喺大角咀呢一度有一間超抵食食雞嘅舖頭,如果可以,我推介大家一定要嚟堂食😍一行四人嚟呢一度食下午茶🤣 我哋食盡好多唔同款式嘅雞,隱世口水雞、鹹雞、醉雞、隱世蔥油雞扒,朋友介紹食佢嘅米線,係可以夾啲雞味😋雞件非常滑,而且非常入味😎如果唔太鍾意食鹹食嘅,建議唔好點鹹雞🫢嚟得到食堂食,一定要食佢嘅炸物,我哋點咗椒鹽豆腐同埋隱世柚子雞翼配薯角,即叫即炸,麵粉唔厚,有子雞翼係我哋次次嚟親都一定叫嘅🤩仲有一樣係一定要點,就係佢嘅雞湯學斗,只係加$5,就有一碗用雞湯浸嘅菜,本身嘅菜味加上雞湯,係真係會連埋碗湯一齊飲晒😆重點係食物足料到咁,但係一啲味精都冇,食完好耐都冇口渴嘅感覺,淨係呢一點已經非常之難得🥳老闆阿胡超親民,咩話題都可以同佢傾,煮嘅嘢食又好食。如果有機會想食佢嘅龍躉籠仔飯或者其他嘢食,可以早啲喺WhatsApp落訂單,一去到就食得😍我哋幫襯係平日下午,嗰日都有唔少街坊幫襯,證明人緣好好啦👍🏻

2005 views

2024-08-24 506 views
屋企人住喺附近,差唔多每次經過都會食!推介口水雞米線,米線啲湯好好飲,好清甜,食完唔口渴,口水雞有大量蒜同芫荽(唔鍾意嘅話,亦都可以叫佢走芫荽)。下午茶只係$36!呢個價錢真係冇得頂,正價貴啲但係雞份量多差唔多一倍。以前亦都試過鹹雞同埋醉雞,都唔錯,但係都係口水雞最好食(注: 少少重口味)。熟客佢仲每次都會送一小碗菜,非常有人情味!有時喺附近嘅話都會心思思專登去食。真係好好味同好抵食,希望佢哋繼續做落去!
屋企人住喺附近,差唔多每次經過都會食!

真係好好味同好抵食,希望佢哋繼續做落去!

口水雞米線
口水雞米線
2024-02-09 913 views
大角嘴一向都好多好野食,不過第一次嚟富榮花園呢邊食,隱世雞位置少少偏,離地鐵站唔算近,但都幾多人食,6點幾去到已經滿座。小店位置細,坐得逼,個地板唔係濕但勁跣。最招牌應該係花雕醉雞,但見佢仲有個咸雞,於是兩個都叫嚟試吓。花雕醉雞米線雞會有花雕酒浸住,好濃花雕味,雞肉都幾滑米線份量好少咸雞米線咸雞就係乾的,配蔥蓉食,都好夠味好咸想食小食只有下午茶餐有,下午茶餐供應到2100,雞翼+薯角$30,冇嘢飲,所以2個人一人一個套餐再share都冇問題。雞翼同薯角炸得脆,唔錯

小店位置細,坐得逼,個地板唔係濕但勁跣。

花雕醉雞米線
雞會有花雕酒浸住,好濃花雕味,雞肉都幾滑
米線份量好少
隱世招牌花雕醉雞米線

咸雞米線
咸雞就係乾的,配蔥蓉食,都好夠味好咸
隱世咸雞米線

雞翼同薯角炸得脆,唔錯
椒鹽雞翼配薯角
2024-02-02
$50 (Dinner)
2023-09-02 1212 views
呢間舖頭唔大,裝修唔係靚,但佢夠膽三十幾蚊下午茶做到夜晚收工,已經幫到好多人,仲要食物水準遠高過你喺任何地方比$35食到嘅嘢。米線係打雞湯上,食完唔口渴,雞亦都夠滑,開咗就快2年,已經無再發現有碎骨,味道亦一路同客人傾過之後做調整,好似我叫醉雞,由最初超重酒味,我鍾意但我太太頂唔順,慢慢校到比較大眾化嘅口味,係有heart嘅小店仲有柚子雞翼都要推介,糧頭我就叫兩份下午茶,好似成枱都係餸,埋單都係六十零蚊,係爽嘅
呢間舖頭唔大,
裝修唔係靚,
但佢夠膽三十幾蚊下午茶做到夜晚收工,
已經幫到好多人,
仲要食物水準遠高過你喺任何地方比$35食到嘅嘢。

米線係打雞湯上,
食完唔口渴,
雞亦都夠滑,
開咗就快2年,
已經無再發現有碎骨,
味道亦一路同客人傾過之後做調整,
好似我叫醉雞,
由最初超重酒味,
我鍾意但我太太頂唔順,
慢慢校到比較大眾化嘅口味,
係有heart嘅小店

仲有柚子雞翼都要推介,
糧頭我就叫兩份下午茶,
好似成枱都係餸,
埋單都係六十零蚊,
係爽嘅
下午茶醉雞米線
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$35 (Dinner)
下午茶醉雞米線
2023-08-03 963 views
隱世雞地址: 大角咀海庭道8號富榮花園地下46號舖今日試下大角咀小店先😌。隱世蒜蓉海蝦籠仔飯🦐$118蒜蓉海蝦籠仔啲白飯吸盡海蝦和蒜蓉嘅精華,但略嫌海蝦就較為鞋咗啲😗。隱世招牌花雕醉雞🐔$52鋪面雖然平平無奇,但估唔到個花雕醉雞都幾有驚喜。雞無骨,好滑好入味,仲好重花雕味☺️又唔會好油,幾好🤪,呢個價錢真係CP值幾高🤘🏻。#nicefoodie大角咀—--------------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #大角咀美食 #打卡  #大角咀#香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #中餐 #中菜
隱世雞
地址: 大角咀海庭道8號富榮花園地下46號舖

今日試下大角咀小店先😌。

隱世蒜蓉海蝦籠仔飯🦐$118

隱世招牌花雕醉雞🐔$52

#nicefoodie大角咀

—--------------------
2023-07-31 646 views
今日嚟到大角咀,發現咗呢間隱世雞!主打醉雞,仲有豬扒、肉骨茶出邊都唔少人等緊外賣,下午茶$30起,多選擇價錢經濟,一於試下!由於趕時間,快快手叫咗個醉雞米線外賣😋整體份量足夠,外賣自取送油菜但油菜唔多,真係得幾棵菜🙈下次可以用OpenRice 落單仲平5蚊醉雞食到中間開始覺得酒味太濃太重,浸落去湯米度一齊食較好,湯麵湯底較淡味雞都嫩口,少碎骨,有一舊雞髀仔整體來講,$56醉雞米線算係咁快靚正!多啲菜會更好
今日嚟到大角咀,發現咗呢間隱世雞!
主打醉雞,仲有豬扒、肉骨茶

出邊都唔少人等緊外賣,
下午茶$30起,多選擇價錢經濟,
一於試下!

由於趕時間,快快手叫咗個醉雞米線外賣😋

整體份量足夠,外賣自取送油菜
但油菜唔多,真係得幾棵菜🙈
下次可以用OpenRice 落單仲平5蚊
醉雞食到中間開始覺得酒味太濃太重,
浸落去湯米度一齊食較好,
湯麵湯底較淡味
雞都嫩口,少碎骨,有一舊雞髀仔

整體來講,$56醉雞米線算係咁
快靚正!多啲菜會更好
TakeAway
🍲燉雞湯王牌套餐(燉雞湯 + 醉雞翼米線)$78🍲隱世花膠響螺瑤柱燉雞湯 - 超驚喜🤩!所以第一個想講左先。雞湯入口已經知道好足料,味道勁清甜勁濃郁!每一盅入邊都有花膠、響螺、瑤柱同雞腳,呢個價錢飲到呢一碗湯,真係諗都諗唔到咁抵食同好食。小編覺得呢個湯係必試嘅,沒有之一!🍜醉雞翼勁好食,雞翼勁滑嫩,醉雞汁好濃郁, 花雕味濃之餘又唔會搶曬啲雞味,平衡得啱啱好。炎炎夏日食醉雞米線真係好推薦俾大家。🌶️🐥口水雞米線$35口水雞米線試左下午茶套餐,雖然店員話下午茶餐嘅份量會比平常嘅餐少啲,但小編想講其實份量都唔少嘢。口水雞的醬料有勁多蒜茸、花生同芫茜。雖然餐牌上有3隻辣椒仔,但小編覺得佢辣到級別算係微辣,雞肉配埋口水雞汁非常惹味!😋口水雞嘅肉質非常嫩,而且唔會啖啖都係肥膏。米線用左雞湯底,清甜又唔油,小編食哂個米線兼飲埋個湯。當然呢個就冇燉雞湯咁濃啦,但係作為一個米線湯底,呢一個都好出色。☺️🧆炸物拼盤(小)$40炸物拼盤有炸春卷、兩粒炸墨魚丸同雞軟骨。雞軟骨嘅份量好多,而且炸得香脆入味,墨魚丸爽口彈牙。🥗雞湯學斗(跟餐價$5)小編見到個菜名咁得意而且價錢又唔係貴,就叫咗過嚟試吓。雖然好似只係一個
🍲燉雞湯王牌套餐(燉雞湯 + 醉雞翼米線)$78

🌶️🐥口水雞米線$35

🧆炸物拼盤(小)$40

🥗雞湯學斗(跟餐價$5)
小編見到個菜名咁得意而且價錢又唔係貴,就叫咗過嚟試吓。雖然好似只係一個簡單嘅雞湯白菜仔,但個份量唔少,味道都唔錯。跟餐加$5絕對試得過。

🐥隱世雞主打冇味精,小編飲曬燉湯同埋米線湯,完全冇口渴口乾,真係冇味精,真係真材實料。呢間小店亦都非常之有人情味,所有店員都非常之有禮貌,會同啲客人傾下偈。

P.S. 想講下午茶真係好抵食,而且下午茶set仲做到夜晚9點,今時今日呢個價錢呢個質素真係買少見少,大家有機會就去試吓啦。

• 醉雞米線
  • 咸雞米線
  • 口水雞
  • 炸物拼盤
  • 雞湯學斗
  • 隱世花膠響螺瑤柱燉雞湯
2023-02-26 1032 views
小店空間不大,卻人情味滿滿👍🏻👍🏻第一次光顧呢間小店,入到去感覺老闆同店員禮貌極好,好有人情味!幫襯左碗醉雞米線,同埋天婦羅龍躉米粉。老闆會問客人醉雞想要乜嘢部位,真係好細心👍🏻👍🏻 而且見到老闆會同客人傾偈,而家香港好少食店會見到好多老闆同個客傾偈!下午茶時段,由14:00-21:00,係我見過最長嘅下午茶時段,30幾蚊就有一碗米線加醉雞,真心好抵👍🏻 米線湯底感覺係用雞殼熬,原汁原味嘅感覺👍🏻呢間小店,值得一試再試!
小店空間不大,卻人情味滿滿👍🏻👍🏻
米線湯底感覺係用雞殼熬,原汁原味嘅感覺👍🏻
呢間小店,值得一試再試!
2023-02-08 660 views
真心食過呢間舖頭好多次了!今次的起心肝寫返個食評佢嘅雞真係堅好食!真係好滑,我次次都係食醉雞佢嘅醉雞汁好濃郁😭好入味😭😭食過一次雞扒,好脆好炸!鍾意食炸嘢嘅可以一試同埋老闆好好人,好nice!佢嘅嘢飲都係無糖,我本身就好鍾意飲甜嘢所以係飲品方面我覺得淡。同埋喺下午茶時段好平,份量足夠亦都飽。最後真係強烈推介醉雞醉雞醉雞!我真心覺得佢係富榮最好食!真係食極唔厭最後祝老闆生意興隆 最後都要講多次,大家試吓醉雞!😭😭😭😭仲有呀佢係11:30開舖我次次放早咗我都甘願去等🤣🤣
真心食過呢間舖頭好多次了!今次的起心肝寫返個食評
佢嘅雞真係堅好食!
真係好滑,我次次都係食醉雞
佢嘅醉雞汁好濃郁😭好入味😭😭食過一次雞扒,好脆好炸!
鍾意食炸嘢嘅可以一試
最後真係強烈推介醉雞醉雞醉雞!
我真心覺得佢係富榮最好食!真係食極唔厭
最後祝老闆生意興隆
我次次放早咗我都甘願去等🤣🤣
醉雞
下午茶時段的醉雞
$50 (Lunch)
醉雞
下午茶時段的醉雞
其實成日都食呢間,一星期至少一次的,睇番我之前都寫過食評,當是只比了「OK」,經過咁多次之後,想比返個「好評」我特別鍾意食「椒鹽雞翼飯」因為真係炸得好香脆椒鹽、蔥、蒜粒都極惹味送飯一流!外賣加$2,但係有時菜跟埋,營養均衡啲!不過最主要係因為我想外賣返去慢慢食,一邊煲劇🤣🤣外賣一般都要等15分鐘左右,要有啲耐性呢!其實呢間仲有好多其他雞嘅整法,例如鹹雞、醉雞有機會都會想試但一直食慣咗,又會好想食返椒鹽$57 有埋野飲,性價比高!尤其琴晚喺其他地方食過劣質雞,今日一定要來返呢到食啲優質雞,先滿足番

我特別鍾意食「椒鹽雞翼飯」

因為真係炸得好香脆

椒鹽、蔥、蒜粒都極惹味
送飯一流!
外賣加$2,但係有時菜跟埋,營養均衡啲!
不過最主要係因為我想外賣返去慢慢食,一邊煲劇🤣🤣

外賣一般都要等15分鐘左右,要有啲耐性呢!

其實呢間仲有好多其他雞嘅整法,例如鹹雞、醉雞

有機會都會想試

但一直食慣咗,又會好想食返椒鹽

$57 有埋野飲,性價比高!

尤其琴晚喺其他地方食過劣質雞,
今日一定要來返呢到食啲優質雞,
先滿足番

2022-11-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$57 (Lunch)
  • 椒鹽雞翼飯
其實響2月份我寫過一篇食評,事隔半年多之後我忍唔住再寫多篇食評。我諗依家應該好街坊己經試過呢間隱世雞,亦覺得佢所整嘅雞真係名不虛傳。 雖然好多時好食店啱啱新開果陣好似好好食,整整下就越做越差嘅。但係呢一間隱世雞,到目前為止都一樣咁好食,cp值保持一直咁高。佢所有款式嘅雞都做得好好嘅,包括主打嘅。口水雞,鹹雞同埋醉雞。各位未試過嘅真係要試,好欣賞一間咁有心做菜式嘅小店,以呢個價錢,食物嘅質素同埋味道,你會感受到佢哋真係用心去做菜式,即使就算係一份下午茶都好,假若你食過你會知我講乜嘢。題外我成日去買外賣嘅時候,有時會見到一個好開心嘅老闆(即是大廚)同埋入面d後生仔同事響度同人客傾計,你會感受到除咗做菜式之外,仲係一間好有人情味嘅小店,希望隱世雞長做長有,等我有得繼續幫襯🤭😂❤️👍
希望隱世雞長做長有,等我有得繼續幫襯🤭😂❤️👍
口水雞
口水雞
2022-10-23 558 views
如果講以雞掛帥嘅食店,海富富榮區已經有好幾間。當中都以海南雞同口水雞做signature dish。其實另外嗰幾間都食過晒,唯獨呢間隱世雞一直都未有機會食到。同佢有啲有緣無份第一次: 太晏已cut order第二次: 星期六休息第三次: 今日特登六點未夠就叫外賣,終於食到啦⋯⋯叫咗口水雞湯飯$58+$2外賣,雞件數唔少,半雞胸、半雞髀但好有雞味又滑口水雞汁有蘿蔔蓉,脆花生🥜、食落口好有口感。而麻辣汁又香又麻,但驚喜地味精唔算多,食完都唔會好頸渴仲有個湯飯,雞湯食得出係老火雞湯,仲要無咩味精。雖然價錢唔算係平,但一分錢一分貨,性價比係全區最高。終於可以多一間本區飯堂。

第一次: 太晏已cut order
第二次: 星期六休息
第三次: 今日特登六點未夠就叫外賣,終於食到啦⋯⋯

口水雞湯飯

仲有個湯飯,雞湯食得出係老火雞湯,仲要無咩味精。

雖然價錢唔算係平,但一分錢一分貨,性價比係全區最高。

終於可以多一間本區飯堂。
2022-10-23
TakeAway
$60 (Dinner)
口水雞湯飯
2022-08-18 786 views
今日大角嘴午餐遊行去遠啲,再遠啲!去到奧運大角嘴既邊緣,富榮花園巴士站旁既《隱世鷄》!呢個時勢,有邊個吾想隱世吖,咁有共鳴咪順便試吓佢!鋪頭細細,大約坐五張二人檯;點左推薦既《隱世口水鷄》,等左大約十分鐘前後上菜。自製既口水醬只係微辣,跟蘿蔔蓉,花生,荽茜,午餐份量用細碟上。不過,今次有脾食!鷄冇走骨但係非常滑,鷄脾肉亦非常冧,一咬落去,鷄肉拍得住豆腐既軟度,俾老人家食都冇問題。呢點十分讚。其實,大角嘴附近吾少鷄飯店,《隱世》絕對拍得住大角嘴另一邊大全街埃華街既海南雞專門店,亦平過好味過奧海城商場入面嗰啲。見餐牌有吾少菜式,期待返嚟再試。等候上菜嗰十幾分鐘,見小店外賣不斷,舖頭未夠十二點半已經坐滿人; 似乎好食既野,點《隱世》都會被發掘的!總結: 正常價位,口水鷄質素十分吾錯。裝修環境可以改善。
今日大角嘴午餐遊行去遠啲,再遠啲!

口水鷄

總結: 正常價位,口水鷄質素十分吾錯。
裝修環境可以改善。

口水鷄
2022-07-19 675 views
真係忍唔住,再寫多一篇食評,因為前兩晚我又再去隱世雞晚餐,一樣係食我嘅龍躉天婦羅,但發現魚轉左,跟住聽有型嘅大廚哥哥講,原來龍躉肉斷市,街市已經買唔到,所以佢用咗呢隻石斑魚肉(有圖有真相,請看相😋)代替,下午茶價錢,仲要比石斑肉做天婦羅,我絕對有理由相信,佢哋係想挑戰「全港」CP值最高嘅餐廳,大廚哥哥,我已經覺得你係「成個大角咀」CP值最高㗎啦,你再比咁靚嘅料,收咁嘅價錢,我驚你會蝕本呀🤔😅😋
2022-06-16 546 views
午餐諗唔到食乜,問左同事推介了咸雞飯餐,同事話店內唔太多位建議外賣,於是第一次先試食外賣,試左雞肉滑雞皮脆,味道中上,作為外賣午餐性價比高,再食度大增,下次試埋口水雞。
2022-06-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch