2018-05-30 260 views
唔L會再黎食侍應態度過份差我老婆嗌左個辛辣麵套餐擺到明一包粉分2碗煮重要死撐又乜又物 咁我老婆就問下 可唔可以轉 跟住某女侍應一粒聲都唔出 就車左一辣椒油同美極我望一望 心諗咩事呢家陣係我地問題?要我地自己解決之後有位A(男人)走過黎又車左支辣椒仔黎跟住再隔離個B(男人)係就係好既個態度應該都係啲大粒既 咁B就想解決成件事而我地不如算 轉食公司三文治當填飽個胃算我個蒜蓉雞扒飯都還好 但醃料太重手啦真係可一不可再 898環境同衛生係幾好 但味道同態度 我就唔想再試
唔L會再黎食

我個蒜蓉雞扒飯都還好 但醃料太重手
啦真係可一不可再 898
環境同衛生係幾好 但味道同態度 我就唔想再試
2018-05-30
$50 (Lunch)
2018-01-10 431 views
那天到佐敦道南京街(裕華國貨後面)的香港餐室進食午餐。叫了個焗芝士肉醬意粉餐,和一般餐廳肉醬意粉一樣,都是以免治牛肉碎粒為主要餸料,再以紅蘿蔔洋蔥粒、茄汁意粉醬及芝士醬等配料混合熟意粉一起,並以電焗爐焗出,因此熱辣的。當然亦配羅宋湯及飲品。
那天到佐敦道南京街(裕華國貨後面)的香港餐室進食午餐。

Type of Meal
Dinner
2017-12-28 305 views
又來呢度食個late tea 上次食過吉列豬扒幾好食所以今次黎encore老公叫咗黑椒牛柳絲炒意粉($34)牛肉比較少 我就叫咗吉列豬扒轉跟沙律($33) 不過可能店員聽不到 所以都係跟左薯條吉豬薄薄 但真係食得出係豬扒 好過好多快餐店 只係食到炸粉 薯條就好淡冇乜調味過我哋將嘢飲變咗做餐湯 羅宋湯嘅味道實在好假 好後悔🙈🙈

又來呢度食個late tea
上次食過吉列豬扒幾好食所以今次黎encore

老公叫咗黑椒牛柳絲炒意粉($34)
牛肉比較少

吉豬薄薄 但真係食得出係豬扒 好過好多快餐店 只係食到炸粉

薯條就好淡冇乜調味過

我哋將嘢飲變咗做餐湯
羅宋湯嘅味道實在好假 好後悔🙈🙈

2017-12-24
$35 (Tea)
2017-12-16 229 views
曾經到此餐廳食下午茶, 覺得都不太差. 今日和朋友在佐敦附近, 所以就提議到此餐廳食午餐, 看到餐牌寫是秘制咖哩系列, 而且可以選大中小辣, 怎知當想選中辣時, 侍應告知中辣只是自己加辣油, 真可笑, 這算是誤導嗎?! 無奈地叫了咖哩牛肉飯, 居然牛肉在咖哩味下仍遮蓋不了那個過量的鬆肉粉味道。 落單時已說明要少飯, 怎知送來時並沒有少飯, 跟著叫侍應拿回去減少飯量, 不想浪費, 居然可以話廚房唔得閒減???? ??下次不會再幫襯.
2017-12-16
$60 (Lunch)
2017-09-08 326 views
又同老公覓食 不過晏左少少 竟然都俾我地睇到有tea!! 2-7pm 真係好難得! 二話不說即刻入去食選擇都幾多 有小食類 又有飽肚類老公叫左個焗豬飯 $36一啲都唔欺場!呢個價錢有熱辣辣既焗飯👍🏻👍🏻仲有大大啖豬扒 茄味都幾濃!我就叫左吉豬改配沙律 $33一上碟時望到塊吉豬顏色好似麻麻地 以為唔好食 點知食落原來好唔錯!炸粉唔算多 裡面食到真係豬扒 (出面好多都炸到食緊咩都唔知😂) 雖然唔係太厚 但勝在夠大塊😋沙律就真係全部罐頭 建議加翻少少鮮果會比較好奶茶用經典杯 味道正常

選擇都幾多 有小食類 又有飽肚類

老公叫左個焗豬飯 $36

我就叫左吉豬改配沙律 $33

雖然唔係太厚 但勝在夠大塊😋
沙律就真係全部罐頭 建議加翻少少鮮果會比較好

奶茶用經典杯 味道正常
$40 (Tea)
2017-08-28 213 views
嗰日約咗朋友喺佐敦做facial,去之前咪搵地方食下午茶囉。 喺附近見到間茶餐廳咪入去囉,可能係平日一入到去就有位坐低。叫咗個公司三文治配薯條,個公司三文治麵包好脆,啲薯條仲好粗添。

喺附近見到間茶餐廳咪入去囉,可能係平日一入到去就有位坐低。

2017-07-03 240 views
返完通宵更唔想再受公司canteen折磨,但又想快快地食個早餐先返歸訓覺,係小巴站附近既<香港餐室>就成了我的<快早餐之選>。火腿奄列配迷你菠蘿包。幾好,個包size幾幾個,份量岩岩好,因為仲有米粉。個菠蘿皮係脆的,不錯不錯。奄列稍油,但可接受的範圍內。而且火腿絲都幾多,不錯不錯。五香肉丁米。米粉軟硬適中,而且湯底係有味的,不會像滾水般淡茂茂。而且肉丁都有5粒以上,應該都有半罐細細罐果種家庭裝的份量,以依家零售價都10幾蚊罐來說,有半罐俾你已經算有良心最後餐飲由檸茶俾錯奶茶,算啦,都係求其飲完返歸。奶味稍重,唔係好飲到茶香,不過還可以的。$30,而且同收銀員工講係醫院員工就有9折。$27元食個快早餐,不能太高要求,<香港餐室>交到合格水準,值得俾笑臉

火腿奄列配迷你菠蘿包。

奄列稍油,但可接受的範圍內。而且火腿絲都幾多,不錯不錯。

五香肉丁米。

$30,而且同收銀員工講係醫院員工就有9折。
2017-07-03
$27 (Breakfast)
2017-06-27 191 views
人總要食飯🍚 就算一個人也可以好豐盛🍤🍤🍤呢 set $68 蝦炒芝士長通粉🍤🍤🍤賣相和味道也不錯🍝。。。如果不是白汁芝士而是拿破倫醬就更正😍😍😍😍 還有個偏甜的羅宋湯🍵仲有幾件似䓤油餅的墨西哥餅🌮
人總要食飯🍚 就算一個人也可以好豐盛🍤🍤🍤

芝士蝦長通粉
墨西哥餅
羅宋湯
2016-12-27 382 views
其實我差唔多每個月都會黎食一次,每次黎食都會食個焗飯。個人覺得佢地其他野食都麻麻地,但焗飯既水準不嬲都幾高。通常我都係食呢個吉列豬扒煎蛋焗飯,48蚊,大大份,好抵食之餘,即叫即焗,新鮮熱辣,好野味。佢通常就配茄汁,都好食 ,但我通常就轉葡汁或者白汁,一樣ok。講返個焗食,份量多,汁都夠,唔會焗都乾爭爭,整穿隻蛋撈撈之後口感仲好,加上熱辣辣芝士拉黎拉去,仲正過d韓式野,吉列豬扒以我食左咁耐既經驗,幾乎每一次都係咁鬆化,所以我先食左咁耐都未厭!
其實我差唔多每個月都會黎食一次,每次黎食都會食個焗飯。

個人覺得佢地其他野食都麻麻地,但焗飯既水準不嬲都幾高。

焗吉列豬扒煎蛋飯
Other Info. : 仲有wifi,有一次我電話無哂電,佢地連差電器都有,真係超好!!
焗吉列豬扒煎蛋飯
2016-10-13 337 views
叫個鐵板西冷配薯菜但啲薯條變成咁牛扒都有陣燶味不過茶餐廳係咁可能揀其他野食會好啲掛侍應有見到嘅我仲聽到兩個侍應討論女嘅話:啲薯條咁嘅?男嘅話:個啲要黎鋪底唔係要黎食。原來係咁...
叫個鐵板西冷配薯菜
但啲薯條變成咁
牛扒都有陣燶味
不過茶餐廳係咁
可能揀其他野食會好啲掛

侍應有見到嘅
我仲聽到兩個侍應討論
女嘅話:啲薯條咁嘅?
男嘅話:個啲要黎鋪底唔係要黎食。

原來係咁...
2016-03-31 552 views
食晚飯,叫左茄汁焗豬扒飯,d飯底口感無問題,唔算太差啦,個汁就無咩味道,唔夠濃蕃茄味,我情願佢個汁整咸少少都好,一味得個油字,個汁講真整得麻麻啦,豬扒都好薄,唔係幾足料囉呢個飯,d豬扒唔講厚度啦,味道同口感都唔係幾好,同埋勁少豬扒......總結黎講,汁太多,豬扒太薄,有少少變汁送飯,但個汁真係令人唔多開胃,唔見得炒底飯有鑊氣,呢個焗豬扒飯唔合格囉。
食晚飯
2016-03-11
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2015-01-05 450 views
同Honey 去完QE 探病, 諗緊食乜野之際, 我地就齊諗到之前燉奶佬個位間新店!  一於入去試下咩料!!!店面裝橫新店關係, 新裝修, 店面係新派茶餐廳格局, 望落都幾高雅同乾淨. 店員帶左我地去坐卡位.餐牌一睇餐牌, 比佢D choice嚇親, 超多選擇. 由Pasta, 意大利飯, 普通茶記應有既碟頭飯, 到一人一鍋既火鍋都有價錢仲只係由$39 既碟頭到$7x 既risotto, 齋睇餐牌係幾抵~!食物我地叫左扒鴨胸意大利飯($73) 同埋蜜糖芥末汁煎豬扒配薯菜 ($68)另外叫左熱檸茶同凍奶茶少甜. 少甜有別於其他茶記,真係做到少甜, 好amazing  總括而言, 呢間可以encore!
 一於入去試下咩料!!!

店面裝橫

餐牌

食物
餐湯
蜜糖芥末汁香煎豬扒
扒鴨胸意大利飯
 總括而言, 呢間可以encore!
Other Info. : 其他檯有人叫左一人一鍋打邊爐, 無記錯價錢大約$60左右, 我見碟牛肉都幾大碟, d 配菜都俾好多下. 難怪d 男士都叫呢樣黎食!
2015-01-03
$71.5 (Dinner)
餐湯