、牛仔骨、鴨腎⋯但我推介大大條魷魚鬚,爽口彈牙,仲有大大隻海蝦,肉質鮮甜,食咗太多肉,要食番啲蔬菜,南瓜香甜,翠玉瓜新鮮,少不了喜歡的雞髀菇及茄子。食到肚都脹埋,但仲有甜品及生果,最驚喜有部棉花糖機,有得玩又有得食呢度值得讚既係,肉類味道醃得剛剛好,種類多,地方整潔(因為曾經去過一些任食的燒烤店,地下是很油很滑,食物雜亂),坐位間空間足夠,員工們亦有禮貌
醒起佐敦新開左間韓家莊韓式燒烤,一於去試下先