之前海港城新開已經想去試下,到最近星期日去新城市行街,睇緊附近有咩食嗰陣見到嗰度都有𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨就去睇下要排幾耐,去到成間舖得𝟑、𝟒個人,就入去試下呢間聲稱係𝐰𝐨𝐫𝐥𝐝'𝐬 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫既漢堡喇(想食𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨既試下去沙田新城市分店呀暫時都唔使點排><)~🫧ᵕ̈ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟐.𝟎 $𝟏𝟔𝟖🫧ᵕ̈ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟏.𝟓 $𝟏𝟑𝟖🫧ᵕ̈ 𝐌𝐢𝐤𝐞'𝐬 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞 $𝟒𝟎黎到發現啲漢堡其實黎黎去去得嗰幾個,一係就𝟐塊𝟒𝐨𝐳既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲,一係就𝟒塊𝟐𝐨𝐳既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲,仲有啲普通啲細份啲既𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫同𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 (同埋我一定一定唔會叫既𝐢𝐦𝐩𝐨𝐬𝐬𝐢𝐛𝐥𝐞 𝐛𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 •﹏•)我同男朋友揀咗一個𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟐.𝟎同一個𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟏.𝟓,一個係夾咗𝟒塊𝟐𝐨𝐳既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲 + 𝟑塊🧀,另一個就係落咗𝟑塊𝟐𝐨𝐳既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲 + 𝟐塊🧀,兩個都超級厚!! ʕっ˘ڡ˘ςʔ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨咁出名應該係因爲佢地標榜佢地既漢堡排係用咗本地牛腩、美國牛肋肉同牛肩肉整成既,所以我對佢地既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲好高期望~ 第一啖咬落表面焦脆有啲脆邊,肉味濃得黎油

🫧ᵕ̈ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟐.𝟎 $𝟏𝟔𝟖
🫧ᵕ̈ 𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨 𝟏.𝟓 $𝟏𝟑𝟖
🫧ᵕ̈ 𝐌𝐢𝐤𝐞'𝐬 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞 $𝟒𝟎

𝐇𝐨𝐧𝐛𝐨咁出名應該係因爲佢地標榜佢地既漢堡排係用咗本地牛腩、美國牛肋肉同牛肩肉整成既,所以我對佢地既𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲好高期望~ 第一啖咬落表面焦脆有啲脆邊,肉味濃得黎油香幾重,不過佢係𝐬𝐦𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐩𝐚𝐭𝐭𝐲咁所以煎到好薄好薄係另一種食法,所以就唔係咁保留到漢堡排入面既肉汁既・ࡇ・

個包體都幾鬆軟,煎得脆脆地又帶有牛油香,仲有佢地個味道有啲似千島醬既𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞都同個包好夾,係個幾高質既漢堡包 ( •̀ ω •́ )