2015-03-10
兩口子去太古城睇戲, 未睇之前先醫肚, 當我地無意見既時候行過呢間餐廳, 見到依度裝修都OK, 有SET DINNER, 200蚊一位度, 價錢都可以接受, 加上唔洗等位, 所以就試一試!!依度唔太多人, 枱與枱之間有足夠空間, 環境真係算唔錯, 静静地, 老公點了一個三色刺身飯, 三文魚刺身好新鮮肥美, 帆立貝厚身, 又鮮甜加淡淡海水味, 可惜是海膽份量真係少得過份, 我點了一個壽司定食, 入面件海膽同佢係一樣份量, 比較之下我個壽司定食價錢一樣真係抵食好多, 甜蝦又爽口鮮甜彈牙, 吞拿魚入口即溶, 依個價錢, 性價比算幾高, 餐仲包每人一個沙律同面豉湯, 刺身沙律都好新鮮配芝麻醬酸酸地好開胃!! 面豉湯真係有驚喜, 第一係夠熱, 第二係夠熱, 第三都係夠熱!!! 普遍餐廳面豉湯都係溫熱, 但依度係超熱, 湯夠熱就是好喝!!!除左食物質素好之外, 服務都很好, 唔洗出聲你食完一樣就會即刻同你收走, 又會不定加熱茶, 環境又很舒服, 所以會選擇再來!!