2025-01-11
之前係開張嘅時候去過一次,不過不失咁。今日再去,驚喜一浪接一浪。入去order兩杯咖啡,過程順利。叫完野企後左費事冇阻住counter,30秒後整咖啡個男人去counter度問我order 左未(原本企counter嗰個人仲喺度)。👨🏻🦱: order咗未? 🙂:order左👨🏻🦱:咁你可以另一邊等我望鋪頭咁細又有幾個人,行埋去冇人出入到👨🏻🦱:或者你出去等🙂:…. (心諗:出面凍,我呢度又唔阻住出入… 做咩啫你?)插曲:係我前面有人叫而家做promotion嘅Kuromi latte,收貨果時話:柸野唔夠熱,我唔飲凍嘅咖啡。👨🏻🦱:你試下先,個柸隔熱既👩🏻🦳:手摸個柸係暖既,我唔飲暖嘅咖啡👨🏻🦱:個柸有隔熱,你飲一啖先,唔岩我整過柸比你。👩🏻🦳:(飲咗啖)杯咖啡唔夠熱👨🏻🦱:呢柸唔係咖啡,係taro latte (叫咩唔記得)👩🏻🦳:咁我唔飲唔熱既飲品,可唔可以整過柸👨🏻🦱:整柸extra hot比你👩🏻🦳就等新一柸拎完就走左。👨🏻🦱擰轉頭同其他店員講: 我唔飲凍嘅咖啡🙂:(心諗:有時年長d係中意飲熱d既,但係整過柸好難咩)我諗其實有可能天氣凍,冇因天氣而改打
之前係開張嘅時候去過一次,不過不失咁。
今日再去,驚喜一浪接一浪。
入去order兩杯咖啡,過程順利。
👨🏻🦱: order咗未?
🙂:order左
👨🏻🦱:咁你可以另一邊等
我望鋪頭咁細又有幾個人,行埋去冇人出入到
👨🏻🦱:或者你出去等
插曲:
👨🏻🦱:你試下先,個柸隔熱既
👩🏻🦳:手摸個柸係暖既,我唔飲暖嘅咖啡
👨🏻🦱:個柸有隔熱,你飲一啖先,唔岩我整過柸比你。
👩🏻🦳:(飲咗啖)杯咖啡唔夠熱
👩🏻🦳:咁我唔飲唔熱既飲品,可唔可以整過柸
👨🏻🦱:整柸extra hot比你
👩🏻🦳就等新一柸拎完就走左。
👨🏻🦱擰轉頭同其他店員講: 我唔飲凍嘅咖啡
🙂:(心諗:有時年長d係中意飲熱d既,但係整過柸好難咩)
我諗其實有可能天氣凍,冇因天氣而改打奶方法同時間,係會凍!到我柸野出品既時候就知邊個岩!
柸野到左,咁我試下啦…
😐柸野係少少暖,熱就一d都稱唔上。
飲落質素一般,加埋唔熱就好差,而且而家係冬天!
個咖啡師既態度又差,又趕人出去,沖啲嘢飲又凍。
以為係銅鑼灣Fashion Walk d service 會好。點知係$100 -8柸 McCafe 既咖啡同服務質素都好過佢。起碼入嚟會講歡迎光臨;比完錢會講多謝;同埋拎食物嘅時候會講多謝晒。
呢間野我唔會再去啦~
————
返到去我仲剪開隻杯睇吓係咪真係隔熱…
點知只係一般雙層紙杯。唔似嗰啲有一粒粒凸起嘅隔熱杯。
有人吹水🤗