2010-11-02 17 views
當天用優惠劵購買原價$18的熱狗套餐(熱狗加汽水). 很多大、小食店見到優惠劵都會黑面, 不過這裡沒有, 態度有禮, 服務周到.這是我在香港怏餐店見過少數造型像樣的熱狗, 肉腸、蕃茄、青瓜、醬料各安份地配置在麵包中, 芥末、茄醬沒有像命案現場般亂躺, 紅、黃兩道細線在各配料中交替遊走, 平均分佈; 肉腸當然不是什麼有名堂的高級肉腸, 亦不是一般軟軟那種, 外皮帶點嚼勁, 整體配合得不錯.汽水原應沒甚麼特別, 但在本人心情不佳的情況下也忽然感到氣泡的躍動, 第一次感覺到汽水真的帶來一絲喜悅.原本只是打算草草填肚便算, 根本沒太大期望, 離開時心情竟沒有先前般沉重, 這也許就是人與人與食物間之尊重的效果, 小店也該有要求!

2010-10-29
$9 (Dinner)
  • 普通熱狗已不錯
2010-10-23 21 views
之前睇左好奈但係行過個時唔係飽左就有其他目標,所以都係略過左但係今日咁岩BF又話想食小小野,又係個頭就衝左入去叫左個小漢堡+小熱狗餐,有汽水薯條薯條好厚實,食落去唔錯-V-係BF仲食緊薯條個時,我就食熱狗仔,點知不可思議既事發生左.....岩岩咬落去,有D汁直飛左去BF眼中....=V= =V= =V=雖然笑死左,但係我真係無心既...好彩既係佢坐我隔黎,唔係飛到去人地到點算- -兇手XD至於味道既話,都不過不失,都幾好食啦,條腸係芝士腸呢一點係意想不到…更意想不到既係條腸既另一邊有同樣既陷阱,好彩早有準備-V-漢堡仔既話聽講都OK,係芝士少左D,份量又小左D咁啦…。。。喂喂,都話係”小”嫁啦,你仲想點= =不過好似真係無大個隻漢堡,都係得熱狗…會再黎!
但係今日咁岩BF又話想食小小野,又係個頭就衝左入去
叫左個小漢堡+小熱狗餐,有汽水薯條

薯條好厚實,食落去唔錯-V-

兇手XD
至於味道既話,都不過不失,都幾好食啦,
條腸係芝士腸呢一點係意想不到…
更意想不到既係條腸既另一邊有同樣既陷阱,好彩早有準備-V-
漢堡仔既話聽講都OK,係芝士少左D,份量又小左D咁啦…
。。。喂喂,都話係”小”嫁啦,你仲想點= =
不過好似真係無大個隻漢堡,都係得熱狗…

會再黎!
2010-10-23
2010-10-22 2 views
喺團購網中買咗2份美式熱狗套餐,$9一個餐(半價)。個餐包一杯氣水同一隻美式熱狗。星期一放假,於是就去咗食。由於去到時時間尚早,只係12點多,所以無人。牆上裝飾簡約,貼咗好多美式大圖,例如有個女仔攬住條大香腸,好有american style。我地除咗要個熱狗餐之外,仲買咗個肉醬腸仔薯條杯 ($20)。買完之後,埋位等叫號碼。熱狗即叫即整,見店員放熱狗包入爐烘一烘,又將條腸放入去,加上茄汁同mustard。等咗5分鐘度有得食。雖然我地用半價買個餐,但就無因此而縮水。大大隻,用紙包得好靚好整潔。熱狗包脆脆地,又軟熟。條脆好正,最好係佢唔會太咸。好多沙律醬,又有青瓜,面頭又有茄醬同mustard。肉醬腸仔薯條杯肉醬好濃郁,腸仔都係熱狗腸,切成薄片。薯條即炸,好熱好脆,好在有d肉醬等佢無咁熱氣。薯條切得較粗,口感不錯。整體十分滿意,會再來。
喺團購網中買咗2份美式熱狗套餐,$9一個餐(半價)。
個餐包一杯氣水同一隻美式熱狗。

環境舒適

買完之後,埋位等叫號碼。
等咗5分鐘度有得食。
美式套餐 + 肉醬腸仔薯條杯

大大隻熱狗

熱狗包脆脆地,又軟熟。條脆好正,最好係佢唔會太咸。
好多沙律醬,又有青瓜,面頭又有茄醬同mustard。
美式熱狗

肉醬腸仔薯條杯
肉醬好濃郁,腸仔都係熱狗腸,切成薄片。
薯條即炸,好熱好脆,好在有d肉醬等佢無咁熱氣。
薯條切得較粗,口感不錯。
肉醬腸仔薯條杯

整體十分滿意,會再來。
美式熱狗
環境舒適
美式套餐 + 肉醬腸仔薯條杯
大大隻熱狗
  • 熱狗
2010-10-20
Join左ubuyibuy 團購$9買左原價$18既熱狗+汽水set, 個包係焗既, 好脆但唔熱氣, 條腸仔好juicy~估唔到小店設有座位, o係旺角shopping行到累既時候, 絕對係歇腳既好地方...只係地點較僻, 第一次黎有點難搵... 不過旺角區, $18 有得食有得飲有得坐, 仲想點...

$9 (Tea)
2010-10-01 14 views
之前花左唔少時間找這間店舖..因為佢既位置都幾難找~雖然找到但上一次食得太飽無辦法再食..唯有記住個位置下次一定過來食~哈哈!!今次特登留肚去食熱狗喔!!入到店內..唔多人..只有兩台客..其實如果他們選址近大馬路..生意應該會不錯吧~因為係第一站...so唔叫餐嚕...淨叫蘋果沙沙取走~蘋果沙沙熱狗 $21我超鐘意佢上面既配料~超正!!食到新鮮既蘋果粒...又辣辣地(應該係條香腸)
之前花左唔少時間找這間店舖..因為佢既位置都幾難找~
哈哈!!今次特登留肚去食熱狗喔!!
因為係第一站...so唔叫餐嚕...淨叫蘋果沙沙取走~
蘋果沙沙熱狗 $21
我超鐘意佢上面既配料~超正!!
食到新鮮既蘋果粒...又辣辣地(應該係條香腸)
有辣辣地既香腸.生菜.蘋果粒粒.蕃茄~~正!!
正!超多蘋果粒~而且很貼心的是會有埋個盒hold住隻熱狗..d配料都唔會咁容易跌出來~
2010-09-27
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$21 (Dinner)
有辣辣地既香腸.生菜.蘋果粒粒.蕃茄~~正!!
  • 蘋果沙沙
是日同男友在旺角行街, 佢帶我到此食tea. 見到佢內裡既裝潢....好有"美式"快餐既feel.一入到去, 店員有禮地問我地識吾識叫野, 仲比左個menu 比我地揀, 我地先座低再慢慢睇下有咩想食.男友去買set, 我就周圍影相, 好似大鄉理出城...."失禮"!! 不過, 真係好開心....HK 只有"麥記", kfc 等....無咩誠意既餐廳....呢度似初次開業...好有feel. 這兒地方雖小, 但都有約30 - 40 個位. 對於近學校區, 佢有優勢做年青人生意.講返食品, 我地叫左1個tea set 及一份standard set....個tea set有個好mini 既burger.. 不過,塊牛肉咸左d...無咩juicy. 另, 有炸洋蔥圈, d 洋蔥都甜. 不過不失la.另一個餐係hotdog...我地叫左個cheese 心既hotdog...不過無cheese 味既? d topping又吾夠多, 我地要係敢加茄汁, musturd 等....比起"何文田 - 勝利道"那間hotdog 專店, 我地鐘意"勝利道"那間.如想兩人sweet sweet 去拍拖, b

如想兩人sweet sweet 去拍拖, budget 有限既話, 呢道係一個good choice.

另, 員工仲比左d 意見回條比我地....我好serious 敢填返比佢架
2010-09-11
$35 (Tea)
2010-08-15 6 views
芝士腸釀雞翼 ($11.5) 價錢唔算平,,不過夠特別,,,,味道一般,,可以試下雞翼没有骨,裹面釀了芝士腸聽說每天限賣50個, 個日下午2:00去到都有,,可能係因為店鋪位置不在旺區,,較難找

雞翼没有骨,裹面釀了芝士腸

2010-07-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2010-08-10 6 views
無聊行過Hot Dog Dot, 有一點餓, 所以走進去啦. 一看menu就有很多選擇. 但是最令我注意到的是白汁雞熱狗. 我叫了一個套餐, 套餐有薯條和氣水. 可是份量都不是很大.白汁雞熱狗 – 麵包都很鬆軟, 隻狗都好大條. 可惜香腸味不夠, 也不夠熱. 可能是我自己的問題, 我比較喜歡熱騰騰的熱狗. 雞汁好像KFD的雞皇飯, 不過比KFD好食很多. 香濃芝士熱狗 – 這隻熱狗比較細. 完全沒有芝士味, 只是一點點放在旁邊而已. 隻狗就很脆.價錢也不是真的很便宜. 如果喜歡熱狗的人可以試試看.

價錢也不是真的很便宜. 如果喜歡熱狗的人可以試試看.
menu
白汁雞熱狗
套餐
香濃芝士熱狗
2010-08-10
$30 (Dinner)
menu
白汁雞熱狗
套餐
香濃芝士熱狗
  • 熱狗
2010-08-08 7 views
i saw the comments on openrice and so i go to try and order take away...the bread is not fresh but the chix nuggets and fries are great...i prefer the other hot dog shop in Shing Li Road more...b'coz the sausage in dis shop is not so good. but the shop deco is good..

but the shop deco is good..
差 bread is not soft enough..taste no good~
taste good
can try once..
2010-08-02
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
taste good
can try once..
2010-07-23 4 views
跟男朋友一起去油麻地,那天熱得很.....想找個安靜的地方吃東西。之前曾經在一本飲食雜誌看到有關它的推介,加上我也很喜歡吃熱狗,所以我們就去找找。這個熱狗店的確難找,如果不是挺熟悉油麻地的人可能會找上好一些時間。我們隔著玻璃看了一會,發現裏面只有兩台客人,那我們就進去了。地方很乾淨,光線很充足,感覺是很舒服,超適合一群女孩子聚餐。我們先坐下,有個女的突然從我們背後遞上menu,嚇了我一跳。當我們選好的時間,發現其實要自己到cashier那邊買票,我男朋友站了好一會才有人理我們,因為那些waitress大多是小女孩(18、9歲),廚師也很年輕了...他們就一直在聊天,沒有理我們。直到另一位年紀較大的waitress從外面回來見到我男友站著就說:這邊買票。等了一會,食物就來了,我們叫了一個蘋果沙沙熱狗,外加一份肉醬熱狗腸拚薯條。蘋果沙沙熱狗蘋果沙沙酸、甜、辣,三種味道配在一起,感覺很好!只是當咬到腸仔的時候.....一切就不搭了!因為熱狗腸是完全沒有味道,就算有,都只是很淡的香草味...感覺是配菜把主角拉下來了。肉醬熱狗腸拚薯條這個最好吃的地方在於...肉醬...熱狗腸沒有口感,已經煮到老
蘋果沙沙熱狗
肉醬熱狗腸拚薯條
這個最好吃的地方在於...肉醬...熱狗腸沒有口感,已經煮到老太婆不用咬都吃得到..薯條是表面很好,但原來底下的都焦了,整盒約有10條左右薯條,但只有7條可以吃。而且如之前的寫評人說的一樣,沒有隔油!!!整個紙盒底都是油~

整體來說,一試無妨~但價錢相比質素,實在是有相當的空間去改進的!
2010-07-14
$40 (Lunch)
2010-07-18
上次已經試過一次, 覺得口味幾清新, 所以今日諗唔到食咩熱到咁又唔想食飯個d, 所以又食返佢今日點了一個餐係蘋果沙沙熱狗, 加薯條同可樂蘋果沙沙係用青蘋果粒, 無用沙律"長", 但都好好味用左德國腸仔, 咬落感覺真係好清新另一個點了迷你漢堡同熱狗雖然係迷你, 但漢堡既肉都唔係好小架如果想一次試下二種, 可以試下呢個餐配餐既薯條其實幾重薯仔, 炸完香口得黎唔會覺得好熱氣
上次已經試過一次, 覺得口味幾清新, 所以今日諗唔到食咩
熱到咁又唔想食飯個d, 所以又食返佢

今日點了一個餐係蘋果沙沙熱狗, 加薯條同可樂
蘋果沙沙係用青蘋果粒, 無用沙律"長", 但都好好味
用左德國腸仔, 咬落感覺真係好清新

另一個點了迷你漢堡同熱狗
雖然係迷你, 但漢堡既肉都唔係好小架
如果想一次試下二種, 可以試下呢個餐

配餐既薯條其實幾重薯仔, 炸完香口得黎唔會覺得好熱氣
2010-07-18
$30 (Lunch)
2010-07-17 4 views
熱狗是少爺的favorite之1, 小妹早就想帶少爺來這兒, 原來少爺跟小妹心靈相通~ 這晚就跟少爺去試吃~~~~~~~ 環境是1派簡約的美式快餐店的格局, 晚上7時多, 只有寡寡幾檯客人, 可能位置實在太僻吧。自助購票形式, 在cashier買了票就等叫號碼。其實小妹麻麻地熱狗, 所以少爺就點個餐, 加上小妹的甜點~~~ 在creme brulee和Mexican brulee之間選了Mexican, 試新野~~泰式豬肉醬熱狗, 麵包脆脆的, 只是熱狗腸是用烚煮的方法, 不及燒的美味, 豬肉醬帶點酸甜, 有點像肉醬意粉, 加點黃芥辣更惹味~~ 跟餐的汽水很夠汽XD !! 比平時在美式快餐店喝到的夠汽~~ 這就是買preserved 汽水喝不到的味道~~~ 而薯條就非常不濟, 又幼又乾的枯樹枝......而小妹的主食墨西哥燉蛋, 賣相就很令人不開胃, 燉蛋面頭好多氣泡, 而且感覺好像燉得過火了...焦糖是在底部的, 小妹1匙的舀下去吃1口, 咦咦~!? 大概Mexican就是中間有些椰絲, 小妹反而覺得很點星馬式的甜品, 燉蛋又不夠滑, 不好吃 =[ 或者再來試的話都是會選orig

而小妹的主食墨西哥燉蛋, 賣相就很令人不開胃, 燉蛋面頭好多氣泡, 而且感覺好像燉得過火了...焦糖是在底部的, 小妹1匙的舀下去吃1口, 咦咦~!? 大概Mexican就是中間有些椰絲, 小妹反而覺得很點星馬式的甜品, 燉蛋又不夠滑, 不好吃 =[ 或者再來試的話都是會選original 的creme brulee了。 但會不會再有下次就是後話了。
2010-06-27 23 views
身處這個偏僻位置, 沒有宣傳, 沒有路人甲, 只有附近的街坊, 自己製作品牌, 制服, 連包熱狗紙也是自家品牌...捱得住嗎?開業已久才第一次幫襯, 試了白汁雞熱狗套餐($3x)~即叫即製, 腸比平時的熱狗腸軟身, 麵包都是非常鬆軟, 完全不會覺得乾硬~不過白汁雞很淡, 似白汁雞湯伴面, 我還滿心期待以為是沙律醬那種白汁雞......薯條是粗身的, 但未隔油就送出來, 新鮮得來似乎油膩了一點點......後來貪得意加了麵包布甸($30), 也是即吃即製...不過工夫未夠, 太多麵包, 蛋漿太濃, 好像焗麵包蒸蛋.........希望下次來會試到較好的產品~以賣相, 服務態度和廚房的認真程度, 我相信他們可以做得好好的~
自己製作品牌, 制服, 連包熱狗紙也是自家品牌...
捱得住嗎?

開業已久才第一次幫襯, 試了白汁雞熱狗套餐($3x)~
後來貪得意加了麵包布甸($30), 也是即吃即製...

希望下次來會試到較好的產品~
白汁雞熱狗套餐
麵包布丁
2010-06-15
$40 (Lunch)
聽聞這間Hot Dog Dot是間專賣熱狗的店,於是在晚飯時候到這裡試一下。店子小小的,環境佈置都幾有心思。這裡座位不多,不過顧客也不多。蘋果沙沙熱狗套餐 $28.5 - 酸酸甜甜的蘋果粒加在熱狗上,都幾清新,不過味道偏淡。套餐配飲品和薯條,薯條粗粗的,夠香脆~白汁雞熱狗 $29 - 賣相吸引,但是味道很淡,麻麻地~~
店子小小的,環境佈置都幾有心思。
這裡座位不多,不過顧客也不多。

白汁雞熱狗 $29 - 賣相吸引,但是味道很淡,麻麻地~~
蘋果沙沙熱狗套餐+白汁雞熱狗
2010-06-08
$29 (Dinner)
  • 薯條
在多次經過卻因胃力不足而放棄,在今次直接到此當第一餐~點了個迷你漢堡+熱狗套餐(25.5),外加一隻芝士腸釀雞翼(9.5),便開始等~此店座位算多,空位也多.裝飾頗特別,幾有特色醬汁也有幾多種,茄汁(紅色)芥辣(黃色)酸辣(肉肉到色)wasabi(綠色),講返食~汽水:冇咩好講薯條:脆~好食,不過油有點多..迷你漢堡+熱狗:熱狗好一般,從麵包到條腸都係基本貨色,不過漢堡就不一樣啦,size得兩吋到,但塊肉有好多汁又有肉味,比e隻熱狗好食多~芝士腸釀雞翼:基本上成隻算冇骨,皮好香又脆,入面又滑又多汁,釀有兩條細的芝士腸,不過唔多覺係芝士腸,腸都很脆,做成由外到內脆軟脆軟的層次,口感味道一流總結:可能這是普通的熱狗,所以漢堡和雞翼較為特出啦,但如有漢堡的套餐我都會要漢堡套餐~
在多次經過卻因胃力不足而放棄,在今次直接到此當第一餐~
此店座位算多,空位也多.裝飾頗特別,幾有特色
汽水:冇咩好講
薯條:脆~好食,不過油有點多..
但塊肉有好多汁又有肉味,比e隻熱狗好食多~
迷你漢堡+熱狗
薯條