2024-09-15 109 views
我去咗銅鑼灣冰室,諗住食個午餐。見到餐廳外面排隊唔係好長,感覺似乎都係新開,於是就決定入去試吓。入到去之後,我叫咗咖喱魚腩飯。等食物嘅期間,佢哋似乎係即整嘅魚柳,等咗一段時間,心諗,唔緊要啦,如果好食就值得等。魚腩有啲少然而,當食物終於送到我面前,我見到嘅情況令我有啲失望。整碗咖喱入面,得四嚿魚腩,其他就全係咖喱汁同埋少少薯仔。相入邊得返3嚿,因為我食咗一嚿 ,但我已經搵哂魚腩出嚟LOL。雖然我明白而家香港飲食業都好艱難,但得四嚿魚腩真係有啲過分。味道評價不過,講返味道,佢啲魚腩同咖喱算好食,咖喱味道濃郁,魚腩外脆內嫩,搭配得幾好。而且,佢哋嘅凍奶茶都好飲。總結最後,我見到其他客人叫嘅菜式似乎都係幾大碟,唔知係咪我咁唔好彩。總抱來講,雖然咖喱魚腩飯嘅魚腩數量有啲失落,但味道上做得幾好,希望下次可以有更好嘅體驗!

魚腩有啲少

味道評價

總結
2024-09-08
$70 (Lunch)
2023-11-21 1023 views
我好懶寫comment,不過依間冰室嘅沙嗲牛肉麵同福建炒飯好好食!要分享吓之前外賣叫星級麵餐:沙嗲牛肉公仔麵配豬扒包,點知個豬扒包大到可以獨立一餐餵飽我🤣!今晚堂食見到有人食福建炒飯,個樣好靚,又叫返個,果然好好味,冇諗過一次過食得晒成個飯!

• 沙嗲牛肉公仔麵
  • 福建炒飯