2018-07-20 67 views
平民價侯爵72心太軟$39賣相可以心太軟用杯焗朱古力醬唔會漏👍但係冇左爆醬效果焗得剛好不會太甜雪糕球不少但換其他味要加錢,伴碟只有朱古力醬建議可以換做生果中和一下甜味
平民價侯爵72心太軟$39
賣相可以心太軟用杯焗朱古力醬唔會漏👍
但係冇左爆醬效果
焗得剛好不會太甜
雪糕球不少但換其他味要加錢,
伴碟只有朱古力醬建議可以換做生果中和一下甜味

2018-07-20
2018-07-05 117 views
跟蝦子餅於深水埗附近吃過晚餐後,便走到位於福榮街的「甜入心」吃個美味甜品。因為時間尚早,只是8時還未到隻後甜品時間所以店內未有太多人。餐廳除了甜入心,還很貼心 - 有免費的自助英式果茶提供。雖然款式聚眾多,但我倆一早有心水,就是大熱的椰皇燉奶和窩夫。《淘桃寶燕窩椰皇燉奶 $55》桃膠是平民燕窩,營養價值絕不輸給燕窩,兩者加起來更加吸引,而且熱騰騰的原個椰皇上,可見桃膠和燕窩放滿在燉奶表面,令人唾涎。燉奶滑溜得來帶椰香,而椰肉可以輕易地就挖到出來,最後整個椰皇被我吃得只剩下空殼,很滿足。《朱古力心連心窩夫 $39》即焗即製,又是香噴噴又熱騰騰的。造形是有三塊心型的窩夫𢶣高再加上朱古力雪糕,雖然很邪惡但窩夫香脆再加上雪糕一冷一熱入口實在過癮,所以減肥這些事還是留待明天再說吧。

餐廳除了甜入心,還很貼心 - 有免費的自助英式果茶提供。

《淘桃寶燕窩椰皇燉奶 $55》

《朱古力心連心窩夫 $39》
2018-07-03
$50 (Last Night Supper)
2018-07-04 125 views
遠離SSP地鐵站DD,有間好食既甜品鋪叫…甜入心!!未到9點已經大排長龍架la😮要試就早d到啦btw,店內仲有自助冰茶,同朱古力噴泉😆 芝士窩夫我真係超鐘意芝士呢個一d 都唔咸,配埋芝士醬真係好正芝士醬淋在窩夫上, 芝士醬多到好誇張 ,每一啖窩夫都有濃濃的芝士醬。食落呢個芝士窩夫好有cheese味,又夠香脆。鐘意芝士既朋友必點。仲配上藍莓TIM,所以不怕芝士太膩。  黑松露吐司My favourite!!  因為我係黑松露既fans我每次黎都必叫呢個多士賣相好吸引 一座既吐司山,一上黎熱辣辣,上面仲要係……黑松露雪糕丫😱黑松露雪糕真係未試過🤔!雪糕除了好香黑松露味👍🏻,仲加了一份香甜嘅牛奶味有新鮮感😝!黑松露雪糕又甜又咸,幾盞鬼雪糕下層是一粒粒焗吐司,真係成座山咁高😆吐司好鬆脆, 面頭淋上大量吉士醬+糖醬, 配埋雪糕就啱啱好😆(p.s. 另外有芒果同黑松露口味)黑松露吐司,試完真係會上癮😍好正喔!牛肉吐司依個多士好食,感覺好似食緊pizza一樣😂🤣剛剛烘熱左既方包, 舖滿了青瓜、蕃茄、蘑菇、木魚⋯⋯wow咁多材料,好足料!! 😋 峰之戀其實係巨峰提子梳打, 上面再加一球雲呢拿雪糕有點甜
遠離SSP地鐵站DD,有間好食既甜品
叫…
甜入心!!

未到9點已經大排長龍架la😮要試就早d到啦

btw,店內仲有自助冰茶,同朱古力噴泉😆

我真係超鐘意芝士

呢個一d 都唔咸,配埋芝士醬真係好正

芝士醬淋在窩夫上, 芝士醬多到好誇張 ,

每一啖窩夫都有濃濃的芝士醬。

食落呢個芝士窩夫好有cheese味,又夠香脆。

鐘意芝士既朋友必點。

仲配上藍莓TIM,所以不怕芝士太膩。

黑松露吐司

My favourite!!  因為我係黑松露既fans

我每次黎都必叫呢個

多士賣相好吸引

一座既吐司山,一上黎熱辣辣,上面仲要係
……
黑松露雪糕丫😱

黑松露雪糕真係未試過🤔!

雪糕除了好香黑松露味👍🏻,仲加了一份香甜嘅牛奶味

有新鮮感😝!黑松露雪糕又甜又咸,幾盞鬼

雪糕下層是一粒粒焗吐司,真係成座山咁高😆

(p.s. 另外有芒果同黑松露口味)

黑松露吐司,試完真係會上癮

😍好正喔!

牛肉吐司

依個多士好食,感覺好似食緊pizza一樣😂🤣

剛剛烘熱左既方包, 舖滿了青瓜、蕃茄、蘑菇、木魚⋯⋯wow
咁多材料,好足料!! 😋

峰之戀

其實係巨峰提子梳打, 上面再加一球雲呢拿雪糕

有點甜,但味道還不錯!

綠茶心太軟

每次黎必點之一

心太軟連埋雪糕一齊食,一熱一凍,食落口感好有層次,好夾。

我真係好鐘意甘既配搭~

大滿足。

p.s. 不得不讚店員的細心服務

• 黑松露吐司粒粒山
2018-06-29 105 views
天氣越來越炎熱啦 !! 今日食完晚飯之後就同屋企人岀去行下商場 買嘢散步啦 買完嘢翻屋企路途之中,見到呢間 “甜入心” 甜品店 🍮 裝修得幾靚 !! 入去消消暑啦。。。🤣🤣好有心思 系椰子🥥身上作畫 畫得都好靚下架必選 : 焦糖布丁椰皇子 $39 黎呢到當然揀款 推薦既皇牌甜品啦 !! 但系.............冇想像中甘好食椰奶冇咩椰香味 布丁系幾滑 但系加埋一齊食呢.....甜到死 😪綠豆沙 呢款綠豆煲到有小小起沙既 但系都好甜 點搞

買完嘢翻屋企路途之中,見到呢間 “甜入心”
甜品店 🍮 裝修得幾靚 !!
入去消消暑啦。。。🤣🤣

好有心思 系椰子🥥身上作畫 畫得都好靚下架

必選 : 焦糖布丁椰皇子 $39
黎呢到當然揀款 推薦既皇牌甜品啦 !!
但系.............冇想像中甘好食

綠豆沙
呢款綠豆煲到有小小起沙既 但系都好甜 點搞
2018-06-24 77 views
去過甜入心其他分店,甜品水準很高,故這天在深水埗買完物資後,經過這間深水埗分店就走入去試試其他款式。我是榴槤控,店內的榴槤甜品其實也不少,最後我選定了榴槤班戟,班戟即點即整,超足料,入面cream不多,薄薄的班戟皮包著大量榴槤蓉,每口都非常豐富,而且榴槤香味濃郁,吃完完全不捨得飲水呢!椰皇子也是甜入心的名物,看到許多顧客都有點,椰皇子也是甜入心的名物,看到許多顧客都有點,我自己吃過也覺得好食,但這次榴槤班戟更加讓我覺得驚喜!

2018-06-23 55 views
今日晏晝五點幾食左個Tea,又唔係好肚餓,所以就揀左間甜品店。在深水埗B2出口走路一會就到。因當時接近晚上九時,是沿路有點黑。見到店舖裝修幾靚,店內甜品選擇都好多,而且又有小食,免費自助英式果茶。熱食甜品:有小丸子、黑芝麻湯圓、芋圓同埋燉奶。溫度合宜,燉奶香滑,值得一試!朱古力窩夫配朱古力雪糕(店舖有推介)窩夫不會太過厚質,香脆可口👍🏻,個人認為配雪糕後,冷熱交替,感覺更有口感😍!唔會有太溜嘅感覺😉!

朱古力窩夫配朱古力雪糕(店舖有推介)

2018-06-22 91 views
💁🏻‍♀️隔住個Mon食甜品🍮:甜入心老老豆豆,評分先,少女指數少女環境:🎀🎀🎀/5少女食物:🎀🎀🎀/5Encore:✔️,可宵夜同死黨們,特別係配合基佬Frd叫到要ReUnion,就要揀間少女心爆發既。但係咁夜,唯有臨時附近搵食~見到甜入心仲開緊,就成班闖入去食宵夜啦無食正餐既我地,決定叫個飽肚既甜品藍莓芝士窩夫- 當晚餐/宵夜一流芝士同藍莓,擺明就可以減去肥膩感覺,甜甜鹹鹹 幾惹味* 加窩夫大大份,大食男女表示滿足。小妹叫左好安全既益力多沙冰放心,真係老正味道,益力多味道正常。只不過重口味人士既我,想要濃味D整體甜品宵夜餐廳來講,可以Encore,有時要排隊㗎!
💁🏻‍♀️隔住個Mon食甜品🍮:甜入心
老老豆豆,評分先,少女指數
少女環境:🎀🎀🎀/5
少女食物:🎀🎀🎀/5
Encore:✔️,可宵夜

但係咁夜,唯有臨時附近搵食~
見到甜入心仲開緊,就成班闖入去食宵夜啦

無食正餐既我地,決定叫個飽肚既甜品

藍莓芝士窩夫- 當晚餐/宵夜一流

益力多沙冰飲品

小妹叫左好安全既益力多沙冰
放心,真係老正味道,益力多味道正常。
只不過重口味人士既我,想要濃味D

整體甜品宵夜餐廳來講,可以Encore,有時要排隊㗎!
巨峰提子沙冰🍇
益力多沙冰飲品
巨峰提子沙冰🍇
2018-06-21 193 views
趁著下午返兼職,放工時同事話想到深水埗食糖水,我介紹了幾間給他後,最終他因為被焦糖布甸椰皇子的相片吸引,而選擇了甜入心。六點幾的時間還未算多人,很快便可入座了。望望餐牌,實在太多選擇了,很多款式都想試。最後,我選了出浴椰皇子,朋友就選了焦糖布甸椰皇子。出浴椰皇子其實就是焦糖布甸椰皇子,只不過是沒有椰子殻的。出浴椰皇子是用杯盛著,有很多椰子水,但卻少了椰子肉。整體大致都好味道,對於想刮多啲椰子肉食嘅話,最好都係食番有椰子殻的椰皇子了。埋單俾錢時,職員俾了張印花咭,食滿$50可儲一印花,儲夠指定數量可換甜品食,咁之後要多啲約朋友食甜品了。

出浴椰皇子
焦糖布甸椰皇子
2018-06-03
出浴椰皇子
焦糖布甸椰皇子
2018-06-20 72 views
在正宗上海生煎皇后吃完晚飯,我倆都覺得意猶未盡,就到下個街口的甜入心來一點甜。我之前已去過沙田分店,覺得水準很高,這次去深水埗分店也沒有失望!!!我原先想選招牌焦糖布甸椰皇子,但竟然售罄了,店員推薦我選岀浴椰皇子($33),指材料一樣,只是少了椰皇子器皿,同樣可選凍或暖,既然價錢還便宜了,就試試吧!甜品共有三層,最頂層是焦糖布甸,接着是自家製椰汁,底層則是椰皇啫喱。焦糖布丁蛋香十足,帶有焦糖香,口感滑溜,而底下的椰皇果凍有濃濃的椰香,清新又清爽,好吃!

2018-06-10 52 views
我朋友話甜入心最近又出新menu, 所以我同朋友諗都唔諗就去左甜入心食dinner大家無睇錯,係食dinner!! 😘唔知大家知唔知甜入心都有咸野食。牛肉吐司我第一次食呢個,原本諗住黑松露會好食d, 點知呢個都唔錯,好足料!! 😋黑松露吐司my favourite!! 我每次黎都必叫呢個,因為我係黑松露既大fans, 一上黎個陣係熱辣辣,大家食個陣小心熱,haha 😁碗仔翅對我黎講有d 咸,but 加左醋之後就好好多 估唔到糖品店都有碗仔翅。好surprise!! 咸芝士窩夫芝士醬多到好誇張 我真係超鐘意芝士,呢個一d 都唔咸,配埋芝士醬既窩夫真係好正,差唔多成碟都係我食晒,哈哈。焦糖布甸燒呢個第一次叫。😁上下層口感完全唔同。口感好豐富 😍 呢個必點!綠豆沙 裹面d 料好多好足。😍 就算我個陣飽飽地食都一樣甘好食!!峰之戀裹面除左巨峰提子汁外,仲有ice cream!! 綠茶心太軟我每次黎必點之一,我真係好鐘意心太軟同雪糕既配搭,一熱一凍,食落口感好有層次,一d 都唔怪。😍左: 朱古力雪花冰右: 益力多沙冰益力多沙冰一d 都唔甜。所以我好like 呢個芒果窩夫黑松露吐司粒粒
大家無睇錯,係食dinner!! 😘

唔知大家知唔知甜入心都有咸野食。

牛肉吐司

黑松露吐司

my favourite!!

碗仔翅

對我黎講有d 咸,but 加左醋之後就好好多
估唔到糖品店都有碗仔翅。好surprise!!

咸芝士窩夫

芝士醬多到好誇張

焦糖布甸燒

呢個第一次叫。😁
上下層口感完全唔同。口感好豐富 😍 呢個必點!

綠豆沙

裹面d 料好多好足。😍 就算我個陣飽飽地食都一樣甘好食!!

峰之戀

裹面除左巨峰提子汁外,仲有ice cream!!

綠茶心太軟

左: 朱古力雪花冰
右: 益力多沙冰

益力多沙冰一d 都唔甜。所以我好like 呢個

芒果窩夫

黑松露吐司粒粒山

黑松露雪糕又甜又咸,又幾盞鬼wo

煉奶配上吐司真係好正,成碟又係差唔多我食晒,哈哈。

2018-06-08
$150 (Dinner)
  • 綠豆沙
  • 焦糖布甸燒
  • 牛肉吐司
  • 黑松露吐司
  • 綠茶心太軟
  • 益力多沙冰
六月下午踏進店鋪,幾乎感覺不到冷氣, 直到吃完雪花冰,才稍稍感覺涼快。 但店舖佈置舒適, 都算坐得舒服。點了海鹽雪花冰和朱古力雪花冰,$49和$45。 海鹽雪花冰味道香濃, 附帶的雞蛋布丁蛋味濃郁幼滑, 食咗甜甜的雪花冰 , 也不能掩蓋 雞蛋布丁的香味 ,伴碟的咖啡味啫喱也 特別有咖啡味, 比我食過的其他店鋪好味。 朱古力雪花冰的 朱古力味也很濃郁。 兩款甜品的賣相也十分精美, 可算是色香味俱全。食完甜品之後, 仲可以飲杯免費提供的果茶, 茶味雖淡,仍有果香。
2018-06-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$47 (Tea)
  • 朱古力雪花冰
提提大家,深水埗個間價錢平D架🙈🙈🙈1. 天荒地老榴蓮摩天輪($42)🎡又係榴蓮控專利😍😍😍個名又取得好😂上面鋪左新鮮榴蓮、水晶珠同冰凍嘅榴蓮冰涼,陣陣嘅榴蓮香,食完仲好有餘韻,正!彤樂評分:9/102. 風花雪($29)❄唔係就咁普通豆腐花加鮮芒果,仲有甜甜嘅雪米糍同香甜椰汁,鮮芒果微酸,啱啱中和味道😁彤樂評分:8/103. 龍顏大怒($29)👹糖水好清甜,加上香滑椰汁更正,但重點係加左西米、Q珠、椰皇啫喱,多重口感,重點仲有龍眼肉😋😋😋彤樂評分:8.5/104. 雲妮粉雪盛宴($55)🍮🍧依款就相對失望,雪花冰味道有D偏藥水味,🍮但連布丁味道都一般,係只有甜味,但冇焦糖味,好彩其他配料唔錯咋彤樂評分:3/10
提提大家,深水埗個間價錢平D架🙈🙈🙈

1. 天荒地老榴蓮摩天輪($42)🎡

4. 雲妮粉雪盛宴($55)🍮🍧
彤樂評分:3/10

雲妮粉雪盛宴
2018-05-16
$40 (Last Night Supper)
天荒地老榴蓮摩天輪
風花雪
龍顏大怒
2018-05-21 195 views
係時候啟動另一個胃啦!店內環境不錯,枱與枱之間濶落,坐得舒適。店舖亦很貼心,放上免費的自助英式果茶給客人品嚐。甜入心的甜品選擇非常多,有凍食的,有熱食的,有傳統的紅豆沙芝麻糊等,亦有新派的雪糕窩夫,心太軟等,還有碗仔翅及魚蛋等鹹點,啱晒不同人的口味。而我就叫了一個令人喜惡分明的甜品 – 榴槤飄香椰皇子。原個的椰皇配上新鮮的榴槤及以椰皇水整成的椰皇啫喱,令人賞心悅目。5月是食榴槤的合時季節,所以所配上的榴槤肉又香又甜又美味,而且分量亦多;而以椰皇水整成的椰皇啫喱,清潤得來又美味;然後叫了一個公主出巡,入面有意式奶凍、芒果肉、芒果雪糕及粟米片。意式奶凍滑溜,芒果肉新鮮,配上又圓又大又冰凍的芒果雪糕,都不錯。友人貪得意,見到有鹹點叫,就叫了一碗碗仔翅,碗仔翅上枱熱辣辣,很有媽媽的味道。
免費的自助英式果茶

碗仔翅
2018-05-19
2018-05-05 43 views
4/5/2018 大約10點半去到, 不用等位,甜品上得好快, 2分鐘到便上了,勁快!呢間鋪頭好有誠意,有齊我最鐘意的芒果、小丸子、芋圓和西米!😋其他甜品店小丸子又要額外加錢, 呢間價錢實惠,又好食😋😋😋推介!
2018-05-04
$30 (Last Night Supper)
2018-05-04 33 views
甜入心環境:👣👣👣食物:😋😋😋😋態度:😊😊😊性價比:👍👍👍👍椰皇加布甸:39蚊綠豆沙:19蚊環境方面,一間小本經營式甜品舖咁,乾淨既,所以ok啦。食物:椰皇上面有布甸好似係佢地招牌貨黎,佢底層係用椰皇d水整既啫喱(大菜糕既口感),中間係佢聲稱自家製椰汁,似快達牌椰漿加水加糖咁囉;上層就係布甸嘞,布甸好香蛋味,口感比較似用絹豆腐壓蓉而整既布甸(抹茶豆腐個種口感),同邪留丸或者統一布甸既口感唔同,不過都好好食。佢既甜度係好正常既甜,對於少甜派既我黎講,偏甜但可以接受。綠豆沙,我無影到因爲我本來無諗住試友人既糖水,但試左就寫埋。好多豆,5會得沙,仲有豆衣包住,煲得岩岩好,比較少海帶,食落好濃郁既臭草加綠豆味,視乎本身對臭草接受程度啦。態度無讚無彈,正正常常其實佢仲有芋圓,不過我無肚,所以留下次食,只係呢間野比較遠離凡囂同停車場,要少少時間行過去。
甜入心

環境:👣👣👣
食物:😋😋😋😋
態度:😊😊😊
性價比:👍👍👍👍

椰皇加布甸:39蚊
綠豆沙:19蚊

環境方面,一間小本經營式甜品舖咁,乾淨既,所以ok啦。

食物:

態度無讚無彈,正正常常