2023-07-20 571 views
今次呢個黃沙豬膶粥我追加左5蚊粉腸 一打開見到三條粉腸大大條 心諗會唔會韌 但係要落去好容易就咬得開 d豬潤無異味又肥 生滾粥粥底比即熟粥好 比較綿密 但係要提提大家 生滾粥係會有蔥花and姜絲 唔食!記得走左佢la
2023-04-13 553 views
外賣左一隻咸肉粽好少料 ,差唔多全部都係糯米。咸肉得兩粒 ,好似米咁細粒。味道係夠味既,入面仲有肥膏 ,同少少咸蛋黃。建議可以加多d涵,就算價錢加都唔緊要。好過正係食糯米喇。
外賣左一隻咸肉粽
好少料 ,差唔多全部都係糯米。
咸肉得兩粒 ,好似米咁細粒。
味道係夠味既,
入面仲有肥膏 ,同少少咸蛋黃。
建議可以加多d涵,就算價錢加都唔緊要。
好過正係食糯米喇。
2023-03-14 357 views
夜晚唔想食太多野,去左買碗艇仔粥食。26元既艇仔粥,粥底算綿,普普通通冇乜特別但算足料,唔使落胡椒粉已經好夠味。                                                                                                                                                                                               洪記粥品 天水圍天瑞路88號俊宏軒地下L70-71號舖
夜晚唔想食太多野,去左買碗艇仔粥食。

艇仔粥

洪記粥品
天水圍天瑞路88號俊宏軒地下L70-71號舖
2023-02-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
艇仔粥
2023-01-15 356 views
我未試過買粥外賣要等30分鐘以上!如果要等咁耐係咪都預先講聲呢?唔係企係門口罰企啦!生菜鯪魚球粥可以煮到窿晒!!!唔講係油炸鬼以為食緊牛脷酥,又厚又硬!牛腸普普通通,係正常!多人排隊都唔等於正常~可能食一粥麵仲性價比高!
生菜鯪魚球粥可以煮到窿晒!!!
唔講係油炸鬼以為食緊牛脷酥,又厚又硬!
牛腸普普通通,係正常!
多人排隊都唔等於正常~
可能食一粥麵仲性價比高!
2022-12-18 327 views
啲粥冇味冇道!!!!!!!!叫炸兩腸粉,備注左要麻醬,甜醬同豉油最後淨係俾咗豉油我..打過去同個姐姐講,佢又趕住收線雖然問咗我地址,話一陣送返俾我但啲態度真係唔係好掂..以我所知呢間同 天瑞間大師傅好似係同一集團但天瑞個間啲粥好好食,同埋啲姐姐都好Nice同埋唔會比少野我,我宜家望住個腸粉好無奈呢間啲姐姐認真態度麻麻地😑冇咩特別都唔會再食如果呢間個老闆見到我呢個comment真係要處理下呢啲問題,
啲粥冇味冇道!!!!!!!!
叫炸兩腸粉,備注左要麻醬,甜醬同豉油
最後淨係俾咗豉油我..
打過去同個姐姐講,佢又趕住收線
雖然問咗我地址,話一陣送返俾我
但啲態度真係唔係好掂..
以我所知呢間同 天瑞間大師傅好似係同一集團
但天瑞個間啲粥好好食,同埋啲姐姐都好Nice
同埋唔會比少野我,我宜家望住個腸粉好無奈

呢間啲姐姐認真態度麻麻地😑
冇咩特別都唔會再食
如果呢間個老闆見到我呢個comment
真係要處理下呢啲問題,

2022-12-18
Waiting Time
1 Minutes (Delivery)
Type of Meal
Lunch
2022-12-13 177 views
天氣涼涼地💨,想食熱野,於是去左洪記粥品。洪記粥品是一間連鎖街坊粥店,大埔將軍澳都有佢既蹤影。皮蛋瘦肉粥 $25次次必食皮蛋瘦肉粥。粥底綿滑,粥料有皮蛋,豬肉,份量非常慷慨,抵吃度滿分。💯叉燒腸 $16沒有吝嗇,超多叉燒粒,最愛混醬,甜醬加花生醬。店很貼心,會附上豉油。👍外賣的話另加$1/盒。

皮蛋瘦肉粥 $25
皮蛋瘦肉粥

叉燒腸 $16
叉燒腸

外賣的話另加$1/盒。
2022-12-06
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
皮蛋瘦肉粥
叉燒腸