2023-03-24 672 views
難得一次同事聚餐,開餐前已食左一肚氣。話說明明我地book 左10 個位,去到得9 張櫈加張圓櫈,問呀姐話今日full booking 無晒櫈,得圓櫈🙄再問多兩句就話"你地真係好鬼煩"仲"車"開張櫈,差d 撞到我同事🤬之後同事問呀姐姓咩,呀姐答,唔會講我地知,但用鄉下話同d 同事指指點點我地。之後佢態度雖然有改善,但都難以忘記今餐飯既經歷😮‍💨😮‍💨😮‍💨如果唔係同事聚餐而家俾左訂金$500,呢餐飯一定唔會食,海鮮食物質素係ok 但咁樣食一肚氣,下次請都唔會去俾錢買難受🙄Ps 呀姐係短髮,有條金粗手鏈,可能佢係皇親國戚掛,可以咁既態度😂😂😂
但咁樣食一肚氣,下次請都唔會去
俾錢買難受🙄
2023-03-24
TakeAway
$450 (Dinner)
2023-03-09 1238 views
同事大大推介呢間無限時任食雞煲、火鍋,包括紅白酒,飲品都係任飲所以立即約埋可個知己去試下,去之前睇下食評,見到有d負評,主要係投訴服務差,所以當刻有 d擔心,最後…完全唔係果回事,相反地,每一位店員都好好服務,周不時主動問要唔要加海鮮,加白酒紅酒,十分周到!如預約左的話,用餐前一晚會有 whatsapp 問要唔要預訂雪燕椰皇,要唔要預留免費既花膠湯底,要唔要預訂象拔蚌刺身,只要日一天通知,會安排妥當。環境方面,十分乾淨,闊落,唔會迫迫夾。入座後,店員馬上送上餐前小食,如唔夠的話可以再添,之後會端上熱竦竦既雞煲,雞煲亦係任食!由於我地主攻海鮮,所以雞煲都係少食😄然後就黎刺身【刺身係冇任食】, 刺身原來係時令,唔會話一定係d, 但都係好新鮮。品嘗刺身後,就係主攻既海鮮鍋喇,先講講呢度係冇 menu, 頭輪會先上各類海鮮,但有d海鮮要主動問店員,例如蟹、鮑魚等等,總之唔好怕醜主動問店員!海鮮樣樣都好新鮮除左海鮮,亦有其他各類火鍋配料如餃子,牛、豬、菜、炸魚皮、鮮竹……等等,多到食唔晒!飲品方面,有紅、白酒,一支支既養生飲品,仲有要特登 order 既咸檸七既手工調制飲品仲有任食當日時令糖水!
同事大大推介呢間無限時任食雞煲火鍋,包括紅白酒,飲品都係任飲所以立即約埋可個知己去試下,去之前睇下食評,見到有d負評,主要係投訴服務差,所以當刻有 d擔心,最後…完全唔係果回事,相反地,每一位店員都好好服務,周不時主動問要唔要加海鮮,加白酒紅酒,十分周到!
環境方面,十分乾淨,闊落,唔會迫迫夾。
入座後,店員馬上送上餐前小食,如唔夠的話可以再添,之後會端上熱竦竦既雞煲雞煲亦係任食!由於我地主攻海鮮,所以雞煲都係少食😄
然後就黎刺身刺身係冇任食】, 刺身原來係時令,唔會話一定係d, 但都係好新鮮。
仲有任食當日時令糖水
總結:四百幾蚊有咁既質素,無限時任時,真係超值
餐前小食
炸魚皮,菜藍
老火花膠湯底
雪燕燉椰皇
2023-03-05 1027 views
💥點解會咁full呢究竟📍家嫂一家大小|佐敦📍人均消費 $ 4 X X#CL佐敦 #CL四圍食 #CL中餐⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️OPENRICE好似幾多好評就黎黎感受下😉平日晚上我地有電話訂座:$398+10%📌 呢個價位大約係放題同自助餐中間啦~下面講下👧🏻食左咩啦,其實就唔多選擇的而且都唔算係自己簡…因為店員係會上哂佢menu有既野🤔其實就唔多既:幾碟小食前菜🥙、每人每款一片魚片🍣、雞煲🥘、海鮮火鍋🍲最令👧🏻R晒頭係有時都唔知自己食緊咩又無MENU睇🙉想ENCORE 又唔會有紙/APP,反而要同店員落單,成件事變得好複雜,唔知係咪想麻煩啲等人食少啲🫣同埋有啲上左枱但我地根本就唔食既感覺好浪費🙁刺身雞煲都正常發揮,海鮮火鍋都幾多海鮮簡同埋都新鮮🫰🏻有啲搞笑係refill先有蟹🐚有一兩個小食都唔幾特別,我地估係胡麻翠玉瓜同螺仔😂不過最後加錢要咗個椰皇燉雪燕,呢個係最好食🤤除非朋友指定,如果唔係應該唔會回頭了🙈🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥點解會咁full呢究竟

📍家嫂一家大小|佐敦
📍人均消費 $ 4 X X

#CL佐敦 #CL四圍食 #CL中餐

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️

OPENRICE好似幾多好評就黎黎感受下😉平日晚上我地有電話訂座:$398+10%📌 呢個價位大約係放題自助餐中間啦~

🤟🏻不負責任點評
好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
性價比🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑🌑🌑
回頭率🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑🌑🌑🌑
(十粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2023-02-21 910 views
一入到餐廳,地方闊落,裝修雅致! 好似好高級咁!野食選擇多! 有魚生,海鮮(蟹,珊瑚蚌,蝦,鮑魚等),雞煲等! 仲要白酒紅酒任飲!唔飲酒都仲有好多養生果茶!cp 值高 !服務態度都好好,不停問有無野要加🤣難怪就算平日都好爆場!最好先book位
一入到餐廳,地方闊落,裝修雅致! 好似好高級咁!

2023-02-13 1012 views
想投訴你們新開既佐敦分店明明book 左位11/2 19:30, 職員更回答我可以17:30食到22:00前一日都打黎都已confirmed booking 我會黎但我19:30黎到,居然說冇留到枱比我地,話我哋17:30冇人到,所以說冇留枱比我!!這是什麼服務前一日都已confirmed booking la咁17:30我未到,但我book左係19:30而且電話到冇講話過幾奈就唔會留枱喎,加上又冇打電話通知我一聲已就直接取消我張枱,咁做咩之前打黎comfirm booking 呀!!希望反映比你哋知,並改善此問題,謝謝
想投訴你們新開既佐敦分店
前一日都打黎都已confirmed booking 我會黎
!!這是什麼服務
前一日都已confirmed booking la
咁17:30我未到,但我book左係19:30

希望反映比你哋知,並改善此問題,謝謝
呢個放題不得了啊,由任食小食,限量刺身,任食雞煲,任食海鮮打邊爐,真係滿足曬幾個願望😆仲要無限時,由5pm到10:30pm,真係淨食海鮮都回本!餐廳由侍應落單,想食咩要同姐姐講!食物嘢飲湯底都係自家製,好有誠意,真心高質好食,有朋友已經食第三次!留意雞煲係冇得返轉頭再叫,小食幾時可以encore,可以跟人頭落單,份量同數量都可以自選。🍴環球海鮮火鍋放題 $398 另收加一 (9/10)🍴蝦多士 (8/10)即叫即炸,蝦肉彈牙,好香黑松露味!🍴黑糖糍粑 (8/10)即叫即炸好煙靭,最驚喜係入邊有流心嘅黑糖,勁方便又唔使再沾黑糖!🍴皮蛋姜 (7/10)酸酸地,好開胃!🍴螺肉 (7/10)用咗沙律醬去撈都好夾!🍴酸菜魚 (8/10)酸酸辣辣,魚肉都好嫩滑!🍴刺身 (7.5/10)三文魚好肥美,魚都好正常呀,帶子都正常,鮑魚腍身,花蟹好多羔都甜嘅,蝦肉係腍嘅,八爪魚到爽口,但整體嚟講比出面嘅刺身都算係好食!🍴雞煲 小辣 (8/10)有炒香過,入邊有辣椒芫荽,雞肉好香口,辣辣哋,食落好嫩滑!🍴家嫂花膠湯 (10/10)限量,book枱時十入邊有花膠蘿蔔蓮藕,真材實料,非常香濃好有膠質,有雞嘅香味

🍴環球海鮮火鍋放題 $398 另收加一 (9/10)

🍴蝦多士 (8/10)
即叫即炸,蝦肉彈牙,好香黑松露味!

🍴黑糖糍粑 (8/10)

🍴皮蛋姜 (7/10)
酸酸地,好開胃!

🍴螺肉 (7/10)
用咗沙律醬去撈都好夾!

🍴酸菜魚 (8/10)
酸酸辣辣,魚肉都好嫩滑!

🍴刺身 (7.5/10)

🍴雞煲 小辣 (8/10)
有炒香過,入邊有辣椒芫荽,雞肉好香口,辣辣哋,食落好嫩滑!

🍴家嫂花膠湯 (10/10)
限量,book枱時十入邊有花膠蘿蔔蓮藕,真材實料,非常香濃好有膠質,有雞嘅香味,同時又有花膠膠質,仲有少少花雕酒味,好好飲!

🍴海鮮邊爐配料
白鱔好爽口有魚味,爽口魷魚,聖子爽口冇沙幾甜,蝦肉鮮甜爽口,鮑魚新鮮彈牙,反而蜆肉類嗰啲都比較重海水味!蠔仔大粒有蠔味!

麻辣豬肉丸都幾過癮,鯪魚肉都好食好多蔥,蝦膠冬菇有東南亞嘅香料味,墨魚丸超多墨魚,食得出係手打,好濃墨魚味,韭菜雲吞幾多韭菜,白菜豬肉餃都幾好味,

肥牛片係正常肥牛,只係吉野家嗰種比較肥少少!豬肉片比較鞋口少少,不過都正常!魚皮都OK但偏鹹,

雜菜
有娃娃菜,生菜,海大,菠菜都好豐富!

🍴嘢飲

紅棗圓肉杞子
唔會好甜,比較清淡啲,反而熱嘅話會甜啲濃啲

檸檬薏米水
有檸檬嘅香味,不過比較清淡。

蘋果雪梨茶
好香甜清心,我覺得最好飲!

🍴番薯糖水
薑味非常濃郁,都好辣,番薯偏硬,不過都咬到!

🍴椰皇燉蛋白
表面係雪燕,係冇乜味嘅,蛋白甜甜地,好滑溜,啲椰肉都好軟腍,好香椰子味,好好食!25蚊都算幾抵食!

推薦指數: 9/10
高質又真係好抵食,有刺身雞煲少食海鮮打邊爐真係滿足晒所有願望,仲要真係好食!夜晚可以由5點食到10點半,可以同一班朋友慢慢傾偈慢慢食,真係我食過最好食嘅放題
2023-02-05 1224 views
朋友極度推薦這一間,聽聞最近在佐敦開了新的分店,一於拉大隊去試吓。新店位於彌敦道,佐敦地鐵站一出就係,地點好方便。一入門口一排雪櫃,有很多不同的自家製飲品。金羅漢果山楂茶,香茅鮮檸檬薏米水、百香果西柚、竹蔗茅根水、杞子雪燕茶、蘋果雪梨烏龍茶、紅棗圓肉杞子茶…….種類非常多,還有熱的竹蔗茅根水等,淨飲品已經大滿足。餐前小食任叫,黑松露蝦多士,豬紅酸菜魚,燒茄子,皮蛋……..每一款都非常精緻,比較喜歡松露蝦多士、很新鮮很脆。餐前小食後,就是一個非常誇張的刺身船、賣相非常精美,刺身有生蠔、牡丹蝦、帶子、北寄貝、三文魚、䲞魚、八爪魚、鮑魚、凍花蟹…..刺身,味道新鮮。之後就食雞煲,雞煲揀了小辣,味道很香,雞肉都幾滑,份量按人頭計。食完雞煲,馬上上海鮮火鍋,要在一個花膠湯底,花膠有8塊,湯味濃郁,侍應建議先飲湯。海鮮種類很多,有蝦🦞 蠔🦪,蟹🦀️,大蜆,鮑魚、白鱔、沙白蜆、珊瑚蚌、鮮魷魚🦑⋯⋯肉類就有:牛肉和豬肉。重點係可以任食任叫。鮑魚、蟶子、蝦🦐、珊瑚蚌都非常新鮮,白蟮爽口,蜆就有少少沙。紅酒白酒任飲🥂。雪條任食,但只有三款:榴槤味、紅豆味,椰子香芋味。最後還有番薯糖水。晚餐時間由晚上五點至晚
新店位於彌敦道,佐敦地鐵站一出就係,地點好方便。

一入門口一排雪櫃,有很多不同的自家製飲品。

刺身,味道新鮮。

之後就食雞煲雞煲揀了小辣,味道很香,雞肉都幾滑,份量按人頭計。

肉類就有:牛肉和豬肉。
重點係可以任食任叫。

紅酒白酒任飲🥂。
雪條任食,但只有三款:榴槤味、紅豆味,椰子香芋味。

最後還有番薯糖水

晚餐時間由晚上五點至晚上10點,每位398。
7個人買單,$3065,暫時只收現金。

這樣的價錢,有這麼多的不同款式來的食物,的而且確唔算貴,而且侍應姐姐也非常熱情,
(暫時只可以叫侍應落order食物,並沒有手寫或者手機QR code落order)
難怪經常滿座,性價比的確是比較高。