2019-07-19
芝芝桃桃x3,杯杯唔同樣,以橙色桃紅色為基調,配上雪白嘅奶蓋,一樣咁賞心悅目🥰我承認係香港飲喜茶真係幾貴,甚至可以食到一餐,但女仔就係鐘意甜甜嘅小心思,相比其他茶飲店,以果茶黎講喜茶嘅茶底茶味較突出,水果雖然香甜但仍然享受到茶帶來嘅清新同解渴,唔會好似飲緊果肉版嘅「果然系茶」(80-90後應該有印象,哈哈)一入口係濃厚嘅芝士,好香滑,特別欣賞呢種小口設計嘅杯蓋,一傾斜就飲到最完美比例嘅奶蓋同茶,又唔怕倒瀉同整到嘴邊有白色「鬍鬚」,特別適合貪靚又顧形象嘅女仔。 入到口,桃味好香,攪拌後嘅果肉大細唔同,有唔同口感,有d係一粒粒可以咬,慢慢咀嚼,有d係果蓉,咬起黎係一絲絲咁,份量唔少,一杯又飲又咬真係可以飲十分鐘以上,真係好足料令人好滿足!今次我加左錢轉代糖,味道一樣出色,卡路里卻低左90%,算係減少我嘅罪疚感啦我終於明點解人地話會上癮啦,真係好難忘嘅味道,仲有好多口味,定期又有新款出,又期間限定,真係好多驚喜,飲完都開心歡喜!