2019-08-31
朋友知道小胖愛食,於是帶咗我黎呢間佢食過,表示好想食多次的餐廳🤣呢間café 的裝修幾文青,而且因為有一大片落地玻璃,采光度一流,佢係每個坐位下都一個小籃俾你放袋,好細心,因爲好多時樓上café 空間唔大,要抱住個袋食飯都幾辛苦😅作為港女,小胖自然都要相機食先,佢的食物,不論係甜品,飲品定主菜都整到好靚,而且仲要係食得又睇得,好好味小胖和朋友分别叫咗一杯鮮奶咖啡,泡沬甜蛋伴鮮果和咖啡撞雪糕和忌廉黑松露野菌意粉呢間café 主打咖啡,佢樓上有咖啡班又有賣咖啡豆,佢的咖啡真心好飲,咖啡味超香而且飲完口入面仲會有餘香佢的咖啡撞雪糕係你仲唔到咁夾,入口第一啖係咖啡的苦味但再加埋雪糕的甜,味道剛剛好,雪糕的甜中和咗苦味,其他比起甜蛋,小胖更愛呢個🤣當然佢的甜蛋都好出色,好鬆軟,甜度又適中佢的意粉都煮得好好,黑松露味好濃好香,意粉軟硬適中,用料都好實在,有好多野菌調味唔會過鹹,不過小胖感覺有點太多油,可以再少d 油就好佢哋的服務員好nice,會提你有小籃可放袋,又會係你照港女相的時侯俾少少意見你可以點構圖食完收碟時又會問你的感想,小胖講咗話意粉有d 油,佢就同我講會同廚房講,唔會無視我的意見雖然呢
當然佢的甜蛋都好出色,好鬆軟,甜度又適中
雖然呢間餐廳有d 貴,不過小胖會再去,因爲好高質!