2024-10-04 212 views
一入到嚟,環境好有民族特色~👩🏻‍💼老闆娘係香港人,會主動傾偈㗎😂🤣閒日嘅夜晚唔算太多人,小店來講都算坐得舒服👍🏻🍔🌮🌯食物方面~1)墨西哥食雞肉芝士軟烤餅 $68好味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️詳細:😋好食,三個醬係酸酸辣辣嘅「莎莎醬」、「牛油果蓉」、「酸忌廉」😋薄餅入邊夾住雞肉,加埋三種唔同嘅醬一齊食就啱啱好2)羊肉咖喱配原味烤餅/飯(餐) $75好味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️詳細:😋平時唔會整羊肉,所以出街食都盡量想試吓羊肉~咖喱冇咩特別,唔算太辣,都幾啱香港人口味;羊肉唔會有臊味😋原味烤餅好有咬口,份量好足,我覺得一定要揀烤餅!🍺夜晚都有套餐,送一罐汽水🥤
一入到嚟,環境好有民族特色~
👩🏻‍💼老闆娘係香港人,會主動傾偈㗎😂🤣

閒日嘅夜晚唔算太多人,小店來講都算坐得舒服👍🏻

🍔🌮🌯食物方面~

1)墨西哥食雞肉芝士軟烤餅 $68
好味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
詳細:
😋薄餅入邊夾住雞肉,加埋三種唔同嘅醬一齊食就啱啱好

2)羊肉咖喱配原味烤餅/飯(餐) $75
好味程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
詳細:
😋原味烤餅好有咬口,份量好足,我覺得一定要揀烤餅!
🍺夜晚都有套餐,送一罐汽水🥤

2024-10-04
$78.5 (Dinner)
  • 墨西哥食雞肉軟烤餅
  • 原味烤餅
2024-09-29 279 views
We keep coming back to this middles eastern restaurant since we love middle eastern foods. The place is cozy and tight but clean, even their restroom. Staffs are friendly and nice. We tried their chicken biryani, vegetable samosa, chicken tikka, traditional greek salad, chicen masala and chicken tacos. Biryani is taste good and not too strong spices. We are surprised with how big the samosa is. Like just one piece and you are already full. Chicken tikka is tender and juicy and not dry. And he salad is also very good and refreshing i love the dressing. Also a must try is their chciken tacos which comes with 3 different sauce. Overall its a 5/5 for me - great taste and gret value 👌 will definitely keep coming back to try all their dishes plus, it’s just a few blocks away from our house . 😁
  • Chicken  tacos
  • Chicken  biryani
  • Salad
2024-08-10 388 views
一入到餐廳開陽舒適,職員有禮貌,細心問要唔要坐梳化位有時候問多一步就會令到整體感覺加分氣氛好好,有啲音樂,聽住歌都想跳吓舞,牆身仲有彩磚,好有異國風情2個人叫咗個奶油咖喱羊肉配蒜蓉烤餅羊份量多,咖喱甜甜地,配埋烤餅食食到停唔到口,即烤即脆口,唔油一流,羊肉唔騷而且滑少見整得咁decent $95&$25另外再叫咗個雞髀配印尼飯,配埋薯角呢個唔記得影相,飯質係乾身幼長,食落有陣陣香味,而且佢有個醬係凍凍地,配埋烤雞食感覺好refreshing,而且仲要十分細心,烤到雞髀肉好容易切到出嚟價錢超抵$68,食到好飽,薯角可以點買落咖喱,性價比之選
一入到餐廳開陽舒適,職員有禮貌,細心問要唔要坐梳化位
有時候問多一步就會令到整體感覺加分

2個人叫咗個奶油咖喱羊肉配蒜蓉烤餅

少見整得咁decent

$95&$25

另外再叫咗個雞髀配印尼飯,配埋薯角

價錢超抵$68,食到好飽,薯角可以點買落咖喱,性價比之選

奶油咖喱羊肉
奶油咖喱羊肉
2024-07-18 497 views
本身食外賣,快快手手一餐,都冇諗住寫食評,冇影太多相,但食完都忍唔住要分享下。首先外賣黎到杯奶茶已經水浸咁浸滿奶茶,留意個蓋係乾淨,冇漏,拎起個杯又滴緊出黎。打去問餐廳,佢地反而話因為放左好耐冇人拎,唔係佢地問題。咁其實又點解好地地放耐左會漏呢?係"食在元朗" fb group 都不時有人讚大份抵食,見openrice comment 都唔差,就試試。$65 墨西哥式雞肉芝士軟烤餅配飲品睇價錢都冇諗住咁大份,入面肉唔少,仲有4塊。但顏色同平時openrice 見到既好唔同,食落呢個好油,加上咸到食唔到,兩個人各食左一塊,就已經再冇食。餅本身滿油,再多油到反光。另一個餐係羊肉烤串卷配薯條$118 餐廳好好一早已切半分好,味道都係偏咸,餡料比較鬆散,最好食係薯條。總括而言,食物係熱辣辣大份。味道過咸偏油。價錢可接受,但係明明外賣平台優惠下,竟然都遇到呢間餐廳係要俾連費,仲要$11。都唔會有下次。

$65 墨西哥式雞肉芝士軟烤餅配飲品

餅本身滿油,再多油到反光。

另一個餐係羊肉烤串卷配薯條$118

總括而言,食物係熱辣辣大份。
味道過咸偏油。

都唔會有下次。

Delivery
2024-07-16 453 views
今次返嚟試咗Chicken Kebab, Hummus Butter Chicken 同Plain Naan. 個雞卷比想像中大份,75蚊都算好抵食。今次試嗰個係牛油蕃茄咖喱雞,如果鍾意食辣嘅話可能就滿足唔到你,但係牛油、蕃茄同咖喱個味都幾好,仲要甜甜地,配印度薄餅食都幾好味👍🏻真心覺得呢啲嘢食唔錯,不過可能開喺呢條街,晚市人流都會比隔離街差好遠,希望多啲人支持,元朗真係好少呢一類好食嘅嘢食。
Chicken  Kelab
2024-07-16
$115 (Dinner)
Chicken  Kelab
  • Chicken  Kebab
  • Hummus Butter Chicken
2024-04-23 552 views
聽人講呢間係中東菜,成日都會經過,每次行過見到佢啲lunch set,都覺得好想試。今日終於食咗晚飯,叫咗一個九吋嘅pizza,一個沙律,再加一個長通粉,兩杯嘢飲,整體上都覺得幾好,職員有禮貌,食物有誠意,下次會再去。下次去會想試吓咖喱,見隔籬枱都食得好吸引。
下次去會想試吓咖喱,見隔籬枱都食得好吸引。
2024-04-23
之前同朋友路過好幾次都未試過呢間,今次到自己喺元朗搵嘢食,就入咗去啦。唔太識分佢係咩菜,地中海?土耳其?定其他呢? 😅開頭以為呢個窄門口既setting 會好似旺角嗰D有轉轉燒肉既餐廳咁,得條窄行,原來入面別有洞天,裝修都幾靚,有特色!💕食咗個下午茶D餐 , chicken quesadilla,味道、溫度都好好,有4件,食完勁飽!同場有3款汁可以點(薄荷? 乳酪? 甜+酸+辣既沙律?) 三款都各有特色,夾埋個餅到食又得,唔同既醬mix 埋食又有驚喜,最後我清哂3格😂唯一要留意既係鋪頭近馬路,餐碟同檯面都有d 灰塵,抹一抹都okay !
之前同朋友路過好幾次都未試過呢間,
今次到自己喺元朗搵嘢食,就入咗去啦。
唔太識分佢係咩菜,地中海?土耳其?定其他呢? 😅

味道、溫度都好好,有4件,食完勁飽!

2024-04-16
$72 (Tea)
2024-04-18 425 views
住元朗咁耐都唔知竟然有間特色中東菜….我係比佢哋門口一張芝士蝦肉焗飯所吸引淨係睇佢哋門面都幾有色彩幾吸引就係呢一個Menu吸引咗我嚟到嘅時候算係有驚喜💥💥💥上面嗰層芝士真係好濃郁我就係最鍾意呢啲芝士嘅感覺拉絲嘅🤪🤪🤪食落去都幾好味….鍾意濃味嘅朋友就啱晒….而且呢個焗飯有炒底….仲會有一啲蔬菜粒蘿蔔粒洋蔥調粒…所以比較香口…🥰🥰🥰呢間餐廳嘅裝修都幾得意…而且一路會播住一啲中東嘅音樂,又好似帶有一啲俄羅斯嘅感覺🤪🤪下次嚟試吓佢哋個黑松露意大利飯
淨係睇佢哋門面都幾有色彩幾吸引
就係呢一個Menu吸引咗我
嚟到嘅時候算係有驚喜💥💥💥
上面嗰層芝士真係好濃郁
我就係最鍾意呢啲芝士嘅感覺拉絲嘅🤪🤪🤪
食落去都幾好味….鍾意濃味嘅朋友就啱晒….
下次嚟試吓佢哋個黑松露意大利飯
係元朗探完貓貓 諗緊食咩好 睇吓附近有咩好食。 跟住見到中東菜呢間食評都唔錯。 就行咗入去。 佢播嘅歌同埋裝修都好有異國風情。 其實見到好食評嘅食啲咩 就跟住嗌。 下次入元朗都會encore。 因為好少有中東菜整得好食 服務態度都好好 冇催促我哋落單 食得幾舒服同開心 不錯嘅用餐體驗 決定下次試埋其他菜式 建議大家可以三四點嘅時候去 因為可以舒服啲傾吓偈食吓嘢無咁多人嗌咗檸檬梳打 呢個都係正常嘅發揮 加冰加檸檬加梳打水 冇甜既 希望下次再去嘅時候可以試吓其他飲品食完晚餐都5洗食lu 堅飽 兩個人食

食完晚餐都5洗食lu 堅飽 兩個人食

Chicken  kebab
咖喱羊加蒜香薄餅
2024-04-07
$130 (Tea)
Chicken  kebab
咖喱羊加蒜香薄餅
2024-02-01 377 views
最近發掘到元朗有間好正嘅餐廳😍叫做享廚館🌟一定要推薦比大家!!呢間餐廳唔算好顯眼,但真係好值得去!!!入到餐廳覺得氣氛好好🥳🥳啲音樂同音響都正 好有異國風情聽住啲歌想跳舞💃🕺啲歌我未聽過 好好聽呀 好似去咗旅行咁好正😍我哋叫咗3樣食物同2樣飲品 好有驚喜首先我地叫咗個salad❤️尼斯沙律銀魚柳,吞拿魚牛油果🥑$90見到有牛油果同吞拿魚 完全抗拒唔到一嚟到我已經好驚訝咁大碟 😍有好多菜 有雞蛋 生洋蔥 同生紅蘿蔔絲加埋佢地嘅秘製醬汁 好好食!!好fresh好開胃係一種我未食過嘅味道,但係非常之啱食😍完全唔會覺得奇怪,而係有一種 去旅行時 食到從未食過又好好食嗰種興奮感覺🤩生洋蔥好香 鍾意食洋蔥嘅朋友會好鍾意 蕃茄又好juicy 啲菜又唔會太生 總之就樣樣野都夾得好夾❤️雞肉烤串卷$75呢樣又係好驚喜!冇諗過咁大份🤤🤤雞卷總共有4段 一件都好大件🤤而且整得好好食!入面除咗好多雞肉之外仲夾雜咗少少菜 蕃茄同洋蔥絲 勁好味😋連個卷皮都整得好好食 呢吓真係好驚喜加埋佢地獨有嘅醬汁 真係好特別薯條份量都好多😍厚切薯條好正熱辣辣炸起 調味適中👍🏽😋原來廚師係埃及人 所以野食份量會整到大大份等大家可以食

呢間餐廳唔算好顯眼,但真係好值得去!!!
入到餐廳覺得氣氛好好🥳🥳

見到有牛油果同吞拿魚 完全抗拒唔到
一嚟到我已經好驚訝咁大碟 😍
有好多菜 有雞蛋 生洋蔥 同生紅蘿蔔絲
加埋佢地嘅秘製醬汁 好好食!!好fresh好開胃
係一種我未食過嘅味道,但係非常之啱食😍
完全唔會覺得奇怪,

❤️雞肉烤串卷$75
呢樣又係好驚喜!冇諗過咁大份🤤🤤
雞卷總共有4段 一件都好大件🤤
而且整得好好食!

入面除咗好多雞肉之外

❤️芒果汁$25
❤️印度拉茶$20

芒果係廚師親自手打😍充滿新鮮嘅芒果香味

拉茶好好飲 好有特色 充滿薑味
佢地餐廳啲醬除咗茄汁之外全部都係自己調製😋🤩🤩呢間餐廳係我近期食到覺得最有驚喜嘅餐廳 呢啲咁有heart 又咁有實力嘅小店一定要大力支持 我一定會介紹晒呢間餐廳比身邊嘅朋友😋😋😋
2024-01-05 420 views
呢間印度餐廳第一次幫襯,叫咗4樣野,有2樣好食有2樣唔好食,先講好食嘅︰招牌天多里乳酪香料烤雞Tandoori Chicken半隻,味道好,無Over Cook,肉質鮮嫩夠Juicy,點埋佢個秘製醬汁味道更好,果然係招牌菜。墨西哥式雞肉芝士軟烤餅Chicken Quesadila,一份4件,個Quesadila烤得啱啱好,少少燶又唔會太燶,有炭火香味。入面D雞肉乾濕度又係啱啱好,太乾會好難食好似柴皮咁,太濕又係搞到件Quesadila濕立立出晒水奇奇怪怪咁。至於唔好食嘅就有︰Paneer Kadai︰個汁唔夠香唔夠濃,D印度芝士可能太大粒所以吸唔晒佢個醬汁嘅味道,嘥咗。Butter Naan︰呢個唔好食真係抵打,印度野D印度薄餅點可以唔掂架,估計佢係整定然後翻熱,我唔介意佢係翻熱不過翻都要翻得好D,仲有佢唔夠乾身。
至於唔好食嘅就有︰
$138.5
2024-01-01 283 views
pizza 🍕: 是薄餅底,芝士濃郁,即叫即做,十分好味。☺️牛尾湯:好有家的味道,讚牛肉漢堡肉質好味,波浪粗薯條即炸,充滿誠意。👍首次光顧,廚師烹調美味,侍應服務殷勤,環境裝修有特色,十分滿意。🥰大家必定要去試,我都肯定會列作飯堂,因為見到隔離枱點的,樣樣都咁好食,一定要逐一試試。😚
牛尾湯:好有家的味道,讚
牛肉漢堡肉質好味,波浪粗薯條即炸,充滿誠意。👍
牛肉漢堡

• 牛尾湯
  • 迷你鷄肉牛油果醬黑豆玉米餅
  • 一口鷄肉意大利薄餅
2023-12-26 751 views
聖誕節約老友出黎晚餐,我推介佢地試下印度美食,元朗搵到呢間開左唔係好耐既享廚館,主打中東美食,就黎試試啦,晚上6點半無book位既情況下老闆娘話要等等,咁就等有人埋單先入去,大約等左15分鐘,就係門口睇下d餐牌先,發現唔係主打印度野,係地中海特色,大部分食物都合返香港人口味,唔一定係食咖哩。入去坐底小店鋪面唔大,坐滿都係20人左右,位興位之間較為近d,裝修黎講都幾有中東特色,人多時冷氣唔多夠就比較焗少少,老闆娘係香港人,廚師同店員都係外藉人士,其中一位估計係老闆。地中海四式醬拼盤四式醬有中東茄子醬,紅椒合桃醬,中東芝麻醬同鷹嘴豆醬,另跟幾款烤餅,紅椒合桃醬味道就較為濃少少,其餘3隻醬感覺差不多唔係太食得出分別,但搽落d烤餅食又幾得意,幾有特色。印度傳統炭燒香料咖哩雞雞肉燒得唔會好乾,咖哩香料夠入味。克什米爾紅咖哩羊肉羊肉無乜羶味,都幾嫩滑,咖哩汁BB辣度帶香料味,質感算濃,用食加烤餅一流。蒜蓉烤餅由於咖哩係跟烤餅所要另外加,食咖哩唔少得烤餅,呢份蒜蓉烤餅新鮮烤製,底部香脆帶點鬆軟,再加埋咖哩汁真係一絕,食完忍唔住再叫多份牛油烤餅。雞肉烤串卷呢份雞卷等得比較耐,吹過一次單,都係新鮮製作,

地中海四式醬拼盤

地中海四色醬拼盤

印度傳統炭燒香料咖哩雞
雞肉燒得唔會好乾,咖哩香料夠入味。

雞肉烤串卷
呢份雞卷等得比較耐,吹過一次單,都係新鮮製作,雞肉餡料非常之多,好足料,餅皮比較油,調味料落得太重我覺得好咸,食完係咁飲水,有d失色,另外跟左薯條就好新鮮,加返dd分。

雞肉炸串卷

印度奶茶
特色飲品唔多,主要都係氣水同港式飲品,比較有特色就係呢杯馬莎拉茶,有少少薑味同香料味,唔算好重。

印度拉茶

整體黎講食物都係新鮮製作,人多時上菜可能會慢少少,但一定新鮮,呢度d烤餅同咖哩我幾欣賞,係份卷餅太咸,價錢方面唔算貴,人均都係百幾蚊,另外有d驚喜係聖誕期間堂食仲有折。

地中海四色醬拼盤
印度拉茶
2023-12-06 306 views
大廚祕製印度香料蕃茄燉黑扁豆 Dal HummusBlack lentils simmered overnight and cooked with tomatoes and Indian spices $50.00混合不同新鮮香料,堅持每日新鮮制造。口味好合適香港人,這個菜式必須配合手打烤餅,正宗又好食。原味烤餅 Plain Naan$20.00每日堅持手造兩次,上午下午各一次,急凍貨色比不了,又鬆軟又脆口。一口雞肉意大利薄餅(雞肉粒、牛油果、甜椒醬、蕃茄醬)Chicken LoversGrilled chicken bits, avocado slices, sweet chili drizzle, tomato sauce $65.00材料絕對新鮮豐富,上面有牛油果、橄欖🫒、一口雞肉。新鮮又大件。迷你雞肉牛油果醬黑豆玉米餅配汽水Chicken Tacos with soft drink$68.00細細件卻但十分豐富,三種醬汁可以配埋一起吃。印度雞肉香飯及汽水 Chicken Biryani $75.00第一次吃,感覺有點像港式煲仔飯概念,大大隻雞肉係底,上面是傳統印度長米,看起來細
大廚祕製印度香料蕃茄燉黑扁豆 Dal Hummus

原味烤餅 Plain Naan
$20.00

一口雞肉意大利薄餅

迷你雞肉牛油果醬黑豆玉米餅配汽水
Chicken Tacos with soft drink
$68.00
細細件卻但十分豐富,三種醬汁可以配埋一起吃。

印度雞肉香飯及汽水
Chicken Biryani $75.00
第一次吃,感覺有點像港式煲仔飯概念,大大隻雞肉係底,上面是傳統印度長米,看起來細細長長。飯粒吸收了所有香料精華,很夠味。

新鮮打芒果汁🥭
必點推介,每一口都充滿果肉香。

檸檬🍋梳打水
冰塊加上糖水,配小辣的印度菜,爽。
朋友仔突然話想食中東咖哩 結果一search之下發現左近元朗廣場附近 有一間新開嘅地中海&中東菜餐廳門口細細,但係出邊有幾個menu牌 一定唔會睇漏眼一入到去已經聞到好香嘅香料味再加上餐廳入面裝飾裝潢都充滿着中東異國風情 非常有feel Signature Nachos醬汁全部都由老闆親自調配:牛油果蓉、酸忌廉、芒果莎莎甜鹹酸辣任君選擇超香脆既自家製玉米片 再淋上咁多芝士真係不得了Butter Chicken + Paratha每次去印度餐館必點奶油雞 呢一道菜既香濃口味加埋嫩滑嘅雞肉 真係好難令人抗拒印度月桂葉、孜然、肉桂、丁香加埋真係香氣撲鼻 再配埋老闆 親自即點即磨粉炮製的Potato Paratha 一啖雞肉一啖沾滿香料醬既薄餅 真係好開胃chicken tikka 喜歡重口味嘅,就不能夠錯過:印度傳統香料炭燒咖喱雞香辛烤雞超入味 同埋最重要係佢嘅肉質一啲都唔乾身 呢個真係好難做到 鍾意清新啲口味嘅可以沾上薄荷醬汁芒果汁 印度奶茶老闆嘅宗旨,原來係希望大家食得健康!所以每款都會花點心思 用whole food、沙律、新鮮蔬果製作菜式 務求令食物更好味之餘 同時着重營養價值順帶

門口細細,但係出邊有幾個menu牌 一定唔會睇漏眼

一入到去已經聞到好香嘅香料味
再加上餐廳入面裝飾裝潢都充滿着中東異國風情 非常有feel

Signature Nachos
醬汁全部都由老闆親自調配:牛油果蓉、酸忌廉、芒果莎莎
甜鹹酸辣任君選擇
超香脆既自家製玉米片 再淋上咁多芝士真係不得了

Butter Chicken + Paratha
每次去印度餐館必點奶油雞
呢一道菜既香濃口味加埋嫩滑嘅雞肉 真係好難令人抗拒
印度月桂葉、孜然、肉桂、丁香加埋真係香氣撲鼻

一啖雞肉一啖沾滿香料醬既薄餅 真係好開胃

chicken tikka
喜歡重口味嘅,就不能夠錯過:印度傳統香料炭燒咖喱雞
鍾意清新啲口味嘅可以沾上薄荷醬汁

芒果汁
印度奶茶

老闆嘅宗旨,原來係希望大家食得健康!

順帶一提:呢度啲菜式份量都好重手 夠晒大碟

超靚的花磚打卡位