2022-09-17 782 views
吾想排隊,只好成個月前預訂既泡夫终於食到啦!每日只有限數,walk in仲要指定時間,六個或以上可預訂,但過程都比較煩,未有味道提供之下要定數量先,到取貨日前约一星期會通知有咩味,然後再報數!同事團購37件,仲可享10送一優惠😎大泡芙$28件🌟優惠 買10件送1件迷你泡芙$14件(一口size)🌟優惠 買10送1件(大泡芙約8cm;小泡芙約4cm)今次揀左四隻味:🍵小山園抺茶麻糬 ~ 最愛,抹茶味又香濃又突出,抹茶控表示好滿意🍐桂花香梨麻糬 ~ 清香,梨味略甜🌾日本玄米茶黑芝麻糬 ~ 芝麻味極香,配玄米淡香,又幾夾,仲好特别🍯粒粒花生海鹽焦糖咖啡麻糬 ~ 花生味搶過咖啡,亦吾太覺海鹽味

大泡芙$28件
🌟優惠 買10件送1件
迷你泡芙$14件(一口size)
🌟優惠 買10送1件
(大泡芙約8cm;小泡芙約4cm)

今次揀左四隻味:

🍐桂花香梨麻糬 ~ 清香,梨味略甜

2022-08-12
TakeAway
$28 (Tea)
  • 日本玄米茶黑芝麻糬
  • 小山園抹茶小倉紅豆麻糬
2022-09-05 601 views
2022-08-31女朋友推介👩🏻‍🌾早咗少少收工嘅女友🤪再次幫襯治癒菓子店🧁今次女友5:40分去到😚平日唔算太多人排隊✌🏻終於買齊四款口味了4️⃣女友買了,髒髒朱古力麻糬,28蚊個,泡芙分咗三層餡,最頂有幾塊黑朱古力,中間有大量朱古力醬,遠睇以為有球雪糕,最底有整粒麻糬朱古力,灑上可可粉,有三重朱古力享受,必試🍫榛子玫瑰伯爵麻糬,28蚊個,玫瑰泡芙用咗低糖配方,唔會覺得好甜,食到好重茶味,榛子味就偏少,麻糬都做得好煙韌,個人覺得幾好🌹阿華田脆脆麻糬,28蚊個,阿華田麻糬,可能食咗重味嘅髒髒朱古力先,搞到阿華田味道唔搞出,好淡朱古力味,但阿華田脆脆增添左唔少口感,比較淡嘅朱古力味 💥粒粒開心果麻糬,28蚊個,小山園抹茶味甘甜味,食到有少少酒味,驚喜位有開心果仁嘅脆口感,味道好特別,抹茶控必試 🍵整體泡芙係幾好食,平日都要排隊嘅情況下,想食嘅朋友,最好就預早少少訂,唔洗摸門釘☺️☺️#治癒菓子店#髒髒朱古力麻糬#粒粒開心果麻糬#華田脆脆麻糬#榛子玫瑰伯爵麻糬
2022-08-31

#粒粒開心果麻糬
#華田脆脆麻糬
#榛子玫瑰伯爵麻糬
2022-08-29 702 views
朋友介紹我嚟食, 點知返屋企食完覺得好失望 😵‍💫😵‍💫嬲到我好少打食評都要特登嚟打5:10去到已經好多人排緊隊。心諗:咁多人排隊應該好好食。今日有四款味道,我買咗每款味一個。份量、外觀睇到成品嘅時候已經覺得好失望,泡芙大小不一,有啲比較大、有啲比較細。奶茶味嘅泡芙仲細過女仔拳頭 🫣而餡料嘅份量亦都好少 🫠味道泡芙外皮因為啱啱焗起所以仍然脆,但味道一般,無乜味 😓重點係餡料...... 唔好食... 😵朱古力mochi 舊mochi 喺舖頭自己整,但係得啡色而無味,朱古力忌廉算係四種口味入面較好食、有奶味泰奶、士多啤梨, oreo味嘅mochi 都係無乜味 😮‍💨cream 淡味而稀薄,好似嘉頓麵包忌廉賓嘅忌廉咁 😓😓😓😓total 4個$116 ,平均每個$29 同樣價錢食兩間連鎖泡芙鋪頭會更加好食 🫠又或者係因為我期望太高,所以先咁失望但係水平比不上連鎖泡芙舖頭嚟講,都真係幾一般 🫠🫠🫠🫠🫠
朋友介紹我嚟食,
點知返屋企食完覺得好失望 😵‍💫😵‍💫
嬲到我好少打食評都要特登嚟打

5:10去到已經好多人排緊隊。
心諗:咁多人排隊應該好好食。
今日有四款味道,我買咗每款味一個。

份量、外觀
睇到成品嘅時候已經覺得好失望,
泡芙大小不一,有啲比較大、有啲比較細。
奶茶味嘅泡芙仲細過女仔拳頭 🫣
而餡料嘅份量亦都好少 🫠

泡芙外皮因為啱啱焗起所以仍然脆,
但味道一般,無乜味 😓
重點係餡料...... 唔好食... 😵

朱古力mochi 舊mochi 喺舖頭自己整,
但係得啡色而無味,
朱古力忌廉算係四種口味入面較好食、有奶味

cream 淡味而稀薄,
好似嘉頓麵包忌廉賓嘅忌廉咁 😓😓😓😓

total 4個$116 ,平均每個$29
同樣價錢食兩間連鎖泡芙鋪頭會更加好食 🫠
又或者係因為我期望太高,所以先咁失望
但係水平比不上連鎖泡芙舖頭嚟講,
都真係幾一般 🫠🫠🫠🫠🫠
2022-08-29
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
2022-08-15 625 views
治癒菓子店 😊#烘培食品呢間想試好耐,之前見朋友話係全港最好食嘅泡芙,所以期望好大。小店採用低糖配方無添加香油色素,所以味道真係唔會好甜,味道偏淡,如果再甜啲會好好多。🤏🏻我諗佢勝在質感好,泡芙微脆,再加埋厚身嘅cream 同軟淋淋嘅麻糬,口感豐富。(視乎個人喜好,有啲人鍾意好有咬口煙煙韌韌嘅麻糬,呢間就唔係行呢個路線啦)留意番佢每日淨係出一爐或者兩爐(1315/1715)⏰每日限定味道都唔同,大家可以喺佢嘅IG page睇。💵仲有記得帶定現金,咁大家就唔使期望滿滿但係空手而回啦🙈1️⃣泰式奶茶麻糬 $28📍 Shop D1, G/F, King's View Court, 901 King's Road, Quarry Bay#hungrysoul852_quarrybay
治癒菓子店 😊
#烘培食品

1️⃣泰式奶茶麻糬 $28

#hungrysoul852_quarrybay
2022-08-15
TakeAway
$28 (Tea)
2022-07-28 545 views
外買咗泡芙返屋企食 分別係髒髒比利時朱古力麻薯同榛子玫瑰伯爵茶麻薯 每日有唔同嘅出爐時間今日門口都未開 已經有好多人喺出邊排隊 試食完朱古力味 覺得cream朱古力味香濃 入面嘅麻薯減低咗朱古力嘅甜味 但唔算好夾 亦都冇太加分 puff外皮都唔係太脆 整體味道覺得比較普通
2022-07-25 520 views
偶然去到鰂魚涌 諗起想食呢間好耐於是就行咗去望吓 見到已經開始排緊隊🙊發現原來店舖一日只會開兩個時間點 買完就真係會拉閘🤣.榛子玫瑰伯爵麻薯🌹不過個cream真係世界級伯爵茶+玫瑰香雖然各自都淡淡地但係唔會互搶少何見到伯爵茶味甜品係有咁天然嘅伯爵香味😚.Tiramisu咖啡麻糬☕️講多無謂根本就係將Tiramisu以puff形式呈現咖啡味、rum酒味、可可味要有嘅全部都有冇食過咁好味嘅tiramisu味甜品!!🤎.整體:- 麻糬煙韌度適中- Puff可能因為返屋企雪咗一陣已經唔脆但都唔會淋到一Pat野或者入口已經好重濕氣- 啲cream比較挺身➢好處係唔容易溶水➢壞處就係將個puff切開一半嘅時候啲cream會跌落嚟➢Not cut-friendly🤣➣就如同其他人㗾評論所言:「唔會過甜」「唔會膩」真材實料佢個puff叫咩名就有啲真正嗰樣嘢會係嘅味!.CP值算係好高!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).註:排隊買嘅時候,到差唔多時間有個人行出嚟派籌俾我哋我同我個friend每人各自買兩個 佢話咁你地既然係一齊就用一個籌Okay 咁我以為去到counter講清楚就OK啦.去到counter 我落單先 然後
偶然去到鰂魚涌 諗起想食呢間好耐
Tiramisu咖啡麻糬
Tiramisu咖啡麻糬☕️
講多無謂
根本就係將Tiramisu以puff形式呈現
咖啡味、rum酒味、可可味
要有嘅全部都有
➣就如同其他人㗾評論所言:
「唔會過甜」
「唔會膩」
真材實料
佢個puff叫咩名就有啲真正嗰樣嘢會係嘅味!
CP值算係好高!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
註:
排隊買嘅時候,到差唔多時間有個人行出嚟派籌俾我哋
Okay 咁我以為去到counter講清楚就OK啦
去到counter 我落單先 然後再叫我個friend落 都講到明係分開
店員:👩🏽‍🍳;我(和朋友):👯‍♀️
👩🏽‍🍳:係咪裝埋一齊?
👯‍♀️:(🤔❓)(再講多次)唔係呀,我哋唔同路所以要分開裝
👩🏽‍🍳:咁即係要分開?咁你哋邊個要袋?
👯‍♀:(我哋第一次買,怕係四個入埋一盒所以先專登講清楚分開裝)呃….袋係…?
👩🏽‍🍳:得1個袋,你哋邊個要
👯‍♀:(👀👀同朋友你眼望我眼)
我:我有環保袋,咁個袋一係你要啦
朋友:咁我要個袋
️👩🏽‍🍳:好,咁袋要收返$1,總數係…
朋友:袋要收$1?唔好意思咁唔要啦…
1. 袋要收錢其實你係咪應該一開始講清楚/貼張紙寫清楚?
2. 既然袋要收錢點解咁強硬只係比1個?明明喺攞籌+落單嘅時候我已經同你哋嘅店員講清楚我哋係分開嘅
3. 新鮮食品本來大袋就可以唔收錢
4. 好似Tiramisu張圖咁,冇另外袋嘅話就係攞一個咁樣嘅紙袋入,其實冇問題,但係咪至少應該攞張膠紙封住個口而唔係就咁向下摺一下就算?
個人覺得佢哋嘅服務可以靈活變通啲/店員嘅溝通可以再做好少少,又或者如果人哋一開始已經講到明係分開兩張單嘅話咪比兩個籌人囉,又唔係唔俾返個籌你😅
Tiramisu咖啡麻糬
  • 榛子玫瑰伯爵茶麻糬
2022-07-20 418 views
Healing Bakery平時係ig 見到佢啲泡芺脹卜卜 好吸引先前都有試過佢嘅泡芺 覺得都唔錯今次咁啱經過見到有我想食嘅tiramisu 味即刻去咗買黎試下啦TIRAMISU 咖啡麻糬(微酒香) HK$28Tiramisu 味好香 但入口嘅味道唔太濃 有微微嘅酒香可能係因為用咗低油低鹽嘅配方 味道唔會過甜 佢地嘅招牌麻糬煙煙韌韌 好加分 泡芺有手掌咁大個 可以同朋友一齊share食~髒髒比利時朱古力麻糬 HK$28朱古力味好濃郁 但又唔會太甜煙煙韌韌嘅招牌麻糬100分~其實有啲同Tiramisu味相似下次買嘅話應該揀一個茶味一個朱古力味咁再試到多啲唔同嘅味會開心啲~
Healing Bakery

TIRAMISU 咖啡麻糬(微酒香) HK$28
Tiramisu 味好香 但入口嘅味道唔太濃 有微微嘅酒香
可能係因為用咗低油低鹽嘅配方 味道唔會過甜
佢地嘅招牌麻糬煙煙韌韌 好加分
泡芺有手掌咁大個 可以同朋友一齊share食~

髒髒比利時朱古力麻糬 HK$28
朱古力味好濃郁 但又唔會太甜
煙煙韌韌嘅招牌麻糬100分~
其實有啲同Tiramisu味相似
下次買嘅話應該揀一個茶味一個朱古力味
咁再試到多啲唔同嘅味會開心啲~
2022-07-05 3057 views
👣 治癒菓子 👣⁡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡⁡相信大家都知道治癒菓子嘅人氣泡芙佢哋一日只出爐2️⃣次 13:15/17:15所以未開門已經有長長人龍每人淨係限買4️⃣件 老實說時間上嚟講真係好唔方便 係附近住或返工嘅朋友應該先會比較容易買到😂⁡因為實在太多好評 所以對佢哋嘅出品都幾高期望不過食完覺得口感上有點普通 未到想回購嘅地步但價錢嚟講的確係幾親民 而且餡料都好足料🤓⁡泡芙皮算不上脆😗口感較實淨硬身 唔係幾有空氣感而味道因主張低糖 就唔會過甜麻糬厚身柔軟 頗彈牙煙韌 係加分位!😜整體黎講係個泡芙皮令我有少少失望🥲 其他點都ok⁡⭐️⭐️ 髒髒比利時朱古力麻糬🍫 ⭐️⭐️⁡泡芙入面真的頗髒髒😂 驚喜位係整粒麻糬都係朱古力味 不是只是灑上可可粉😌朱古力cream有濃郁朱古力味脆皮又係用黑濃朱古力製作 三重朱古力 朱古力控可一試😆!⁡味道:🌕🌕🌕🌕🌗⁡⭐️⭐️ 小山園抺茶Tiramisu 麻糬🍵 ⭐️⭐️⁡小山園抺茶味甘而不苦 夠濃味tiramisu味唔算重 食到有少少酒味入面亦佈滿好多nuts 可以食到cream嘅細滑之餘 都有果仁嘅脆口感😝⁡味道:🌕🌕🌕🌕🌘⁡⭐️⭐️粒粒花生海鹽焦糖咖啡麻糬🥜⭐️⭐️⁡本來

👣 治癒菓子 👣

整體黎講係個泡芙皮令我有少少失望🥲 其他點都ok

⭐️⭐️ 髒髒比利時朱古力麻糬🍫 ⭐️⭐️

朱古力cream有濃郁朱古力味
脆皮又係用黑濃朱古力製作
三重朱古力 朱古力控可一試😆!

味道:🌕🌕🌕🌕🌗

可以食到cream嘅細滑之餘 都有果仁嘅脆口感😝

味道:🌕🌕🌕🌕🌘

⭐️⭐️粒粒花生海鹽焦糖咖啡麻糬🥜⭐️⭐️

本來對呢款期待值最高
因為本身係花生控🥜而且見到有甘多配料味道集於一身 諗住會好豐富
但每個配料味都唔太突出 偏淡味 而舊麻糬都係原味

呢款好清新 檸檬柚子味道好出 食到柚子粒粒
酸酸地 感覺唔會好heavy😌
蜂蜜味反而比較淡😂
而麻糬係原味嚟
所以唔好甜的朋友可以試呢款!

味道:🌕🌕🌕🌕🌑

• 髒髒比利時朱古力麻糬
  • 蜂蜜檸檬柚子麻糬
  • 小山園抺茶Tiramisu 麻糬
2022-07-02 593 views
相信大家都有聽過治癒菓子吧 非常有名的自家製泡芙👅 只是其人氣真的不容小覷 每次我專程過去都是他們剛巧售罄 閉門了🥹 這次剛巧路過 卻發現它還在營業 🈺️ 故此我和朋友理不得剛吃到很撐的肚子 還是果斷的光顧了!當日晚上六時左右經過 發現店內還剩兩隻味、四個泡芙〰️ 一個是髒髒朱古力麻糬泡芙🍫 另一個是桂花香梨麻糬泡芙🍐所以我們決定一人一個✨ 這個是桂花香梨麻薯泡芙 麻薯超大一片 很煙韌 而且有濃濃的糯米香 🐒 配上清香的桂花香梨味的忌廉 輕身 不膩 🫶🏻 泡芙本身有牛油香 並不是脆身的那種 是鬆軟的!這麼大一個 很抵吃!而為了試多一種味道 故此我便勉為其難地選了朱古力的😆 賣相也是非常可口 喜歡Oreo和朱古力的朋友一定會為其傾心!泡芙也跟香梨那個一樣 鬆軟 富有牛油香🧈 只是這個的忌廉一看就是以朱古力和Oreo作為基底 然後面頭再鋪滿Oreo碎碎 🍫 吃到裏面還有一塊大大的麻薯 🍚 豐富了口感! 也增加了層次 不會一味只有朱古力的甜味✨但這個味道相對香梨那個 會比較甜膩 如果下次幸運之神再降臨在我的身上 遇到店家營業的話 我也是會選擇一些比較清新的果味hehe

$30 (Tea)
  • 髒髒比利時朱古力麻糬泡芙
  • 桂花香梨麻糬泡芙
2022-06-23 549 views
2022-06-21女朋友推介👩🏻‍🌾呢間泡芙店位於鰂魚涌🥯叫治癒菓子店🍎 一日得有兩次出焗時間⏲當日就5點15分出焗,5點45分買剩五個泡芙🥯本來有四款味道,分別有小山園抹茶紅豆麻薯🫘,髒髒朱古力麻糬🍫,華田脆脆麻糬☕️,焙茶黑糖蕨餅🫖28蚊個,每款脆皮泡芙cream配厚厚的麻糬😋得翻焙茶黑糖蕨餅照買😝焙茶黑糖蕨餅,口味上唔算太甜,食完前面cream,後面有大嚿黑糖蕨餅,口感煙煙韌韌,好食😋下次一定要食髒髒朱古力味🍫好值得一試嘅泡芙👍🏻👍🏼👍🏽#治癒菓子店#髒髒朱古力麻糬#小山園抹茶紅豆麻薯#華田脆脆麻糬#焙茶黑糖蕨餅
2022-06-21

#小山園抹茶紅豆麻薯
#華田脆脆麻糬
#焙茶黑糖蕨餅
2022-06-23 428 views
鰂魚涌呢間泡芙店。同我一樣好有性格。每日只有兩個時間營業!泡芙非常出色吸引大批人潮😲!係我食過數一數二出色嘅泡芙🤪!大件夾抵食🥹食完飽足一個下午!Nutella 朱古力脆脆小山園抹茶紅豆私心推介Nutella 朱古力脆脆❤️‍🔥口感豐富多層次

大件夾抵食🥹食完飽足一個下午!

Nutella 朱古力脆脆
小山園抹茶紅豆

私心推介Nutella 朱古力脆脆❤️‍🔥口感豐富多層次
2022-06-10 663 views
呢間鋪我已經留意左好耐😆我行英皇道望入去內街見到勁多人企喺門口有次終於忍唔住要望下間舖係賣啲乜嘢原來係賣麻糬泡芺🤩🤩由於每日新鮮製造數量有限😋所以我就捕佢五點三出爐時間排隊勁好彩都買到我想食既味道好立克胚芽味👌榛子玫瑰伯爵茶味👍👍👍食落的麻糬煙煙靭靭 係軟既唔會太硬而泡芙又夠鬆脆🤩加埋啲cream ,,成件事好圓滿😂😂好立克味一般發揮👌但係我覺得榛子玫瑰伯爵茶味完全完勝😋佢每日都會係ig post定當日會出爐咩口味睇完揀岩早啲排隊😂😂真係數量有限 賣完就無
呢間鋪我已經留意左好耐😆
好立克胚芽味👌
榛子玫瑰伯爵茶味👍👍👍
食落的麻糬煙煙靭靭 係軟既唔會太硬
而泡芙又夠鬆脆🤩
加埋啲cream ,,成件事好圓滿😂😂
好立克味一般發揮👌
但係我覺得榛子玫瑰伯爵茶味完全完勝😋
佢每日都會係ig post定當日會出爐咩口味
睇完揀岩早啲排隊😂😂真係數量有限 賣完就無
2022-06-02 487 views
呢間泡芙店拉閘做生意,真把炮🤣 一日得一兩轉時段開門做生意,想去食麻煩睇佢哋每日ig宣佈開賣時間,最好就早點到去排隊啦,否則就食白果了🫣呢6個泡芙得來不易,第一次去食白果,然後落order一個月後先有得食🫣今次買左5款味道,每個28元,每款脆皮泡芙都係該口味cream配厚厚的麻糬😋味道口感上,每一口都有滿滿Cream,仲會多到吱哂岀黎,味道較濃🤭麻糬軟糯,味道較淡,唔會搶左cream的風頭😋 而脆皮泡芙亦相當岀色泰茶同小山園抹茶🍵好濃茶味,落料一d都唔慳,茶味好岀,麻糬上沾滿茶粉,愛茶人士一定唔可以錯過😋Bailes甜酒咖啡🍺☕️酒味有,但咖啡味相對較突出朱古力🍫睇樣就知好邪惡,極度濃濃朱古力味配朱古力粉,食到成口成手污穢穢都係預計之內藍莓🫐相對最有驚喜,清新,酸酸甜甜,好香藍莓味,仲有藍莓粒係cream入面,食多件都得,無咁濟,少d罪惡感😂推薦度4/5治癒菓子 (鰂魚涌)鰂魚涌英皇道901號英麗閣地下D1號舖

泰茶同小山園抹茶🍵

Bailes甜酒咖啡🍺☕️
酒味有,但咖啡味相對較突出

朱古力🍫

藍莓🫐

推薦度4/5

治癒菓子 (鰂魚涌)
鰂魚涌英皇道901號英麗閣地下D1號舖
TakeAway
治癒菓子店在2017年起以網店起家,2019年更發展至有地鋪,不知不覺已經有5️⃣個年頭,樂見愈來愈多香港年輕人創業,找到自己的出路💪這家良心泡芙店以脆皮泡芙配上自家麻糬💛在芸芸甜品店中殺出重圍,是升職餅和散水餅的好選擇,有時候朋友聚會也能買一盒大家開心分享。鋪頭位於內街住宅的地下,環境比較幽靜🏠有一種適合文青cafe的感覺,不過由於訂單已滿,門市不開放,未態入內一窺全貌,只有取貨時驚鴻一瞥,內部很簡潔,沒有太多花巧裝修🪵細泡芙只是每粒$14,和大泡芙($28) 一樣有買十送一優惠,原本見店主形容是一口Size還擔心很細🤗想不到原來頗大,最少三口才能吃完,新鮮吃還會一直爆餡,忌廉一直想從嘴巴逃出。推介可以放進冰格一會兒,把忌廉雪至有碎冰🧊入口像雪糕又是另一番體驗🍫髒髒比利時朱古力麻糬上面撒滿朱古力粉,有一薄片脆口朱古力.🍵小山園抺茶麻糬抹茶味夠香濃,茶的甘味勝過甜味.🫐藍莓忌廉芝士麻糬果味濃香,加上芝士感覺有點漏.🥃BAILEYS 甜酒咖啡麻糬咖啡味很突出,淡淡的baileys味相當醉人

🍫髒髒比利時朱古力麻糬
上面撒滿朱古力粉,有一薄片脆口朱古力
🍵小山園抺茶麻糬
抹茶味夠香濃,茶的甘味勝過甜味
🫐藍莓忌廉芝士麻糬
果味濃香,加上芝士感覺有點漏
🥃BAILEYS 甜酒咖啡麻糬
咖啡味很突出,淡淡的baileys味相當醉人
2022-05-22
2022-05-20 527 views
鰂魚涌良心人氣治療菓子 繼上次去到寒冷北風加落咗閘 已經好耐無去過🥲今日難得6點經過 check咗ig有賣現貨成功比我唔駛排隊佛系買到😀-講返野食今次買咗兩個比起之前食 泡芙皮脆咗 麻糬都比之前軟糯 仲有小小米香👍🏻⭐️泰式綠奶茶椰香麻糬泡芙$28有奶綠味 整體唔會過甜 甜味無遮蓋茶味雖然椰香唔突出 但夾住大大舊麻糬食 正 (睇圖麻糬有幾厚)⭐️髒髒朱古力麻糬泡芙朱古力味濃 朱古力餡面有脆皮朱古力夾埋厚厚麻糬食 口感好豐富推介比朱古力控-價錢方面$28一件2019年買$27,宜家都係加價$1泡芙大大件 餡料足比起宜家好多手作小店嘅價錢我覺得都抵食.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_鰂魚涌#hkfunfoodrecord黃店 .#治癒菓子 (鰂魚涌)地址:鰂魚涌英皇道901號英麗閣地下D1號舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:4/5..#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood
今日難得6點經過 check咗ig有賣現貨
成功比我唔駛排隊佛系買到😀
講返野食
今次買咗兩個
比起之前食 泡芙皮脆咗 麻糬都比之前軟糯 仲有小小米香👍🏻
⭐️泰式綠奶茶椰香麻糬泡芙$28
有奶綠味 整體唔會過甜 甜味無遮蓋茶味
雖然椰香唔突出 但夾住大大舊麻糬食 正
(睇圖麻糬有幾厚)
⭐️髒髒朱古力麻糬泡芙
我覺得都抵食
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_鰂魚涌
#hkfunfoodrecord黃店
#治癒菓子 (鰂魚涌)
地址:鰂魚涌英皇道901號英麗閣地下D1號舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:4/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #鰂魚涌美食 #甜品 #泡芙