2017-07-06
牛陣大家都食得多,就算未食過都知AA制事件從而更「出名」!但我今次就食佢個集團旗下另一間餐廳就係本陣!本陣喺日本已經有過百間分店,喺二零一一年七月份係香港進駐首間海外分店!首間分店喺尖沙咀厚福街,來延續日本優秀燒肉之使命!佢呢度係$428就可以任食日本黑毛和牛放題!另外有五款飲品任飲, $428比$288多隻啤酒選擇。開頭佢會俾霜降西冷扒,特選三品盛合同海鮮拼盤 ,之後你就要自己再嗌你想食嘅指部位!佢開頭擺落你嘅相個細纜扒個雪花程度不多,食落去都係仲有啲un嘅,同日本黑門市場街邊食嘅和牛差好多,不過嗰陣時我哋食幾塊都成$500 邊有得比!🙈不過諗起都肉赤真係有啲貴,但係又好好食喎🤤之後霜降牛肋肉 口感似返啦! 雪花分布多及均勻而且較薄身,容易咀嚼,一食落去入口即溶一定唔使講啦,食兩三塊就會開始覺得漏,但係又要不停叫,因為就係想食佢呢個口感,油脂滿佈你嘅口腔!另外亦叫了牛舌,真係好厚切!起碼半吋!燒完之後成塊鵝肝咁樣😂不過食落有啲un 。另外再食羊架,味道肉質唔錯還有肉汁。再叫了一些豬系列, 我都後尾食肉都已經食到個腦實左😂已經唔知自己喺度食緊咩肉了!但印象中豬腩肉唔錯!再叫一個椰菜大雪
佢呢度係$428就可以任食日本黑毛和牛 放題!另外有五款飲品任飲, $428比$288多隻啤酒選擇。
另外再食羊架,味道肉質唔錯還有肉汁。
再叫一個椰菜大雪山,佢放落嚟嘅時候見到有醬汁淋喺上面,我一試吓係一啲柚子汁味道,酸酸的應該係令人開胃嘅但係我覺得淋得太多汁,似食緊啲汁多過似食菜,我其實就係食得肉多想食番啲菜清爽下, 所以再叫多到佢走汁,大家記住佢擺底碗菜嘅時候冇雪山嘅感覺。
到最後佢會比Hagen-Dazs你食,大滿足!
小插曲:
差唔多食完嘅時候有隻曱甴係側邊行過嚇到叫了!店員見狀即時安排坐左隔離枱繼續食雪糕😂
隨即店員好落力捉曱甴但係未能捉到。