🥐正常早餐 All day breakfast $88好豐富!🥗感覺上比其他All day breakfast 健康😂鷹嘴豆上面有啲五香粉(?)辣辣哋幾過癮💫沙律好fresh🌱煙三文魚上面都係有d 鷹嘴豆上面嘅粉😛煙肉腸仔正常好味~炒蛋好滑🥚蕃薯🍠上面有蜜糖🍯好正!!!牛角包好淋🤯完全唔脆🤌🏻7.5/10🍝干炒西班牙辣椒羅勒葉配安格斯牛柳粒 $128意粉質地比較硬🤙🏻入口有一陣甜辣嘅味道👀💕洋蔥好甜 吸晒啲醬🧅甜椒爽爽的~牛柳粒唔算韌🥩整體會令人食上癮😂🤌🏻8.6/10🍅車厘茄芝士肉丸意粉 $88超creamy的蕃茄汁!🤤蕃茄味濃郁!!一吸入口👄又滑又香 仲有少少香草味🌿肉丸都算多!有肉汁 但未到好多🤣🤌🏻8.7/10🍵Green tea latte $21拉花好靚~綠茶味濃 甜度對我來講啱啱好🤣☕️Flat white $18不太懂咖啡🤦🏻‍♀️🍫Mocha $20(+$4 Ice)好飲!😂朱古力同埋咖啡一樣濃——————————————————————————————#為食tips👻 小編去嘅時候係試業期間!所以上面飲品都係半價😆去chill吓都幾正😚如果想帶埋寵物一齊嘆嘅可以坐外面!
🥐正常早餐 All day breakfast $88

🍵Green tea latte $21
拉花好靚~綠茶味濃 甜度對我來講啱啱好🤣

☕️Flat white $18
不太懂咖啡🤦🏻‍♀️

🍫Mocha $20(+$4 Ice)
好飲!😂朱古力同埋咖啡一樣濃
干炒西班牙辣椒羅勒葉配安格斯牛柳粒
Green tea latte
車厘茄芝士肉丸意粉
2021-07-29 150 views
新開了一個月的cafe店。Worth a try. Not bad at all. 點了冬陰功帶子海鮮pasta $128 及黑松露菇菇炒蛋牛角包$58。冬陰功味道不錯,pasta有點硬了些,可以soft啲就perfect了。cappuccino 咖啡okay. Jasmine tea 入口沒味道(可以improve)。
2021-07-18 138 views
有晚經過元朗 見到又有新cafe 開張😍😍 比佢門口裝修吸引左🥰 星期五晚上8點左右 都仲有少量位置 坐低即刻點野食 太肚餓🤩 一行三人叫左4樣野食 如下: 三文魚配滑蛋多士配菜仲有藜麥同沙律🤩 三文魚幾新鮮👍🏻滑蛋唔會煮得太耐 作為starter是okay的☝️ 另叫左個慢煮雞胸墨西哥卷👐🏻 慢煮雞胸好滑好嫩口🙀🙀墨西哥卷都係熱辣辣幾脆口 配埋豆苗 refreshing !! 個人必點👍🏻 主菜叫左冬陰功香辣帶子蒜片海鮮意粉🍝 冬陰功同意粉嘅配搭好少見 點知原來都好夾好惹味 ~ 整體唔會好辣 同冬陰功味都唔會蓋過帶子同海鮮嘅味道 意粉軟硬度都好適中👏🏻👏🏻👏🏻 好食好食! 最後一道: 明太子意粉配香草低溫慢煮雞胸肉 老實講 呢間既慢煮雞胸真係幾出色! 一啲都唔會un 調味唔會過淡落重👍🏻👍🏻明太子味道都好出!整體感覺好rich ! 估唔到是但簡間cafe都好唔錯👏🏻 元朗真係個美食天堂✊🏻 餐廳位置唔算大 預大約坐10-12人左右 ~ 所以假日想黎要早小小呀🙀😜😜

星期五晚上8點左右 都仲有少量位置
坐低即刻點野食 太肚餓🤩
一行三人叫左4樣野食 如下:
三文魚配滑蛋多士
配菜仲有藜麥同沙律🤩

另叫左個慢煮雞胸墨西哥卷👐🏻

估唔到是但簡間cafe都好唔錯👏🏻 元朗真係個美食天堂✊🏻
2021-07-18 657 views
📌 海圖 ~ 元朗之前試咗新進駐在元朗的海圖咖啡店🌊其他分店在屯門 黃金海岸的店面尤其的美不過因為元朗就腳啲就去咗😜裝修係工業風格 風格比較悠閒🔩對面可以睇到風輕輕吹過嘅樹影 下面就係一大堆阿叔喺度捉棋 別有一番風味😂店面不算很大 試業期間人流都幾多令人驚喜的是餐牌的選擇有很多🤩全日早餐、意粉、墨西哥卷、多士、沙律、小食通通都有咖啡的選擇也很多 試業期間仲要送咖啡☕️服務態度非常友善 有錯漏亦會即刻更正算係小區內質素不錯的咖啡店 有機會想再試吓佢哋嘅意粉1️⃣ 𝗘𝗴𝗴 𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 𝗦𝗲𝘁 $𝟭𝟮𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)全日早餐真的很豐富 早餐食一流😌本身係有麵包🍞燒烤菇🍄牛油果醬🥑三文魚🐟水波蛋🥚同三色薯🍠但係結果店員話牛油果賣晒 轉多份三文魚比我食食吓發現點解好似食極都係食緊三文魚其他配料究竟去咗邊😂😂詢問之下原來漏咗 之後都補咗其他配料俾我但整體而言味道都好不錯😋三文魚鹹香十足 水波蛋亦有流心的效果!三色薯亦都很香甜 沙律菜清新解膩🥗2️⃣ 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮 +$𝟮𝟬 (𝟴/𝟭𝟬)拉花好靚靚 影咗一陣相都冇沉唒☕️朱古力味同咖啡balance得好好拉泡順滑 咖啡質素不錯👍🏻✄---
📌 海圖 ~ 元朗

之前試咗新進駐在元朗的海圖咖啡店🌊
其他分店在屯門 黃金海岸的店面尤其的美
不過因為元朗就腳啲就去咗😜
裝修係工業風格 風格比較悠閒🔩
店面不算很大 試業期間人流都幾多
令人驚喜的是餐牌的選擇有很多🤩
全日早餐、意粉、墨西哥卷、多士、沙律、小食通通都有
咖啡的選擇也很多 試業期間仲要送咖啡☕️

食食吓發現點解好似食極都係食緊三文魚
其他配料究竟去咗邊😂😂
詢問之下原來漏咗 之後都補咗其他配料俾我
但整體而言味道都好不錯😋
三文魚鹹香十足 水波蛋亦有流心的效果!
三色薯亦都很香甜 沙律菜清新解膩🥗

2️⃣ 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮 +$𝟮𝟬 (𝟴/𝟭𝟬)
拉花好靚靚 影咗一陣相都冇沉唒☕️

環境服務🥂: 7/10
推薦指數👍🏻: 7/10

🍴: 海圖
📍: 元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座地下11號舖
🔍: 10:00-22:00 (Mon-Fri); 08:00-22:00 (Sat-Sun)

📍: 屯門虹橋青柏徑6號鹿苑16號舖
📍: 屯門青山公路1號黃金海岸商場地下18號舖