2016-12-20
今時今日租貴,食客又為咗影相放上fb 多過係為食,好多餐廳都係裝修得好有型,菜式得個樣。想食到真材實料又唔太貴,買少見少,呢間個名唔識讀又難記嘅餐廳,喺罕有選擇。之前幫襯過灣仔分店,印象好好。今次去完附近QB剪髮,先知原來上環都有分店。入到去,人客唔多,有嘅都係好似我咁嘅中年人。先送上法包$0, 點橄欖油,紅酒醋,朗一朗肚,重點係唔洗錢,而家好多地方嗰兩塊包都略你。Greek salad $98 feta芝士,黑水欖,配以青瓜,番茄,洋蔥,加橄欖油醋,冇花巧,用料新鮮,好味。侍應態度友善,問我d 嘢食ok唔ok, 我話ok, 不過份量差d... 佢話可以添多d法包。我有d唔好意思,話唔要,只係要杯cappuccino, 一於飲奶飲飽。杯cap $42, 冇拉花,但做得好好,泡沫細緻,上面沈滿朱古力粉。8oz 杯子用上double shot espresso, 夠晒濃,感覺踏實。店內兼營辦館,我臨走仲買咗包意大利脆條,邊行邊食,$30, 平過馬莎好多。呢種脆條用橄欖油做,特別香,又健康,唔似得普通餅乾用成本較低嘅棕櫚油。最後埋單冇加一,咁好服務竟然免加一,我唔記得畀貼士,有d內疚,咪喺o
入到去,人客唔多,有嘅都係好似我咁嘅中年人。
最後埋單冇加一,咁好服務竟然免加一,我唔記得畀貼士,有d內疚,咪喺openrice寫下,讚下囉。