2021-10-11 546 views
小編其實好中意食點心!但搵間黃💛嘅點心鋪真係好難好難🥲皇天不負有心人!小編搵到啦~質素性價比都唔錯🤤 即刻推介比大家😆📍 乾蒸牛肉燒賣 ($29)聽講餐廳係牛肉世家🐄所以牛肉點心都係必食❣️包括牛肉球、煎牛餅同埋呢個皇牌牛肉燒賣都唔可以錯過🤣一籠4粒 成粒都係牛肉 牛味好重!食落有少少似牛肉球~賣相同口感唔錯😌📍 酥皮焗叉燒包 ($26)呢個包第一眼望落去覺得佢唔夠色水🤣但食落又另一回事咬落去好鬆軟 又多汁喎唔會食到口乾~但小編個人認為叉燒唔夠多 😭📍 粟米煎牛餅 ($25)餐廳馳名牛肉當然要try try呢個點心💋入面係粟米🌽+牛肉 出面有炸皮包住佢地 即叫即煎 脆卜卜 口感不錯👍🏻重點 芫荽味唔重😹📍 晶瑩鮮蝦餃 ($32)Omg呢個蝦餅世界級😍😍😍佢個皮真心薄 晶瑩剔透入面d蝦又大又鮮😆 小編有encore叫多一籠🤤📍 芥末沙汁三文魚春卷 ($29)第一次見春卷加三文魚😄所以就好想試 但一般般皮好脆 夠熱 但沙律醬過多!多到食唔到其他配料既味食落以為沙律卷🙂🙂🙂📍 鳳尾蝦香辣鹹水角 ($25)好sad啊 小編見唔到人介紹鹹水角😔明明佢都幾好食😋雖然皮唔算好薄 但勝在足料每啖都食到
小編其實好中意食點心!
但搵間黃💛嘅點心鋪真係好難好難🥲
皇天不負有心人!小編搵到啦~
質素性價比都唔錯🤤 即刻推介比大家😆

📍 乾蒸牛肉燒賣 ($29)
聽講餐廳係牛肉世家🐄
所以牛肉點心都係必食❣️包括牛肉球、煎牛餅
同埋呢個皇牌牛肉燒賣都唔可以錯過🤣
一籠4粒 成粒都係牛肉 牛味好重!
食落有少少似牛肉球~
賣相同口感唔錯😌

📍 酥皮焗叉燒包 ($26)
呢個包第一眼望落去覺得佢唔夠色水🤣
但食落又另一回事
咬落去好鬆軟 又多汁喎
唔會食到口乾~
但小編個人認為叉燒唔夠多 😭

📍 粟米煎牛餅 ($25)
餐廳馳名牛肉當然要try try呢個點心💋
入面係粟米🌽+牛肉 出面有炸皮包住佢地
即叫即煎 脆卜卜 口感不錯👍🏻
重點 芫荽味唔重😹

📍 晶瑩鮮蝦餃 ($32)
Omg呢個蝦餅世界級😍😍😍
佢個皮真心薄 晶瑩剔透
入面d蝦又大又鮮😆
小編有encore叫多一籠🤤

📍 芥末沙汁三文魚春卷 ($29)
第一次見春卷加三文魚😄
所以就好想試 但一般般
皮好脆 夠熱 但沙律醬過多!
多到食唔到其他配料既味
食落以為沙律卷🙂🙂🙂

📍 鳳尾蝦香辣鹹水角 ($25)
好sad啊 小編見唔到人介紹鹹水角😔

—————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:8/10
環境🥂:7/10
$150 (Dinner)
  • 乾蒸牛肉燒賣
  • 酥皮焗叉燒包
  • 晶瑩鮮蝦餃
  • 粟米煎牛餅
  • 芥末沙汁三文魚春卷
  • 陳皮山竹牛肉球
2021-09-21 312 views
隱藏在旺角女人街裡既小點心店例湯,標明冇放味精大大碗好足料,又有豬骨又有蘿蔔,非常清甜油菜是唐生菜 味道不錯,跟菜配煎蛋牛肉餅飯 算不錯 肉餅很厚實 食落好有牛肉汁將蛋黃醬汁拌勻一起食,味道香濃豐富每個飯是現蒸的,米飯口感不錯唔會太過濕身 下午茶時段有特價,想抵食D可以下午時到訪~!消費$70Shop 17, G/F, Tung Choi Street, Mong Kok
隱藏在旺角女人街裡既小點心店
例湯,標明冇放味精大大碗好足料,又有豬骨又有蘿蔔,非常清甜
油菜是唐生菜 味道不錯,跟菜配
煎蛋牛肉餅飯 算不錯 肉餅很厚實 食落好有牛肉汁
將蛋黃醬汁拌勻一起食,味道香濃豐富
每個飯是現蒸的,米飯口感不錯唔會太過濕身
下午茶時段有特價,想抵食D可以下午時到訪~!

消費$70
2021-09-20 2700 views
男朋友話好耐無飲茶,所以特登搵左幾間九龍區出名點心舖,當中亦有米之連平民茶樓,可惜胃得一個,食唔到咁多間,最後綜合Openrice同Youtube嘅意見,最後揀左呢間評分唔差嘅點心店😏。本身想飲下午茶,但餐廳下午茶要3點先開始,Lunch都未食嘅我地無可能等到3點,最後我地只點全日同價嘅點心,感覺無咁蝕底😂。我地兩個都係大食鬼😅,點左8樣野!! 其中有3樣係牛類,全因餐廳聲稱自己係牛肉世家,對牛魔王嘅男朋友黎講,當然滿心期待啦!!牛類點心分別係燒汁牛肉蝴蝶餅、粟米煎牛餅、香煎沙嗲牛肉包。燒汁牛肉蝴蝶餅$32點佢嘅第一個原因係之前睇片見拍片者話好有牛味、必食,二黎係第一次見呢款點心,咁特別當然要試下啦。咬左第一啖😯,我就叫男朋友唔好試,因為塊牛肉餅係無左馬蹄嘅牛肉球,男朋友聽完勁失望,因為佢唔中意食牛肉球陣芫茜味。我一個人食左三舊,評價就係牛肉球同芫茜味囉,點解有人會話佢有牛味嘅?! 🙄粟米煎牛餅$25呢款係食客推介之選,外皮好薄,可以隱約睇到入面d餡,加上我地都中意食煎炸野,一上枱就即刻試。一入口,「D…🤐」個餡咪係馬蹄換左粟米嘅牛肉球😑….又係有芫茜,唔食芫茜嘅男朋友表示崩潰。香煎沙

牛類點心分別係燒汁牛肉蝴蝶餅、粟米煎牛餅、香煎沙嗲牛肉包。

燒汁牛肉蝴蝶餅$32
燒汁牛肉蝴蝶餅

粟米煎牛餅$25
粟米煎牛餅

香煎沙嗲牛肉包$34
香煎沙嗲牛肉包

香煎沙嗲牛肉包

雖然話就話唔再抱有期望,但我地都覺得沙嗲味嘅野好難唔好食。不過,我地再一次受到衝擊…😫.第一次食無沙嗲味、無花生香、無辣味嘅「沙嗲」,牛肉餡又又又係牛肉球質地嘅碎牛肉😟,但今次終於無芫茜,我終於唔駛食哂三個啦!! 😂

試完牛類,試番其他點心,分別有鮮蝦餃、金錢肚、原隻鮮蝦滑腸粉、XO醬炒蘿蔔糕、酥皮焗叉燒包。

鮮蝦餃$32
鮮蝦餃

餃皮唔算厚,但包得唔夠實,有d散。內餡無筍,有原整一彈牙隻蝦,整體味道中規中矩。

金錢肚$27
金錢肚

金錢肚爽口彈牙,炆得夠時間,但汁好稀,牛肚掛唔到汁,入口味道無平時果d咁濃厚,不過我覺得係全餐最好味。

原隻鮮蝦滑腸粉$28
原隻鮮蝦滑腸粉

每件都有隻彈牙蝦,可惜蝦味欠奉,配上厚腸粉皮,粉感好重。

XO醬炒蘿蔔糕$36
XO醬炒蘿蔔糕

個樣真係好誘人,蘿蔔糕煎到黃金焦脆,XO醬亦落得好重手,味道唔錯,可惜蘿蔔糕係用粗蘿蔔條,而粉漿又整得比較薄,結果筷子用力少少就好易散,最後因而點左好多油同調味而變鹹。

酥皮焗叉燒包$26
酥皮焗叉燒包

呢個正正常常,無特別,男友話呢個係全餐最好。

總結,我地都覺得牛類點心伏味幾濃,唔係話好味,只係我地叫左3款點心,全都係牛肉球個料,真係有d哭笑不得😂。提一提唔食芫茜嘅朋友如果想食牛點心,最好問清楚有無芫茜先好order。
另外題外話,我揀呢間餐廳另一個原因係有個youtuber話佢好味,結果我試左佢推介嘅幾個點心,同佢描述嘅完全唔同🤔,咩好有牛味、薄腸粉,我都遇唔到……只能夠講,每個人口味各有不同,以上食評只表示我同男友嘅個人感覺🤓。
2021-09-15
$124 (Lunch)
2021-09-17 157 views
呢間係食牛肉點心專家 當然都提供埋好多傳統點心呢度食到既出品都非常有水準炸兩腸粉 陳皮山竹牛肉球 皮蛋瘦肉粥 鮮肉小籠包 皮蛋瘦肉粥好綿滑 肉碎同蛋皮已經煲到溶曬,入口好滑好有米花炸兩,個腸粉皮好薄仲好滑,滿滿既麻醬同甜醬非常好食山竹牛肉球仲要好多茜蔥夠曬香口 又彈牙小籠湯包 個賣相麻麻,但入口湯汁好多好鮮甜好食評分8/10消費$200旺角通菜街17號地下
呢間係食牛肉點心專家 當然都提供埋好多傳統點心
呢度食到既出品都非常有水準
炸兩腸粉 陳皮山竹牛肉球 皮蛋瘦肉粥 鮮肉小籠包
皮蛋瘦肉粥好綿滑 肉碎同蛋皮已經煲到溶曬,入口好滑好有米花
炸兩,個腸粉皮好薄仲好滑,滿滿既麻醬同甜醬非常好食
山竹牛肉球仲要好多茜蔥夠曬香口 又彈牙
小籠湯包 個賣相麻麻,但入口湯汁好多好鮮甜好食

評分8/10
消費$200
旺角通菜街17號地下
食物質素ok,但價錢方面相對平,但最欣賞係臨收工一刻、員工服務態度仍保持親切、非常難得👍🏻👍🏻👍🏻地方清潔上都可以接受、係香港有咁樣的員工都係好難得。
2021-09-12
$50 (Dinner)
2021-08-30 335 views
諗住去飲茶,search 到呢間食點心,冇抱好大期望。兩個人食咗幾樣點心,食物都屬於中上水平。職員都好積極,冇收加一。惟獨一樣野係杯碗同筷子唔夠乾爽,有少少黏黏地。
職員都好積極,冇收加一。
惟獨一樣野係杯碗同筷子唔夠乾爽,有少少黏黏地。

2021-08-22 473 views
💛💛💛旺角呢間黃嘅點心店成日都大排長龍🤭🤭最緊要係價錢好平而且水準又高今日專程嚟到試吓佢哋最出名嘅幾樣點心😍竹炭熔岩流奶皇包佢哋嘅奶皇包係必食嘅點心之一🤭外表有別於一般奶皇包 係好sugnature嘅黑金色咬咗一啖之後 啲奶黃就熱辣辣咁流出嚟食果時記得小心燙口呀‼️‼️‼️‼️乾蒸牛肉燒賣見到舖頭d訪問介紹話佢哋幾代人都係牛牛養大可以話係牛肉嘅世家🐮所以一定要試吓佢哋牛肉類嘅點心🐮除咗一般嘅牛肉球之外 佢哋仲有牛肉燒賣🐮其實味道同牛肉球差唔多 🤔不過外表係燒賣嚟 超有特色🥰豉汁鳳爪排骨飯特別嘅地方就係佢哋唔係用一盅盅上而係用瓦煲 好似一碗碗迷你煲仔飯咁🙂所以可以比客人選擇加錢要飯焦底😉海苔香煎蘿蔔糕平時食開嘅蘿蔔糕都唔會加紫菜呢度啲點心真係夠哂與別不同😋原來加埋紫菜有幾夾🧐蘿蔔糕唔會太重粉 夠晒足料呀😝蜜瓜炸鮮奶依個點心真係好小可仲有得食😖就算有都未必係好食😟不過呢度炸得啱啱好外脆內軟😝而且仲好哈密瓜味 又唔會過甜過漏 😳
💛💛💛

竹炭熔岩流奶皇包
豉汁鳳爪排骨飯
蜜瓜炸鮮奶
2021-08-21 290 views
兩個人下午茶時段去 叫左個下午茶既set一個人的浪漫 💕好靚牛肉腸粉名不虛傳 真係好好味蜜失炸鮮奶入邊真係成舊蜜瓜 好甜👍🏻不過麻麻地個舊糕,有啲似黃糖糕既質感,但每人口味不同既
兩個人下午茶時段去
叫左個下午茶既set一個人的浪漫 💕好靚

牛肉腸粉名不虛傳 真係好好味
蜜失炸鮮奶入邊真係成舊蜜瓜 好甜👍🏻
不過麻麻地個舊糕,有啲似黃糖糕既質感,但每人口味不同既
2021-08-20 176 views
今日約咗朋友一齊去旺角飲茶,去OpenRice度搵到呢間喜惶,睇相啲點心好似唔錯一點鐘去到舖頭,出邊勁多人排隊,睇嚟幾旺場熔岩奶皇包奶皇包中間係留心,不過個包體偏乾蝦餃蝦餃蝦肉夠彈牙,都幾好食個皮唔算好薄,不過唔會眼都咬唔開蟹肉燒賣比起蟹子燒賣更加有蟹肉味,半肥瘦豬肉整燒賣幾好食雞扎雞扎都幾好食,同出邊買嘅差唔多讚下個棉花,索晒啲湯好正XO醬炒年糕炒年糕偏油,不過都夠香口鮮蝦腸粉蝦腸唔係好掂啲,腸粉皮太厚其實今日都算係OK,不過要排太耐隊,如果少啲人encore都唔錯
一點鐘去到舖頭,出邊勁多人排隊,睇嚟幾旺場

熔岩奶皇包
奶皇包中間係留心,不過個包體偏乾

蝦餃
蝦餃蝦肉夠彈牙,都幾好食
個皮唔算好薄,不過唔會眼都咬唔開

蟹肉燒賣
比起蟹子燒賣更加有蟹肉味,半肥瘦豬肉整燒賣幾好食

雞扎
雞扎都幾好食,同出邊買嘅差唔多
讚下個棉花,索晒啲湯好正
XO醬炒年糕
炒年糕偏油,不過都夠香口
鮮蝦腸粉
蝦腸唔係好掂啲,腸粉皮太厚

2021-08-19 130 views
難得同爺爺嫲嫲出旺角,就帶佢地去小店飲茶🫖,啱晒鍾意飲茶嘅佢地,佢地飲茶經驗豐富,都覺得呢間點心唔錯!其實我地4個人食咗12樣嘢,但係之前嘅唔記得影相,太餓了🤣。之前已經試過呢間,今次試下未試過嘅紙包骨,真係麻麻地,太乾,我地只係食咗一包only。其他點心就維持高水準,可以跟其他人推介咁食👍🏻。

其他點心就維持高水準,可以跟其他人推介咁食👍🏻。
2021-08-09 371 views
喜歡食山竹牛肉、干蒸牛肉燒賣、牛肉腸粉、牛肉餅可以一試。幸尼今晚帶我捐窿捐罅走入女人街飲茶,一入到店來已傳來陣陣牛香,由太爺開賣肉檔到現在轉至點心,繼續將牛肉祖業發揚光大,故仔睇完試試有幾好味先。店內只有鐵觀音同普洱茶葉,$4 位抵飲不過略嫌水溫不夠熱。🥢山竹牛肉果然有牛肉香啊!鬆軟起筋有黏性,馬蹄粒不算多精華在於咬落有牛湯汁。😋🥢叉燒飽新式包造法皮都算鬆軟,但我比較喜歡舊式質感,餡料都比較乾身。🥢流沙奶黃飽金黃色咸蛋黃連同奶王做餡,入口奶香甜美。🥢灌湯餃餃皮薄晶瑩透亮,餡料豐富肥瘦絞肉恰好,高湯清甜滋味滿分。🥢蝦餃餃皮晶瑩軟熟,鮮蝦彈牙爽口鮮甜,而且豬肉分量都比較少食得有營。店內光猛潔淨座位算舒服,服務態度沒有要求還可以接受。
喜歡食山竹牛肉、干蒸牛肉燒賣、牛肉腸粉、牛肉餅可以一試。

店內只有鐵觀音同普洱茶葉,$4 位抵飲不過略嫌水溫不夠熱。
🥢山竹牛肉

🥢叉燒飽
🥢流沙奶黃飽
金黃色咸蛋黃連同奶王做餡,入口奶香甜美。

🥢灌湯餃
餃皮薄晶瑩透亮,餡料豐富肥瘦絞肉恰好,高湯清甜滋味滿分。

🥢蝦餃

店內光猛潔淨座位算舒服,服務態度沒有要求還可以接受。
2021-08-05
$70 (Dinner)
  • 陳皮山竹牛肉球
心血來潮想飲茶,就搵左依間「喜惶點心專門店」。2點去到以為啲人都食完lunch應該無咁多人,點知去到都見到有唔少人排隊,最後2個人排左大約半個鐘先入得。入到去啲位都幾逼,但算乾淨既。係等位既時候已經揀定左食咩,所以啲野食都好快黎到。見到例湯$6一碗咁抵,所以就叫左黎試下。果日既例湯係青紅蘿蔔豬骨湯,湯黎到睇落好足料,飲落的確無味精味,但略嫌有啲淡。依間點心專門店更加標榜係牛肉世家,所以點都要叫啲牛肉點心食,最後叫左「太陽蛋牛肉飯」同「乾蒸牛肉燒賣」。「太陽蛋牛肉飯」我地叫左飯焦底,離遠拎緊黎既時候已經聞到一陣飯焦味,過左一陣仲有一大陣燶味,食到最低啲飯已經燶曬,但牛肉係好食既。「乾蒸牛肉燒賣」既口感都唔錯,煙煙韌韌,牛味同芫荽味都幾香。另外不得不提既係「酥皮焗叉燒包」同「海苔煎蘿蔔糕」,「酥皮焗叉燒包」咬落去好鬆軟,個餡好多汁好多叉燒,食完好想叫多碟。第一次見有「海苔煎蘿蔔糕」好似幾特別咁就叫左,意想唔到紫菜同蘿蔔糕係咁夾,但係蘿蔔糕就有啲鬆散,一夾就散。整體黎講,點心黎講係唔錯,想食點心果時會再去。2個人食到勁飽都係$200有找😋個人評分(滿分為5)味道:😉😉😉😉環境:😉😉😉員工友善
青紅蘿蔔豬骨湯

太陽蛋牛肉飯(飯焦底)

原隻鮮蝦滑腸粉

個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉
環境:😉😉😉
員工友善度:😉😉😉
CP值:😉😉😉😉

2021-07-31
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2021-07-26 332 views
牛肉餅夾包,牛肉餡食落好似牛肉球味度,加返青瓜片夾住食就無咁heavy。炸雲吞同腸粉都係鮮蝦餡,啲蝦好爽脆,應該真好新鮮。炸蜜瓜鮮奶就比較普通,個炸皮係好食既,係個蜜瓜奶太似維他盒裝蜜瓜奶果陣味…(我隻碗仔好多醬,委屈下讀者對眼啦)牛肉燒賣好似細粒版牛肉球咁,好食既,不過我本身麻麻牛肉球個配方。小龍包好正,我係小龍包痴,咬開左見住粒包流到咁多汁出黎果下已經狂加分。食埋粒包仔餡又好有肉味,正到爆。仲有個桂花糕,已經食到好飽,飽濟得制品嚐唔到味道…仲唔記得影相…食食下見到人地食個炸(煎?)粟米牛肉餅,粟米精既我諗住要試下,下次會再去喜惶。
炸雲吞同腸粉都係鮮蝦餡,啲蝦好爽脆,應該真好新鮮。
食埋粒包仔餡又好有肉味,正到爆。

2021-07-24
$100 (Dinner)
2021-07-24 405 views
我為了小時候的紙包骨而來,終極好失望。除了張紙,入面同 origanal 紙包骨完全兩件事,佢係炸排骨粒 本應該是一大件用一張紙包的,佢又乾又咸,不好味!炸蜜瓜鮮奶 正常 ok 好味魚肚雞 OK, 但偏咸...三文魚青瓜春捲,不好味 味唔甲灌湯餃,湯奇怪地係甜...鳳瓜咸到食完一件想停整體去返酒樓飲茶好好多,因為2人食左250, 坐得又唔係舒服, 水準又唔及酒樓咁穩定 價錢又唔係特別平 !無下次,因為得炸密瓜鮮奶一樣野食ok, 仲有拎嚟兩隻碗有隻洗唔乾淨,我 沖完熱水都仲要用tissue 抹

炸蜜瓜鮮奶 正常 ok 好味

魚肚雞 OK, 但偏咸...
三文魚青瓜春捲,不好味 味唔甲
灌湯餃,湯奇怪地係甜...
鳳瓜咸到食完一件想停

2021-07-18 3146 views
🫖女人街飲啖茶食個包🫖推介指數❤️❤️❤️❤️🤍忙裏偷閒,得閒當然要同朋友見下面吹下水啦,食完仲可以行街四圍hea下,經過幾番熱烈討論約會地區旺角係我哋最終嘅選擇。之後响民主機制票選中日台菜式… 經過一輪黑箱作業下,點心大獲全勝😂😂 #未試過想試下都好正常啫女人街真係愈開愈多食肆,食點心都係第一次。小店位於地舖,由兆萬中心行過去都係3分鐘左右。吹一餐水,食咗兩轉,食咗午市同下午茶😂😂以受歡迎程度排列:🥢竹炭熔岩奶皇包HKD24✨包包新鮮軟熟,奶皇流沙且甜度剛好🥢荷葉黑椒牛仔骨飯HKD48✨蒸飯熟成度剛好帶清香荷葉味,黑椒牛仔骨味道濃食落唔韌,但就肥咗啲😂🥢粟米煎牛餅HKD25✨牛肉餅外層脆卜卜又卜卜脆🥢蟹肉菜苗燒賣HKD29✨餡料爆滿,口感爽口彈牙,菜苗新鮮🥢晶瑩鮮蝦餃HKd32✨一籠有四粒,食落皮薄,餡料蝦同豬肉都夠份量🥢金翅瑤柱灌湯餃HKD38✨一向比較貴嘅功夫點心,湯底鮮甜,灌湯餃皮薄,餡料豬肉味冬菇味突出🥢鮮肉灌湯小籠包HKD29✨外觀同口感都似蒸急凍小籠包🥲傾傾下,食到下午茶時段,好抵食喎!有下午茶點心拼盤、蒸飯套餐同點心套餐。不過已經飽飽地,食多少少🤏先~🫖下午茶點心套餐HKD37
🫖女人街飲啖茶食個包🫖
推介指數❤️❤️❤️❤️🤍

以受歡迎程度排列:
竹炭熔岩奶皇包

🥢竹炭熔岩奶皇包HKD24
✨包包新鮮軟熟,奶皇流沙且甜度剛好
荷葉黑椒牛仔骨飯

🥢荷葉黑椒牛仔骨飯HKD48
粟米煎牛餅

🥢粟米煎牛餅HKD25
✨牛肉餅外層脆卜卜又卜卜脆
蟹肉菜苗燒賣

🥢蟹肉菜苗燒賣HKD29
✨餡料爆滿,口感爽口彈牙,菜苗新鮮

🥢晶瑩鮮蝦餃HKd32
✨一籠有四粒,食落皮薄,餡料蝦同豬肉都夠份量
金翅瑤柱灌湯餃

🥢金翅瑤柱灌湯餃HKD38
鮮肉灌湯小籠包

🥢鮮肉灌湯小籠包HKD29
✨外觀同口感都似蒸急凍小籠包🥲

🫖下午茶點心套餐HKD37/2款
蒜香南瓜蒸排骨
🥢蒜香南瓜蒸排骨
✨熟成度啱啱好,食落肉質滑溜

🥢海苔香煎蘿蔔糕
✨煎得香脆,連埋海苔食或者甜醬更提升味道

🫖下午茶點心套餐HKD37/2款
懷舊紙包骨

🥢懷舊紙包骨
✨製作繁複經好少地方提供嘅點心,以油紙製成紙袋,再放入排骨同醬汁,連袋放入油鍋炸,鎖住肉汁。
車仔混醬布拉腸粉

🥢車仔混醬布拉腸粉
✨香港人食腸粉識食一定食混醬,啲醬好豪浸住啲腸粉😂腸粉食落好滑,質感比較腍身,如果挺身啲比較好

🧊半價凍咖啡HKD9
✨下午茶所有飲品半價,正常發揮

總結:-
食物❤️❤️❤️❣️🤍
環境❤️❤️❤️❣️🤍
服務❤️❤️❤️❤️❤️(店員有禮親切,反應超快)
🏠 喜惶點心專門店 (旺角)
📍 旺角通菜街17號地下
  • 粟米煎牛餅