2019-06-10 2943 views
差评理由:1: 菜品一般,起码我点的四个菜,对于我这种对食物没什么要求的人都觉得一般.2: 叫服务人员推荐一条鱼.推荐了160一两的鱼。我说帮忙控制下重量,不要太贵. 最后结账3680文.吓到我吐血.3:我不知道他是不是听不懂普通话,还是对我们有种很有钱的错觉,给我们下了一条这么贵的鱼,也不会想到来询问我们下!叫人难以理解!4:我去结账,给了信用卡,直接刷卡再叫我对菜单,我才看到这个巨贵的鱼!不知所措,时间着急,职能结账离开!5:(3)个人吃了5260港币,导致我不知道如何跟老板解释,害我失眠一晚!影响今天工作!6:有没有办法投诉,实在想不通呢!7:去吃的下次注意,不要上当!8:起码我吃的菜都真的是一般般!
差评理由:
6:有没有办法投诉,实在想不通呢!
7:去吃的下次注意,不要上当!
8:起码我吃的菜都真的是一般般!
2019-04-12 3340 views
海景中菜選擇很少,想有乳豬全體又出名好食的中菜亦唔多,尖沙咀御寶軒是其中一間。乳豬:老師傅親自操刀,早三日預訂,新鮮當日即做。皮脆肉嫩、油脂不多、新鮮往往加好多分。籠蝦:啖啖肉,雖然好多醬汁,但蝦身夠厚所以味道適中。椒煮斑:每餐都要有魚的香港人,點呢個就無錯喇!清淡帶微辣,開胃!btw 果晚好滿好嘈,靚景嘆唔到,好彩食物一流。銅鑼灣都會分店,但無海景,眼中只有豬的可以多個選擇。

籠蝦:啖啖肉,雖然好多醬汁,但蝦身夠厚所以味道適中。

btw 果晚好滿好嘈,靚景嘆唔到,好彩食物一流。
銅鑼灣都會分店,但無海景,眼中只有豬的可以多個選擇。
$1200 (Dinner)
Celebration
Birthday
2019-03-17 2830 views
自從食過銅鑼灣嗰間御寶軒嘅晚飯之後,就一直對佢念念不忘,想再次品嚐佢嘅美食。但又想試吓尖沙咀嗰間,因為佢有一個靚海景,最適合中午飲茶。唔知道係唔係期望越大失望亦都越大,而令我失望嘅並唔係佢嘅食物質素,而係佢嘅服務😔 食物質素方面我會俾7分,但可惜服務就只有3分。服務方面:門口嘅帶位似乎人手不足,因帶位員工正在接客人嘅電話,所以我喺門口企左超過2分鐘,都冇其他員工過嚟幫忙。而執枱嘅員工放碗碟時動作亦過大。幫我落單嘅員工放返張單落枱時,好似揼落嚟😅 全個用餐過程都沒有服務可言,簡直好似俾人棄置左冇人理咁。但好奇怪window seats 嘅客人會有專人服務,甚至會有人幫佢哋倒茶。到最後離開時,有一員工幫我們按電梯,和我們說再見,呢個時候我先覺得有一點服務。(其他員工全部都是黑口黑面,真係好少標榜高級餐廳嘅員工會咁嘅面口)食物方面: 食物質素其實不錯,比很多酒樓好食,但服務始終影響左心情,會令我先入為主,從而影響味覺。蝦餃幾好食,皮薄,蝦肉爽口彈牙燒賣亦不錯,分量亦適中椒鹽魷魚鬚既賣相真係令我嚇親,炸得都幾肉酸,幸好的是味道與賣相成反比,又估唔到幾好食蛋黃千層糕尚算不過不失金網脆皮蝦腸份亦都

服務方面:

食物方面:

蝦餃幾好食,皮薄,蝦肉爽口彈牙

燒賣亦不錯,分量亦適中

蛋黃千層糕尚算不過不失

金網脆皮蝦腸份亦都不錯,有啲似炸兩腸粉嘅感覺,入面卜卜趣,啲蝦亦都好大隻。

金牌蜜汁腩叉味道口感不錯,之前想食但怕太肥,好開心今次可以食到,腩叉肥瘦肉分別一層一層,食落口簡直係一種享受,一d都唔肥膩。

P.S. 點心籠有d變黑
2019-03-16
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2019-02-28 3501 views
北京道一號出名景觀靚,老友話說御寶軒有商務套餐很好吃,於是帶隊一行六人,午聚一下。由於很遲訂位,景觀位置未能安排,但食店也安排了屏風間隔位置,方便我們傾談。老友安排唔使煩,其實是一件幸福事。朋友選了午餐宴E 的四人套餐,另外再添加單項選擇,方便大家可以試更多菜色。燒味雙拼~由於筆者遲到,故此燒味相片,沒有拍攝在內,只吃了一件义燒,夠腍,肥瘦適中,味道唔錯。老火例湯~西洋菜煲豬展,味濃足料,由於我們是四人餐,但分量也足夠分六碗。精選點心三款~分別選擇了咸水角、潮洲粉菓、燒賣,三樣點心都很出色。蜆芥酥炸鯪魚球$98~差不多$100 得五粒鯪魚球,即平均$20/粒,確實有點貴。黃金焗涼瓜片$48~由於筆者有工作在身,當日下午遲到,到來時已上菜了,驟眼一看,啡狀物體⋯⋯仲一條條咁⋯⋯究竟是什麼?朋友笑笑口說: 一吃便知原來是蛋黃金沙醬包著涼瓜,脆口得嚟,苦口甘香。鮑汁海鮮荷葉飯$188~有陣陣荷香,飯唔算太濕,唔錯。自選小菜兩款(午餐宴E)~♦️菠蘿咕嚕肉: 味道未算突出,中規中矩。是日海鮮(午餐宴E)~今天的海鮮是椒剁東星班件: 點點麻辣香,唔算太辣,筆者大愛。自選小菜兩款(午餐宴E)~♦️南乳

老友安排唔使煩,其實是一件幸福事。

燒味雙拼~

老火例湯~

精選點心三款~
分別選擇了咸水角、潮洲粉菓、燒賣,三樣點心都很出色。

蜆芥酥炸鯪魚球$98~

黃金焗涼瓜片$48~
仲一條條咁⋯⋯

究竟是什麼?
朋友笑笑口說: 一吃便知

原來是蛋黃金沙醬包著涼瓜,脆口得嚟,苦口甘香。

鮑汁海鮮荷葉飯$188~
有陣陣荷香,飯唔算太濕,唔錯。

自選小菜兩款(午餐宴E)~
♦️菠蘿咕嚕肉: 味道未算突出,中規中矩。

是日海鮮(午餐宴E)~
今天的海鮮是椒剁東星班件:
點點麻辣香,唔算太辣,筆者大愛。

自選小菜兩款(午餐宴E)~
♦️南乳炆齋煲: 這道菜反而有點遜色,明顯是將所有放晒去烚的感覺,沒有是先炒後炆的感覺。

最近去完台灣回來,發現台灣每間食店都是用上這種膠的纖柔牙籤,反而香港很少食店用上,今日終於發現御寶軒用這類型牙籤,一樂。

2019-02-26
$240 (Lunch)
  • 椒刴東星班
  • 黃金焗涼瓜片
2019-02-16 2371 views
景观是好的。食物可以但不算特出。服务员态度只对VIP和大豪客有基本招呼。普通人就是闲人招待。自己看适不适合了。就是利苑的模式,服务和对象都一样。如果你是大老板,招待国内客人是可以吧!

2019-02-16
2019-01-22 1995 views
位於尖沙咀北京道 位置方便易搵 有地鐵站出口直接到 亦設有停車場 帶住老人家飲茶亦方便 電梯直到去過好多間尖沙咀既酒樓 覺得呢間唔錯😍無論環境 服務 食物 都好滿意😚點心大概$40-50一碟 炒粉麵飯$100左右 呢個地段黎講都好合理🤔食過幾次 叉燒菠蘿包 腸粉 蛋白炒飯都必食!特別係入口即溶既叉燒菠蘿包!!除左食物 呢間酒樓最正係個景 如果睇煙花一定好正🤗不過一定要早幾日 book定位 book左都要去到時等安排入坐 如果唔係一定full晒🤢
除左食物 呢間酒樓最正係個景 如果睇煙花一定好正🤗
2018-12-15 3354 views
外甥女生日,家姐請客,一行八人到這𥚃晚餐, book 左張海景枱,觀景不俗。糯米乳豬半隻(預訂),好像是名物,但水準一般,乳豬皮有點脆但乾乾地。鹽焗雞1隻(預訂)好像是新鮮雞,份量細得好緊要,肉質雖然吾錯,但又不致於好出色。菠蘿咕嚕肉,個汁甜酸度吾夠,雖然啖啖肉,但又吾脆口。瑤柱扒豆苗,瑤柱都吾少,豆苗嫩口,吾錯。金銀旦扒時菜,時菜系白菜仔,金銀旦味道適中,還可以。辣椒炒蟹,$48/@46両,好新鮮好大隻,但鹹左少少,若是請客就好有睇面。宮保雞丁,甜甜酸酸好惹味,腰果脆口,但雞肉沒有幾多粒。沙拉汁明蝦,$268,得6粒又完全沒有甚麼伴碟,蝦肉彈牙而且味道不錯,但賣相十分差👎👎👎蝦子柚皮1件,$128,抽皮冇試,但伴碟嘅菠菜份量不少。馬蹄條3條/@13條,暖暖地但個皮又吾太脆口。馬拉羔3個,鬆彈非常又好香黃糖味。這餐飯,水準不高、份量細,應該不會再到訪,試過便算。
菠蘿咕嚕肉,個汁甜酸度吾夠,雖然啖啖肉,但又吾脆口。
瑤柱扒豆苗,瑤柱都吾少,豆苗嫩口,吾錯。
金銀旦扒時菜,時菜系白菜仔,金銀旦味道適中,還可以。
宮保雞丁,甜甜酸酸好惹味,腰果脆口,但雞肉沒有幾多粒。
蝦子柚皮1件,$128,抽皮冇試,但伴碟嘅菠菜份量不少。
馬蹄條3條/@13條,暖暖地但個皮又吾太脆口。
馬拉羔3個,鬆彈非常又好香黃糖味。
這餐飯,水準不高、份量細,應該不會再到訪,試過便算。
2018-12-13
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2018-12-13 3916 views
新一年度的米芝蓮食店已經揭曉,御寶軒連續兩年獲選成為一星食店。御寶軒的寶號對香港人來說可能比較陌生,但食店集團未在香港開業前早已在新加坡老家及上海得到米芝蓮的一星及二星榮譽,算是挾著名氣登陸香港。食店去年在香港開業尚未夠一年便能摘星,給予食店極大的鼓勵。肯恩在個多月前也到訪過御寶軒。 食店英文名稱為Imperial Treasure Fine Chinese Cuisine。以高級中菜館自居,菜式價錢預料不會親民。從食店官方網站找不到食店的餐牌,幸好XO英雄小弟較早前光顧過食店位於灣仔的另一分店,把該分店的餐牌拍照並放上開飯網,讓肯恩得以作參考。從餐牌所見,除了每位茶位$15收費較相宜外,其他菜式的價錢跟一般酒店高級中菜館無異。食店位處北京道一號,靠窗的座位可以看到維港景觀。可惜今次飯局訂位訂得太遲,拿不到近窗邊的餐桌。訂位時順道問一下包廂房的價錢,最低消費$8,000,門檻頗高。星期六晚上七時正,肯恩準時到達。不過甫出門口之際,肯恩頓時嚇了一跳!!才七點鐘,食店已全場爆滿!人聲浪聲此起彼落,現場環境吵耳得令人窒息.....原來當晚有團體舉辦了六圍酒席,佔據了大廳正中的位置,面對如此人

食店去年在香港開業尚未夠一年便能摘星,給予食店極大的鼓勵。

肯恩在個多月前也到訪過御寶軒。

2081 views
1999 views

原來當晚有團體舉辦了六圍酒席,佔據了大廳正中的位置,面對如此人多的環境,縱有維港美景,也無心欣賞。

幸好肯恩的桌子被安排在大廳旁一邊凹入的位置,有一道的幕牆阻隔,變成一道半開放式房間,為用餐桌子帶來一點私隱度,亦不會與大廳鼎沸的人聲正面衝突,算是不幸中之大幸。

食店既然走高級中菜館路線,肯恩自不免對食店的侍餐規格有較高的要求。

不過單從餐桌上的設定,未覺食店能符合高級中菜館的標準。

首先,食店竟然沒有提供中菜館甚至是一般酒樓晚膳時必定出現的花生、豆乾類小吃。雖然食店只收取$15的茶位價錢,但連一碟花生也欠奉,令人有點意外。

再來是餐具上的配置。

用的是普通不過的純白色餐具。每位客人並沒有一雙自用的公筷,茶壺旁配搭上暖水壺讓客人自助為茶壺添水,餐桌上的檯布亦因多次重覆使用起了不少線頭。論餐桌佈局連美心旗集團旗下的中菜館也比不上,跟高級中菜館的標準差距頗大。

用餐環境感覺不到高級中菜館的功架,唯有寄望食物及服務的水準。

訂位時已預訂了兩道小菜,是夜再另外點了四道小菜及一道湯飯。

金牌蜜汁腩叉

食店的叉燒有兩款選擇,分別是普通類型的叉燒及腩肉部位的叉燒。

兩款叉燒價錢只相差廿元,我們點選了較少吃到的腩叉。

腩肉部位脂肪分佈平均,肉質保留爽口嚼感,肉汁豐盈,燒烤功夫做得得不錯。若果外層可以燒得更焦美味度應會更高。

糯米釀脆皮乳豬(半隻)

脆皮乳豬需是需要預訂的菜式。

半隻乳豬上桌,一客有十二件的乳豬件,裡面釀有糯米飯,賣相不錯。

乳豬皮褪肉後僅連一層薄薄的脂肪層,燒得既香且脆不油不膩,入口即化。外層化開後是粘糯煙韌的糯米飯,口感與味道俱富層次。

乳豬與糯米飯放在一起烘煮,既可為乳豬帶上米香,糯米飯亦吸收乳豬的肉香與脂香,味道相得益彰。菜式無論手功與味道均做得十分出色,難怪成為食店招牌菜式。

白灼安格斯牛肉

牛肉白灼,配薑絲及芽菜上碟,稍以少許醬油調味。

牛肉是安格斯品種,肉質非常軟嫩,以薄切上碟更有入口即融之感,把牛肉捲著少許芽菜及薑絲,味道更為豐富。不過一碟牛肉菜式份量少得可憐,只與一碟越式生牛肉湯河的牛肉份量相約,令人吃不夠喉。

食店的食物不錯,不過問題來了。由剛點菜開始到第三道菜上桌的時間,前後差不多只用了十分鐘。既以高級粵菜為號召,菜餚卻以迅雷不及掩耳的手法迅速上桌,實在不乎合高級粵菜的侍餐風格。

肯恩立即向侍者反映,可惜還不到兩三分鐘,第四道菜己經上桌。

桌子空間有限,要同時容納四道菜,不得不把碟子間的距離收窄,左移右攝勉強擠出空間過來。

眼見再不及時制止,其他菜式將會迅速蜂擁而至,肯恩不得不再要服務員立即通知厨房跟進。

星洲辣椒蝦球(伴饅頭)

終於先擱住了餘下三道菜,不過擾攘當中亦忘記了好好為第四道菜式拍照,醒覺之時菜式已所剩無幾.....

蝦球配以辣椒同煮,煮汁是較稀的類型,有別於廣東菜慣常的煮法。蝦球煮得彈牙可口,辣椒芡汁辣度富酸甜層次,以饅頭伴吃一流。其實煮汁份量不少,伴白飯同吃亦是不錯的選擇。

上湯蒜子豆苗

吃完了頭四道菜後,服務員才示意厨房繼續上餘下的菜。與此同時,雖然時候尚早,但外邊的酒席也至尾聲,渲鬧聲隨人潮逐漸褪去,環境終於回歸寂靜。

選取豆苗最脆嫩的部位,再以上湯煮製。鮮嫩豆苗吸滿上湯的精華,香甜多汁,簡單而味美。

脆米海鮮粒泡飯

單從泡飯湯汁顔色來看,已知道煮湯用上不少海鮮及蝦殼熬製。

泡飯用料豐富,除了新鮮彈口的蝦及帶子粒,吃時適當地自行添加莞茜香葱及脆米粒,嚼感及香氣都大為提升,水準之作。

金牌鹽焗雞

另一道預訂的菜式。由於鹽焗雞醃製較為需時,沒有預先預訂的話即場是沒有可能可以即晚煮製出來。

用的是僅剛成年的雞隻,size較細。雞肉經烤焗後亦抽走不少水份,令肉身更顯纖瘦。

使用新鮮雞去製作,雞肉保留皮脆肉嫩的質感。經鹽醃製過後,雞肉帶上一陣鹹香,入味可口。不過菜式既然是晚餐中的主要菜式,卻被編排在晚飯尾段才上桌,頗有大器晚成之感,可見厨房在菜式上桌的次序不夠細心。

擂沙湯圓

由於之前用膳上菜委實太快,吃過晚飯後時間亦尚早,也點了一些甜點來嚐一下。

以往吃過的擂沙湯圓,會以內裡黑芝麻蓉的流心度去衡量是否做得稱職。但這道擂沙湯圓,煙韌外皮下裹著的卻完全是液態狀的芝麻糊,很難想像厨師用了甚麽乖巧的手法可以做出這種液態內餡的湯圓,驚豔之作,值得一試。不過吃時記緊要從湯圓上方開始落手,以免把內裡的芝麻糊溢得一塌糊塗。

脆皮馬蹄條

馬蹄糕外披上粉漿,炸得外脆內軟。 外層粉漿輕巧透薄,一點都不覺油膩,簡單但盡顯厨房的功架,是另一道出色的甜點。

食店的食物水準無疑是十分出色,但菜式的價錢絕對亦不便宜。以高價定位的條件來說,客人自不免對食店在食物以外的其他配套有所期望。

觀乎食店是夜的侍餐流程及規格,其實只達一般普通酒樓級別的水平。眼見一些食店扭盡六壬也未能得到米芝蓮的青睞,御寶軒卻能保住米芝蓮一星級別,可令肯恩有百思不得其解之感。
2018-11-17
$580 (Dinner)
2018-12-08 1974 views
糯米釀脆皮乳豬($680).北京道米之蓮一星中菜廳裝修同餐廳環境都好靚大部份小菜價錢都係百幾蚊一道不過冇咩驚喜 招牌菜糯米豬其實只係脆脆嘅豬皮包住糯米飯對佢期望過高🙁
糯米釀脆皮乳豬($680)

北京道米之蓮一星中菜廳
裝修同餐廳環境都好靚
大部份小菜價錢都係百幾蚊一道
不過冇咩驚喜
招牌菜糯米豬其實只係
脆脆嘅豬皮包住糯米飯
對佢期望過高🙁
2018-11-26 2172 views
一行10人出去食晏, 黎到尖沙咀想歎茶就揀咗哩間北京道一號嘅米芝蓮一星,諗住實冇死啦🙈🙈 環境又唔錯,以為味道同質素都實有保證。點知.......基本上佢係一間普通茶,味道係街坊酒樓都比到你嘅,但價錢係正常嘅2倍起跳。服務麻麻之餘,我隻碗係崩到離晒譜!!! 呆左😨😨😨 咁都可以做到米芝蓮一星!???唯一可以讚嘅只係呢隻乳豬,平時去酒樓要食晚餐先會見到呢個餸 ,哩度連午巿都有得食。個皮好脆,香口得黎唔會好油👍👍👍

點知.......

2018-11-08
Type of Meal
Lunch
Chinese Cuisine❤️ Crispy Suckling Pig🐽🍚🥢🍷🥂🍾 Yummy piggy😋🍴..在香港食中菜想吃得精緻點`刁鑽點`找點新意點,不妨來這裡試試吧。來自星加坡米芝蓮兩星既名店中菜廳,進駐香港不久已經勇奪為一星既粵菜餐館,派頭真的不能看小。而首間選址為香港繁華地段登陸,認真要試試呢。糯米釀脆皮乳豬🐽貴為餐廳出名既招牌菜既豬,當然值得一試吧。說真的 一上桌已經相當吸睛,望見隻豬已經相當嫩,咬落去一點都不肥 非常脆口 還有清脆既卜卜聲,可見它是即整即食即上桌呢。而釀住既糯米飯亦夠軟熟`臘味味香`花生也很脆。一口咬下去 口感是一流而複雜的,感覺真的很滋味呢。說真的這隻豬 認真色香味俱全喔!在繁華既維港上空,看著璀璨既夜景相映相伴,加上一貫高級中菜廳既格局,環境舒適寬敞。這晚夜真的感覺好盡興。如果你都想試試新加坡過江龍既星級粵菜,這裡馳名既 記得要事前訂喔。不然沒得吃嫩嫩豬 就別找我呢。😝
招牌  糯米釀脆皮乳豬🐽

糯米釀脆皮乳豬🐽

如果你都想試試新加坡過江龍既星級粵菜,這裡馳名既 [糯米釀脆皮乳豬] 記得要事前訂喔。不然沒得吃嫩嫩豬 就別找我呢。😝
招牌  糯米釀脆皮乳豬🐽
2018-11-02 1521 views
中午帶央企客人吃飯 剛好挑選在北京道一號 公司楼上 靜靜地早上打去已經訂到位經理招呼實在不錯但我最喜歡的炸子雞沒有以前好吃點心不過不失但今天的豬肺湯出奇地好喝香、甜、杏味也剛好沒有吃到什麼貴菜七個人共$3300有點小貴
中午帶央企客人吃飯 剛好挑選在北京道一號 公司楼上 靜靜地

沒有吃到什麼貴菜
七個人共$3300
有點小貴
2018-09-22 2276 views
上次因為下層酒樓無位才找到這間御寶軒,上一次覺得貴,但也不在意,因環境不錯,今天再去食,埋單時無對單據,返家對下單據發覺出了問題,收多了一杯橙汁$96,我們只食了幾個中式點心,蝦餃、燒賣、芒果布丁、椰子撻、桂花糕及一壺茶,全程大約坐了一個小時不夠,其實這樣簡單的數都可亂收費,我們不會再去了,現場有一半是香港人,有一半是遊客,寫出評語是提醒其他食客,在這間食店真的要檢查清楚單據才好付錢,這是尖沙咀遊客區,負評!

點心
2018-09-22
$181 (Tea)
2018-09-13 4443 views
《御寶軒》見到身邊唔少朋友都來過御寶軒進餐,今晚就親自試下個米芝蓮一星⭐️係咪實至名歸先。溫馨提示:餐廳坐落於北京道1號,所以訂位嘅時候可以要求窗口位,咁就有靚靚維港景色共進晚餐。糯米釀脆皮乳豬 $690/半隻半隻都已經有12件,每件都好厚實飽滿,份量相當充足 。外層乳豬皮乾脆爽口,包住香味四溢嘅糯米。糯米黏度適中,唔會太濕又可以將飯與飯之間黏着成團。推介!🌶🌶胡椒炒大肉蟹 $1440/32兩蟹嘅重量十足,一睇果兩隻蟹鉗就知隻蟹嘅大細。話明大肉蟹🦀 ,肉質當然有返咁上下豐厚 。蟹已斬件同一早破開埋啲蟹殼,御寶軒仲有準備手套🧤。先講個醬汁,濃郁度都掛蟹身,胡椒味係有但唔會過分辣,同時又食到蟹肉嘅鮮甜味。推介!脆米海鮮湯浸東星斑 $2112/24兩脆米同東星斑係碟上,海鮮湯分開。先係枱淋上2-3次海鮮湯,再收起分成人頭分量。脆米香脆可口落咗湯後都能保持其脆度,到底係點做到 。海鮮湯香鮮至級,魚質香嫩爽滑。推介!唯一美中不足係碟太扁平,湯羹唔夠薄,食到底潷唔起啲脆米同湯,設計有待改善。杏汁燉豬肺湯 $98/碗湯底飲落好厚實,豬肺洗得都乾淨。雪耳燉木瓜 $42/碗雪耳太腍無咬口,糖水甜度適中。馬
《御寶軒》

糯米釀脆皮乳豬
糯米釀脆皮乳豬 $690/半隻
半隻都已經有12件,每件都好厚實飽滿,份量相當充足

胡椒炒大肉蟹
🌶🌶胡椒炒大肉蟹 $1440/32兩
脆米海鮮湯浸東星斑 $2112/24兩
脆米海鮮湯浸東星斑
脆米香脆可口落咗湯後都能保持其脆度,到底係點做到
杏汁燉豬肺湯
杏汁燉豬肺湯 $98/碗
湯底飲落好厚實,豬肺洗得都乾淨。
雪耳燉木瓜
雪耳燉木瓜 $42/碗
雪耳太腍無咬口,糖水甜度適中。

馬拉糕 $36/件 (無相)
馬拉糕即叫即蒸好鬆軟 like:。

綜合食物質素同服務係值一星,性價比中上。
糯米釀脆皮乳豬
胡椒炒大肉蟹
脆米海鮮湯浸東星斑
  • 糯米釀脆皮乳豬,
  • 胡椒炒大肉蟹,
  • 脆米海鮮湯浸東星斑,
2018-09-04 1813 views
🇭🇰🇭🇰🇭🇰🇭🇰🇭🇰街檔級數酒店價格 - 失望表現☕️ .早兩日有人介紹阿肥去呢間中菜一入門口都幾靚,大大隻英文寫住高級中菜隨即有左期待既心去試呀一坐低成個場已經超嘈,好似酒樓咁呢樣都可以諒解既跟住d侍應好似酒樓阿姐咁完全冇招呼一個係側邊翻枱,翻晒d塵落阿肥到落完單,部長(?)就派卡片。。。係短時間內出左個浸菜前菜都未到就食菜先,夠健康。。浸菜極重咸蛋味,完全冇皮蛋或者清湯味見張相就知黃色既湯,可能係特色黎之黎係10分鐘都唔夠既時間,上晒全部菜講真,標榜“高級中菜”但咁樣既上菜速度完全係fail,加上食物都救唔到分叉燒好似咬橡膠咁,冇傳統燒烤味唔清楚係特色定點蟹肉粉絲煲,上到枱上時,同桌人都驚呆左蟹肉份量小得驚人,粉絲炒到一舊野咁之後星州蝦球,講真個賣相真係幾唔靚味道就冇特別,好似甜酸醬咁只能說蝦球食到新鮮食材☕️總括而言極度失望的體驗好食指數:3.5 / 10抵食指數:3.0 / 10回頭指數: 0.0 / 10 御寶軒📍尖沙咀北京道1號10樓
🇭🇰🇭🇰🇭🇰🇭🇰🇭🇰
街檔級數酒店價格 - 失望表現
☕️ .
早兩日有人介紹阿肥去呢間中菜
一入門口都幾靚,大大隻英文寫住高級中菜
隨即有左期待既心去試呀
一坐低成個場已經超嘈,好似酒樓
呢樣都可以諒解既
跟住d侍應好似酒樓阿姐咁完全冇招呼
一個係側邊翻枱,翻晒d塵落阿肥到
落完單,部長(?)就派卡片。。。
係短時間內出左個浸菜
前菜都未到就食菜先,夠健康。。
浸菜極重咸蛋味,完全冇皮蛋或者清湯味
見張相就知黃色既湯,可能係特色黎
之黎係10分鐘都唔夠既時間,上晒全部菜
講真,標榜“高級中菜”但咁樣既上菜速度
完全係fail,加上食物都救唔到分
叉燒好似咬橡膠咁,冇傳統燒烤味
唔清楚係特色定點
蟹肉粉絲煲,上到枱上時,同桌人都驚呆左
蟹肉份量小得驚人,粉絲炒到一舊野咁
之後星州蝦球,講真個賣相真係幾唔靚
味道就冇特別,好似甜酸醬咁
只能說蝦球食到新鮮食材
☕️