2021-02-13 251 views
地鐵站入面有鴻福堂好方便😄隨時可以食到熱辣辣嘅小食🍢同埋買到一包包裝好嘅靚湯🥣收工經過地鐵站有啲餓🙊想買燒賣食😛見到鴻福堂就入咗去可能放工時間比較多人買野👯已經要排隊可惜只得一個收銀姐姐做野💁🏻‍♀️姐姐都好細心買要唔要豉油辣油👍🏻因為多人所以都揀咗外賣拎返屋企先食🥡本身想食豬肉燒賣可惜已經賣哂😢😢魚肉燒賣望落粒粒完整分明🥢冇蒸過龍可惜外皮食落偏硬🧐整體普通 過吓口癮同方便之選🤣希望豬肉燒賣入多啲貨啦🤩
地鐵站入面有鴻福堂好方便😄

可惜外皮食落偏硬🧐整體普通
過吓口癮同方便之選🤣
希望豬肉燒賣入多啲貨啦🤩
2019-12-16 892 views
#小秘書 已經試過好多唔同方法去 #止咳😷 #中醫、#西醫 我都見過,始終無佢辦法。呢日路過 #鴻福堂 見佢有 #咳嗽茶 賣,就買嚟試吓佢嘅功效😄原來一樽 #咳嗽茶 無要分兩劑飲㗎,好在有 #鴻福堂 姐姐 嘅提點,姐姐仲幫我將支 #咳嗽茶 加熱,可能即場飲一份先走😃 #咳嗽茶 味道好苦,不過為咗身體好,頂硬上都要😅 飲完一劑,似乎好咗啲,不過都仲有咳😷 到食飽飯,我飲埋另一半,無咩大作用,喉嚨舒服咗啲,但係瞓覺都係不停咳咳咳... 唉 究竟幾時可以回復正常呀?

2019-12-14
TakeAway
$46 (Other)
2019-04-28 256 views
剛剛食完碗 #擔擔麵,可能係湯底味道太濃,梗係覺得要飲啲嘢😅 路過地鐵站見到有間 #鴻福堂 喺前邊,醒起仲有啲 #糖水卷 四月尾之前要用晒,就順路入去睇吓有冇啲啱飲嘅糖水潤一潤個喉嚨。呢日嘅選擇唔多,#紅豆沙、#杏仁糊... 都唔係我杯茶,忽然比我望到有一包 #桃膠無花果蘋果糖水,睇嚟都幾清潤就試吓啦!#糖水 裡面嘅材料都唔少,#桃膠、#無花果、#蘋果 樣樣都有啲,味道都幾清潤㗎。而家香港租金貴,糖水店賣少見少,#鴻福堂 啲嘢都乾乾淨淨,而且又方便買到,唔怪得佢啲分店愈開愈多啦。

2019-04-27
$24 (Tea)
2019-02-18 205 views
話說匯豐信用卡聯同鴻福堂進行推廣活動,買滿$30減$15的優惠。顧客必須使用感應式付款或apple pay簽帳,方能取得即減$15的優惠。✌️✌️於是,我便買了$15的燒賣和$15的魚肉燒賣。✌️✌️

於是,我便買了$15的燒賣和$15的魚肉燒賣。✌️✌️

2019-02-18
2019-01-16 180 views
對於日日都要ot既上班一族黎講,平日要搵時間去買餸煲湯係一樣好奢侈既事,買完又要洗又要切,搞得黎就算放入煲都仲要等幾個鐘先有得飲,所以市面上有呢d即買湯包既舖頭真係好好,今次我就揀左「花膠響螺竹絲雞湯」,個湯相當滋潤養顏,因為有花膠,一飲落去就feel到濃濃既膠質漿著個口,飲完真係成個身暖哂,冬天一於熱湯在手!
2017-05-17 422 views
最近胃很容易就會有濟有脹的感覺, 可能因為常常不定時吃東西,令到胃部胃酸比較多, 而吃完東西,又會很容易就有濟的感覺。經過鴻福堂,看見這支 士多啤梨奶露 , 並且寫著 消滯消脹, 便決定買下他來品嚐一下。士多啤梨味不是太重, 而奶味卻比較重, 跟我預期想像的有點不一樣。 不過味道還是幾好喝,不錯的。 而每一啖,都會吃到一些士多啤梨的核粒,感覺超新鮮, 一點也不像是用粉溝出來的! 若果能夠增加有一些士多啤梨粒,相信一定會更加好喝,喝上的時候亦會增加更多口感!

士多啤梨奶露
2017-05-17
Type of Meal
Lunch
士多啤梨奶露
2016-10-05 394 views
因為我同老公計劃緊有寶寶,日日返工咁忙其實真係想補下都難,同事見狀就醒咗套湯卷俾我,真係感動到爆😘收到湯卷當然馬上喺樓下換返包自家湯試下👍買湯包時可以請店員幫手加熱,不過就要等十分鐘左右。店員仲會俾個杯你拎走,返到屋企打開倒入杯就飲得,啱晒我呢種懶人😏湯包有分有湯料或無湯料,今次試左個無湯料既花膠響螺煲竹絲雞湯,飲落味道濃郁,飲得出花膠嗰種「章」住口既感覺,竹絲雞同響螺既味道又夠晒香濃,真係有媽媽喺屋企過時過節啲重料湯既味道😁包裝寫住完全不加味精同防腐劑﹗飲都飲得安心啲👍

2016-09-20 270 views
芝麻醬燒豚肉飯團真空包裝,因為係早上買黎做lunch,所以晏晝原條放入蒸爐度蒸15分鐘加熱。糯米很夠q彈,本身已調味,很濃的薑汁味,而且豚肉鬆亦豐富,不錯的中午輕食。
芝麻醬燒豚肉飯團
2016-09-19
TakeAway
$18 (Lunch)
2016-02-04 238 views
新年黠都要食糕, 人小就沒有整都是買的。蘿蔔糕最受歡迎, 可以KO幾底, 又再食多次。切細煎至邊位焦焦地, 都好多料, 唔會似有D只有面有料。有蠟腸, 蝦米同搖柱絲, 同埋都唔會好粉架感覺。見到, 條條蘿蔔絲架, 一日就食完一盒。早知EARLY BIRD平時買多幾張卷
新年黠都要食糕, 人小就沒有整都是買的。

蘿蔔糕最受歡迎, 可以KO幾底, 又再食多次。

Type of Meal
Dinner
2015-12-31 219 views
家中好少煲湯, 呢期天氣乾到半夜醒左又喉嚨痛, 坐MTR 返家曷順便買湯水飲下。一包50蚊都幾貴, 有加熱服務都幾好, 仲有個膠杯方便即開即飲, 不過怕膠遇熱會釋放有害物質,不知包裝是用那類膠。350mL左右湯原來沒湯渣, 對喜歡湯渣架人會好失望, 呢款有冬虫, 花膠等, 花膠應該唔多,因沒有黏身感, 面上有層油,相對唔算太鹹同重味, 不過太貴啦, 而且肉都無塊食下。
350mL左右

TakeAway
$50 (Dinner)
2009-03-23 66 views
最近食得太多熱氣嘢, 又生飛滋今晚專登買它來食因為之前買咗一本劵, 今晚就拿來食下啦今次食完全沒加糖還有一些藥味tim~有時食下清下熱毒都幾好架

最近食得太多熱氣嘢, 又生飛滋

今晚專登買它來食

因為之前買咗一本劵, 今晚就拿來食下啦

今次食完全沒加糖還有一些藥味tim
~
有時食下清下熱毒都幾好架

2008-02-23 54 views
新年熱氣氣, 朋友仔喉嚨想作怪, 睇完"7號"經地鐵就買支涼茶潤潤喉羅漢果茶- 羅漢果味好淡, 微帶甘, 唔甜, 整體來講差唔多係有色無味