2022-09-02 2738 views
餐廳係朋友book嘅我同佢都係第一次去根據Google map 嘅指示 佢係喺馬會附近咁直覺上 因為喺商場嘅後背底所以唔會覺得係有野食🫠 但就係嗰個位置零零舍舍有一間餐廳而佢雖然有室外嘅位置但全部都係有蓋遮住 落雨都ok嘅啊!其實佢都係一間商場舖另一邊嘅門口就係對商場一坐低就有得食 我遲咗少少到 朋友就叫定薯條同酒香辣蕃茄炸薯條 $48 👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾佢係炸好嘅薯條 喺面嗰度加一羹蕃茄醬薯條同茄汁係perfect match但佢就用少少辣嘅茄醬 加溫泉蛋咦 又幾好食喎感覺上仲冇咁熱氣添( ´▽`)不過中意食脆薯條嘅就再好好諗下先Parma ham with melon $78👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾朋友問想就咁ham定有melon 我揀咗有melon 😆就咁食ham都有佢好食嘅位不過有時齋啪ham對我黎講會有啲鹹所以都係跟melon好啲幾中意佢切好一舊舊用牙籤串起ham同melon 一黎唔會食到好俹簁 二黎確保到每舊蜜瓜都有ham香辣蒜香橄欖油大蝦 $58 👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾哇就咁數都有8隻蝦啦 哇我又真係覺得好食又抵食喎!58蚊 去蝦頭蝦殼 係留返蝦尾位置食落又冇雪味 咬落仲保留咗蝦厚肉個口
餐廳係朋友book嘅

佢係炸好嘅薯條 喺面嗰度加一羹蕃茄醬
薯條同茄汁係perfect match
但佢就用少少辣嘅茄醬 加溫泉蛋
咦 又幾好食喎
感覺上仲冇咁熱氣添( ´▽`)
不過中意食脆薯條嘅就再好好諗下先

一黎唔會食到好俹簁
二黎確保到每舊蜜瓜都有ham

香辣蒜香橄欖油大蝦 $58 👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
哇就咁數都有8隻蝦啦
哇我又真係覺得好食又抵食喎!
58蚊 去蝦頭蝦殼 係留返蝦尾位置
食落又冇雪味 咬落仲保留咗蝦厚肉個口感
真係好抵食囉其實( ´▽`)

白酒煮青口

因為個獲唔算深
不過我哋兩個女仔嚟講都夠哂食啦

最後附上單據一張
2022-07-15
$440 (Dinner)
香辣蕃茄炸薯條
Parma ham with melon
Squid ink octopus paella
2022-09-02 75 views
今晚收工去咗尖東搵食!嚟到呢間位於新文華中心的「Iberians」,紅磡站行過嚟都好方便~餐廳地方寬敞,裝修有格調,收工同朋友嚟relax吓就最好不過西班牙吐司叫咗西班牙吐司作為前菜,外脆內軟的吐司🍞分別配橄欖醬、蝦配大啡菇、帕德龍辣椒配意式肉腸及蕃茄沙沙,清新開胃周打魚湯湯口感順滑,充滿忌廉奶油香,仲有少許魚肉塊及薯蓉香,好好飲哦海鮮煎餅一客有四塊煎餅,每片都煎到金黃香脆,裏面有蝦肉及魷魚等等海鮮,正啊西班牙雞肉燉飯呢個西班牙雞燉飯足夠二人共享🍴燉飯裏面加咗雞肉、蕃茄粒、洋蔥、肉腸等等一齊烹調,酸甜開胃,充滿鮮味,味道同口感都好豐富呢燉自家煙燻安格斯牛小排安格斯牛小排先經過自家煙燻,後炆燉,使其入口軟嫩,充滿牛肉香且煙燻味濃!伴碟仲有香滑牛油薯蓉,非常邪惡Sangria Red西班牙傳統水果酒Sangria🍷紅酒加入梳打水、鮮橙及蘋果等等,容易入口,甜美可口

周打魚湯

西班牙雞肉燉飯

Sangria Red

$500 (Dinner)
平日下午茶時間,筆者相約好友到尖東進餐,剛好此餐廳沒有落場時間,可以休閒地用餐。🍽Set lunch附送蘑菇湯,西班牙水晶麵包🥣蘑菇湯非常出色👍🏼滿口都有蘑菇粒粒,菇味四溢,薄薄一片的水晶麵包🍞是軟糯糯的,帶有一點濕度和軟韌度,推薦。🍴水牛城雞翼$88熱辣辣半煎炸的雞翼脆皮,淋上酸酸辣辣的醬汁,非常開胃!筆者與友人都讚不絕口。🍴墨西哥粟米片$88色彩繽紛的三色醬汁,有牛油果醬、蕃茄碎、Cream cheese,跟芝士粟米片很夾!好Chill~作為頭盤不錯。🍴西班牙海鮮炒飯$108這個價錢食到西班牙炒飯已經很吸引!而且用料豐富, 青口大大隻,仲有爽口大蝦🦐,三文魚粒粒,配上蕃茄青豆等配菜,味道很好👍🏼令人食指大動😋!🍴紐西蘭肉眼配燒汁$128(筆者選7成熟)肉扒juicy, 一切開有肉汁流出,肉質軟淋,唔會好多筋,好有牛味👍🏼☕️Irish coffee(+$25)室溫的,分層夾雜着濃縮咖啡和鮮奶,非常特別!推薦!☕️Latte (+$10)拉花略嫌多泡,花紋很快就消失了,但味道不錯。🔸🔹店內走水泥牆酒吧風格,地磚是特色花瓷磚。近門口有🌸田園風花槽🌼打卡用,餐廳空間闊落,座位很多而且梳化位置

🍽Set lunch
附送蘑菇湯,西班牙水晶麵包

🍴水牛城雞翼$88

🍴墨西哥粟米片$88

🍴西班牙海鮮炒飯$108

☕️Irish coffee(+$25)
室溫的,分層夾雜着濃縮咖啡和鮮奶,非常特別!推薦!

☕️Latte (+$10)
拉花略嫌多泡,花紋很快就消失了,但味道不錯。

🔸🔹店內走水泥牆酒吧風格,地磚是特色花瓷磚。近門口有🌸田園風花槽🌼打卡用,餐廳空間闊落,座位很多而且梳化位置舒適,很適合朋友聚會/情侶慶祝/聊天飲野的地方。
西班牙炒飯
Irish  coffee
水牛城雞翼
西班牙炒飯
Irish  coffee
2022-09-02 117 views
今日黎到尖沙咀食西班牙菜,原來餐廳既名係指伊比利亞半島,西班牙就係呢個島上面~餐廳裝修充滿異國風情,牆上面既畫、餐具、地磚等都好特別,加埋黃黃地既燈光,好啱同朋友收工黎飲野食飯!✨Sangria white一講起西班牙既酒就即刻諗起sangria,姐係用紅/白酒加鮮果調製而成既水果酒,味道酸酸甜甜,好啱同女仔一齊飲架!✨ 西班牙吐司有四種味道,我最中意既係蕃茄莎莎同大蝦配大啡菇。蕃茄莎莎酸酸地,加埋洋蔥好清爽;大蝦彈牙,大啡菇多汁。吐司仲烘過,配埋橄欖油非常香~✨海鮮煎餅煎餅煎到勁香脆,但入面又好軟糯,加埋入面一舊舊彈牙鮮味既海鮮,好豐富!✨燉安格斯牛小排牛小排既牛味好香濃,啲肉燉到唔會好柴,又唔會過份軟爛,仲係keep到彈彈地既口感。個汁係酸酸地,食落唔會好膩,同黎配滑一滑既薯蓉非常夾!✨西班牙雞肉燉飯平時食海鮮炒飯食得多,今次試下雞肉燉飯。個飯一入口就有超濃既蕃茄味,而啲飯仲keep 到有咬口。而且啲雞肉唔係切成一粒粒,而係一件件雞件咁,食落仲有肉汁~

✨Sangria white

Celebration
Anniversary
  • 西班牙雞肉燉飯
2022-08-30 67 views
約咗朋友仔晏畫去睇戲,之前梗條要食返個靚 LUNCH,搵搵下就嚟咗呢度~記得之前食過晚飯唔錯,就試埋個lunch~呢度午餐係 Semi-Buffet 形式,除咗沙律、薯條、雞翼等,仲有唔少特式小食選擇!小食咁多款,當然唔係咁易試晒,但我地都總算試咗超過一半款式😆當中最鍾意蟹肉瑞士卷同巴馬火腿配哈蜜瓜!瑞士卷食到唔少蟹肉,而且做得非常鬆軟!顏色配搭亦令人胃口大增!哈密瓜多汁又夠甜,巴馬火腿鹹香又唔會乾,厚薄適中,係我翻點最多次數嘅一款!另外黑松露蘑菇撻都好好味,咬開黑松露香味撲鼻,而且又熱辣辣,撻皮香口鬆脆,可惜食唔落太多件!主食我哋各自叫咗羊架同肉眼,兩樣都係大大件!羊架非常厚身,而且羶味唔會太重,外皮仲有點脆,夠晒香口!薄荷醬永遠都係最佳拍檔;肉眼牛味唔錯,又係非常厚身,點咗七成入口仍然Juicy!幾鍾意呢度用紫薯做伴菜,好味之餘顏色配搭又夠突出!幾有心思~呢個Semi buffet仲有跟餐湯,飲品同甜品,部份飲品仲要係無限量任點,真係非常之抵!環境氣氛又好坐得又舒服,食到飽飽再去睇戲,爽呀!

2022-08-28
2022-08-30 54 views
原來最近呢間餐廳有新攪作,好彩睇食評嘅時候見到有人介紹!係weekend semi lunch buffet呀!半自助形式,叫一個主食,其他小食,仲有幾款飲品可以無限添飲,性價比真係非常之高!餐廳都幾大,有唔少座位,而且都有幾多打卡位。我同朋友星期六霸定頭位, 12點嚟到😎😎南瓜湯非常濃郁👍🏼一大碗,暖入心🥰雖然好飲,但係湯係冇得添加架😆第一款叫嘅小食,已經好高質!蟹肉瑞士卷,真係有一絲絲蟹肉!瑞士卷部份軟熟,又唔會好甜,所以同蟹肉都幾match,配咖啡真係冇得頂!黑松露蘑菇撻非常推薦!黑松露味香濃,個撻唔會太大,食多一兩件都唔驚太飽啦😋新鮮出爐,外皮好香脆,超正!西班牙馬鈴薯沙律呢個沙律,簡直係誠意之作!我以為普通薯仔沙律,就咁一堆白色野,點知佢哋好用心!!加咗啲新鮮沙律菜,蕃茄仔,同埋紅椒粉只係少少一個沙律,都注重擺盆!你話係咪應該打卡先😎😎我哋其中一個主菜,叫咗烤紐西蘭羊T骨配薄荷醬。羊肉香氣噴鼻,非常吸引。T骨部位喺一般餐廳比較少見,好多時候只係會食羊架。T骨有唔少筋位,但唔係肥肉,好好咬口,軟糯,羊味有非常香濃,都幾惹味👍🏼除咗肉之外,仲有好多嘅紫薯蓉,就咁食,或者配羊肉、同
原來最近呢間餐廳有新攪作,好彩睇食評嘅時候見到有人介紹!

係weekend semi lunch buffet呀!

南瓜湯非常濃郁👍🏼
一大碗,暖入心🥰
雖然好飲,但係湯係冇得添加架😆
第一款叫嘅小食,已經好高質!
蟹肉瑞士卷,真係有一絲絲蟹肉!

黑松露蘑菇撻

西班牙馬鈴薯沙律
呢個沙律,簡直係誠意之作!
我以為普通薯仔沙律,
就咁一堆白色野,
點知佢哋好用心!!
加咗啲新鮮沙律菜,蕃茄仔,同埋紅椒粉
只係少少一個沙律,
都注重擺盆!
你話係咪應該打卡先😎😎

除咗肉之外,仲有好多嘅紫薯蓉,就咁食,或者配羊肉、同其他小食一齊食,都幾滋味🥰🥰

西班牙章魚墨汁燉飯
另一個煮食,我哋揀咗澱粉質,黑色嘅飯,雖然會食到個嘴黑蚊蚊,但係我超鍾意❤️好鍾意墨汁嗰種鹹香味!除咗章魚嘅身體之外,仲有章魚腳!大大片,口感超豐富!

我覺得最無敵嘅就係依兩款小食,組合埋一齊食!我叫左兩轉🫣🫣
蕃茄麵包配醃蒜頭,紅椒,蕃茄
麵包非常軟熟,咬兩下,已經融化,但又唔會漿住個口!醃製咗嘅蒜頭,紅椒,咬落去散發出佢哋本身嘅香甜味,仲有啲汁,非常好食!如果覺得太單調,可以夾埋另外一款小食:香辣蒜香橄欖油大蝦

根本佢啲小食就係非常屈機,咁高質,但又唔算太貴,任食喎,真係好抵囉!環境又唔會太迫太嘈,拍拖或者同朋友聚會都岩😎
2022-08-29 76 views
平日問親食咩,次次都問中西日韓,今次終於係尖沙咀搵到間高質野,可以大大聲同人講:有間好正嘅西班牙菜!!星期六嘅2點幾去到,唔算多人,靜靜地環境都幾舒服,佈置同燈光都好chill😆,好岩同朋友或另一半黎食。weekend 無下午茶,都係半自助午餐 menu:一人叫一個main,然後side dish 無限叫,仲有杯野飲。我地兩個人叫左日本鯛魚同燒紐西蘭肉眼。鯛魚煎得好香,脆邊;肉眼叫左 medium,嫩,juicy! 同埋份量好足夠!入面有一大舊紫薯😍 開正我個飯🤪不得不讚佢啲 side dish,啲碟好靚,每碟上檯嘅時候都覺得好賞心悅目,一睇到就開心。唔好以為佢好睇唔好食,我地好貪心地試哂全部,有1/3都好值得 encore! 誠意推介佢個黑松露酥皮 tart ,同埋蝦蝦!啲炸物都好好食,有日式放題水準👍🏻👍🏻

Lunch
  • 香辣蒜香橄欖油大蝦
2022-08-29 53 views
新文華商場多數都係連鎖餐廳,今日行過見到開咗間西班牙餐廳,裝修都幾型格,就一於試下嗰日係週末午餐時間,餐廳做緊午市半自助餐,揀一份主食,包左餐湯,而其他tapas小食同飲品都係任叫😋主食方面我地叫左一個香草燒雞同煙熏牛肋條share,小食全部都好吸引,無奈我地都唔太大食,唯有叫幾樣試下餐湯係蕃茄湯,酸酸甜甜好開胃香草燒雞(半隻)燒雞外皮燒到金黃色,切落去已經覺得好脆,食落去外面香脆,裏面仲保留到春雞嘅肉汁,大推!而仲有啲紫薯同沙律菜伴碟煙熏牛肋條牛肋條平時食開都係紅酒燴比較多,今次呢個煙熏都幾香,牛肋煮得好淋,就算煙熏過都唔會乾Tapas方面叫左西班牙蛋餅,巴馬火腿配哈蜜瓜,蟹肉瑞士卷,蟹肉蜜桃法包,白汁芝士雞肉撻,味道全部都唔錯最後當然唔少得叫返個churros,佢即叫即炸,外脆內軟,食落有肉桂嘅香味

餐湯係蕃茄湯,酸酸甜甜好開胃

香草燒雞(半隻)

煙熏牛肋條

2022-08-28 64 views
星期六日嘅半自助午餐 包餐湯餐飲甜品同主菜 另外仲有多達14款小食任點 主食選擇左西班牙菜最signature嘅西班牙海鮮炒飯 另外叫左份燒紐西蘭肉眼配燒汁 西班牙海鮮炒飯連埋個熱鍋上枱 炒飯有橄欖青豆蕃茄粒 另配上蝦青口同魷魚 🍤🦑 味道不錯燒紐西蘭肉眼配燒汁就叫左medium🥩 燒得剛好切開見到粉嫩嘅顏色 食落口一啲都唔靭 旁邊仲有綿密香甜嘅紫薯泥 同配上黑醋嘅salad 小食就試左幾款 包括烤西班牙蛋餅 蟹肉蜜桃撻 黑松露蘑菇撻 巴馬火腿配哈密瓜 香辣蒜香橄欖油大蝦 炸薯條配黑松露醬小食當中最推薦係香辣蒜香橄欖油大蝦🍤蝦非常彈牙 加埋個橄欖油充滿蒜香 香而不油膩 所以都叫左兩次 另外個薯條都非常香脆 炸到熱辣辣 就算食到好飽都想一條接一條咁食最後個甜品就係西班牙油炸鬼churros 細細一條熱辣辣上枱 咬落香脆 充滿肉桂嘅味道 就算好飽都建議食埋個甜品先走啦主食質素唔錯 小食又有好多選擇 多到試唔哂 總捨黎講都算幾抵食嘅semi buffet

2022-08-27 67 views
我懷疑好評是做假的,食物價錢貴,份量小,地方坐得辛苦,完全不會再光顧,單靠做假的評語,不能長久下去,味道也是平平的,所以星期六店內也沒有多少客人,希望大家不要誤信
2022-08-27 55 views
同朋友咁啱喺到尖沙咀想食D西班牙菜🇪🇸上網見到依家出名就去吃🤭裏面燈光偏暗 幾有情調🕯️水牛芝士沙律🥗好清新 沙律菜都好爽脆淡淡嘅芝士配上D黑醋汁 酸酸地 好開胃🤤香辣蒜香橄欖油大蝦🦐雖然係tapas 但係都好足料D蝦好彈牙 都好大隻 好重蒜香味🧄仲要剝咗殼 方便我地吃✌️燉自家煙燻安格斯牛小排🍲牛小排炆得好冧 牛味都幾重🥩有少少煙燻味 令到整體無咁 heavy 出面無試過 好特別 D薯蓉都好creamy 好滑🥔蟹肉蟹膏寬條麵🍝蟹肉鋪滿哂個麵 吾會好腥🦀配上流心嘅温泉蛋 好好味😆麵質煮得啱啱好 啱曬我依D鍾意食D有質感嘅麵😚Sangria White🥂係白酒配上吾同嘅水果雖然酒味偏重但係同D野食配會好夾😝
同朋友咁啱喺到尖沙咀

係白酒配上吾同嘅水果
雖然酒味偏重
但係同D野食配會好夾😝

2022-08-27 436 views
冇咗風假,好彩返工後仲有美食。走入Iberians 食西班牙菜。第一時間就上咗我最鍾意嘅 — 酒!Sangria white🥂西班牙菜少不了Tapas。西班牙吐司一客四件,有蕃茄沙沙、橄欖醬、蝦配大啡菇、帕德龍辣椒配意式肉腸。當中最鐘意蝦配大啡菇,大啡菇好juicy。另一Tapas 係阿爸最愛海鮮煎餅。煎餅煎得好香脆,一啲都唔油膩。每啖都有海鮮,好足料,有蝦、魷魚等等。周打魚湯好creamy,食飯之前暖一暖胃。肉類點咗燉安格斯牛小排,牛排燉到好淋,好入味。薯蓉超好味,勁滑,配埋牛肉燉汁好惹味。食西班牙菜當然要叫西班牙海鮮炒飯!以蕃茄醬做base,配合各種各樣嘅海鮮,例如青口、蜆肉、魷魚、大蝦,令炒飯既有淡淡蕃茄酸味亦有海鮮味。炒飯底有青豆、橄欖、蕃茄仔,增加風味同口感。叫多一客海鮮tapas,白酒煮藍青口。平時焦糖燉蛋就食得多,今次就食加泰羅尼亞焦糖奶凍。外觀兩者差唔多,味道上都幾唔同。焦糖奶凍表面同樣有層薄薄嘅焦糖,但佢係完全凍嘅。奶凍部份比較結實。味道上有少少果香、橙皮味,比焦糖燉蛋冇咁甜。

西班牙吐司

當中最鐘意蝦配大啡菇,大啡菇好juicy。
海洋煎餅

周打魚湯

周打魚湯好creamy,食飯之前暖一暖胃。
燉安格斯牛小排

西班牙海鮮炒飯

白酒煮藍青口

叫多一客海鮮tapas,白酒煮藍青口。
加泰羅尼亞焦糖奶凍

2022-08-25
Dinner
  • 西班牙海鮮炒飯
  • 海鮮煎餅
  • 西班牙吐司
2022-08-26 99 views
朋友尖沙咀返工,佢話呢度有間西班牙餐廳最啱傾計食飯。佢鐘情西班牙菜,所以佢就帶左黎呢度,今晚由佢話事。餐廳地方都幾大,裝修好有西班牙特色,地版、牆上掛布同餐碟都好colourful。Sangria white:呢個係西班牙傳統酒,白酒配上一D切片雜果,苦中帶甜,唔錯。加表隆尼亞蕃茄麵包:呢個上時暖暖地,配埋旁邊蒜頭、蕃茄、甜椒一食齊,都幾香喎。水牛芝士沙律:水牛芝士入口係水感感覺,唔同一般芝士味道咁濃。沙律菜新鮮,醬汁係酸醋,仲有蕃茄添,好開胃。香辣蒜香橄欖油大蝦:蝦肉大隻,結實彈牙,入口有D辣辣地,蒜香味道加上橄欖油,幾好。燉自家煙燻安格斯牛肋條:牛肋條燉得好淋,好入味,有煙燻味道。旁邊有薯蓉做伴菜,連汁食就夠晒味道。蟹肉蟹膏闊條麵: 味道好濃,上面仲有隻溫泉蛋,將蛋汁蟹肉蟹膏mix埋一齊食,好香蟹膏果種鹹香味,口感豐富,估唔到咁好食。

2022-08-25
Dinner
2022-08-25 103 views
之前我話想試下西班牙菜,今日朋友就話搵到一間唔錯既,可以帶我去試下。尖東其實有好多西餐,好多間都試過,但我一直都唔知呢度有間西班牙餐廳。去到門口,我俾門口既decoration吸引左,擺滿好多酒樽,有唔同牌子既啤酒,呢間餐廳係bar and grill ,有酒飲又有野食。餐廳入面既decoration無論地磚,梳化,或碟,都充滿西班牙風情,地方亦好大,容納好多張枱,好寬敞。今晚我地食左「水牛芝士沙律」、「香辣蒜香橄欖油大蝦」、「蟹肉蟹膏寬條麵」、「安格斯牛小排」、同埋兩杯西班牙風味既Cocktail 「Sangria White」水牛芝士沙律($88)呢個沙律既焦點係鋪面上果幾舊水牛芝士,好有口感,同時係口腔度有淡淡既芝士乳香味,我比較中意乳源水牛既芝士,個口感同味道比較清淡。沙律除左有沙律菜,仲有橄欖,加埋醋,酸酸地,好開胃,為下道菜做好準備。香辣蒜香橄欖油大蝦($58)侍應一上菜,已經聞到好香既蒜味,蝦既size亦算大隻,調味用左蒜頭,紅椒,相當惹味,用橄欖油黎煎,而取代平時多數用既牛油,鮮蝦既味道無被搶走,保留到個鮮味。蟹肉蟹膏寬條麵($268)對蟹膏心心眼既我,我成晚既期望係呢

水牛芝士沙律($88)
水牛芝士沙律

香辣蒜香橄欖油大蝦($58)
香辣蒜香橄欖油大蝦

蟹肉蟹膏寬條麵($268)
對蟹膏心心眼既我,我成晚既期望係呢碟寬條麵。我好中意食蟹膏,而用蟹膏黎煮寬條麵,我係第一次食。蟹肉同蟹膏既比例都平均1:1,啖啖都有蟹肉,而蟹膏味唔會太濃,我覺得岩岩好,配寬條麵原來係可以咁夾。
蟹肉蟹膏寬條麵

安格斯牛小排($188)
呢個安格斯牛小排既肉質嫩,唔會韌,肉質已入晒味,個醬汁偏向酸酸地,一邊係蕃茄汁,另一邊係忌廉,將兩隻汁撈埋一齊食,中和返個酸味,我比較prefer撈晒兩邊汁黎食,再食埋啲配菜,有南瓜粒,令到成個菜式無咁單調,亦充滿西班牙既風味。
安格斯牛小排

Sangria White ($108/gls)
黎得西班牙餐廳,當然唔少得西班牙風味既cocktail 啦~Sangria 係西班牙著名既國酒,呢杯西班牙水果酒,故名思義係有生果,有橙、檸檬、蘋果等生果,同埋加入白酒做基底,再加入梳打水,充滿西班牙夏日既風情,淡淡白酒味,配白酒其實比較適合,白酒既澀味比紅酒淡,唔會蓋過新鮮生果既清甜味,呢杯cocktail 好岩女仔飲,好飲得黎又健康~
Sangria White

朋友今次真係無介紹錯,以食物既味道相對價錢黎講,我覺得唔算貴,由其果個安格斯牛小排,另外侍應既服務態度同埋餐廳既環境清潔都好好,令客人食得舒服自在~
2022-08-23
$450 (Dinner)
蟹肉蟹膏寬條麵
安格斯牛小排
Sangria White
呢排經常落雨,唔落雨又熱,真係要食返d好野對自己好d!今日早收工係尖沙嘴行街,順便同男朋友食下西餐~經過尖東搵野食,見呢間餐廳唔洗等位(因為係文華中心內),決定試下新野~裝修好有格調~特別係餐具,好靚好有西班牙風味~仲有少許浪漫🌹Menu上選擇都好多,而且價錢都好適宜~Main嘅價錢都唔會太貴~有龍蝦都係$388~Starter:香辣蒜香橄欖油大蝦($58),好香蒜味而且熱辣辣即刻出爐的~足足有6-7隻大蝦,非常新鮮又爽口~Starter:水牛芝士沙律($88)男朋友好鍾意水牛芝士,所以叫左呢個沙律,我係第一次食,芝士質感好特別,唔會太漏,加上蕃茄好開胃!Main:燉自家煙燻安格斯牛小排($188)牛肉煮到好淋好入味,隔離配上薯蓉好夾~中和返個煙燻嘅牛肉味,整體好夾!雖然份量唔係好多,但安格斯牛肉黎講呢個價錢係抵嘅!Main:蟹肉蟹膏闊條麵($268)見openrice好多人都推薦食呢個闊條麵~試左真係唔會後悔!好濃嘅蟹膏味,仲加上好多蟹肉撈埋一齊,一d都唔腥,仲有個溫泉蛋撈勻d麵,好好味~忍唔住食左好多~Drink:Tequila Sunrise 我突然好想飲返杯cocktail~呢

Menu上選擇都好多,而且價錢都好適宜~

Main嘅價錢都唔會太貴~有龍蝦都係$388~

香辣蒜香橄欖油大蝦

Starter:水牛芝士沙律($88)
水牛芝士沙律

Main:燉自家煙燻安格斯牛小排($188)
燉自家煙燻安格斯牛小排

Main:蟹肉蟹膏闊條麵($268)
蟹肉蟹膏闊條麵

Drink:Tequila Sunrise
我突然好想飲返杯cocktail~呢度沖嘅Tequila Sunrise都幾有水準,下次試下LongIsland先~
Tequila Sunrise

餐廳環境好靜,可以慢慢坐下同朋友傾計~好cozy好chill~下次會再黎~
$450 (Dinner)
蟹肉蟹膏闊條麵