2017-10-11 1255 views
叻沙湯底好淡...一開始同水加鹽冇乜分別...食到中後期先似返個湯...反而最普通既甜醬油湯仲好,肉同丸都好好食...巴西牛舌值得一試,龍蝦d肉夠實,有海水味,仲有d牛肉夠牛味...可能因為我個湯冇乜味🤣女朋友仲叫左個稻庭烏冬,都好食丸就貴左少少,最平個隻12蚊2粒...我地叫左6粒,5款牛肉1款豬肉,半隻龍蝦仔$58,金菇,兩棵菜,1個飛魚子沙律,一個烏冬一個麵,埋單$566...今次個湯係遺憾...希望有改善啦
女朋友仲叫左個稻庭烏冬,都好食
今次個湯係遺憾...希望有改善啦
龍蝦
2017-10-11
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
龍蝦
2017-10-11 862 views
岩岩行開新商場,見到呢間餐廳覺得幾有型,條隊又唔算長就入左去食。成個環境都唔錯,牆上D人像畫好靚,真係幾有熱血ge感覺!用高速線食壽司就成日都試,要黎打邊爐真係第一次,係幾得意ge。一開始每人靜係得一包豉油,單調左D,所以忍唔住點左其中一款混醬,本身諗緊8蚊一個醬有D唔值,但食落又好有驚喜,係幾正wo! (本人推介沙茶x甜豉油x櫻花蝦)。其他食物不過不失,牛肉係比較薄,但肉味算濃。芝士牛肉丸勁多芝士!幾好味。但我最想講ge係前菜,有個叫"你以為是鮑魚的魷魚"幾好食。我朋友點櫻花蝦芝,估唔到個味係幾襯。如果下次再去,一個肉,一個前菜,一個麵,簡簡單單黎個快食,都係幾廿蚊,都唔錯。
成個環境都唔錯,牆上D人像畫好靚,真係幾有熱血ge感覺!
櫻花蝦芝士&你以為是鮑魚的魷魚
2017-10-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
櫻花蝦芝士&你以為是鮑魚的魷魚
2017-10-09 985 views
本人自小住在油尖旺區,以前是靜中帶旺的洗衣街一帶已經變得人來人往了,幾年間見證拆卸舊樓到起樓,覺得唏噓。此店就位在洗衣街,因為新開張而且中午時段都沒有什麼顧客。本人純粹貪新鮮一試,用電腦點菜後由輸送帶送到,湯底送到後,侍應幫忙取下放到爐上,並提點水煲後調低溫度,很貼心。食物種類不多,好失望當日想食龍蝦又缺貨,墨魚滑,牛柏葉又缺貨只有選擇美國肩胛板腱$28及紐西蘭肉眼$22,每份牛有3件,切得很薄,牛味還可以。巨型手工丸($18)外層包裹麻辣內餡,粒粒洋蔥及甘筍加上麻辣醬,有點麻辣味道但不太合我口味。脆皮魚肉春卷一點都不脆皮,味道一般。
粉絲.牛肉芝心丸,紐西蘭肉眼,脆皮魚肉春卷
芫茜雞湯,美國肩胛板腱,稻庭烏冬,巨型手工丸
Other Info. : 價錢貴,純粹貪新奇。
2017-10-06
$80 (Lunch)
2017-10-08 794 views
這餐廳的賣點是一個人吃的火鍋,但搞笑地,和朋友兩個人去試食,結帳時竟然不是分開結帳(故意將餐桌分成一格格,但係冇分單選項?)同時,位置實在太狹窄,放置左火鍋同餐食用餐盤後,只剩下少量位置放置食物。輸送帶的位置也沒有明確標示,其本上坐下之後,好難發現上方還有輸送帶。而輸送帶的按鈕也沒有上下標示,令人一開始使用時有些迷惑。而且,供客人用的平板裝置,竟然沒有顯示整張單的總額,變相令我完全不知道自己大概花左多少錢,難道要我一項一項自己用筆記下?最後,食物價格偏貴,且量少。

2017-10-06
$120 (Lunch)
2017-10-05 795 views
與友人冒雨走入熱血一流 一試地點及店較難找到欣賞:輸送帶很高速送到食物 食物質素很好 推芝心牛丸及韓拉面及芝心丸 服務頗細心有禮 裝潢設計有風格改善:一入來有很多部點菜機壞了 遂碟計錢不是太化算 容易食過左錢 一小時入座有點少下午茶自己食了$150
與友人冒雨走入熱血一流 一試

遂碟計錢不是太化算 容易食過左錢
一小時入座有點少
下午茶自己食了$150

2017-09-30
$150 (Tea)
  • 芝心牛丸
2017-10-03 1008 views
同Baybay🐬 黎食晚餐,試旺角新出的一人火鍋。入門口待應會叫我地選好火鍋底,我揀咗人蔘雞湯,Baybay🐬揀咗蒙古養生湯,然後入去坐低,待應就教我點樣用電腦版點野食,原本我都唔知塊板原來可以拎到落嚟,直到見到隔離枱咁做先知,唔使伸高隻手㩒到手攰,可惜已經太遲,我發現時已經點完嘢食,下次我會醒少少。我點左一碟螺肉頭盤,一碟豆腐,唐生菜,牛丸同一碟蜜糖,而Baybay 點了勁多肉(大概13碟) ,豆腐同生菜都好新鮮,牛丸唔錯,蜜糖醬汁就不會再點 ($5)有少少唔抵。丹麥豚梅肉(豬肉)最好食(叫了5碟),肉質嫩滑,容易咀嚼,加上蒙古火鍋湯底令每一啖咬落去有鮮肉的口感也有湯的香味。另外美國肩胛板建(牛肉)也不錯(叫了3碟) ,肉質新鮮。還有很多其他肉也試過(睇結賬單),總括而言也不錯,我喜歡蒙古湯底配肉類,而人蔘雞湯配蔬菜類會比較好吃。坐我隔離嗰個佢一個人來,自己食都唔會覺得尷尬。 食完我覺得好飽,Baybay🐬話佢有六成飽,抵唔抵食就見仁見智。
同Baybay🐬 黎食晚餐,試旺角新出的一人火鍋
2017-10-03
$200 (Dinner)
  • 蒙古養生湯
  • 丹麥豚梅肉
2017-10-03 918 views
牛肉無牛肉味,去番食溫野菜都好過佢(雖然係同一個集團,溫野菜都開始退步,初初好好架), 但水準差成幾個level 囉。唯一好印象d 就係果粒牛丸好食d (唔係芝心果隻,芝心果隻牛丸好難食;巨形手工丸都好難食,咬落去無口感,d 料又唔好食,去7仔食粒魚蛋都好起碼爽口過佢),個韓國面最吹佢唔漲,俾半個面你,仲係中間劏開;個湯底...我叫果款熱血一號,其實就係蕃茄紅菜頭(0號係唔辣,1號係辣,2號再辣d), 蕃茄同紅菜頭既色就係哂到,但得個辣,完全食唔到有任何蕃茄/紅菜頭味。叻沙就好d, 愈煲愈有味。單又出錯,出菜快就係幾快,但出錯哂呢。唉,失望好在係因為金會員,先即刻有位,唔係仲嬲D
單又出錯,出菜快就係幾快,但出錯哂呢。

唉,失望

好在係因為金會員,先即刻有位,唔係仲嬲D

2017-10-01
$300 (Dinner)
2017-10-01 1163 views
旺角波鞋街新商新開左一間用一人一鍋主題ge火鍋店佢個型式係同元_新幹線差唔多入座前先揀湯底,由於試業關係,佢地由原先ge 3x 種得返8 種,個人覺得d湯底都怪怪地 ,例如卡邦尼湯底,抺茶雞湯咁,我揀左個熱血蕃茄湯,其實係紅菜頭加蕃茄,有唔辣,小辣同大辣,由於唔知佢幾辣,所以揀左小辣用平板電腦order 左食物好快個湯就到左喇個湯底味道普普通通冇咩特別,貼心之處就係佢會預埋一壺湯自己加,唔夠可以再order食物就普普通通,係墨汁墨丸幾彈牙,而醬料方面要留意返,除左甜豉油,其他都要收錢,例炸蒜如沙茶醬同辣醬,而份量少得可憐最後兩個人埋單就食左$4xx貪得意又行過,可以試一次咁多
旺角波鞋街新商新開左一間用一人一鍋主題ge火鍋

佢個型式係同元_新幹線差唔多

用平板電腦order 左食物

好快個湯就到左喇

最後兩個人埋單就食左$4xx

貪得意又行過,可以試一次咁多