2024-07-19 205 views
雖然只是賣兩餸飯,但都好有禮貌的交收。不過星期五是否少咗選擇?定我太遲叫?D選擇比人哋叫晒?希望下回有返多少少選擇。食物一點也不馬虎,菜有菜味,肉有肉味,不會有雪床味。
雖然只是賣兩餸飯,但都好有禮貌的交收。
不過星期五是否少咗選擇?定我太遲叫?D選擇比人哋叫晒?
希望下回有返多少少選擇。
食物一點也不馬虎,菜有菜味,肉有肉味,不會有雪床味。
2024-04-26 761 views
行過香港地兩餸飯,見有紅豆和綠豆鹹肉糭,每隻$35元,買了一隻作為午餐,店員說糉子份量有400克,見到糉子紅豆滿滿的,原隻鹹蛋王,有兩件五花腩,五粒元貝,店員在解糭,我嗅到糭葉的香氣,全隻糉的糯米和紅豆,腩肉及蛋王香,令我食欲大增,餐後感覺滿足及愉快,這是值得回購的好食物。
行過香港地兩餸飯,
見有紅豆和綠豆鹹肉糭,每隻$35元,
2024-04-24 596 views
香港人改做香港地之後, 襯冇落雨又唔太熱, 第一次幫襯, Openrice叫定, 用code可以減5蚊, 公司行過去都10分鐘.呢度最好係可以白飯免費轉炒米粉, 但今日主要試肉餅, 冇理由唔跟飯.  可以叫少飯/少少飯/走飯, 呢度少少就好了.金沙煎肉餅, 比以前厚身, 口感更好, 味道香脆好味.煎雞扒不錯不失, 食左肉餅之後就覺得雞扒唔夠味啦.薑汁芥蘭, 幾多薑粒蒜粒, 都幾嫩綠, 只是兩餸飯通病, 炒得靚一定多油.叫三餸送支龍眼水, 要買的話要加6蚊的.

金沙煎肉餅, 比以前厚身, 口感更好, 味道香脆好味.
煎雞扒不錯不失, 食左肉餅之後就覺得雞扒唔夠味啦.
叫三餸送支龍眼水, 要買的話要加6蚊的.
三餸, 少少飯
金沙煎肉餅
Other Info. : 以前係星期1/4, 2/5, 3有3款唔同餐牌, 依家每星期轉一次, 都幾好.
2024-04-24
TakeAway
$40 (Lunch)
三餸, 少少飯
金沙煎肉餅
  • 煎肉餅
2024-02-22 737 views
我諗呢間唯一一個好處就係可以WhatsApp外賣,叫咗個涼瓜排骨,個涼瓜係生嘅 咬落去仲硬身 ,啲汁浸到啲飯脹晒 。價錢亦都比對面兩條街嘅雙餸飯貴。睇完米紙諗住試一試,點知覺得中咗伏。由於係Walk in行入去買,店員比較趕急 所以態度亦都唔太歡迎咁🤷🏻‍♀️ 一般唔會expect店員好Nice ,正正常常就OK,但係呢一間直程係唔想你行入去咁。可能淨係做WhatsApp落單會比較好。