搬咗屋之後,有日同仔仔去周圍逛..以為呢頭冇乜好嘢食~跟住有日佢話想去惠康睇,平時以為樂悠居呢啲商場仔,一般都係死場,估唔到佢裝修之後會變成food court!仲要好多野食,唔洗行去荃西咁遠啦!😭😭😭食物原味紫菜飯卷呢個其實飯量=一碗飯,但唔知點解😂包咗紫菜之後,小朋友開胃啲?😂唔夠食好青新嘅卷,小朋友最鍾意食(平時唔食菜都可以接受晒🥲為母很滾凍)炸雞細佬金句:食韓國野點解冇得食炸雞?因為佢哋好迷喪屍校園,成日話想食青山炸雞😂😂毋庸置疑☺️韓國炸雞真係好食啲👻佢有個甜辣醬,甜甜辣辣…不過有啲辣,大人得,小朋友未必得韓式拌飯不得不讚!個泡菜真係好好食😋第二次去食魚糕串$12大大串!好食🫶🏻個湯好飲~好甜嘅蘿蔔白炒碼麵佢有2款,另一個係辣炒,不過我哋好驚辣一直以為係炒😂原來係湯!仲要係勁海鮮味嘅海鮮湯!$88值得嗌!佢個醃蘿蔔都好正!

食物

原味紫菜飯卷

炸雞
細佬金句:食韓國野點解冇得食炸雞
因為佢哋好迷喪屍校園,成日話想食青山炸雞😂😂
毋庸置疑☺️韓國炸雞真係好食啲👻
佢有個甜辣醬,甜甜辣辣…不過有啲辣,大人得,小朋友未必得

韓式拌飯
不得不讚!個泡菜真係好好食😋

第二次去食

魚糕串
$12大大串!好食🫶🏻個湯好飲~好甜嘅蘿蔔

白炒碼麵
佢有2款,另一個係辣炒,不過我哋好驚辣

一直以為係炒😂原來係湯!仲要係勁海鮮味嘅海鮮湯!
$88值得嗌!
佢個醃蘿蔔都好正!

2024-09-17
  • 魚糕串
  • 白炒碼麵
2024-11-07 555 views
估唔到係商場food court 裡面有一間韓國菜的選擇,仲要幾好食😋🌟芝士薯仔薄餅($40)好味呀😍😍🌟魚糕串($20/2)好抵食🤩🌟紫菜粉絲卷($40/6)炸完後好有紫菜香味,外脆內軟😊🌟牛肉紫菜飯捲Gimbap($48)一向都鍾意食韓式飯捲,佢仲配埋泡菜👍🏻🌟豬排便當($70)豬排外層鬆脆,有肉香,特別鍾意佢配搭了多款前菜,去油膩煎炸感😁🌟半隻人蔘雞湯($80)半隻雞不欺場,以為只是自己加飯落啲湯度,點個湯底已煮左一啲飯,好似潮州粥咁😲湯有人蔘味。依家天氣咁乾燥,食佢濕濕地唔錯👍🏻☕️本身諗住叫飲品,但堂食優惠送飲品,叫了個柑橘茶👍🏻點完菜先發現,原來佢仲有其他不在餐牌上的新產品,下次有機會再試

🌟芝士薯仔薄餅($40)好味呀😍😍
🌟魚糕串($20/2)好抵食🤩
🌟紫菜粉絲卷($40/6)炸完後好有紫菜香味,外脆內軟😊
🌟牛肉紫菜飯捲Gimbap($48)
一向都鍾意食韓式飯捲,佢仲配埋泡菜👍🏻
🌟豬排便當($70)
🌟半隻人蔘雞湯($80)

2024-11-04 431 views
今日路過food court諗住醫下肚🤤點知發現新驚喜🤩估唔到food court地方都有間高質韓國餐廳老闆娘係韓國人 難怪食物質素咁地道😋首先先食前菜大雞蛋捲🥚食物一嚟到 份量大到嚇親同行朋友長度猶如前臂一樣💪🏻香滑玉子配上香蔥同酸酸甜甜嘅醬汁😝非常開胃👍🏻然後小食叫咗泡菜煎餅😍香香辣辣嘅泡菜配搭煎得脆脆嘅煎餅好地道 完全食到讚不絕口👏🏻主食有紫菜卷飯便當同韓式牛肉石鍋拌飯🍱兩份賣相都相當豐富同色彩鮮艷🥰紫菜卷飯便當 仲配搭埋韓式炒粉絲 仲有少量炸雞超級惹味同滿足😇至於牛肉石鍋拌飯 😝牛肉份量超多 加上相當足料既配菜😁連埋石鍋製造嘅飯焦 相當出色味道不失有名嘅韓國餐廳🥳總括嚟講呢間係CP值極高嘅韓國餐廳😘加埋好親切嘅服務態度 一定會再次光顧極度推介👍🏻🥰韓食 (荃灣)荃灣楊屋道138號樂悠居商場1樓6號舖
今日路過food court諗住醫下肚🤤

加埋好親切嘅服務態度 一定會再次光顧
極度推介👍🏻🥰

韓食 (荃灣)
2024-10-31 478 views
最近在荃灣的樂悠居商場發現了一家新開的韓食店,老闆娘是一位態度非常親切的韓國人,店內環境簡潔舒適。金䱽魚紫菜飯卷 ($48) 這道飯卷外層用紫菜包裹,內餡新鮮美味,金䱽魚的鮮味與米飯的香甜相得益彰,每一口都令人滿足。泡菜煎餅跟醃蘿蔔 ($40)泡菜煎餅外脆內軟,口感豐富,搭配清脆的醃蘿蔔,酸辣的味道恰到好處,讓人停不下來。醬油鮭魚蓋飯餐 ($82)鮭魚用特製醬油醃製,入口新鮮多汁味道鮮美,夾埋蘿蔔絲、紫菜同芽菜白飯撈埋一齊食,更是增添了整體的層次感,跟餐仲有飲品同埋兩款前菜送,勁抵食大醬湯跟白飯 ($75) 大醬湯的味道醇厚,湯料有豬肉、豆腐、薯仔搭配熱騰騰的白飯,讓人感受到滿滿的幸福感。前菜和泡菜的搭配也為這道湯品增添了風味。炒粉絲(小)($40)炒粉絲口感滑順,味道適中,是一道不錯的配菜,讓整餐更加豐富。餐飲有清爽的蜜桃茶和綠茶,完美解膩,為這頓美食畫上圓滿的句號。

金䱽魚紫菜飯卷 ($48)

泡菜煎餅跟醃蘿蔔 ($40)

醬油鮭魚蓋飯餐 ($82)

大醬湯跟白飯 ($75)

炒粉絲(小)($40)

同朋友一齊嚟咗呢個 food court 食晚餐😋$80「半隻人蔘雞湯」:「蔘雞湯」嘅雞肉當然係軟熟啦😋,呢度嘅「蔘雞湯」湯底非常有雞味但係比較淡,旁邊放咗一小碟鹽,咁樣係喺韓國🇰🇷食「蔘雞湯」嘅一般安排(香港嘅韓國餐廳就多數預先加咗鹽)😋;仲有幾種泡菜,全部都幾好味😋$48「辣炒豬肉紫菜飯卷」:蛋捲大大條,食到又見到有豬肉、雞蛋、紅蘿蔔絲、醬青瓜等,好食😋$88「海鮮蔥煎餅」:見到呢個煎餅嘅時候我幾乎嘩咗一聲叫咗出嚟因為真係勁大塊🤩,蔥煎餅煎得好香口,仲落咗好多新鮮又煙靭嘅魷魚,差不多淡淡都食到,又係好食😋$60「煎小肉餅」:小肉餅加咗雞蛋亦都好似加咗魷魚粒,沾芝麻醬,好食😋$10「無糖可樂」:凍冰冰嘅可口可樂就梗係好飲啦🤣
同朋友一齊嚟咗呢個 food court 食晚餐😋

$10「無糖可樂」:凍冰冰嘅可口可樂就梗係好飲啦🤣
Type of Meal
Dinner
2024-10-06 550 views
上星期係荃灣大會堂睇完音樂會,過咗嚟樂悠居呢邊嘅Food Court搵嘢食,結果試咗呢昌由正宗韓國人開設嘅「韓食」,點了一個人蔘雞湯,非常抵食!人蔘雞湯以半隻雞慢火熬製而成,湯底清澈,味道醇厚,帶有明顯的人蔘香氣,喝上一口,溫暖入心。雞肉嫩滑,湯汁鮮美,特別適合寒冷的天氣或是需要補身的時候。本身這個套餐配有白飯,我加錢轉了紫菜飯卷,紫菜包裹米飯、蔬菜、及蛋等餡料,口感豐富,米飯香軟,搭配的餡料新鮮,增添了清脆的口感,讓人一口接一口。此套餐非常抵吃,因為亦有提供不少韓式小碟前菜,包括醃製的蔬菜、泡菜等,增添餐桌的豐富性,也能讓人品嚐到不同口味。加上套餐配有飲品,我選了桃汁,口感甜美,果香濃郁,能夠很好地解渴。韓食 (荃灣)地址:荃灣楊屋道138號樂悠居商場1樓6號舖

韓食 (荃灣)
地址:荃灣楊屋道138號樂悠居商場1樓6號舖
2024-09-29 449 views
今日成日都落雨諗住停咗去荃灣行吓行到半路又落雨咁就去咗荃灣嘅樂悠居商場避雨順便去食嘢商場嘅food court都比較寬敞咁我哋就睇中咗一間韓國餐廳餐廳內嘅食品都係主打平民嘅便當同埋小食價錢都唔貴咁就分別揀咗牛肉便當🍱便當嘅配料都10分豐富有洋蔥炒牛肉、茄子、芽菜同埋菠菜配埋韓國泡菜白飯 另外叫佐炒粉絲🥣煙煙韌韌味道都適中份量都唔少 仲有就係金槍魚飯卷🍱驚唔夠食再配多份蛋捲用料真係非常之十足大大份味道好正👍📍 韓食 (荃灣)荃灣楊屋道138號樂悠居商場1樓6號舖
今日成日都落雨
餐廳內嘅食品都係主打平民嘅便當同埋小食
價錢都唔貴
咁就分別揀咗牛肉便當🍱
便當嘅配料都10分豐富
有洋蔥炒牛肉、茄子、芽菜
同埋菠菜配埋韓國泡菜白飯
驚唔夠食再配多份蛋捲
用料真係非常之十足
大大份
味道好正👍

📍 韓食 (荃灣)
2024-09-25 465 views
作為荃灣友, 今次為街坊推介樂悠居商場餐廳‘’韓食‘’,話個秘密比大家知呢到係謙謙帶我來先知有正野食。✡️ 香辣牛肉湯 ~ 本身跟白飯但我加$20轉左做紫菜飯捲,牛肉係一絲絲的,味道濃郁香辣,紫菜飯捲包住蔬菜雞蛋一口一件好滋味。✡️ 辣炒豬肉便當 ~ 呢個味道很好,豬肉夠香辣配飯啱哂, 便當內的配菜份量相當多, 仲要清爽好味, 個煎蛋卷又係加分。✡️ 牛肉紫菜飯捲 ~ 最鍾意食飯捲的我又點會錯過叫牛肉口味呢! 牛肉微甜同雞蛋紅蘿蔔一齊食口感好豐富。✡️ 細炒粉絲 ~ 韓國粉絲用番薯製作,口感煙韌麻油味重。✡️ 泡菜煎餅 ~ 喜歡佢煎到兩邊香脆,泡菜酸辣口感加分。韓食荃灣楊屋道138號樂悠居商場1樓6號舖

✡️ 細炒粉絲 ~ 韓國粉絲用番薯製作,口感煙韌麻油味重。

✡️ 泡菜煎餅 ~ 喜歡佢煎到兩邊香脆,泡菜酸辣口感加分。

韓食
2024-09-24 449 views
人蔘雞湯朋友試咗人蔘雞湯,湯底煲得非常入味。雞肉煮得非常嫩滑,淋到連骨都溶埋,雞肉肉質鮮美,搭配人蔘散發出嘅香氣,令人感受到濃厚嘅滋補感。湯中仲有滋補嘅紅棗,增加咗一啲甘甜,更加提升咗整碗湯嘅層次感。飲落感覺好暖心,特別適合天氣轉涼嘅時候。芝士薯仔煎餅呢款小食真係好有驚喜!煎餅金黃香脆,薯仔同芝士融合得非常好,咬落去有濃濃嘅芝士流出,味道香濃,口感豐滿。每一口都令人感到滿足,無論係作為前菜定係主菜都非常合適,真係食到停唔到口炒碼麵成碗麵都鋪滿咗大量嘅海鮮,有青口、蝦仁、帶子同埋海量嘅蔬菜,麻辣湯底紅紅得黎好吸引。湯味鮮香,辣味適中,唔會過於刺激,反而令整碗麵更加開胃。裡面既海鮮好新鮮,配搭上彈牙嘅麵條,真係冇得頂辣炒豬肉紫菜包飯卷最後試咗辣炒豬肉紫菜包飯卷,紫菜包住嘅米飯同炒豬肉,味道香辣,豬肉炒得恰到好處,唔油膩。每一口都有豬肉嘅香味,再加上新鮮嘅蔬菜,口感清新。紫菜嘅鹹香同米飯嘅柔軟完美結合,真係好好味!整體嚟講,呢間韓式料理店嘅食物質素非常高,老闆娘都係韓國人,所以無論係口味、質感都令人滿意。環境舒適,服務亦都好好,下次有機會都一定會再嚟
人蔘雞湯

芝士薯仔煎餅

炒碼麵

辣炒豬肉紫菜包飯卷

2024-09-21 330 views
工作關係成日都會經過荃灣,但今次係我第一次嚟樂悠居商場!一上到去係一個燈光明亮,環境乾淨,地方舒適嘅food Court,好多食店聚首一堂🥳 我一向都係醬油蝦嘅愛好暫,於是今日就決定食韓國菜了😍 餐廳係由韓國人開嘅,可以食到比較傳統嘅韓國味道😝 店員識得聽中文,溝通上冇問題,仲要好有笑容,好Friendly!!醬油蝦 $92除咗主角醬油蝦,仲有蛋卷同五款韓式醃物,如芽菜、泡菜等等。醬油蝦入味,調味恰好,又有麻油香,好下飯🤤 而且份量十足,有成六隻蝦 🦐炒粉絲 $40 有得揀細份定大份,下午茶份量剛剛好!粉絲條條分明,同樣好入味,味道輕盈又唔會太油膩。葡萄柚氣泡飲 $15啱晒夏日炎炎,夠晒清爽!

醬油蝦 $92

炒粉絲 $40

葡萄柚氣泡飲 $15
啱晒夏日炎炎,夠晒清爽!
2024-09-21 324 views
今日去咗📍荃灣樂悠居探朋友,上去之前順便喺樓下商場買外賣上去食,佢大力推薦呢一間正宗韓國人主理嘅韓食✨🔹金槍魚紫菜飯卷特選肉質鮮嫩嘅金槍魚,配搭香醇蛋黃醬,再包裹清甜醃蘿蔔、爽甜青瓜、香腸、煎雞蛋等配料,真材實料超多餡,食落層次感相當豐富!🔹紫菜卷飯便當有齊炸雞、炒粉絲、捲飯、泡菜、醃蘿蔔,呢個便當真係超吸引,有齊晒咁多樣我鍾意食嘅嘢,每款食少少唔會太飽,份量啱啱好!🔹牛肉韓式拌飯每次食韓國嘢都一定會叫韓式拌飯!今次肉類就揀咗牛~將蘿蔔、蘑菇、洋蔥、青瓜、雞蛋等拌勻,濃郁醇香嘅韓式拌飯就食得啦~口感豐富調味出色,話咁快就俾我哋食晒成碗!🔹大雞蛋捲份量十足嘅雞蛋卷啱晒同朋友開心share~口感紮實香甜,食落蛋香十足,質地綿密豐厚!韓食✨📍荃灣楊屋道138號樂悠居商場1樓6號舖
正宗韓國人主理嘅韓食✨

🔹金槍魚紫菜飯卷

🔹紫菜卷飯便當

🔹牛肉韓式拌飯

🔹大雞蛋捲

韓食✨
📍荃灣楊屋道138號樂悠居商場1樓6號舖
2024-09-20 549 views
I recently had the pleasure of dining at a Korean restaurant run by a Korean owner, and it was an incredible experience.: The bibimbap was beautifully presented, with vibrant colors and fresh ingredients. It was almost too pretty to eat!: The portion of the Jumbo-sized pork cutlet  was enormous, easily enough for two people. The meat was incredibly fresh and tender, making every bite delightful.: The Spicy beef soup was perfectly spicy, reminiscent of the flavors you’d find in Korea. It brought
: The Spicy beef soup was perfectly spicy, reminiscent of the flavors you’d find in Korea. It brought a comforting heat that was both satisfying and nostalgic.
Overall, this restaurant is trustworthy and offers an authentic taste of Korea. Highly recommended!
Spicy beef soup
Spicy pork bibimbap
Jumbo-sized pork cutlet
2024-09-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
Spicy beef soup
Spicy pork bibimbap
Jumbo-sized pork cutlet
  • Bibimbap
2024-09-18 281 views
由正宗韓國人打理的《韓食 HAN SEEK》,位於楊屋道的樂悠居商場內,這商場特別之處,就是一樓的美食廣場有多間食店可供選擇。裝修光猛舒適,地方寬敞清潔。🍱牛肉紫菜飯卷Beef Bulgogi色彩繽紛絢爛,有10大件,每件都爆曬餡超級足料,味道非常唔錯!🍢小吃拼盤Snake platter有傳統煎餃、炸番薯、炸魷魚、炸雞粒、炸紫菜粉絲,即叫即炸熱辣辣好抵食!🥢魚糕串Fish Cake Skewer魚糕串是韓國的傳統美食,由韓國人打理的口味非常正宗!🥤葡萄柚氣泡飲及愛文芒果氣泡飲,2款飲品清新解渴!趕時間關係,我選擇了外賣,如果在這裏堂食,更有免費飲品送呢!
由正宗韓國人打理的《韓食 HAN SEEK》,
裝修光猛舒適,地方寬敞清潔。

🍱牛肉紫菜飯卷Beef Bulgogi

🍢小吃拼盤Snake platter

🥢魚糕串Fish Cake Skewer
魚糕串是韓國的傳統美食,由韓國人打理的口味非常正宗!

🥤葡萄柚氣泡飲及愛文芒果氣泡飲,2款飲品清新解渴!
2024-09-17 261 views
韓食這間店開在爵悅庭food court內,由韓國人主理,店主超有禮貌,服務非常好,food court乾淨寬敞,嗌咗醬油蝦便當及魚糕串兩件!🥰🦐醬油蝦便當賣相十分吸引,最鍾意食韓國菜有唔同既配菜前菜,例如🥬芽菜、莧菜、雞蛋卷、薯仔蘿蔔絲,感覺飲食較均衡健康d!醬油蝦醃得非常入味,唔會過鹹,蝦嘅肉質非常彈牙好新鮮!🐟魚糕串一般都較為清淡,湯底沒有味精,仲有白蘿蔔片,好好味,好似返咗去韓國咁💕