2019-06-28 97 views
🗿餐廳以泰國風味為主,有不少泰國大象和佛雕為裝飾🐘🇹🇭,餐廳氛圍浪漫💕,燈光較暗有情調💋,🍻一邊飮酒一邊看著尖沙嘴的夜景🌃✨,舒適。💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️服務員態度積極主動,令人感到相當滿意👍🏻。.🍴Fish n Chips ($68)炸魚薯條最常見的炸魚薯條🍟,最重要是剛剛新鮮出爐,🔥熱騰騰的食物最能反映食物的質素和廚師專業的態度👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳。🐟炸魚有兩塊,兩塊不同的炸魚各有特色✨,魚肉外面炸得香脆🥳,肉質依然保持嫩滑Juicy💧🤩。幼身薯條份量多🍟,最適合用來送酒吃用🍻,是一款不錯的下酒菜。.🍴5.2.0 ($68)Calvados, Frangelico, Raspberry puree, Cream, Rose & Vanilla Syrup, Prosecco💋5.2.0是這裹的Signature Drink🍸,飲品上有一塊玫瑰,賣相充滿少女心❤️。🍸飲品每一口也帶濃郁的雜莓味,莓味特別香濃,由如把大量莓的精華濃縮於此😍。由於飲品加入Cream,所以口感幼滑👍🏻。草根妹妹誠心推介🥰!.📖餐牌如下
Fish n Chips
Fish n Chips
🍴Fish n Chips ($68)
5.2.0
🍴5.2.0 ($68)
📖餐牌如下
$136 (Dinner)
2019-06-27 32 views
尖沙咀多酒吧唔洗點講相信咁多位朋友仔都知,好多酒吧都係一啲比較公開既地方,對於啲中意靜靜地同朋友傾下計既好似有啲唔係幾方便,今次👧🏻就搵到一個啱晒呢啲朋友仔既地方啦。呢間酒吧位於商廈入面,樓上樓下都有唔少食肆,食完晚飯想繼續有下場傾計都幾方便。餐廳既裝修帶啲東南亞風既感覺,而位置都幾闊落,傾計開心得濟大聲少少都唔怕騷擾到隔離枱😂呢度酒水既選擇都唔少,除左普通酒吧會供應既啤酒、威士忌、葡萄酒之外,仲有酒吧自家調製既雞尾酒,而👦🏻👧🏻就分別揀左Prairie大草原同Helen’s Tea海倫T兩款cocktail,大草原酒味比較濃,係Tequila再加味道比較清新既迷迭香同西柚,而Helen’s Tea就比較甜啲易入口啲,係Gin再加佛手柑果泥,兩杯cocktail都好吸引,而且加入左果汁既香甜味,唔太中意飲酒既👧🏻都覺得味道唔錯。落酒吧唔想飲酒咁dry當然要叫啲送酒小食啦,呢度既一口炸嫩雞同酥炸雞軟骨都係👦🏻👧🏻既推介,小食即叫即製上枱個陣仲係熱辣辣同脆卜卜,炸雞嫩口得黎仲非常juicy,用黎送酒真係一流。每次都會透過以下6大方面試評分(滿分:30分)味道 : 4 / 5 環境 : 4.

每次都會透過以下6大方面試評分(滿分:30分)
味道 : 4 / 5
環境 : 4.5 / 5
外觀 : 4 / 5
價錢 : 3 / 5
服務 : 3.75 / 5
回頭率 : 3.5 / 5
總分 : 22.75 / 30

性價比
東南亞既裝修令人有種渡假好舒適既感覺,就算身處鬧市都可以靜靜咁同朋友飲下野傾計,下次行開尖沙咀又多一個酒吧好去處啦😊
  • Helen’s
  • Prairie
  • 炸嫩雞
2019-06-27 34 views
其實我都會同朋友摸下酒柸底,厚福街既H8係一層一間食肆,今次黎到3樓既helen’s happy hour。裝修好特別喎,以木為主,好有泰國風味,酒吧環境好舒適。枱面仲有骰盅玩添。睇個menu,見到有自家製cocktail。我就叫左有whiskey成份既Yestersay,做下烈女。朋友叫左Maze。Yesterday酒濃度係5,都幾烈的。店員拎住個玻璃樽,一路倒酒一路冒煙,有煙燻的香味。店員還提我地飲時鼻要向橙果邊都易入口。Maze酒精亦算重,有4度粉紫色真係好靚,應該因爲加左碟豆花既原因,有果味所以甜甜的好好飲空肚飲酒緊係唔得啦,所以叫左2樣小食。烤雞肉腸同一口炸嫩雞。2樣都係唔錯,啖啖肉,炸嫩雞真係嫩滑,雞肉腸因為有舊骨頭仔,可以豪邁d用手食添。

Yesterday
酒濃度係5,都幾烈的。

酒精亦算重,有4度

空肚飲酒緊係唔得啦,所以叫左2樣小食。
烤雞肉腸同一口炸嫩雞。

2019-06-27 35 views
尖沙咀厚福街出左名係好有多野食, 小食、各色餐廳至酒吧麵一應俱全。今日跟友人到左一間叫 Helen's 既酒吧聚聚舊。 店內裝修舒適寬敞, 有大量卡位給食客空間傾計。我地分別叫左兩杯野飲Lavender Lemonade (mocktail) 同埋 Prairie 大草原(cocktail), 一碟fish & chips, 一碟一口炸嫩雞, 仲有一碟海鮮意粉。先講講兩杯cocktail, 呢杯Lavender Lemonade 入口非常有層次,甜同咸係口腔裡面交錯著, 但又唔會互相排斥, 入口數秒, 薰衣草同咸檸檬係主調, 過左一陣椰青獨特既味道充斥口腔,成為呢杯mocktail 既後勁, 係一杯充滿層次既好飲料。 另一杯Prairie 大草原(cocktail)以西柚為主調,易入口,酒味唔會蓋過主調,整杯mocktail既酸甜度做得好平均, 係夏季的涼伴之選。食物黎講,我地最欣賞就係一口炸嫩雞, 首先佢哋控油部份做得相當出色, 雞塊表皮香脆而乾身。內裡的雞肉鮮嫩而鎖住了肉汁, 外脆內暖既一炸雞絕對係最佳既下酒菜。 海鮮意粉既麵質不錯有口感, 收汁做得出色, 唔會有水汪汪既情況,分量

Prairie

海鮮意粉既麵質不錯有口感, 收汁做得出色, 唔會有水汪汪既情況,分量亦都十分足夠。

Fish & chips既薯條炸得金黃香脆,加了微辣既調味料, 絕對係下酒好菜, 炸魚亦炸得外脆內軟, 魚肉新鮮而不會炸得過左火侯。
2019-06-12
Prairie
2019-06-25 32 views
餐廳裝修獨特帶點泰國風情有不少泰國雕像帶着目標掛飾,在香港少見。平日晚上到達人流不多,可以與朋友靜靜談天。Seafood Spaghetti with Cream Sauce ($68)海鮮忌廉汁意粉意粉醬汁非常creamy,味道非常濃郁,很香菇菌味。醬汁牢牢地包裹着每一條麵條,加上意粉韌度煮得剛好,很有咬口。很有驚喜,想不到$68會有如此質素👍🏻👍🏻😆。另外配料有爽口蝦肉、蜆和鮮露荀做配料,雖然配料不算多,但整體來說好吃😋,味道有小偏鹹,但用來送酒剛好呢!Fish n Chips ($68)炸魚薯條菜式即點即炸,溫度其實是吃炸物的一大重點。炸魚薯條有兩片🐟,魚塊用上不同的魚,有不同風味。但同樣外脆內軟不油膩,旁邊的炸薯條🍟同樣炸得香脆可口,有灑上黑椒調味,味道不錯。My Orchard ($68)Vodka, Passion Fruit, Thyme, Elderflower, Lime賣相討好,帶有漸變粉紅色 💗,女生應該會很喜歡。味道上不會過甜,帶點微酸,口感清爽,像梳打汽水🥤,味道討好。5.2.0 ($68)Calvados, Frangelico, Raspberry pur

平日晚上到達人流不多,可以與朋友靜靜談天。

Fish n Chips ($68)
炸魚薯條

My Orchard ($68)

5.2.0 ($68)
莓味濃郁,帶帶濃濃莓的果香,多飲幾口會嚐到突出的榛子味🌰,口感順滑。飲品淪落還有一陣很香甜的味道非常誘人😍。再者,賣相非常吸引🥰,粉紅色的飲料外面加上椰絲,再放上一片玫瑰花瓣🌹。椰絲除了有增強外觀的效果外🥥,飲飲品時椰絲還會黏在嘴邊,增加口感和味道,整體很有驚喜,非常值得一試❤️。

不喝酒的人可以特別要求餐廳除去飲品的酒精,這樣又可以享受高質飲料,又不一定要喝酒,非常貼心呢!

完全想不到飲品和食物質素都比想像中要好得多❤️🥰,十分推薦想晚上來小酌幾杯的人呢。
2019-06-23 738 views
同女友喺The One睇完戲之後,因為食得太多爆谷,所以不是太肚餓,於是喺附近搵間酒吧坐下食下小食,hea下,chill下上到嚟見到裝修風格真的很有泰式異國風情,由裝修到擺設,一事一物都令我聯想起之前去泰國嘅酒店,坐得好舒服,好有格調B52 轟炸機- kahlua同Baileys就好似咖啡同奶咁,本身就係絕配,再加上151冧酒,令整杯cocktail 更香更甜,雖然只得一shot,但正正因爲one size size,點火後更令火焰的效果更易引起作用,點火後4-5秒,用飲管由底飲起,會taste到多一種焦香味,而且整體的香味更濃更出,如果唔夠可以多order one shot5.2.0 - 杯邊沾滿椰絲,特別得黎又香,仲好好睇,好靚,frangelico嘅榛子味好出,配上大量雜莓蓉同忌廉打出黎嘅base,口感濃郁而幼滑,因為加入左prosecco同calvados嘅關係,整杯cocktail帶有少少葡萄酒同蘋果香味,而且上面加上一塊紅色玫瑰花瓣同銀色糖珠,無論少女定貴婦都會大愛炸魚薯條-好抵食,有兩大塊炸魚柳,揸到外脆內軟,配埋自家製沙律醬更有口感,而薯條方面炸完,另再加調味,辣辣地幾

5.2.0

炸魚薯條-好抵食,有兩大塊炸魚柳,揸到外脆內軟,配埋自家製沙律醬更有口感,而薯條方面炸完,另再加調味,辣辣地幾好食

炸魚薯條

主要食小食,但有一款意粉,見到有好多人叫,而且只系$68,就係海鮮忌廉汁意粉

店員話即叫做,所以要等耐些少,不過同朋友飲住酒,傾住計,時間過得很快

海鮮忌廉汁意粉-好足料,有蝦、魷魚、蘆筍,醬汁好濃郁,整體感覺老闆不計成本,半賣半送,而且味道很好,上菜後,五分鐘,女友一個已吃了一半

這裏無論嘢飲定嘢食都好抵而且質素仲好高得閒一定會多啲嚟
$120 (Other)
2019-06-21 36 views
朋友帶我來到尖沙咀厚福道的「Helen's 」把酒談心,整棟H8每層都有一間食肆,「Helen's」在三樓,電梯門打開,頓時感到眼前一亮,餐廳的裝修別樹一格,帶有陣陣東南亞風情,感覺Relax。餐廳主要是飲品為主,自家雞尾酒有9款,經典雞尾酒也有9款,瓶裝啤酒、生啤、威士忌、汽水、礦泉水、葡萄酒都有。《5.2.0》$68以野莓和栗子為主口感,比較濃郁,玫瑰花瓣上面有幾粒可食用的珍珠,更顯矜貴。杯外黐住椰子醉粒,這杯飲品真夠夢幻。《古桑廸》$68 使用日本柚子和新鮮紫蘇葉,口感清爽,杯內加有幾粒藍莓,好飲兼透心涼。《烤雞骨腸》$68  5條 食這個雞骨腸不用顧儀態,拿在手上吃才滋味,有香腸味也有雞肉的鮮味,啖啖肉,送酒一流。《海鮮忌廉汁意粉》$68好濃的忌廉汁加蜆肉、蝦、蘆筍,味道不錯。《串燒》$48 豬、牛、雞,每樣有兩串,一次過能滿足晒三個願望。點埋沙嗲醬一齊食,更正。這間小酒管環境舒適,飲品獨特,最適合三五知己把酒談心。

《5.2.0》$68

《古桑廸》$68

《烤雞骨腸》$68  5條

《海鮮忌廉汁意粉》$68
好濃的忌廉汁加蜆肉、蝦、蘆筍,味道不錯。

《串燒》$48

這間小酒管環境舒適,飲品獨特,最適合三五知己把酒談心。
2019-06-19
  • 烤雞骨腸
2019-06-20 35 views
今次去吃的餐廳叫”Helen’s”,它在尖沙咀厚福街8號,地方算係易搵。入面環境幾好,好岩收工黎吹水或和情侶黎食都OK。由於我們比較早去,所以可以選到窗口位,望住風景飲酒談心更別有一番味道。佢係一間酒吧,黎到當然要試下唔同的酒,除左Yesterday和Maze呢兩杯酒外,其他酒都可以選擇有酒精或無酒精,非常貼心,岩晒我呢D無酒精但又想試下的人。我們叫左四杯酒,兩杯有酒精,兩杯無酒精,其中一杯叫”520”(無酒精),佢ok甜,幾易入口,飲完都即時諗番起d sweet野,真係有幸福的感覺^^佢的餐牌會標明該酒的強度、味道、材料,讓你可以更容易選擇到適合自己的飲品。朋友個杯叫威士忌可樂桶,叫個時真係冇留意,原來係桶,笑死我地,好彩朋友酒量好好,慢慢都飲曬。飲酒點可以少得小食呢? 我們叫左炸薯條、串燒、意粉等等,薯條雖然有點辣,但炸得頗好食,配埋茄汁真係一流。店員提醒我們意粉要趁熱食,非常貼心,而且意粉味道也不錯。串燒也很惹味,令人一試難忘。此外,佢也有提供骰盎,在我們飲飽食醉時,可以玩玩遊戲(大話骰果D),三五知己一起聊天談心,非常開心。無論環境、食物、或是服務質素,呢間酒吧都值得推介!令人
入面環境幾好,好岩收工黎吹水或和情侶黎食都OK。

我們叫左四杯酒,兩杯有酒精,兩杯無酒精,其中一杯叫

無論環境、食物、或是服務質素,呢間酒吧都值得推介!令人樂而忘返。
2019-06-15
$250 (Dinner)
2019-06-19 53 views
Helen’s 位於尖沙咀厚福街, 由地鐵站行過黎只要3分鐘到, 勁方便。Helen’s 是一間以泰式風情做主打的酒吧, 這日放工過黎約埋35知己黎吹水, 餐廳環境大, 氣氛一流, 位與位之間唔會坐得好逼, 而且黎到檯上高已經放左幾個骰盅, 唔洗再叫waiter 幫忙攞, 讚!-最重要係呢到的野食唔貴, 飽肚可以叫海鮮意粉, 想脆口可以叫一口雞軟骨又或炸魚薯條, 應有盡有, 而且一落order 後就已經送上花生, 唔怕口痕。海鮮意粉海鮮粒都幾多, 意粉唔會煮得過淋, 白汁不算膩口,濃香味充斥着整個口腔。--炸魚薯條將魚起骨後滲麵粉炸,魚肉厚且多汁,炸後仍然能夠保留魚肉的滑溜, 特製啤酒炸漿好吃, 炸薯條即叫即炸非常香脆。---My Orchard 百里香以Ginger, Pineapple 同百里香為base 的cocktail, 清新refresh,-Prairie 大草原陣陣西柚味, 雖然強度為3, 但易入口, 女士絕對不容錯過。

2019-06-19 60 views
係尖沙咀飲酒你一定會諗起諾士佛臺,但其實仲有好多更好既選擇,宜家就係好好既例子。呢度嘅裝潢以東南亞🗿為主題,就連杯都會搵到野人既元素。周圍都會見到木雕柱樑和陶器。一坐低就見骰盅同nuts 🥜宜D係飲酒既地方當然唔少得,望望個menu,價錢比較低,仲有野食。叫左兩杯宜家自創既cocktail,大草原同野人。《大草原 $68》大草原以龍舌蘭酒,威末酒,迷迭香,西柚,梳打,綠茶糖漿調配。有點酸酸甜甜,好fresh 既感覺🍹《野人 $68》野人以冧酒,比特酒,Mezcal,鼠尾草,肉桂糖漿,菠蘿汁,青檸調配。有好強烈既草青味,係一杯以香料味為主既cocktail,個人較喜歡野人多過大草原,味道帶點甜味,比較易入口🍸宜度加分位係menu 上,列明每一杯酒既強烈濃度,5為最高濃度,1為最低濃度,如果想飲mocktail 可以同侍應講聲,絕大部分既cocktail 都可以轉無酒精。《串燒 $48》$8一串,可以牛雞豬各兩串,好抵食同幾好味👍《海鮮忌廉汁意粉 $68》意粉有西芹,好rich同好creamy😋《炸魚薯條 $68》好大份炸魚🐟薯條,炸魚好脆,薯條加左辣粉同黑椒。

叫左兩杯宜家自創既cocktail,大草原同野人。
大草原

《大草原 $68》
野人

《野人 $68》

串燒

《串燒 $48》
$8一串,可以牛雞豬各兩串,好抵食同幾好味👍

《海鮮忌廉汁意粉 $68》
意粉有西芹,好rich同好creamy😋

《炸魚薯條 $68》
好大份炸魚🐟薯條,炸魚好脆,薯條加左辣粉同黑椒。
2019-06-14
$160 (Dinner)
大草原
野人
串燒
2019-06-18 298 views
上個星期有晚由同事帶路,上左黎尖沙咀厚福街H8上面既一間“小酒館”~~一出Lip就經已feel到呢度好有異國風情既感覺,地方好闊落,整個氣氛都好唔錯!!呢度有唔少cocktail,meun上會寫上當中酒既強度,真係唔想飲酒既更加可以轉為mocktail或者揀soft drinks 同 Sparkling water~~~重點係呢度係唔洗加一,而大部份既cocktail都只係HKd$68,佐酒既小食輕食都只係around40-70蚊,價錢十分貼地!!!落好order之後,店員仲為我地送上一份mix nuts添~~我個晚要左杯酒精濃度較弱既cocktail:“5.2.0”HKd$68,淨係黎賣相都知呢杯cocktail係for女生而設吧xpp飲落既酒精濃度的確不強,容易入口,加上有莓味既酸甜果香,味道都唔錯啵:)而同事所揀既“Yesterday”HKd$68就相對上既酒精濃度就強烈得多!!由店員即時係我地面前調製~~當中既熏煙氣味連我無飲都聞到xppp而食物方面,我地就一人揀左一款share黎食同事揀左份“香辣烤雞翼”,而我就要左份“炸魚薯條”,兩款食物都係68蚊;)同事既雞翼先到,雞翼串

而食物方面,我地就一人揀左一款share黎食

同事既雞翼先到,雞翼串起左,一共有四串,每串有兩隻~~~

雞翼烤得都唔錯,表面乾脆而肉嫰,味道仲愈食愈辣添!!!如果唔食得辣既話就要注意一下啦xppp

而最後黎到既炸魚薯條都幾有驚喜!!

兩大塊炸魚炸至外層金黃脆口,入面既魚肉滑而結實不鬆散,一啲腥味都無,cp值真係幾高!!!
2019-06-18 39 views
今天男朋友帶我來到一個好浪漫,好有情調的餐廳,我還在想他是不是來向我求婚,因為這裡的環境跟氣氛都非常浪漫,感覺如果求婚一定是最好的地方,最後當然不是!!非常特別的裝修風格,基本上它們是用木來做主題,但是它們可以用木來做到這麼有情調,真的太神奇了,還可以有風景看,不錯的設計。店員帶我們坐下後,放下了一盤花生跟餐牌,枱上還有骰盅,給我們在等的時候的娛樂。-My Orchard-點餐時店員好細心地問要不要走酒精?原來有幾款雞尾酒可以不要酒精,我選擇了不要酒精,想說試試看沒有酒精的感覺是什樣,原來都不錯的,有一點點酸酸的,主要裡面有:熱情果,百里香等等。-Yesterday-男朋友叫了Yesterday,他要有酒的,酒精強度還是5這麼重,店員會過來服務,幫我們開,幫我們倒,一直倒一直有煙燻的香味,店員還提我們喝的時候,鼻要向香橙的那邊,真的好特別,聞的時候是香橙味,但喝的時候是煙燻酒香味,有一點點甜甜的,好容易入口。-串燒(羊,牛,雞)-本來以為串燒會只給一款,沒想到真的是每一款口味給兩串,便宜又好食,可能現在豬有問題,所以換成了羊,不論是羊,牛,雞都燒的非常嫩,高手。-海鮮忌廉汁意粉-芝士非
今天男朋友帶我來到一個好浪漫,好有情調的餐廳,
感覺如果求婚一定是最好的地方,最後當然不是!!
非常特別的裝修風格,基本上它們是用木來做主題,
但是它們可以用木來做到這麼有情調,真的太神奇了,
還可以有風景看,不錯的設計。
店員帶我們坐下後,放下了一盤花生跟餐牌,
枱上還有骰盅,給我們在等的時候的娛樂。
-My Orchard-
我選擇了不要酒精,想說試試看沒有酒精的感覺是什樣,
-Yesterday-
店員還提我們喝的時候,鼻要向香橙的那邊,真的好特別,
-串燒(羊,牛,雞)-
本來以為串燒會只給一款,沒想到真的是每一款口味給兩串,
便宜又好食,可能現在豬有問題,所以換成了羊,
不論是羊,牛,雞都燒的非常嫩,高手。
-海鮮忌廉汁意粉-
芝士非常濃,忌廉汁好多,意粉不會太散,整個配起來好好食。

又浪漫又有氣氛,有機會要求婚,真的選這裡。
2019-06-15
$126 (Dinner)
2019-06-08 685 views
是日off 去左尖沙咀植睫毛,跟閨蜜去左厚福街H8上面既小酒吧傾下偈!朋友話呢度坐得舒服又唔嘈傾下偈 happy hour 岩曬!!酒吧裝修成Bali 風情幾有格調,唔錯喎👍🏻酒吧仲有「式盅」提供埋👍🏻🍸雞尾酒🍸同啤酒🍻有好多選擇,仲有小食tim!!我們二位女生當然要飲下cocktails 吧!🍸Yesterday賣相精緻,用左勁靚既玻璃瓶裝著滿滿橡木味的煙和酒,店員從玻璃瓶倒出來輕輕的煙(似乾冰 feel) 和酒都放坐酒柸上,好夢幻👍🏻😋推介! Cocktail 有橙味和小小wisky苦澀味,不錯👍🏻酒精濃度為5! 看到 menu 上的介紹「柑橘味代表年輕時的青澀,橡木味代表往事如煙」幾有意思!Yesterday is gone ! Who care? Maze🍸粉紫色好靚,應該係加左碟豆花的關係吧!甜甜的易入口,有小小鹽味及青檸酸味,正👍🏻⭐️香烤辣雞翼雞翼加入左黑椒及帶微辣,皮烤得好香脆😋份外野味👍🏻⭐️fish and chips 炸魚薯條炸魚🍴夠脆口,薯條香脆還帶有陣陣黑松露味道😋

酒吧仲有「式盅」提供埋👍🏻

🍸雞尾酒🍸同啤酒🍻有好多選擇,仲有小食tim!!
我們二位女生當然要飲下cocktails 吧!

🍸Yesterday

Maze🍸
粉紫色好靚,應該係加左碟豆花的關係吧!
甜甜的易入口,有小小鹽味及青檸酸味,正👍🏻

⭐️香烤辣雞翼
雞翼加入左黑椒及帶微辣,皮烤得好香脆😋份外野味👍🏻

⭐️fish and chips 炸魚薯條
炸魚🍴夠脆口,薯條香脆還帶有陣陣黑松露味道😋

2019-06-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 香烤辣雞翼
  • Maze
  • Fish  n chips
  • Yesterday
2019-06-07 64 views
終於考完試,好耐無飲野,所以食完飯就決定同男朋友去chill下,咁岩見到依間bar幾得意,就去上試下。上到去睇到個裝修好特別,好似去咗泰國咁,佢用咗一啲木制既裝飾,加上一啲泰國feel既擺設,所以有一種好chill同relax既感覺。平時去開啲bar都好少有主題,所以真係幾有feel。我好鐘意試啲bar既signature cocktail,所以今次都吾例外,因為睇完個名同description都會有啲幻想,再飲杯野。我叫咗5.2.0,啲cocktail 整得好細心,我見到杯既外面係有椰子粒,所以飲既時候會有淡淡既椰子味,而且帶咗一啲好sweet既感覺。Aged Negroni就比較heavy啲,重酒味,比較岩一啲鐘意酒味同埋少少回甘既感覺。Maze,我比個名吸引咗,但味道真係比咗一個好複雜既感覺,好似無一個明確既味道咁,而佢既紫色就一直吸引住你。Savage,個杯好配合到酒既名,而且味道好似令到我處身於泰國既地方。

2019-06-05
2019-06-06 76 views
男朋友同我喺尖沙咀食完飯,想去飲番杯🙆🏻🙆🏻🙆🏻咁啱就係厚福街同一棟大廈,見到有一間未去過嘅酒吧😎😎好奇之下就諗住去試吓啦😭🙆🏻🙆🏻3樓一開門就覺得佢嘅裝修好特別😍😍好有中東嘅感覺😍😍座位又闊落又舒服👍🏻👍🏻唔似一般酒吧咁迫😎😎播嘅歌都係一啲流行嘅音樂,但係就冇其他酒吧咁嘈👍🏻👍🏻👍🏻都真係幾適合一大班想傾計嘅朋友仔去🙆🏻🙆🏻仲有色鐘可以玩添😬😬一睇佢個Menu真係好平,三L既啤酒塔都只係賣緊$300🤑🤑比其他酒吧,特別係尖沙咀嘅酒吧,呢個價錢真係可以話係喺抵到爛🙆🏻🙆🏻叫半支裝啤酒都只係要$220😍😍😍呢一個價錢係尖沙咀真係搵唔到🤑🤑🤑佢仲有好多唔同種類嘅小食,價錢都唔算貴😋😋啱晒飲完酒又口痕食嘢嘅朋友🤑🤑最後我同男朋友就叫咗半打支裝啤酒一杯cocktail 同埋一個小食🙆🏻🙆🏻🙆🏻呢杯雞尾酒威士忌為基酒,有橙酒既味同埋煙燻過,酒味濃烈,絕對唔係其他酒吧咁樣,一啲酒味都冇👍🏻👍🏻👍🏻威士忌同煙燻味好夾,成件事好match,啲價錢又平過普通嘅酒吧🙆🏻🙆🏻🙆🏻🙆🏻支裝啤酒就唔多講啦,小食就真係要講下!今次我叫咗雞軟骨,一上菜質量都真係幾多😍😍佢唔係整到好乾👍🏻咬落是有鹹鹹地好適合啤酒一路

仲有色鐘可以玩添😬😬

支裝啤酒就唔多講啦,小食就真係要講下!
今次我叫咗雞軟骨,一上菜質量都真係幾多😍😍佢唔係整到好乾👍🏻咬落是有鹹鹹地好適合啤酒一路食一路飲🙆🏻🙆🏻🙆🏻
如果大家想搵一間靜靜地傾計,而且價錢又平嘅酒吧,呢間真係不二之選👍🏻👍🏻👍🏻
2019-06-02
$150 (Last Night Supper)