2018-07-16 924 views
我同屋企人其實都幫趁左呢間印度餐廳有好幾年喇,佢真係好正宗。雖然佢間舖有點舊有點細,但啲野好味緊要過其他野囉。我知好多人嚟都係食set lunch, 但其實佢其他野都好好味,而我地嘅推介就有咖哩羊肉、雜菜咖哩角,烤雞肉卷食咖哩一定要配Nan, 我地鍾意揀牛油口味,因為咁就唔會搶左咖哩本身味道。不過要提醒一下, 佢啲菜如果寫左係辣嘅話就係堅辣😵,唔係講少, 所以唔食得辣嘅記得同店主講聲,佢會幫你減辣的😊。又或者可以點個沙律中途清清口。其他有幾味炸物都好香口好好味,但就好鬼熱氣架。不過我地通常都係食左先算,冇有怕,最多出去飲涼茶嘅啫。鍾意食印度菜嘅人一定要去呢間試下。

其他有幾味炸物都好香口好好味,但就好鬼熱氣架。

不過我地通常都係食左先算,冇有怕,最多出去飲涼茶嘅啫。

鍾意食印度菜嘅人一定要去呢間試下。

Type of Meal
Lunch
  • 咖哩羊肉
2018-03-28 669 views
有一年以上無去了,成日都心思思,今日二人跑去吃了鷄肉餃,烤羊胸,羊肉卷和咖喱鷄,全部吃清,飽滿滿的。風味口味不變的好,員工也一樣,值得再次再次再次去吃,下次吃下烤鷄件和瑪莎拉雞。
2018-03-23 560 views
個個去九龍城都食泰國餐,不過今日就忽發其想去試呢間印度餐廳。餐廳格局好舊英屬時代feel,杯杯碟碟都有一番懷舊味。食物方面就叫左午餐咖喱羊薄餅,薄餅(Nan)甜甜的,少少炭燒味 十分香口,而咖喱羊,肉就唔係好食得出,因為一混左咖喱啲味就咩肉好似(哈哈)。不過羊就無羊羶味,怕羶嘅朋友都合適。至於重點係個杯熱印度拉茶,印度待應會係你面前拉,己經有驚喜。而茶(masala tea)就有種神壇嘅味道,令人念念不忘,就好似去左印度一轉咁~同港式奶茶嘅香大相徑庭!午餐$58多到食唔哂,有湯有飲品,又食到正宗印度菜,相當高CP值!

餐廳格局好舊英屬時代feel,杯杯碟碟都有一番懷舊味。

熱拉茶

餐湯
2017-04-10
熱拉茶
2017-04-10 798 views
[正宗咖喱王]入九龍城成日會經過尼間印度菜館,今次決定同友人入去試下有幾正宗入面的環境唔錯,以TiffanyBlue 和白色為主調,望落去好舒服仲有酒吧位午餐餐牌,同預期一樣,有好多咖哩。睇下餐牌,lunch選擇和價錢都可以接受而最後同友人都點了咖哩羊肉薄餅,不過我選擇了中辣,挑戰一下印度拉茶~~哇,好正!最後上菜,三碟咖哩羊肉友人的小辣,而我的是中辣印度的辣不能小看 中辣真的很辣但配Naa 味道就中和不少而羊肉沒有羊羶味
[正宗咖喱王]

印度奶茶
仲有酒吧位
午餐餐牌,同預期一樣,有好多咖哩。
睇下餐牌,lunch選擇和價錢都可以接受

而最後同友人都點了咖哩羊肉薄餅,不過我選擇了中辣,挑戰一下
印度拉茶~~哇,好正!
最後上菜,三碟咖哩羊肉

友人的小辣,而我的是中辣
印度的辣不能小看 中辣真的很辣
但配Naa 味道就中和不少
而羊肉沒有羊羶味
Type of Meal
Lunch
印度奶茶
  • 印度咖哩羊
2017-03-27 659 views
又去九龍城搵食,原來除左泰國菜,仲有正宗印度菜!店面唔算大,裝修有復古感覺,環境寧靜坐得好舒服。午餐meun簡單直接,就係食地道印度咖哩跟餐配嘅前菜,應該係胡椒烤餅,脆脆地辣辣地幾香口,醬汁唔太清楚係咩,但一齊食幾夾Set lunch可以揀咖哩角、春卷或餐湯,同友人各自點了咖哩角及春卷,兩樣都炸的好香脆咖哩角入面係滿滿嘅薯蓉,加上超脆嘅外皮好香口!主角終於出場,咖哩好香,亦冇相像中好勁嘅香料味,而且可以揀辣度十分貼心,本人覺得小辣岩岩好,友人點左中辣食到出哂汗,愛辣嘅朋友可以挑戰羊肉煮得好'林',咖哩入味之餘仍然保留到羊嘅肉味,味道真係唔錯。薄餅烤得好香,亦唔會太乾,出面脆得黎入面煙韌,本身塊餅冇咩味,所以夾咖哩食一流!店家全部都係印度人,味道好正宗,而且份量好大,一個女仔做午餐都未必食得哂,推薦!
又去九龍城搵食,原來除左泰國菜,仲有正宗印度菜!
店面唔算大,裝修有復古感覺,環境寧靜坐得好舒服。
午餐meun簡單直接,就係食地道印度咖哩
咖哩角加春卷
咖哩角入面係滿滿嘅薯蓉,加上超脆嘅外皮好香口!
咖哩羊肉配薄餅

2017-03-23
$58 (Lunch)
咖哩角加春卷
咖哩羊肉配薄餅
  • 咖哩羊肉
  • 薄餅
2016-05-03 951 views
九龍城真係美食天堂, 有選擇困難症既人係呢度開餐會病情加多2錢重, 今晚同友人又再戰於此, 選擇食印度菜, 果真好出奇呀!!等位期間見到好多印度人都幫襯, 心諗應該唔會差得去邊, 好....................一於照等(最後等位足足等左成粒鐘)見到佢有套餐, 岩岩好六人, 就叫呢個啦 ($599)先上左個胡椒脆餅, 配上三款醬汁(綠色: 薄荷; 紅色: 酸辣; 另外一款係酸洋蔥), 夠晒香脆, 個人黎講覺得個紅色汁好味道燒烤精選 - 熱辣辣鐵板上, 食物包括魚, 鷄, 羊肉, 肉質都幾好, 唔會太乾; 個配襯洋蔥好甜, 友人連一片都唔放過, 通通清晒呢款係雜菜咖喱角, 外型隻隻飽滿, 唔油膩, 切開見到入邊係有薯蓉加埋雜菜一齊整, 入口時小心燙口呀, 唔辣又好味!鮮蝦咖哩, 咖哩羊肉, 瑪莎拉燴鷄一次過上, 配埋印度烤餅(蒜蓉牛油味)辣度同濃味黎講, 以羊肉為第一, 鮮蝦咖喱入面隻蝦都幾彈牙, 咖喱汁唔辣但好香, 而個瑪莎拉燴鷄個鷄件一啖一件, 個汁伴烤餅又係一絶, 三款汁都比我地全數點乾淨呢款印度香飯, 係旅遊節目就見得多, 食就第一次食, 飯粒比較長身, 煮得好乾身

見到佢有套餐, 岩岩好六人, 就叫呢個啦 ($599)

呢款印度香飯, 係旅遊節目就見得多, 食就第一次食, 飯粒比較長身, 煮得好乾身(可能要來咖喱汁關係), 口感好岩我胃口; 至於點炒青菜, 係蒜蓉炒通菜, 炒得好香, 而且食得出通菜既嫩, 無渣既, 坦白講, 炒得好食過好多菜館, 真係估佢唔到!!

埋單時, 侍應送上糖粒及香料, 糖粒普通甜味, 試左少少香料, 似食緊八角一樣既味道, 都幾得意

總括黎講, 呢餐印度菜好滿意, 六人餐份量都幾足, 叫埋飲品, 每人都係百幾蚊, 回頭率好高呀!!
2016-05-01
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 雜菜咖喱角