2024-11-23 119 views
旺角 📌【 喜茶 】旺角中心有好多手搖飲品,但係真心想講,有好多間都伏伏地,而且收嘅價錢都唔平,有時唔係唔想支持小店,但係真係伏咗三次,我都係幫襯返【 喜茶 】喇。之前一直唔明點解【 喜茶 】冇出抹茶系列,我終於等到喇,近來【 喜茶 】出咗抹茶系列,我覺得整體味道係唔錯的。芝芝抹茶 $39今次我叫咗芝芝抹茶,抹茶有茶香,加埋【 喜茶 】嘅招牌芝士奶蓋,芝士奶蓋雖然略嫌有點稀,但整體的口感去味道都係唔錯嘅 💚 我覺得成件事好夾。
旺角 📌【 喜茶 】

旺角中心有好多手搖飲品,但係真心想講,有好多間都伏伏地,

之前一直唔明點解【 喜茶 】冇出抹茶系列,我終於等到喇,
近來【 喜茶 】出咗抹茶系列,我覺得整體味道係唔錯的。

芝芝抹茶 $39
今次我叫咗芝芝抹茶,抹茶有茶香,加埋【 喜茶 】嘅
招牌芝士奶蓋,芝士奶蓋雖然略嫌有點稀,但整體的口感
去味道都係唔錯嘅 💚 我覺得成件事好夾。

2024-11-22
今次試咗喜茶嘅芝芝綠妍茶后,叫咗真0卡糖,去冰,少少甜。呢杯茶整體上係幾清新嘅選擇,茶底淡淡地,帶出綠茶嘅天然香氣,飲落去好舒服,唔會過甜,啱啱好🍵不過,今次嘅奶蓋就有啲失望,唔知係咪因為時間耐咗,奶蓋冇平時咁滑順同香濃,少咗嗰種奶香同鹹甜嘅完美結合。可能下次要即刻飲會好啲🧋雖然有啲小小嘅不足,但整體上呢杯芝芝綠妍茶后都係值得一試嘅,特別係鍾意清新茶味嘅朋友。下次可能會試下其他口味,睇下會唔會有更多驚喜🍹

2024-10-12
TakeAway