2024-01-04 697 views
話說噏,呢間餐廳嘅食物可以用「靚絕五千年」嚟形容!首先嗌咗道Maze,個顏色紫羅蘭咁靚,打卡正!搭上Gin同自家製嘅蝴蝶花糖漿,真係一試難忘嘅感覺,夠曬獨特🍹。而由熱情果同伏特加打造嘅My Orchard,水果香氣四溢,飲落去又甜又順滑,酒精程度得level 2,輕輕鬆鬆就飲返去。食物方面,個「一口炸雞」真係鬼香鬼脆,啖啖肉,配酒剛剛好。海鮮意粉嘅醬汁夠哂味,海鮮又夠新鮮,每啖都食到啲海鮮本身嘅鮮甜。至於經典魚條薯條,外皮金黃酥脆,魚肉鬼滑嘅,薯條就係我心目中嘅完美 crispy。而家嘅港式飲食文化中,大家都話求其,不過係呢度,你絕對可以食得開心,飲得滿足。總括來講,呢度係一間可以令人回味嘅好地方,食物同酒水都「正到出汁」,香港呢班「飲食男女」,你哋等緊咩?快啲嚟試吓啦!🎉🥂👍

2023-04-20 1413 views
《尖沙咀環境廣闊有特色同朋友聚會飲一杯》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧講到飲酒嘅地方,好多時又多人又嘈吵,再唔係就係限時由收費貴。今次我就搵到嘅可以同朋友Chill一下嘅酒吧,用咗好多東南亞嘅裝飾,環境寬敞又充滿空間感,一大班朋友嚟到都唔會覺得擠迫。野人 $80講到明野人,咁一定要粗獷啲。杯身已經有原始人嘅圖案,打卡感十足。飲品用左菠蘿汁、鼠尾草、rum 酒,所以味道非常清新,酸酸地好開胃。昨天 $80講到昨天,大家又會唸起啲咩,因為係印象深刻,又一瞬即逝嘅過去。依款飲品用咗圓形底部嘅玻璃瓶,店員會緩緩倒出飲品,瓶內嘅煙霧會慢慢滲出,有一種騰雲駕霧嘅感覺。酒底用左威士忌、有少少甜又有少少苦,好似昨天咁令人回味無窮。一口炸嫩雞$80酥炸嘅外皮,炸粉薄薄地就啱啱好,一咬開香脆又多肉汁。雞軟骨 $60口感非常有嚼勁,又不失雞肉嘅油脂香。薯條 $60飲得酒又點少得薯條,新鮮油炸嘅薯條,外層香脆內裡又綿密,餸酒一流。另外餐廳做緊限時優惠,逢星期日到星期四,每晚九點前落單,都會享有啤酒買一送一嘅優惠,可以用此優惠享受Budweiser 和Corona。不過一大班朋友,就咁飲啤酒
《尖沙咀環境廣闊有特色同朋友聚會飲一杯》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

野人 $80

昨天 $80

一口炸嫩雞$80
酥炸嘅外皮,炸粉薄薄地就啱啱好,一咬開香脆又多肉汁。

雞軟骨 $60
口感非常有嚼勁,又不失雞肉嘅油脂香。

薯條 $60

另外餐廳做緊限時優惠,逢星期日到星期四,每晚九點前落單,都會享有啤酒買一送一嘅優惠,可以用此優惠享受Budweiser 和Corona。不過一大班朋友,就咁飲啤酒可能冇癮,咁就可以試下佢哋嘅whisky tower $280,足足有3L, 同朋友飲成晚都冇問題。

💫人均$150

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2023-04-18 740 views
位於尖沙咀H8 樓上嘅呢間小酒館@helens_in_hk 主打年輕人市場,店內設計有異國風情,幾岩打卡!見到店內有唔少靚仔靚女😍 店員同客人打成一片,播放住經典音樂,氣氛好好!分分鐘識到新朋友!由10/4-27/4 (除星期五,六) 酒館做緊9點前百威,科羅娜等指定啤酒買一送一,大約只需$25!全單不用加一,性價比高!一大班人嚟的話推介點威士忌coke tower~ $280 有3L,幾抵玩!🍭百里香($80)店長推介野人/百里香/yesterday 3款特色cocktail 俾我,前2款可以轉mocktail~ 唔飲得酒嘅都唔駛擔心!最後我揀咗百里香,係Vodka base, 加入熱情果,青檸,百里香,口感好清新順滑,唔難入口!🍭唐揚魷魚圈($80)🍭炸雞軟骨($60)佢地都有幾款小食供應,我點咗魷魚圈同雞軟骨,即叫即炸,熱辣辣上碟,香脆可口,特別魷魚圈炸粉好薄,咬開係足料魷魚,佐酒一流~

🍭百里香($80)

🍭唐揚魷魚圈($80)
🍭炸雞軟骨($60)
年輕人相聚的人氣小酒館|Helen’s好耐冇真真正正落酒吧飲酒🍻突然同朋友們即興想去chill吓,但又唔想去啲太嘈嘅酒吧,就揀咗尖沙咀厚福街H8嘅一間小酒館👍🏻 Helen’s 係一間人氣高企嘅小酒館,餐廳提供適合女士們打卡嘅靚靚cocktail🍹同多款小食。另外,小酒館裝潢設計獨特,有世外桃源感,十分IG-able 📷我哋今次去都不禁打卡🤭喺小酒館見到基本都係三五成群嘅俊男美女,好啱年輕人喺小酒館交流,分分鐘會識到新朋友☺️小酒館嘅音樂都係經典西方音樂,such a good vibe‼️店員都friendly,同食客打成一片😉值得一提係Helen’s 喺4月有個promotion,同春天有酒約,9點前指定啤酒買一送一🍻包括Corona同Budweiser‼️平均一支都係$25咋,好抵飲,啱晒一班年輕人去大飲特飲🖐🏼優惠到4月27號咋(星期五、六除外),大家把握機會去啦👍🏻另外,for酒量唔錯嘅朋友,我推薦挑戰whisky coke tower,好抵飲,$280就有3L,可以慢慢一邊飲、一邊玩🍻晚市正價餐牌🍽人均:$150-$200🕰時間:20:30 (⭕️walk in)餐廳營業時間:18
年輕人相聚的人氣小酒館|Helen’s

晚市正價餐牌
🍽人均:$150-$200
🕰時間:20:30 (⭕️walk in)
餐廳營業時間:18:00-02:00

🍹My Orchard 百里香 $80
💕特別推薦百里香俾女士,佢百香果味極重,Vodka base 相對酒精濃度較低,好易入口🥰

🍹Yesterday 昨天 $80
Yesterday係三種酒混合而成,係whisky base,所以相比以下,百里香更容易入口👍🏻Yeaterday係打卡一流嘅cocktail,因為店員拎出嚟之後就會喺大家面前倒,然後杯飲品會出煙,真係「往事如煙」😌

🧀Deep-Fried Cheese 一口炸芝士 $80
一口芝士共6塊,特別之處在於餐廳提供芒果醬汁,中和芝士的油膩感,十分清新😋

🥨Deep-Fried Squid 唐揚魷魚圈 $80
魷魚圈唔會太多炸粉,塊塊都有魷魚肉,都算足料👍🏻

🍟Fish & Chips 炸魚薯條 $80
炸魚大大塊,面頭鋪滿黑椒,夠哂惹味😋粗薯條都好食!

Bible rating: 9/10

📍地址:Helen’s (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 3樓
百里香
昨天
$150 (Dinner)
百里香
  • 一口炸芝士
  • 唐揚魷魚圈
2022-12-22 920 views
今日上網街上來呢間酒吧 一上到來話要RAT,明白的 我們做完,無人理,係門口等左好耐,無人理會,內面只有3檯客人,OK,等到有服務員,態度非常差,好似我地欠佐佢,入佐去,半途朋友已經覺得他們的服務很有問題,一個一個黑臉,然後聽見他們的服務員說了一句*沒有家教*,我想說酒吧有這樣的服務員很容易出事😐⋯⋯
2022-12-11 735 views
晚飯之後不想回家,同朋友去咗這間以餐廳泰國風味為主題的餐廳,一入門口,已經看到四處都放滿了大象同雕像的裝飾品,感覺猶豫去了泰國一樣✈️😍服務員很細心,為我們挑選另一個非常好的位置,而且每個座位寬躺,而且有坐墊提供,坐的挺舒服😀少少餐牌上有很多飲品&小食選擇,價錢亦都很合理,但我們給這兩款Cocktail 名字吸引了 1:Yesterday 2: 520 ,決定一試😊Yesterday 💗賣相特別,用白色玻璃樽裝住,加入煙霧,服務員會喺你面前倒入杯,看似迷幻獨特,打卡拍片一流👍💗味道較為味苦帶甜,就像要忘記昨天美好的事情520❤️單看名字已經充滿滿滿的愛,賣相粉紅色為主打,再用椰絲裝飾酒杯外邊❤️味道更名字一樣那樣甜,比較易入口

Yesterday
💗味道較為味苦帶甜,就像要忘記昨天美好的事情

❤️味道更名字一樣那樣甜,比較易入口

2022-09-09 926 views
永遠好似淨係見到男仔嗌佢咁,冇禮貌之餘講嘢仲要好串,對住女仔客永遠無表情,之後我哋再order都避免叫佢,有個女仔紮辮同好勤力嘅男仔waiter就好有禮貌,食物質素一般,cocktail酒精含量少,食物份量太少,the only reason we choose here is just because this is the only one bar still open that time..anyway I truly dun recommend this bar
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Last Night Supper)
2022-09-04 717 views
夜晚前台服務員對客人態度極差,從未見過,刷新對酒吧服務態度的底線。。。各種刁難客人,語氣及其輕蔑,直接打消消費念頭,希望酒吧之後可以積極改善前台服務員質素。。。
2021-11-16 2059 views
肉肉🦊一直都想去嘗試這家在內地超級火爆🔥的小酒吧,週五時候特意和小🐤胃去了,提醒大家⏰週末時候一定一定要提前定位,因為人很多!我們大概等了一個小時,然後吃喝🍺半小時就結束了哈哈哈😂,感覺都是年輕人談戀愛的,老夫老妻早早吃完算了。.我們點了兩杯酒🍺,說實話都很好喝,可能我本身也不會喝,所以有點果汁🍹味兒就很喜歡😘,我的這杯叫Helen‘s tea,上面還有一顆果脯,他的是My Orchard,百里香風味,很清爽,不過建議也不要喝太快,畢竟我還是有點微微暈。.再說小吃,我們點了魷魚🦑酥,粗薯條🍟以及炸🍗。每一樣都很好吃😋,而且價格非常划算,只要48到68之間,zui後買單還不需要加一,香港這樣的酒吧真的不多咯!.店名:Helen‘s地址:厚福街8號H83樓
店名:Helen‘s
地址:厚福街8號H83樓
2021-09-05 2571 views
Happy Friday想搵間Chill Bar飲杯酒🍸,無意間搵到呢間好抵嘅小酒館,3公升Beer tower都係300蚊,Cocktail劃一$68😱,又有酒味!喺尖沙咀無論上諾士佛台定係赫德道啲bar,Happy hour分分鐘貴過呢個價啦!酒館係東南亞風,昏暗環境更特顯雕像嘅神秘感🗿,窗邊位直望厚福街。除左一款意粉,菜單係無主食,小食都係$48至$68。當晚男侍應好興奮😆,上菜時會”Yeeeee…”咁叫,笑死人~————————————————👅Yesterday 昨天($68)👍🏻Cocktail用古雅大玻璃樽裝住,加入有煙燻味嘅煙霧。店員會喺你面前倒入杯,煙霧四溢,倒完會拎走個壺重用🤡,唔比人打卡好鬼馬。味道似Long Island ,有啲橙酒同茶味,聞到橙皮幾Refreshing🍊,偏大人嘅口味,飲多啲都順口👅Savage 野人($68)👍🏻 杯面鋪滿棉密泡泡,係甜甜的菠蘿汁🍍,最後先有少少酒嘅苦澀味,非常易入口,裝飾嘅鮮菠蘿片都好甜👅唐揚魷魚圈($68)👍🏻魷魚圈同鬚都唔會韌🦑,多數都係軟軟彈彈,炸粉算薄,幾真材實料👅 串燒($48)👍🏻一份有豬牛雞各兩串🍢,唔係分唔到

————————————————
👅Yesterday 昨天($68)
Yesterday 昨天

👅Savage 野人($68)
野人

👅唐揚魷魚圈($68)
唐揚魷魚圈

👅 串燒($48)
👍🏻一份有豬牛雞各兩串🍢,唔係分唔到邊款肉嘅僵屍肉,用香茅等醃料醃製,伴以微辣泰式花生醬汁
串燒

👅泰式雞槌($48)
👍🏻6隻小雞槌整成棒棒雞🍖,啖啖肉又充滿泰式香料味
泰式雞鎚

👅海鮮忌廉汁意粉($68)
👍🏻本身以為食小食都OK,點知太肚餓都係叫咗全場唯一一款飽肚食物🍝。蘑菇忌廉汁幾creamy,只有好迷你蝦仁仔、蜆肉同魷魚仔
海鮮忌廉汁意粉

🚩總結:平民價嘅小酒館🥃
————————————————
🌟注意:成座大廈都係食肆,排隊搭𨋢上落需時
📍 Helen’s
地址:尖沙咀厚福街8號H8 3樓
野人
唐揚魷魚圈
串燒
泰式雞鎚
  • Yesterday
2021-09-03 1259 views
TGIF🎉 趁星期五收工去搵Helen先😌唔好心邪呀!講緊嘅係同大眼妹一齊去尖沙咀間Helen’s飲野咋🍻呢間喺厚福街嘅餐廳酒吧,難得地星期五都唔洗等位,人少少幾啱飲嘢傾計,d小食仲要幾抵食添啵😝————————————————🥃野人($68)飲落似菠蘿味嘅fruit punch 🍍,易入口,尾韻有少少酒味,係入門級嘅酒🥃Yesterday ($68)酒保哥哥拎過黎果陣好搶鏡,煙加威士忌🥃,一入口就比較啃,好似真係要你忘記昨天咁👅串燒(豬/牛/雞)($48)👅唐揚魷魚圈($68)👅泰式雞搥($48)酒吧黎講星期五晚尖沙咀仲要收呢個價錢,本身都無乜期望,但係水準又真係無令人失望喎😲份量正常二人份,味道仲唔錯添!幾款小食最鍾意魷魚圈,可能飲酒始終配炸嘢夾d🦑———————————————💡 提提各位預鬆少少時間等lift,成棟大廈都係餐廳,等lift都要成10分鐘ga📍Helen’s:尖沙咀厚福街8號H8 3樓
TGIF🎉 趁星期五收工去搵Helen先😌
————————————————
🥃野人($68)

🥃Yesterday ($68)

👅串燒(豬/牛/雞)($48)
👅唐揚魷魚圈($68)
👅泰式雞搥($48)

———————————————
📍Helen’s:尖沙咀厚福街8號H8 3樓
2020-05-14 7195 views
今日同一位鐘意飲酒既朋友黎到Helen's 飲野。相約夜晚七點半,上到去仲有位,但窗口位就被預留晒。食物:食物點左串燒和fish and chips,串燒一碟六串有雞牛豬,可隨意配搭,味道okFish and chips 幾高質,魚柳實淨,脆漿同魚不會鬆開,非常好!飲品點左 Yesterday, Mojito, Stella artois, Tequila in glass with iceCocktail 夠大杯而且只係$68,好抵飲!環境:氣氛很好,音樂音量適中不影響談話,每桌有骰盅玩game 非常貼心。而且疫情期間客量少,坐得非常舒服服務:服務幾好,侍應有禮貌
食物:
食物點左串燒和fish and chips,
串燒一碟六串有雞牛豬,可隨意配搭,味道ok

Cocktail 夠大杯而且只係$68,好抵飲!

環境:

服務:
服務幾好,侍應有禮貌

Mojito
Stella  Artois
Fish  and  Chips
2020-02-17 3462 views
呢間Helen's 傳就傳得多,一直想試下首先,疫情時間晚上7pm 無咩人環境裝修幾靚食物還好 雞尾酒試杯yesterday, 同餐單上形容差唔多,好飲既唯d員工就..... 唔好太太期望黑住面既多謝晒請慢用囉 唔講仲好
呢間Helen's 傳就傳得多,一直想試下
首先,疫情時間晚上7pm 無咩人
環境裝修幾靚
唯d員工就..... 唔好太太期望
黑住面既多謝晒請慢用囉 唔講仲好
2020-02-05 2664 views
朋友生日諗住第一次去酒吧飲下酒食下野估唔到會搵到一間如此好嘅酒吧先唔講侍應服務態度超好,佢嘅環境亦都係勁靚意粉好好食仲有炸魚薯條亦都係必要之選自家製酒類都係$68一杯重點係冇+1生日去仲會送一個驚喜俾你所以我生日嘅時候都同朋友去咗每一次去親都覺得好正 而家已經變成常客啦講真一句以前唔知道原來酒吧都可以環境咁靚同埋嘢食嘢飲都咁好飲咁好食人生第一次去酒吧就俾咗佢啦🤪依家平均一個月會去兩次如果你哋未去過一定要試吓
朋友生日諗住第一次去酒吧飲下酒食下野
估唔到會搵到一間如此好嘅酒吧
先唔講侍應服務態度超好,佢嘅環境亦都係勁靚
意粉好好食仲有炸魚薯條亦都係必要之選

人生第一次去酒吧就俾咗佢啦🤪
依家平均一個月會去兩次
如果你哋未去過一定要試吓
2020-01-20
$150 (Last Night Supper)
Celebration
  • Helen’s  tea
  • Mojito
  • Yesterday
2020-01-25 2455 views
酒吧環境唔錯,無乜煙味之餘座位闊落,其實熱食種類唔多,少過10款,基本上都叫曬咁濟,用eatigo 有50%折扣優惠,以下列出是原價。烤雞骨腸$68不會太鹹,脆皮雞骨腸香口多汁 好好味😋再加上甜mustard ,encore左一次。海鮮忌廉汁意粉$68似海鮮忌廉湯加上酸忌廉的味道,意粉同醬料撈得好好,每一條都有醬汁包住,不過本人覺得意粉汁略微太酸。炸魚薯條$68炸魚好大塊,但炸完魚肉太乾身,薯條好香脆雞豬牛串燒$48呢個價錢有雞豬牛各2串,有沙嗲汁,覺得個汁可以再甜d。香烤辣雞翼$68雞翼烤得剛剛好,仲有雞汁同雞油。
烤雞骨腸$68

海鮮忌廉汁意粉$68

炸魚薯條$68
炸魚好大塊,但炸完魚肉太乾身,薯條好香脆

雞豬牛串燒$48
呢個價錢有雞豬牛各2串,有沙嗲汁,覺得個汁可以再甜d。

香烤辣雞翼$68
雞翼烤得剛剛好,仲有雞汁同雞油。
  • 香烤辣雞翼
  • 烤雞骨腸