朋友知道小胖愛食,於是帶咗我黎呢間佢食過,表示好想食多次的餐廳🤣呢間café 的裝修幾文青,而且因為有一大片落地玻璃,采光度一流,佢係每個坐位下都一個小籃俾你放袋,好細心,因爲好多時樓上café 空間唔大,要抱住個袋食飯都幾辛苦😅作為港女,小胖自然都要相機食先,佢的食物,不論係甜品,飲品定主菜都整到好靚,而且仲要係食得又睇得,好好味小胖和朋友分别叫咗一杯鮮奶咖啡,泡沬甜蛋伴鮮果和咖啡撞雪糕和忌廉黑松露野菌意粉呢間café 主打咖啡,佢樓上有咖啡班又有賣咖啡豆,佢的咖啡真心好飲,咖啡味超香而且飲完口入面仲會有餘香佢的咖啡撞雪糕係你仲唔到咁夾,入口第一啖係咖啡的苦味但再加埋雪糕的甜,味道剛剛好,雪糕的甜中和咗苦味,其他比起甜蛋,小胖更愛呢個🤣當然佢的甜蛋都好出色,好鬆軟,甜度又適中佢的意粉都煮得好好,黑松露味好濃好香,意粉軟硬適中,用料都好實在,有好多野菌調味唔會過鹹,不過小胖感覺有點太多油,可以再少d 油就好佢哋的服務員好nice,會提你有小籃可放袋,又會係你照港女相的時侯俾少少意見你可以點構圖食完收碟時又會問你的感想,小胖講咗話意粉有d 油,佢就同我講會同廚房講,唔會無視我的意見雖然呢

當然佢的甜蛋都好出色,好鬆軟,甜度又適中

調味唔會過鹹,不過小胖感覺有點太多油,可以再少d 油就好

雖然呢間餐廳有d 貴,不過小胖會再去,因爲好高質!
2019-08-31
$88 (Lunch)
  • 泡沫甜蛋伴鮮果與咖啡撞雪糕
2019-08-26 154 views
係旺角睇完戲都三點幾喇 但仲未食晏😆聽講附近有間coffee shop幾好食😛就走上去試下地點好就腳 中國移動隔離就有條電梯上去佢有兩層 3樓先係比人食野休息 4樓暫時做住workshop先 但聽員工講4樓遲啲計劃會開放比大家🤩間店細細間 佢塊牆既裝飾幾得意 但坐得唔係好舒服😆張枱搖下搖下咁 坐低就有店員會同你講有90分鐘用餐時間我地見未食晏 所以叫左兩杯咖啡同兩份餐食物都好快送到👏🏻👏🏻其中一杯係手沖咖啡 佢會有張紙寫哂咩方法沖 味道係點 好清楚👍🏻店員都有提醒我地試飲左咩味先好睇張卡另一杯就係mocha☕️無咩特別😂食物份量都幾大份 我地兩個唔係細食都食唔哂🤣飽到抱住個肚走如果多人朋友聚餐去呢到就唔係好適合 因為佢細間同坐得唔舒服 張枱都細張 但2-3人或者情侶去食下野休息下都係一個唔錯既選擇😛
係旺角睇完戲都三點幾喇 但仲未食晏😆

2019-08-25
Type of Meal
Tea
2019-08-22 88 views
旺角行人專用區熱鬧而且人煙稠密,可以上樓上咖啡店坐一坐,望落大廈下的人流,有種離開煩囂的感覺Hands on coffee 咖啡款式多,而且特別,氮氣咖啡,手沖或簡單milk coffee 都有提供。實在適合咖啡愛好者Cold Brew 用精緻既玻璃瓶,配上咖啡冰,可見心思,咖啡香味十足,味道帶酸,而且沒有苦澀,入口自然,值得推介Cappuccino由於咖啡豆香,所以整體不錯,入口順滑經典和牛漢堡配焗薯和牛配上醬汁,再加上芝士,蛋做配菜,層次豐厚,但要細味和牛,又說不上高質只是不過不失嘅牛漢堡

Cold Brew

Cappuccino
由於咖啡豆香,所以整體不錯,入口順滑

2019-08-16 143 views
平時雖然成日行經旺角西洋菜南街 不過都唔發覺原來中國移動旗艦店入面竟然會有間餐廳🍴裝潢用咗充滿少女心嘅粉色為主題 成間餐廳既牆身都佈滿轉盤 打卡一流😊 _🧡經典和牛漢堡配焗薯 $118和牛漢堡🍔入面有煎蛋🍳、煙肉🥓、芝士🧀、蕃茄🍅同生菜🥬個包做到外脆入面頗為鬆軟😋配埋焗薯一齊食非常夾 _💜炸物拼盤 $102拼盤內有吉列蝦、薯絲蝦、墨西哥單骨雞翼、薯條🍟配埋芥末醬一齊食嘅話係超級惹味香口😍 _💛原隻虎蝦配香濃忌廉闊條麵 $132原先Menu其實係原隻龍蝦嚟嘅🙈不過店員就話冇晒龍蝦所以就變咗虎蝦😂忌廉汁食落去唔會話太膩 整體黎講都五錯
_
🧡經典和牛漢堡配焗薯 $118
_💜炸物拼盤 $102
_💛原隻虎蝦配香濃忌廉闊條麵 $132
經典和牛漢堡配焗薯
$90 (Tea)
  • 西班牙黑毛豬漢堡配焗薯
  • 和牛漢堡
2019-08-08 95 views
上網搜尋必去香港咖啡店😂就搵到呢一間係旺角嘅咖啡店原本係俾佢餐廳入邊嘅裝修吸引😋當睇到佢哋餐牌嘅時候就見到入面原來有和牛漢堡😋😋所以就即刻嗌左一個嚟試雖然等左15分鐘先有得食但係完全係物有所值因為係和牛嘅關係所以牛肉食落口唔會好乾另外想稱讚一下佢哋個包係做得好脆所以每一啖咬落都好有口感👍🏼👍🏼飲咖啡嘅話如果嗌一個和牛漢堡係會送埋咖啡俾你飲成個漢堡加埋咖啡都係百幾蚊見到餐牌仲有一個黑毛豬漢堡😻但係因為一個已經好飽啦就冇再嗌多另一個
上網搜尋必去香港咖啡店😂
見到餐牌仲有一個黑毛豬漢堡😻
但係因為一個已經好飽啦就冇再嗌多另一個
和牛漢堡
和牛漢堡
位於旺角鬧市中國移動上層既 Hands-On Coffee 位置較唔顯眼🤔環境清幽寧靜仲要有落地玻璃窗,對正舊時既旺角行人道別具一番風味🤤好耐之前黎過,對於佢既咖啡、泡沬甜蛋同All day breakfast都十分之深刻👍🏻今次再黎,估唔到多咗burger餐同啤酒揀😍細心睇佢餐牌,發現仲有得比$128就任飲90分鐘!啱哂朋友姊妹一齊吹吓水!🤤🤤------------------------------⭐菜式推介:(1)All day breakfast🥪 ($108-128)擺盤夠特別,野食種類夠多,最鐘意個烤大菇,夠哂濃味(2)‼️必試‼️泡沫甜蛋 ($90)泡沫甜蛋有分Brownie同咖啡兩款,兩款都值得一試!Brownie款會甜啲;咖啡就會苦少少,而咖啡係另一隻杯仔上,再淋上雪糕度,啱哂鐘意相機食先既朋友!📷
位於旺角鬧市中國移動上層既 Hands-On Coffee
位置較唔顯眼🤔環境清幽寧靜
仲要有落地玻璃窗,對正舊時既旺角行人道
別具一番風味🤤
今次再黎,估唔到多咗burger餐同啤酒揀😍
經典和牛漢堡配焗薯+啤酒

⭐菜式推介:
擺盤夠特別,野食種類夠多,最鐘意個烤大菇,夠哂濃味
(2)‼️必試‼️泡沫甜蛋 ($90)
泡沫甜蛋伴鮮果與咖啡撞雪糕

2019-07-07
Type of Meal
Dinner
經典和牛漢堡配焗薯+啤酒
泡沫甜蛋伴鮮果與咖啡撞雪糕
  • All day breakfast
  • 泡沫甜蛋
一直很想來這間~終於有機會了!裝潢很美,以三文魚粉紅為主色調的牆身和地板,配上寶綠色圓形吧檯感覺活潑又優雅,愛拍照的一定會拍很多🥰 這裡有很多咖啡和手工啤酒選擇,坐下來已聞到咖啡香♥️。點了健康田園早餐和西班牙黑毛豬漢堡配焗薯,田園早餐頗豐富~烤大菇好好吃!超多汁🥰炒蛋不錯啊挺滑的👍🏻 黑毛豬漢堡大大個份量十足!黑毛豬肉味濃郁,配上烤菠蘿口感更豐富😋 配上手工啤大滿足!漢堡控一定要試試啊~~~

2019-07-15 1901 views
耐唔耐都會同老公出去旺角行街,果日行過有間電訊公司大樓,原來上面有一間Café,看著Menu價錢又唔算好貴,剛好諗緊食咩晚餐好,所以就走左上去食晚餐~呢度有個開放式水吧位置,裝修都幾時尚有個性,也設有不少窗的位置,可以望著街景用餐別有另一番風味!呢間Café主打就是咖啡,也有不少食物選擇,有漢堡、小食、沙律、意粉及其他主菜甜品,款式都幾多!煙三文魚凱薩沙律 HK$90首先叫左個煙三文魚凱薩沙律凱撒沙律配上多士粒及芝士碎,混入微酸的凱撒沙律汁,清新爽脆,沙律菜亦都好新鮮,十分開胃!而煙三文魚都幾鮮嫩入味,幾新鮮!經典和牛漢堡配焗薯 HK$118另外點左一份經典和牛漢堡配焗薯,和牛漢堡即叫即整入面夾滿不少食材,有蛋,重點當然有厚厚的和牛漢堡,仲有芝士蕃茄及蔬菜等,和牛漢堡有好濃郁的和牛味,漢堡都稍為煎過,所以食落幾香脆,口感十足!忌廉黑松露野菌意粉 HK$88之後叫了一碟忌廉黑松露野菌意粉,黑松露好香,入面加入不同菇類炒,意粉煮得軟硬適中,食落有淡淡的黑松露香,再加上香草作調味!冰朱古力 HK$48我點了一杯冰朱古力,朱古力十分濃郁,上面加了不少朱古力粉,想不到飲朱古力都有口感!手工精釀生

煙三文魚凱薩沙律 HK$90

而煙三文魚都幾鮮嫩入味,幾新鮮!

經典和牛漢堡配焗薯 HK$118

忌廉黑松露野菌意粉 HK$88

冰朱古力 HK$48

手工精釀生啤 加 HK$20

而老公就點左一杯手工精釀生啤,係炎熱天氣下飲真係透心涼呀!

整體食物好高質,環境同服務都唔錯,即叫即整,又唔係等得太耐,下次再來食!
$150 (Dinner)
2019-07-08 93 views
服務態度差,服務員d態度好似歧視甘,話中有話 而且用d奇異眼光望我地。咖啡又難飲,而且菜單上面噶圖片係有拉花,上到離根本無拉花 。唔會再去了,第一次去甘差噶cafe 。
旺角鬧市中既Cafe,設計風格時尚獨特。🎈💰$118 西班牙黑毛豬漢堡配焗薯 西班牙黑毛豬漢食落幾Juicy🐖份量十足,食埋焗薯已經攬住個肚🤣💰+$20 轉手工精釀生啤本身個餐係配氮氣咖啡☕️但我唔飲咖啡就+$20轉左手工精釀生啤🍺Staff超好慢慢介紹各種手工啤比我🍻揀隻岩我口味既👍🏻👍🏻.#旺角 #Cafe...……………………👱‍♀肥妹小編.............................
旺角鬧市中既Cafe,設計風格時尚獨特。🎈

💰$118 西班牙黑毛豬漢堡配焗薯

💰+$20 轉手工精釀生啤

#旺角 #Cafe
..……………………
👱‍♀肥妹小編
.............................
2019-07-06 75 views
.旺角少左好多Cafe~但就多左啲走清新路線手既小餐廳🍃 最適合ladies talk或者情侶小小既浪漫🌜俾你地輕鬆一下😉.*香腸拼盤($128)腸仔係食極都唔停,其中有芝士腸、辣味腸都好特別 #芝士腸啖啖芝😝.*慢煮牛柳($188)牛柳煮得好淋,啖啖肉。需時耐少少#旺角美食#打卡美食 🙋🏻‍♀️高妹小編.- 👇🏻地址👇🏻.Hands-On Coffee (旺角)旺角西洋菜南街1L-1M號中國移動旗艦店內3樓

*慢煮牛柳($188)牛柳煮得好淋,啖啖肉。需時耐少少

#旺角美食
#打卡美食
🙋🏻‍♀️高妹小編
- 👇🏻地址👇🏻.
Hands-On Coffee (旺角)
旺角西洋菜南街1L-1M號中國移動旗艦店內3樓
2019-07-04 110 views
其實旺角一直都好多cafe,今次搵到旺角呢間,好特別既係餐廳位於中國移動旗艦店3樓店面唔算好大,但裝潢睇得出好有心機,落地玻璃 坐玻璃果邊仲可以望到好忙既旺角 ‧今次食飯係3個人,所以可以叫多d野食呢卡邦尼意粉佢個芝士脆片非常好食好香口,金黃色望落已經好正黑松露薯條呢個係我好朋友既最愛,佢見親一定會叫黎食今次一樣有叫到呀三文魚扒配忌廉刁草檸檬汁最中意食煎香既三文魚扒  個汁有小小酸 勁岩夏天食慢煮牛柳呢個牛柳好淋滑 食落好有牛味不錯不錯
今次食飯係3個人,所以可以叫多d野食呢
卡邦尼意粉
佢個芝士脆片非常好食好香口,金黃色望落已經好正

黑松露薯條

呢個係我好朋友既最愛,佢見親一定會叫黎食今次一樣有叫到呀

三文魚扒配忌廉刁草檸檬汁
最中意食煎香既三文魚扒
個汁有小小酸 勁岩夏天食

慢煮牛柳

呢個牛柳好淋滑 食落好有牛味
不錯不錯
I was meeting a friend to get off work for dinner and had some time to just chill. Decided to find a cafe nearby the restaurant and came here as someone one was passing out flyers for a coffee shop. If not for the flyer, I wouldn't have known about this place.Located inside the China Mobile store is a cafe. Design looked nice and chic. Menu is in English and Chinese and yes, they do charge 10% service charge as it's also a restaurant serving burgers and pasta. They even have a promo where you or

Located inside the China Mobile store is a cafe. Design looked nice and chic. Menu is in English and Chinese and yes, they do charge 10% service charge as it's also a restaurant serving burgers and pasta. They even have a promo where you order a burger for $128 and they will give you a free nitro cold brew.

As I was going to have dinner later, I only wanted a coffee so ordered a latte ($36). They asked if I wanted sugar, I said a very small amount. The latte art looked nice. But the coffee? Weak. It wasn't aromatic. The taste of the sugar was a bit too much and covered the coffee completely. I've never had this happen in other places before when I asked for a bit of sugar. The temperature was also too hot so I had to wait a bit to cool down before taking a sip. A sad cup of coffee despite the nice view below. Won't be back.

2019-06-26
$40 (Tea)
2019-06-17 98 views
踏入六月 天天30℃ 太熱了吧。每日淨係想留係室內食個brunch飲杯咖啡今日黎到旺角HandsonCoffee 入到去係少女心的粉紅主調 配上多個咖啡壓叫左一人一個Burger Set配氮氣咖啡套餐朋友的係經典和牛漢堡配薯菜 ($118)除左厚切牛漢堡 仲有Bacon芝士蛋 等 配料豐富我就叫左純素漢堡配焗薯($128)除左平時Impossible Burger常見的植物肉之外 仲有大啡菇 芝士 薯茄 生菜 同樣係一口咬唔住的巨型Burger兩個都好好味 特別一讚係上下兩層包的內面都以牛油烘脆 格外香口飲品都好有水準 叫左一杯熱一杯凍Mocha 大熱天時唔飲凍晒真係搞唔掂 凍Mocha好有驚喜 無冰的 飲落口感偏Thick 有啲似凍朱古力的口感 但咖啡同朱古力Balance得好好 至於熱Mocha 都沖得好順滑 加左$4轉Oat Milk
踏入六月 天天30℃ 太熱了吧。
每日淨係想留係室內食個brunch飲杯咖啡

叫左一人一個Burger Set配氮氣咖啡套餐
朋友的係經典和牛漢堡配薯菜 ($118)

除左厚切牛漢堡 仲有Bacon芝士蛋 等 配料豐富
我就叫左純素漢堡配焗薯($128)

飲品都好有水準 叫左一杯熱一杯凍Mocha

至於熱Mocha 都沖得好順滑 加左$4轉Oat Milk
2019-06-17
$140 (Lunch)
  • 經典和牛漢堡配焗薯
  • 純素漢堡
  • 凍Mocha
2019-06-14 83 views
來到旺角鬧市,食店林立,選擇奇多,今晚同女朋友去吃一間新既Cafe! 通常去Cafe,大家只想到某某幾間,多數CP值低,收費奇高,其實要找好味的,不用多遠,旺角便有。 位於中國移動旗艦店的3樓【Hands-On Coffee】,除了有精品咖啡外還有素食等特色食物。一於就去試試佢。我亦為著嘆杯優質咖啡或啤酒而來,而女朋友就想打打卡食下野。上到去見到大面玻璃窗,除了採光極佳,也讓簡約大方的裝潢空間更顯寬敞,即時可以沈澱心情,更是悠閒享受的不二選擇。另外工業風裝潢簡約大方偏有女生的Style,每個都是影相位吧!BTW 佔地兩層的【Hands-on Coffee】,一層是咖啡館,一層是舉辦Workshop的地方,這裡不時舉辦一些拉花班。店員說道全港只得一部智能烘焙機,以電腦操作,時間精準分毫不差;客人更可以選擇用甚麼品種的咖啡豆,甚麼方式的沖煮咖啡方式(一共有三種),從而決定自己的心水咖啡。好特別!Menu簡簡單單點左幾款食物多角度試試。我地叫左個burger set,但好可惜今日無氮氣咖啡,真係有少少失望,都冇計,所以就改左做其他飲品-Draft Beer $20Heros出品,自己釀,味道

我亦為著嘆杯優質咖啡或啤酒而來,而女朋友就想打打卡食下野。

Menu簡簡單單點左幾款食物多角度試試。

Draft Beer

Heros出品,自己釀,味道清淡,但好透心涼夠晒解解渴,酒體中等,尾韻偏甘苦!不過喜歡麥芽味道的朋友絕對不要錯過!

✨黑毛豬漢堡配焗薯 $118
好似玩中西fusion 咁,看似平平無奇的漢堡,其實內有乾坤內裏夾着滿滿的餡料,有parma ham、芝士、黑毛豬、番茄生菜及菠蘿等等,用料非常豐富,口感層次都好豐厚。
黑毛豬漢堡配焗薯

首先漢堡烘到好香脆鬆軟,入面既菠蘿又JUICY,parma ham又香,黑毛豬油脂甘香分布均勻,煎香後仍保持嫩滑多汁,美味黑毛豬漢堡就係咁簡單啦。
黑毛豬漢堡配焗薯

Burger整體份量十足連埋D焗薯好飽,但焗薯簡草味重都幾好食添!

✨虎蝦闊條麵 $132
龍蝦賣晒轉左做虎蝦,一上枱已經充滿淡淡的虎蝦香味,首先試咗意粉先,口感抵讚,爽滑又咬落有口感,湯底就偏杰身,忌廉味都好出色,每條意粉都掛到汁。
虎蝦闊條麵

虎蝦就比想像中細隻啦,但係食落就好彈牙,好鮮!如果大隻D既話會更開心呀!

✨咖啡泡沫甜蛋伴 $90
呢個甜品真係好好食,推介!甜蛋質感係軟綿綿充滿空氣感既梳乎里pancake,帶有焦糖的味道,蛋漿泡沫入口香綿即化,充滿濃郁的蛋香。
咖啡泡沫甜蛋伴

另上既...即沖的espresso,最令人期待,因為係淋上雲尼拿雪糕上面,即係帶有香甜的雲尼拿籽香再加上咖啡的甘香,所以結論係入口更滑溜食落更幸福! 當Espresso 流入雪糕內,看著雪糕跟咖啡融入在一起,每一滴都好治癒。再配軟綿綿泡沫甜蛋一大享受呀!勁好食!
咖啡泡沫甜蛋伴

約埋一齊去Cafe好似是許多現代人日常的一部份,來到位於旺角的【Hands On Coffee】,喝啤酒食Burger食甜品是一種享受,更是一種獨特的體驗。Good Try!
Draft Beer