2023-05-27 8405 views
。O小姐。生日飯。日常。今年第一次生日飯,我地去左食新開嘅家嫂,同其他分店一樣(已經幫襯過去好幾間其他嘅分店)😌一開始就有一堆前菜-有蝦多士、紅糖糍粑、齋、皮蛋、蜆🦐 (紅糖糍粑係同蝦多士係一定要嗌!)之後就刺身-帶子、八爪魚、三文魚、北寄貝、蝦🦐如果人多嘅話,仲可以有成隻刺身船,可惜我哋得四個人跟住就嚟無限添加嘅雞煲 - 我哋叫咗小辣,但都有辣味嘅、個雞煲要浸耐少少先好食,因為唔係太入味食完之後就到主菜,我哋留咗個花膠湯底,個湯底係有花膠既,佢仲加咗蜜瓜、先飲咗湯、再打邊邊,海鮮方面佢都唔少,有鮑魚、貴妃蚌、丸、蝦、珊瑚蚌…仲有牛、魚皮、生菜籃、仲有鮮腐竹…佢仲可以添加牛、豬,仲有其他海鮮👍🏻呢個係值得加分!但其實你食到咁上下已經開始飽,所以前段唔好食咁多!飲品方面佢有好多款,仲有紅酒白酒、鹹檸七la、蘋果雪梨、西瓜汁、竹蔗茅根等等😳飲極都仲有😳😌無限時,食極都未食完飽飽,滿足😌我哋揀呢間餐廳,除咗嘢食水準唔錯之外,另外一個重點係可以傾偈,傾到唔會俾人趕走😊
。O小姐。生日飯。日常。

前菜

魚生拼盤

雞煲

海鮮拼盤

佢仲可以添加牛、豬,仲有其他海鮮👍🏻呢個係值得加分!
肥牛

但其實你食到咁上下已經開始飽,所以前段唔好食咁多!

鹹檸七

😌
無限時,食極都未食完
飽飽,滿足😌

😊
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday