2023-03-10 65 views
Honbo係香港都有幾間分店,一直都好想試,但就係搵唔到機會😓同事同我講佢係新城市開左新鋪,睇相覺得佢個裝修勁靚,即刻超吸引我呢個burger迷!😍諗都唔諗就叫埋同事收工一齊去試。好鍾意佢個feel, 好American Vintage feel, 超開心,又岩打卡,食野又有feel,不得了!🤤 Burger係超級超級超級高質,小食同飲品都勁正!😋係無出面咁平,但我覺得呢個價錢係完全值得!呢個價錢就唔可以一星期食幾次,但一個月食一次都唔過分🤭🤭黃金堡 The Gold Standard (Meal $228)份量超大,個口完全唔夠大一啖咬曬😂有2塊4oz既牛肉,好過份!牛肉煎得超香,好濃郁既牛肉,質感都好好。配埋煙肉,個味仲正👏🏻呢個超正,超大個,食到勁飽😮Honbo漢堡 (Meal $148)呢個其實就係未升級既黃金堡,女仔會鍾意食呢個多D, 因為唔會食得狼狽,食得開心之餘仲保持到個儀態🤭芝士好重味,個酱汁都好特別,好夾。👍🏻薯寶 Tator Tots呢個我地都好鍾意,超有驚喜!細細粒好得意,係超迷你版既薯餅🤤外皮好脆,入面薯味好重,又有口感,超推介!😍芝士薯條cheese frie

Honbo漢堡 (Meal $148)

薯寶 Tator Tots

芝士薯條cheese fries (+$20)
佢用既係幼薯條,雖然我個人較鍾意粗薯條,但呢個都好好食!🤪佢既薯類産品都好掂,再配埋個超好味既芝汁酱,唔錯!

Mike's Lemonade (+12)
係好出色既Lemonade, 好爽既感覺🤤

Arnold Palmer 檸檬冰茶 (+$12)
呢個好有驚喜!好爽之餘,個味都好夾,吊有小小檸檬既酸味,茶味又好出,非常推介!🤩
2023-03-10 26 views
LUNCH經過見到呢間新開既漢堡包店裝修又幾得意 仲可以打下卡添朋友都話想食burger 儘管試下美式burger份量都大份 唔驚唔夠飽我地一人叫左個一個HONBO SETLUNCH SET $148一個小食我地揀左一個芝士薯條同埋薯寶芝士薯條好多芝士鍾意食芝士既朋友可以一試最驚喜係個薯寶!!!可能我本身好鍾意食薯餅細細粒既薯餅 食到停唔到口漢堡包方面 包烘得脆脆地 咬落口又鬆軟 唔會太乾牛肉煎得幾香 加埋喲配菜同醬汁食落唔怕好漏 野飲我地叫叫左個蘋果批冰茶同Lemonade蘋果批茶岩晒鍾意玉桂味既朋友Lemonade酸酸甜甜幾好飲~
LUNCH經過見到呢間新開既漢堡包店

LUNCH SET $148一個

小食我地揀左一個芝士薯條同埋薯寶
芝士薯條好多芝士
鍾意食芝士既朋友可以一試
最驚喜係個薯寶!!!
可能我本身好鍾意食薯餅
細細粒既薯餅 食到停唔到口

漢堡包方面
包烘得脆脆地 咬落口又鬆軟 唔會太乾
牛肉煎得幾香 加埋喲配菜同醬汁食落唔怕好漏

野飲我地叫叫左個蘋果批冰茶同Lemonade
蘋果批茶岩晒鍾意玉桂味既朋友
Lemonade酸酸甜甜幾好飲~
2023-03-09
Type of Meal
Lunch
2023-03-10 24 views
今日放工係沙田shopping 買禮物送俾朋友,行行下街俾我見到honbo , 我估應該係新開, 之前係其他地方食過, 味道唔錯, 今次試吓好唔好食先.初頭聽到d 職員用英文同其他客人溝通, 以為佢哋只懂英文, 所以用英文落單, 到送餐時職員用中文介紹食物,先知其中一個職員都略懂中文, 大家不用擔心溝通問題.我叫咗個honbo 漢堡set $148Honbo漢堡- 有二塊2 oz漢堡, 中間夾住超濃芝士, 重有青瓜, 洋蔥, 自家製醬汁,咬落口感豐富, 芝士薯條- 薯條即炸, 熱辣辣, 淋上起多芝士, 雖然好邪惡, 但好好味, 食唔停檸檬冰茶- 好清新, 配漢堡薯條一流

我叫咗個honbo 漢堡set $148

檸檬冰茶- 好清新, 配漢堡薯條一流
2023-03-09
Type of Meal
Dinner
2023-03-08 49 views
沙田發現*Honbo*蹤影,餐廳裝潢以橙藍色做主題。午市有漢堡套餐供應,套餐包咗小食和飲品,認真抵食🤩。❣️經典漢堡🍔🍔由4oz牛肉 、酸瓜、洋蔥 🧅、生菜🥬、自家製醬汁組成。漢堡包烘得香脆,牛肉香滑juicy。❣️Honbo漢堡🍔🍔2x2oz牛肉 、芝士🧀、酸瓜 、洋蔥 🧅、自家製醬汁組成。比經典漢堡多咗芝士,食落更添芝味😮‍💨。❣️芝士薯條🍟 +20薯條熱辣辣炸起,食落啖啖香脆,唔會淋啤啤。❣️水牛城雞翼細細件帶骨雞翼,雞翼上灑上蔥花和藍芝士醬,味道有層次👍🏿。❣️MIKE'S 特調檸檬水+$12味道酸酸的,解膩一流👏。
❣️經典漢堡🍔
❣️Honbo漢堡🍔
❣️芝士薯條🍟 +20
薯條熱辣辣炸起,食落啖啖香脆,唔會淋啤啤。
❣️水牛城雞翼
細細件帶骨雞翼,雞翼上灑上蔥花和藍芝士醬,味道有層次👍🏿。
❣️MIKE'S 特調檸檬水+$12
味道酸酸的,解膩一流👏。
2023-03-07 40 views
Honbo, 以前係中環食過架啦見佢沙田應該新開無耐,而且又近所以就去試吓新舖兩個人叫左兩個set 食一個係Honbo 漢堡 ($148 /set)佢特別在於會將4oz 既漢堡扒分做兩塊去煎,焦香味會重啲,口感亦會比平時漢堡特別,而好芝士既人,絕對會鍾意佢一個係經典漢堡 ($138 /set)佢比honbo 漢堡唔同就係將塊4oz 扒變返正常一塊,肉汁就會多返啲而佢就會跟生菜,唔係芝士,食落就會平衡啲,中和返油膩兩種各有特色,兩個包都係出色既兩個都跟左薯條,其中一個加左$20 做芝士薯條 呢個薯條出色過shake shack 呀除咗薯條好脆身,芝士一啲都唔慳咁淋係面咸香味,雖然邪惡,但係真係食唔停!而普通薯條會跟個醬,個醬好似係啲千島醬加啲jalapeño 碎,辣辣地,好開胃 🤣即刻會想飲啖啤酒 可惜未有啦 🙊而野飲叫左一杯好少見既 蘋果批冰茶 (加$12)蘋果批冰茶有成塊肉桂 同一塊風乾蘋果乾係面淨外表黎講都好出色飲落肉桂十分之香 又唔會好甜而另一杯係本身就好famous 既 檸檬冰茶(加$12)飲得出入面有好鮮既檸檬汁,好refreshing而仲有薄荷葉,青瓜,係一杯無酒精既moj

Honbo, 以前係中環食過架啦
見佢沙田應該新開無耐,而且又近
所以就去試吓新舖
兩個人叫左兩個set 食

一個係Honbo 漢堡 ($148 /set)

一個係經典漢堡 ($138 /set)
而佢就會跟生菜,唔係芝士,食落就會平衡啲,中和返油膩
兩種各有特色,兩個包都係出色既

兩個都跟左薯條,其中一個加左$20 做芝士薯條
呢個薯條出色過shake shack 呀
除咗薯條好脆身,芝士一啲都唔慳咁淋係面
咸香味,雖然邪惡,但係真係食唔停!

而野飲叫左一杯好少見既 蘋果批冰茶 (加$12)
蘋果批冰茶有成塊肉桂 同一塊風乾蘋果乾係面
淨外表黎講都好出色
飲落肉桂十分之香 又唔會好甜

而另一杯係本身就好famous 既 檸檬冰茶(加$12)
飲得出入面有好鮮既檸檬汁,好refreshing
而仲有薄荷葉,青瓜,係一杯無酒精既mojito
呢杯真係每次必叫,會減少啲濟既感覺

以一個set 既價錢黎講真係唔差,而且呢度個姐姐仲幾好人幾搞笑🤣🤣
2023-02-20 209 views
這店予人空間感, 乾淨企理。開業已有一段時間, 人流不多, 未知是否與其定價有關。以平日的lunch menu來說, 單一個漢堡, 最便宜的需要$88, 套餐包括一款小食和飲品, 需加$50。雖然餐牌標示另設加一服務費, 但經理回覆, 全日均不收服務費, 稍後會更新餐牌, 但定價仍有點進取。為了一嚐高質少少的漢堡包, 決定豪一次。預先上網看了餐牌和食物相片, 決定吃芝士漢堡和加錢喝蘋果批冰茶, 但小食便是掙扎位, 選薯條還是薯寶好呢? 店員推薦薯條, 因薯寶油炸時間較長, 較油膩。一於按店員的建議, 小食吃薯條。漢堡套餐1) 芝士漢堡 $1482) 小食: 薯條3) 飲品: 蘋果批冰茶 $12薯條份量不多, 炸得脆口, 不知為何竟有腥味, 是油的問題? 剛炸完魚, 留有魚腥味? 剛巧店員詢問食物如何, 我開誠佈公的告知薯條有腥味, 店員即提出可更換, 我婉拒了, 心想如果真的是油的問題, 換來的薯條可能都有同樣的問題。不知是否詢問過店員比較推介薯條還是薯寶, 還是我開誠佈公薯條有腥味的原故, 過了一會, 店員竟奉上薯寶一客, 說是請我試食的, 更建議我把芥末醬和蕃茄醬拌勻, 沾上吃味道

芝士漢堡套餐

漢堡套餐
1) 芝士漢堡 $148
2) 小食: 薯條
3) 飲品: 蘋果批冰茶 $12
薯條

薯寶

不知是否詢問過店員比較推介薯條還是薯寶, 還是我開誠佈公薯條有腥味的原故, 過了一會, 店員竟奉上薯寶一客, 說是請我試食的, 更建議我把芥末醬和蕃茄醬拌勻, 沾上吃味道更佳, 店員的熱情真的很窩心。相對於薯條, 薯寶較為香口, 亦不油膩。

芝士漢堡

芝士漢堡有4oz牛肉, 芝士, 酸瓜, 洋蔥, 生菜和自家製醬汁。漢堡包包身柔軟, 入口是熱的, 芝士牛肉味道香濃惹味, 牛肉鬆軟, 吃到尾只剩牛肉, 單吃有點鹹, 但整體口感味道不俗, 醬汁份量適中。
蘋果批冰茶

蘋果批冰茶伴有一片蘋果乾和一條肉桂, 蘋果乾質感較硬, 蘋果味道不重亦不甜, 冰茶甜度剛好和肉桂香味淡, 整體味道不俗。
2023-02-06
Dining Offer
Tasting Event
芝士漢堡套餐
蘋果批冰茶
✨沙田新開張😋❤️拜完年經過見到🍔就好自然行左入去🤣🤣要食返漢堡包薯條🍟🍔🍔芝士漢堡 $984oz牛肉 •芝士 •酸瓜 • 洋蔥 •生菜 •自家製醬汁🍔Honbo漢堡 $982x2oz 牛肉 •芝士 •酸瓜• 洋蔥 • 自家製醬汁牛肉係混合左唔同的牛肉部位製成,食落牛味濃郁😍🐮牛魔王真係不能錯過🐮🐮唔夠喉的話可以揀1.5/2.0漢堡🤪😋🍔🍔🍔配菜方面,包裡的洋葱比較深刻印象🧅係酸酸甜甜爽口至於外層包方面,係鬆軟的包👍🏻烘得脆脆地,燶燶地幾香口食漢堡包點可以無🍟薯條 +$38熱辣辣脆口🥰🤪但就唔係話好特別的薯條🫢🫶🏻漢堡包係牛味濃郁既,但如果要排隊👣👣小編就不了🫢🫢
✨沙田新開張😋❤️拜完年經過見到🍔就好自然行左入去🤣🤣[食左太多日糕糕糕啦]要食返漢堡包薯條🍟🍔

🍔芝士漢堡 $98
4oz牛肉 •芝士 •酸瓜 • 洋蔥 •生菜 •自家製醬汁

🍔Honbo漢堡 $98
2x2oz 牛肉 •芝士 •酸瓜• 洋蔥 • 自家製醬汁
Honbo漢堡

配菜方面,包裡的洋葱比較深刻印象🧅係酸酸甜甜爽口[小編起初以為係酸蘿白😅😅]
至於外層包方面,係鬆軟的包👍🏻烘得脆脆地,燶燶地幾香口

🫶🏻漢堡包係牛味濃郁既,但如果要排隊👣👣小編就不了🫢🫢
2023-01-30 234 views
久違既HonBo 記得第一次食既第一啖 係有超級驚喜嘅感覺 佢主打用嘅所有食材都係新鮮嘅 咬落去個牛肉煎得岩岩好 又香又多汁知道沙田開左分店所以特登嚟食多一次 然後好失望呀 佢唔係難食 但相比之下質素大不如前🥺 牛肉煎得唔夠香 有點乾巴巴的 (當然可能每間分店都會有啲唔同) 98 蚊一個漢堡包如果唔係特別出眾 就真係唔值得食啦 話曬依家漢堡包唔平 亦有好多唔同嘅選擇 而薯寶方面 呢個一粒粒既都幾得意 好似食緊啲小小嘅薯餅咁 都係另一種風味

2023-01-28 215 views
🍔🥗Honbo 沙田新店🍝🍟係商場睇下邊間餐廳可以食,點知發現呢個位竟然開左我一直好想試既Honbo, 又可以試新野!!見望下環境同menu 就入去了!🔸 芝士漢堡 $98 - 有雙層 4oz 牛肉漢堡扒、芝士、酸瓜、洋蔥、生菜加自家製醬汁,牛肉味都幾濃。口感有嚼勁,會食到少少筋,手打牛肉都打得幾碎,有肉汁。芝士半溶,令成個包食落會無咁乾自家製醬汁有少少似平日食嘅千島醬幾惹味,份量剛好 唔會太膩,加埋酸瓜,幾開胃,包體有烘過 表皮微脆 內裏都幾軟熟🔸 HONBO漢堡 $98 - 配料幾乎同芝士漢堡一樣,係換左2 x 2oz 牛肉漢堡,更有嚼口,好似感覺上多左肉咁,入面嘅肉質呈粉紅色 約8成熟。加埋酸瓜,幾開胃。🔸 薯條$38 - Size 粗幼適中,一份都夠兩人 share, 質感外脆内軟 如果可以再少鹽就更好,點茄汁都爽,任點。不過個人其實喜歡粗薯條再實在啲。餐廳嘅環境都俾人好美式嘅感覺,藍色加霓虹裝飾燈,強Honbo graphic 元素,新店就襯未有人食左先!!
🍔🥗Honbo 沙田新店🍝🍟

點茄汁都爽,任點。不過個人其實喜歡粗薯條再實在啲。

2023-01-14
$120 (Tea)
2023-01-26 162 views
經過新城市廣場發現Honbo係沙田新開店,平時聽就聽得多,一直都未有機會試😀趁唔使排隊就一於試試😀🍴 經典漢堡 $88📝評分: 7/10第一次食當然要試一試經典漢堡,麵包稍微烘過,做到外脆內軟嘅口感同淡淡牛油香😬漢堡扒煎得香之餘亦保持肉汁,幾juicy👍🏻配埋酸瓜、洋蔥、生菜等配料,平衡番個油膩感☺️🍴 芝士漢堡 $98📝評分: 8/10經典同芝士漢堡嘅分別只係入面多左芝士,其他配料完全一樣,個人鐘意食芝士,與經典漢堡相比多左份芝士鹹香🤭🍴 薯寶 $38📝評分: 7/10薯寶其實係薯餅嘅一粒粒版本🤣一上枱聞到好香,炸得好脆口👍🏻下次要試埋薯條☺️

🍴 經典漢堡 $88
📝評分: 7/10

🍴 芝士漢堡 $98
📝評分: 8/10

🍴 薯寶 $38
📝評分: 7/10
之前海港城新開已經想去試下,到最近星期日去新城市行街,睇緊附近有咩食嗰陣見到嗰度都有𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨就去睇下要排幾耐,去到成間舖得𝟑、𝟒個人,就入去試下呢間聲稱係𝐰𝐨𝐫𝐥𝐝'𝐬 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫既漢堡喇(想食𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨既試下去沙田新城市分店呀暫時都唔使點排><)~🫧ᵕ̈ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟐.𝟎 $𝟏𝟔𝟖🫧ᵕ̈ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟏.𝟓 $𝟏𝟑𝟖🫧ᵕ̈ 𝐌𝐢𝐤𝐞'𝐬 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞 $𝟒𝟎黎到發現啲漢堡其實黎黎去去得嗰幾個,一係就𝟐塊𝟒𝐨𝐳既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲,一係就𝟒塊𝟐𝐨𝐳既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲,仲有啲普通啲細份啲既𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫同𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 (同埋我一定一定唔會叫既𝐢𝐦𝐩𝐨𝐬𝐬𝐢𝐛𝐥𝐞 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 •﹏•)我同男朋友揀咗一個𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟐.𝟎同一個𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟏.𝟓,一個係夾咗𝟒塊𝟐𝐨𝐳既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲 + 𝟑塊🧀,另一個就係落咗𝟑塊𝟐𝐨𝐳既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲 + 𝟐塊🧀,兩個都超級厚!! ʕっ˘ڡ˘ςʔ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨咁出名應該係因爲佢地標榜佢地既漢堡排係用咗本地牛腩、美國牛肋肉同牛肩肉整成既,所以我對佢地既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲好高期望~ 第一啖咬落表面焦脆有啲脆邊,肉味濃得黎油

🫧ᵕ̈ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟐.𝟎 $𝟏𝟔𝟖
🫧ᵕ̈ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟏.𝟓 $𝟏𝟑𝟖
🫧ᵕ̈ 𝐌𝐢𝐤𝐞'𝐬 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞 $𝟒𝟎

𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨咁出名應該係因爲佢地標榜佢地既漢堡排係用咗本地牛腩、美國牛肋肉同牛肩肉整成既,所以我對佢地既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲好高期望~ 第一啖咬落表面焦脆有啲脆邊,肉味濃得黎油香幾重,不過佢係𝐬𝐦𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲咁所以煎到好薄好薄係另一種食法,所以就唔係咁保留到漢堡排入面既肉汁既・ࡇ・

個包體都幾鬆軟,煎得脆脆地又帶有牛油香,仲有佢地個味道有啲似千島醬既𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞都同個包好夾,係個幾高質既漢堡包 ( •̀ ω •́ )
Honbo,最初我以為是過江龍,因店舖裝修風格很美式後來發現原來源自香港,更是很出名網上搜尋發現店主本來讀醫,在香港開店引入美式造法的漢堡,認為可以最好一口咬到全個包麵包和牛扒的製作可謂一絲不苟在灣仔、中環、荃灣和尖沙咀均有分店由於在屋企附近新開近水樓台,一定放入必吃List開張不久,已探頭了解但門外沒放出來餐牌店員也沒多介紹便以為是soft launch殊不知都過了大約一個月每次經過,客人都小貓三四隻有點奇怪Anyway,還是想試試便試了Honbo及friesHonbo $98店內其中一款signature burger先說說size真的不太大,明白它是為了客人可以一口吃盡(大過老麥那些少少)麵包是全天然薯仔牛奶麵包口感很好, 外層有點烤焗微脆包的質地也豐富再說重點﹕漢堡扒mix美國牛肋肉、牛肩肉和本地牛腩扒混合成是好入味也有嚼勁、好香配上酸瓜、洋葱、自家製醬汁,整體是好味但這個價錢會不其然與shake shack相比Fries $38這個是極失望,原本好大期望,因為我好喜歡吃薯條但這款跟老麥真的很相似其實真心覺得這裡要做好些marketing & service有兩位店員很hea反

Honbo,最初我以為是過江龍,因店舖裝修風格很美式
後來發現原來源自香港,更是很出名
網上搜尋發現店主本來讀醫,在香港開店
引入美式造法的漢堡,認為可以最好一口咬到全個包
麵包和牛扒的製作可謂一絲不苟
在灣仔、中環、荃灣和尖沙咀均有分店

由於在屋企附近新開
近水樓台,一定放入必吃List
開張不久,已探頭了解
但門外沒放出來餐牌
店員也沒多介紹
便以為是soft launch

殊不知都過了大約一個月
每次經過,客人都小貓三四隻
有點奇怪

Anyway,還是想試試
便試了Honbo及fries

Honbo $98
店內其中一款signature burger
先說說size
真的不太大,明白它是為了客人可以一口吃盡
(大過老麥那些少少)
麵包是全天然薯仔牛奶麵包

口感很好, 外層有點烤焗微脆
包的質地也豐富

再說重點﹕漢堡扒
mix美國牛肋肉、牛肩肉和本地牛腩扒混合成
是好入味也有嚼勁、好香

配上酸瓜、洋葱、自家製醬汁,整體是好味

但這個價錢會不其然與shake shack相比

Fries $38
這個是極失望,原本好大期望,因為我好喜歡吃薯條
但這款跟老麥真的很相似

有兩位店員很hea