Restaurant: House of Chivalry
Info:

2024-11-08 0 views
早幾日同朋友黎呢間西餐廳食飯,今次選擇食燒烤,有個西湯,不過不失啦,一盤沙律,味道唔錯,略嫌煙肉碎唔夠🤏🤏無餐包跟,黎左份薯條同nacho ,薯條炸得幾好味,nacho點個醬就無咩特別,之後黎一盤肉,牛扒都幾好味,不過有啲類似快餐店牛扒飯果啲牛扒,燒雞亦算不過不失,最後無甜品,而選擇左餐湯就沒有餐飲,性價比屬一般啦…😅😅
2024-09-14 266 views
🌻相約爸爸吃飯,今次不吃中菜,帶他吃西餐。揀選了太子警察遊樂會內的警會軒,2022年來過,體驗不錯,今次再重訪。🌻警會軒環境清靜,藍色+白色的佈置優雅又舒服,餐廳彩光度足,大大的落地玻璃窗,好天氣的話,配上藍天白雲草地,像一幅圖畫。🌻午餐餐牌有多個選擇,我們叫了三個不同菜式一齊分享,午餐包餐包,及飲品。1️⃣招牌燒完隻豬手配薯蓉配紅菜頭豬手皮香脆2️⃣巴馬火腿pizza香脆餅底用料豐富3️⃣蜆肉芝士意粉芝士味濃,意大利粉軟硬適中熱果茶橙香茶味濃

1️⃣招牌燒完隻豬手配薯蓉配紅菜頭

豬手皮香脆

2️⃣巴馬火腿pizza

香脆餅底用料豐富

3️⃣蜆肉芝士意粉

芝士味濃,意大利粉軟硬適中

熱果茶

橙香茶味濃

2024-08-16
$433 (Lunch)
2023-07-25 1154 views
西歺好好味,歺湯和牛肉好好食。環境寧靜,清潔乾淨。和家人游完水,一齊去食晚飯,套餐有湯麵包餐飲同主菜仲可以加甜品,價錢合理,牛肉和鹹豬手好好味?餐廳冷氣強勁,建議帶外套。
西歺好好味,歺湯和牛肉好好食。
環境寧靜,清潔乾淨。
餐廳冷氣強勁,建議帶外套。
2023-04-02 1331 views
朋友帶我去食好野🤤隱世美食 中菜我地6個人食叫左8個餸一人二百幾蚊埋單想講每碟餸都好大份最好食係炸生蠔🦪 同埋 燒鵝燒鵝半隻二百幾蚊,超抵食 菠蘿生炒骨就有特色有半條菠蘿🍍 船切好晒,仲可以當生果食 全部餸都有鑊氣 有質素既酒樓 中菜館見到佢啲份量咁多 我哋已經都冇叫飯食最後都係食唔晒仲可以打包到兩盒 餸返屋企👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不過只限招待會員要有朋友係會員先可以去有無得食 就要睇你有無福氣可以食到

朋友帶我去食好野🤤

隱世美食 中菜

我地6個人食
叫左8個餸
一人二百幾蚊埋單
想講每碟餸都好大份

最好食係炸生蠔🦪 同埋 燒鵝
燒鵝半隻二百幾蚊,超抵食
菠蘿生炒骨就有特色
有半條菠蘿🍍 船
切好晒,仲可以當生果食

全部餸都有鑊氣

不過只限招待會員
要有朋友係會員先可以去
有無得食 就要睇你有無福氣可以食到

2022-09-08 1908 views
🌹早上行完鷹巢山,搭車回程順路去警會吃午餐,本來諗住去飲茶,突然老公話不如去吃西餐,在轉了營運商後沒有幫襯過,順便可以探探店。🌹《警薈軒》位於新翼樓二樓,一踏出電梯看見綠色草地,心曠神怡,推門進入餐廳內,眼前一亮,白色檯布配上藍色椅子,像藍天白雲,再配大幅玻窗,在陽光燦爛下,整個氛圍很舒服。原來食店是由美心集團旗下Simplylife經營。自己覺得比較其他分店,《警薈軒》好吃😋!🍴餐廳午餐提供多款選擇,想多吃可加錢吃豐富點。我和老公只選了主菜,因為不是太肚餓。5⭐️😋烤大啡菇露筍忌廉汁意粉⭐️⭐️⭐️⭐️醬汁味濃,用料豐富扒龍蝦尾花紅粉意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️龍蝦肉彈牙,意大利飯味濃餐包⭐️⭐️⭐️⭐️包外脆內軟凍橙紅茶⭐️⭐️⭐️⭐️橙味濃茶香,不太甜個人評分5👍食物味道飲品環境服務衛生抵吃回頭率

5⭐️😋

烤大啡菇露筍忌廉汁意粉⭐️⭐️⭐️⭐️
醬汁味濃,用料豐富

扒龍蝦尾花紅粉意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️
龍蝦肉彈牙,意大利飯味濃

餐包⭐️⭐️⭐️⭐️

飲品
抵吃
回頭率
2022-08-18
$246 (Lunch)
  • 烤大啡菇露筍忌廉汁意粉
  • 扒龍蝦尾花紅粉意大利飯
2022-08-22 987 views
二人同行約埋在一起相聚餐廳環境不錯...點了2個Set, 以下包餐湯、 餐包、飲品!濃濃磨菇忌廉湯....凱撒 salad龍蝦意大利飯(有1隻的龍蝦,意大利飯軟硬適中, 適合口味!)坐得舒服
二人同行約埋在一起相聚
餐廳環境不錯...

點了2個Set, 以下包餐湯、 餐包、飲品!
濃濃磨菇忌廉湯....

凱撒 salad

龍蝦意大利飯

(有1隻的龍蝦,意大利飯軟硬適中, 適合口味!)

坐得舒服
2022-07-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$125 (Tea)
2022-07-23 852 views
呢度西餐廳係simplylife主理,所以都有一定水準,是日啤酒好多買一送一,所以我地都叫左!?兩杯大大杯都係$80咋!!!我哋叫左牛扒,五成熟,剛剛好,配料又多,揀左黑椒汁,不過唔點仲好食,牛味好正!仲有德國豬手,今次塊皮硬左dd,之前無咁硬,希望可以改善下另一個ribs, 好入味,肉又夠林,剛剛好,所以菜式都有好豐富嘅配菜!薯蓉,醃菜都好好味呀!!!三個人清哂三個菜!!!埋單$740/3性價比ok,係當晚冷氣壞壞地有d辛苦!!!可以encore!!!

仲有德國豬手,今次塊皮硬左dd,之前無咁硬,希望可以改善下

2022-01-06 1200 views
只愛中菜,不喜嘗試其他菜色的我,經家人極力游説下,3/1/2021一行六人,到警察會警會軒飯聚。乘搭升降機時只感平平無奇,想應似大家樂格局。當機門打開,意然看見一隻大可愛,愛狗的我,必須和牠打咭😜,進入餐廳,即見幾張長形餐桌報局,感覺是氣派又不失溫馨,沒有拘束感。服務員態度友好,不是機械式服務,令我放下對西餐廳管家式服務印像。一杯室溫清水已見誠意,入口不冰冷,有清新檸檬味,令我非常祈代晚餐。經服務員解説,我們6個人,但叫了7款菜式🤭,3支洒。不得不讚讚,魚和意大利飯極為出色,令不喜西菜的我也拜服。兩小時用餐時間,我們得到誠懇的服務,感覺舒暢,可見管理層帶領得宜,而員工配合有度,特別多謝經理chuen,team captain rainbow,副 captain emily,並已打算在此作生日飯局了,😆😆😆。
乘搭升降機時只感平平無奇,想應似大家樂格局。
服務員解説,我們6個人,但叫了7款菜式🤭,3支洒。
不得不讚讚,魚和意大利飯極為出色,令不喜西菜的我也拜服。

• 意大利飯
2019-05-05 2707 views
約咗朋友打波(話哂真係食得太多嘢,我係好為食同好為食果隻)打就打6:00波,早d出去揾嘢食,朋友話唔使啦,係樓上有間餐廳,可以慢慢食好hea咁等下。入到去⋯咦竟然唔錯,枱與枱之間都闊落,唔講唔知,朋友話呢度原來以前係要警官級先入得去,係因為有個大樓拆所以將成個餐廳搬咗去呢度,講下佢個menu又唔貴,而且麵包同湯都好熱個包仲好脆,而個湯係甘筍湯,而且份量唔細㗎。個印度咖哩羊有飯仲有薄餅,咖哩雖然帶有甜味,但香料味道都幾㚒個汁。嗱牛呢就普普通通可以唔叫都得。
約咗朋友打波(話哂真係食得太多嘢,我係好為食同好為食果隻
跟朋友去吃晚飯,地方寬敞、明亮、乾淨,座位與座位之間距離比較遠,可以靜靜地談話,由於是會員制的餐廳,服務員似乎都認識每一個食客,服務很周到,但是食物質素一般,餐牌上有泰國菜、西餐、中餐、印度菜,似乎選擇很多,但當點菜時,當晚很多食物都沒有了,沒有什麼選擇,感到有點失望。最後叫了印度咖喱羊煲配飯及薄餅,羊肉似乎不太新鮮,份量也比較少,飯有配印度薄餅,但是太油膩了,餅底也不鬆化,似乎是煎了一段時間,才上餐桌的,不太夠熱,味道一般。整體來說,服務是很好的,環境也優雅,但餸菜味道非常一般,其實可以減少種類,專心製作某幾種食物,提升餸菜質素會比較好。

2019-01-24
寫下另類餐廳,太子警察體育遊樂會 #警薈軒家人飯聚,因為家中有長者,平時家庭聚會大多數會選擇一樓中餐 #怡逸軒 的,不過今次日子臨近聖誕節,就來個西餐吧。是次有老有嫩(最老好似八十有多,另有四個5歲未足的小朋友),一圍枱十五六人,實在不宜浪漫鋸扒的,也不輕紅酒香檳了,所以大家都隔意簡便的點了簡餐(如圖)結論,價錢屬於中級吧,(e.g.海南雞$93,炒飯$93)味道就沒有重大意見了,一家人聚會傾計聚聚,同小朋友玩玩吵吵為主,都唔記得有咩落左肚。依稀記得味道屬於“還可以”級別,並沒有更深印象了。(#你懂的)要讚揚的地方是,地方空間頗大,枱與枱之間都留有更多空間,就算聲浪稍為大,也可保持一個安全距離。而在場消費的其他客人,也沒有發出太大討論聲浪。 #PSRC #HouseOfChivalry
寫下另類餐廳,太子警察體育遊樂會 #警薈軒

#PSRC #HouseOfChivalry
海車雞飯
海車雞飯
  • 海南雞飯
2018-09-10 1400 views
倆三個女仔,好耐冇見,想揾個地方聚舊,靜靜地傾下偈,幸好朋友係會員,可去旺角警察體育遊樂會裡“警薈軒”, 環境寬敞而且清静,雖然不是豪華裝修,但一點都不失禮,簡單雅致。我看餐牌,最喜歡看推薦即有顯示的食物,龍蝦湯是這裡皇牌之一,我點了這個,賣相可以,味道不過不失但沒有太大驚喜。當日不是太肚餓,只再叫了一個“三文魚凱撒沙律”,煙三文魚份量不少,有5塊,羅馬生菜都算新鮮,亦是一道中規中矩的菜式。或者,來警薈軒的中點不是吃味道,而是這裡的一份清靜舒服的環境,人是需要空間的的,這裡可給你的是其他食肆給不到你的......一個不拘束的角落。

我看餐牌,最喜歡看推薦即有
顯示的食物,龍蝦湯是這裡皇牌之一,我點了這個,

賣相可以,味道不過不失但沒有太大驚喜。

由於今晚天氣不太好,更發出紅色暴雨警告⚠️,但無礙朋友相聚,難得相約,一定要找一個不嘈吵,可傾談,不限時間食飯,地方闊落,食得開心之地方!這裡職員態度有禮而且友善!見到我們自拍有困難,會主動過來幫忙影相!值得一讚!食物:由於每次到來,都會選擇好好味的 $188 牛扒套餐,暫未試食其他食物,所以不能評價其他食物質素。熱咖啡☕️一定要試!此餐廳不收加一,所以價錢可接受!在此區要找這樣的一間餐廳,非此餐廳莫屬!
這裡職員態度有禮而且友善!見到我們自拍有困難
,會主動過來幫忙影相!值得一讚!

在此區要找這樣的一間餐廳,非此餐廳莫屬!
2018-08-29
Type of Meal
Dinner
2018-08-18 680 views
位於警察體育遊樂會入面的西餐廳, 環境寛敞, 枱與枱之間距離好遠, 除四人方枱, 亦有好多張可以坐到十二人的大圓枱, 食物選擇都好多, 有好幾款係套餐, 包湯,包及飲品, 大約七點半入坐, 慢慢研究完餐牌落單, 服務員已話所有牛都沽清, 非常失望, 所以下次再去, 第一時間要先落牛的order, 手快有手慢無, 上菜都算快, 南瓜湯一般, 餐包看似好硬, 但內裡就好軟, 味道不錯, 沙律菜好新鮮, 沙律醋好好味, 德國咸豬手皮脆, 好味, 略嫌師傅切得太厚身, 意大利飯好香南瓜味, 飯的濕度剛剛好, 意粉正, 蕃茄味夠濃, 不過餸名上所謂的大蝦就只係得一節手指大少的蝦仔, Pizza正常, 豬肋骨抵食, 都幾大件, 燒春雞就麻麻, 肉質比較粗, 味道一般, 但勝在無加一服務費, 所以都算抵食.
慢煮美國燒烤豬肋骨
印度奶油咖哩伴燒春雞 (套餐)
香蒜辣蕃茄大蝦意粉
夏威夷薄餅
南瓜蓉蜜豆大蝦意大利飯 (套餐)
德國咸豬手伴酸菜 (套餐)
雞肉牛油果煙肉田園沙律
是日餐湯-南瓜湯
餐包
2018-08-17
$100 (Dinner)
2018-08-11 481 views
约了朋友吃晚饭。朋友选了这家。需要是会员才可以来。这里因为是警察康乐中心。环境不错。餐厅不收加一服务费。菜不贵。点了猪肋骨、牛排还有焦糖布甸。猪肋骨和牛排味道不错。但没有惊喜。跟碟的薯条能做到外脆内软。好。这里空调够。夏天来吃一顿看看风景真的不错。
2018-08-09
$220 (Dinner)