2014-05-25 2733 views
不嬲中意飲佢既椰水,因為感覺好fresh又清,唔係白色既椰汁喎,而係透明既椰青水,係解渴既絕佳品!今次同呀媽係尖咀行完街,諗起佢就不如試下晚餐! 8點幾到都唔係full, 叫左個咖哩牛腩同馬拉盞炒通菜,仲有個椰青2份飲!呢度咖哩無薄餅送既,無理由唔叫飯者! 不過注意喎!!! 呢度既飯係$15/位,逐位計架喎! 可以比你任添,但好似我地咁叫左1個飯share食,最後都係計2位,咁就$30有d唔抵... 講返d餸,牛腩好林而且咖哩唔算好辣,送飯真係一流! 碟菜炒得好香,仲有幾隻蝦,送飯又係唔錯! 呢間餐廳真係幾好食! 下次可以約多幾個friend試多d野食!!!

2014-05-24
$125 (Dinner)
2014-05-01 2623 views
經過就多,都係第一次去食!今日難得多人係香港,同事就帶我去印尼餐廳 其實本身都無乜期望,因為食過印尼野都唔係好岩食.......由同事負責點菜,完全無參與過!不過一碟又一碟送上黎,一試......我不停話好好味!我唔鍾意食烚蛋,同事勸我試半隻啦~好啦.......有驚喜!d辣汁甜甜地幾好味!個咖喱又香,用黎送飯一流,攪到我地個個都食哂碟白飯餐飲加錢要杯珍多冰啦~勁細杯......係放椰糖落去整,勁甜,個個係度諗有冇得加錢加大呢?

個咖喱又香,用黎送飯一流,攪到我地個個都食哂碟白飯

$45 (Lunch)
2014-04-20 3265 views
復活節假期第一日竟然去了自由行集中地尖沙咀閒逛,不過已經比想像中少人。尾站來到加連威老道,本身想到厚福街用膳,但太多人的關係就行去街尾方向,見到印尼餐廳...經過就經過得多,亦試過買樓下的印尼糕點,但堂食就真的無試過呢!初初怕不懂點印尼菜,不知道什麼才是正宗好吃的,其中一位友人就話識叫,才想起友人的媽媽是印尼華僑呢!那就沒問題啦,上去!好好彩亦有位不用等~我們三人被安排了靠近水巴的四人檯,餐廳環境比想像中好~旁邊還有梳化卡位~檯面已備有碟及刀叉,因MENU有很多款式,鑽研期間先叫了椰汁珍多冰HK$32及新鮮椰青HK$38,珍多冰舊冰好大好足料,椰汁味十足!椰青是即叫即開,汁夠鮮甜,椰肉亦好好味,可是不夠冰凍~先上的有沙嗲串燒(半打) HK$84,可以MIX的,叫了雞肉豬肉各3串!一串有三四啖左右,燒得好香,最強都是另上的沙嗲汁,味道濃郁有少少花生香,不辣的!將串燒於沙嗲汁碌兩碌,正!之後就是 加多加多+Lontong HK$82,加多加多即是印尼沙律,而Lontong就是印尼米糕!如果不是朋友識叫,我相信我絕對不會叫~講明是沙律當然是凍食,上檯時我還以為是熱的!上面有香脆的印尼蝦片,下
旁邊還有梳化卡位~
檯面已備有碟及刀叉,因MENU有很多款式,鑽研期間先叫了椰汁珍多冰HK$32新鮮椰青HK$38,珍多冰舊冰好大好足料,椰汁味十足!椰青是即叫即開,汁夠鮮甜,椰肉亦好好味,可是不夠冰凍~
之後就是 加多加多+Lontong HK$82,加多加多即是印尼沙律,而Lontong就是印尼米糕!如果不是朋友識叫,我相信我絕對不會叫~講明是沙律當然是凍食,上檯時我還以為是熱的!上面有香脆的印尼蝦片,下面就有疑似沙嗲汁的醬汁,原來是自製花生醬,味道都有少少似沙嗲醬,亦是花生味會比較重,又幾好味!
沙律入面有很多材料,如豆角,菜,切開的烚蛋,芽菜等等...還有Lontong,就是下圖右邊圓圓地的東東,未夾起時被醬汁蓋住,還以為是青瓜,夾起又有少少似大大粒的帶子,哈...食落就是壓得好實的飯糰,煙煙韌韌的,本身沒什麼味道,點汁食就好夾喇!幾得意~
然後就有比較熟悉的印尼菜巴東牛肉 HK$108,這裡的巴東牛肉是切到一口牛肉粒的大小,超稔!一咬肉就鬆開,好入味!看來香料絕不吝嗇,只是油比較多,味道一流!
因為前兩道比較濃味,又不想叫飯一碟飯怕食剩,最後叫了海南雞飯HK$80。雞有五件左右,是雞脾!還有一碗飯,一般食海南雞飯,飯都會淡黃色的油飯,但見到碗飯白雪雪,還以為是普通白飯~原來是有
少少椰香味的飯呢!又幾特別喔~
但美中不足是雞太生...看圖就知道了!
這碗應該是跟海南雞上的白菜湯,原本是滿滿的,太好飲的關係飲了一半才記得影相呢!白菜已經好軟仔,湯亦夠味清甜,食完濃味佳餚清清口腔~
友人說這裡的印尼菜已經算是香港比較正宗的一間,只懂食印尼撈麵的我又識/食多了! 走時還在樓下的小食店買了印尼蝦片HK$22一包,而傳統糕點約HK$8~10一件!
2014-04-18
$170 (Dinner)
2014-04-05 2457 views
一直想試下正宗既巴東牛肉,但又唔想飛到印尼咁麻煩諗起係尖沙咀成日見到有一間印尼餐廳樓下有糕點賣糕點就食過啦,但正餐就未試過估計應該都幾正宗,所以揀左呢間一試Menu有多款菜式可選不過普遍價位較高,而且份量很少巴東牛肉牛肉切成小塊,比平常更易入味,有淡淡椰香肉質軟稔,一抿即化醬汁緊附肉粒,重薑味好清香雖然睇落去好油,但食落唔覺油膩辣味濃,不過唔係好人工果種會令人之後喉嚨痛Inflammation果種呢份算正常份量架啦:^|葉包燒魚份量黎睇,一上枱已有點驚訝,大小比鹼水粽還要小一打開,蕉葉香不濃,主要係辣椒香料既味道魚肉實硬,質感似食緊鹹魚,而且唔夠熱草草兩口已經食完,但對此味既評價……只可以話唔啱我囉酸辣牛筋酸辣味好濃,幸好湯汁係稀身,唔會太噴火牛筋呈半透明,彈牙有嚼口,滑溜帶點膠質蔬果料都不少既,但都多辣椒,嗜辣者應該幾啱心水白果冰白果帶黏性,食落似椰肉,清香味重整體較甜,注意要叫走冰,因為有一半都係碎冰……椰汁珍多冰椰汁味香濃,比較濃稠似椰漿,甜度高綠粉條都多,同埋爽爽地幾好飲既最後報一報價呢度總共係食左$450~$500但認真係完全唔飽走果陣見到其他人都係幾個人一碟餸再加個飯突然覺
一直想試下正宗既巴東牛肉,但又唔想飛到印尼咁麻煩
諗起係尖沙咀成日見到有一間印尼餐廳樓下有糕點賣
糕點就食過啦,但正餐就未試過
估計應該都幾正宗,所以揀左呢間一試
Menu有多款菜式可選
不過普遍價位較高,而且份量很少
巴東牛肉
牛肉切成小塊,比平常更易入味,有淡淡椰香
肉質軟稔,一抿即化
醬汁緊附肉粒,重薑味好清香
雖然睇落去好油,但食落唔覺油膩
呢份算正常份量架啦:^|
葉包燒魚
份量黎睇,一上枱已有點驚訝,大小比鹼水粽還要小
一打開,蕉葉香不濃,主要係辣椒香料既味道
魚肉實硬,質感似食緊鹹魚,而且唔夠熱
草草兩口已經食完,但對此味既評價……只可以話唔啱我囉
酸辣牛筋
酸辣味好濃,幸好湯汁係稀身,唔會太噴火
牛筋呈半透明,彈牙有嚼口,滑溜帶點膠質
蔬果料都不少既,但都多辣椒,嗜辣者應該幾啱心水
白果冰
白果帶黏性,食落似椰肉,清香味重
整體較甜,注意要叫走冰,因為有一半都係碎冰……
椰汁珍多冰
椰汁味香濃,比較濃稠似椰漿,甜度高
綠粉條都多,同埋爽爽地幾好飲既
最後報一報價
呢度總共係食左$450~$500
但認真係完全唔飽
走果陣見到其他人都係幾個人一碟餸再加個飯
突然覺得自己好豪-___>-(其實只係唔想用飯黎填胃)
結果要去續攤食多餐正餐……
所以呢間我覺得係食正宗,食填胃同食淺嚐既人會啱d
$250 (Dinner)
  • 巴東牛肉
  • 白果冰
  • 珍多冰
2013-12-22 2543 views
與友人一起到印尼餐廳叫了一個大餐和加多加多大餐只包一碟白飯, 要多一碟白飯就加多15$(大餐約200元, 加多加多幾十元, 飯15元)  最後埋單$306 + $15 (白飯錢)大餐份量不多, 每樣得少少, 不過味道還可以最低會有總結大餐, 包一杯野飲(奶茶咖啡等) 同 甜品  白飯太軟, 偏濕大餐中的加多加多 , 值得推介, 個醬好食!呢個就可以一試既, 但我就覺得唔夠香另外叫的加多加多普通, 用來過下口癮only, 果片帶苦味自己沒有食, 朋友食哂, 應該都好味, 賣相都吸引這個串燒我最愛, 好好食, 今晚食既野之中最好食!西米變成一舊糕咁, 再加椰汁( 其實我唔太肯定係咩汁)因為我覺得唔似一般椰汁, 有陣唔知咩味, 但陣味係我唔鍾意的 大餐跟一杯野飲, 叫左凍檸茶, 問題不大, 普通總括而言, 對又窮又毒的學生來說, 這餐唔算低食, 偏貴。先唔講食物先, 其實環境好好, 兩個人坐卡位, 好舒服, 服務態度好, 等位唔洗太耐。食哂野, 甜品都食埋, 準備走人, 佢張單出左 306$ ,到俾錢果陣, 佢先問我地係一個飯定兩個飯, 我地話兩個,  然後佢再加 15$, 最後  306$
與友人一起到印尼餐廳
叫了一個大餐和加多加多

大餐只包一碟白飯, 要多一碟白飯就加多15$

大餐份量不多, 每樣得少少, 不過味道還可以

最低會有總結
印尼大餐
大餐, 包一杯野飲(奶茶咖啡等) 同 甜品
白飯太軟, 偏濕
印尼沙律
大餐中的加多加多 , 值得推介, 個醬好食!
椰汁雜菜
呢個就可以一試既, 但我就覺得唔夠香
另外叫的加多加多
蝦片, 果片
普通, 用來過下口癮only, 果片帶苦味
自己沒有食, 朋友食哂, 應該都好味, 賣相都吸引
沙嗲牛肉
這個串燒我最愛, 好好食, 今晚食既野之中最好食!
甜品, 西米糕加椰汁
西米變成一舊糕咁, 再加椰汁( 其實我唔太肯定係咩汁)

大餐跟一杯野飲, 叫左凍檸茶, 問題不大, 普通

總括而言, 對又窮又毒的學生來說, 這餐唔算低食, 偏貴。
先唔講食物先,
食哂野, 甜品都食埋, 準備走人, 佢張單出左 306$ ,到俾錢果陣, 佢先問我地係一個飯定兩個飯, 我地話兩個,  然後佢再加 15$, 最後  306$+15$
但佢俾飯我地果陣, 係自動拎兩個碟過黎, 我地完全唔知, 亦都冇落單話兩個飯, 唔知要加錢。 十五蚊一碟又濕又唔好食既白飯, 實在好痛, 俾多幾蚊可以食m記了。
食物方面,
大餐中得加多加多同串燒係我鍾意, 其他都是一般而且份量唔多, 大餐都要差唔多200$,  散叫應該會更抵食。
應該會有下次, 但我下次就不會再叫大餐, 會散叫自己喜愛的東西, 同埋會小心白飯方面既安排。

2013-12-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$160.5 (Dinner)
印尼沙律
椰汁雜菜
蝦片, 果片
沙嗲牛肉
  • 蝦片 果片
2013-12-16 2182 views
每次路經加連威老道o既【印尼餐廳】..都會停一停望下門前賣印尼甜糕小食o既櫃位…望兩望…就買左我唯獨喜愛o既...Lemper 蕉葉雞絲糯米卷 $8…進步左喎!...包裝印埋舖名同食物成份添...用o既香料有椰汁、香茅、月桂葉等…做餡o既雞絲好豐富, 啖啖可口!!...糯米熟o既程度軟硬剛好…難怪只要經過, 都要買兩個!!
Lemper
Lemper 蕉葉雞絲糯米卷 $8
2013-12-05
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$16 (Other)
Lemper
2013-10-14 1448 views
經過印尼餐廳,看見糕點賣相不錯,亦以獨立包裝,便買了兩件試一試。紫蕃薯椰汁糕 ($7)入口有淡淡的椰香味,細嚼之下紫蕃薯的味道亦慢慢淡出。入口軟身,不是入口即溶的糕餅,口感有點像中式桂花糕,但少了魚膠粉的硬度,多了丁點的依煙,丁點的彈牙,十分美味。南瓜椰汁糕 ( $7)南瓜椰汁糕亦帶有淡淡的椰香味,唯南瓜的味道略嫌不夠,口感和紫蕃薯椰汁糕一樣。有一個特別之處是當椰汁糕吃到最後時會有帶有少許鹹味,不知道這鹹味會否令椰香味更出?服務頗佳,店員亦帶有笑容。總括而言,印尼餐廳的糕點的確不俗,看見店中有很多以班蘭作材料的糕點,日後經過一定要一試!

紫蕃薯椰汁糕 ($7)

紫蕃薯椰汁糕
南瓜椰汁糕 ( $7)

南瓜椰汁糕

服務頗佳,店員亦帶有笑容。

2013-10-13
TakeAway
$14 (Tea)
紫蕃薯椰汁糕
同事Book 左印尼餐廳8點枱,去到無留座。幸好有幾張卡位枱就埋單,就在門口等左一陣~有位既時候見侍應帶其他客人先入,及時問距有卡位未~他才如夢初醒,記起系我們先到的不過見這裡的侍應叔叔們都有d年資,覺得gum樣可能是服務特色(⊙_⊙)?舊同事原來是亞洲菜的忠實fans~於我而言亞洲菜都會有花多眼亂的咖喱或者醬汁極濃的肉類,鈉質同油份超曬標~不過講真,出街食飯,油份避免唔到架啦,除非唔去gathering 啦~由於事先無做功課,我們選了點食評少cover 的菜式。主食選了印尼撈面,其實我很期待它是干身的營多撈面!因為我太耐無去印尼雜貨店買一個翻屋企撈!黎度先發現面是濕的,麵綫煮至軟身,容易入口了,配料很足,有嫩蝦仁同雞絲!是另一番滋味呢!印尼炒雜菜,少油唔該~我最怕餐廳將菜炒到油lum lum ! 所以我沒有選馬拉盞炒通菜~也沒有選醬汁應該超多的“加多加多”這碟有少許芥藍,西蘭花,椰菜花,肉丸,草菇蟹柳等等,我覺得這個雜菜很出色,不油膩!顏色鮮豔,結果我們很快就把這碟清了燒醬雞大家不會感陌生的招牌菜之一。有雞髀架!醬汁像是甜醬油加了很多香料,雞肉都好入味~~~不過肉質幾瘦,會起絲分量不

舊同事原來是亞洲菜的忠實fans~
由於事先無做功課,我們選了點食評少cover 的菜式。

是另一番滋味呢!
印尼撈面
印尼炒雜菜,少油唔該~
印尼炒雜菜
燒醬雞
大家不會感陌生的招牌菜之一。有雞髀架!
分量不是太大,一碟夠兩個人食~
燒醬雞
另外同事點了椰青。我點了椰汁賓治~略嫌小杯啊啊,30幾元一杯不算抵飲哦~
我相信這裡的特色菜還有很多,只是我們人少不能盡試個款有名的菜,
希望下次再來啦~\(≧▽≦)/~
2013-09-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
印尼撈面
印尼炒雜菜
2013-08-17 1050 views
看演唱前先醫肚, 於是來到加連威老道附近找食的.朋友建議試試這家餐廳, 於是就走樓梯上去.一進去就看到好幾位印尼籍侍應 (我猜的, 外型和口音很似),其中一位領我們坐水吧前的枱.我們就點了下面幾款:印尼炒飯- 是我吃慣港式炒飯吧? 這個炒飯不會炒得很乾很有鑊氣那種, 個人來講不太喜歡.炸魚餅 - 很咸, 吃起來應該是有下很多香料和味精, 吃不到魚味, 但見有豆之類的東西滲在裡面.豬肉和雞肉串就比較正常一點, 烤得很香很適中, 味道也正正常常.
看演唱前先醫肚, 於是來到加連威老道附近找食的.
朋友建議試試這家餐廳, 於是就走樓梯上去.
其中一位領我們坐水吧前的枱.
我們就點了下面幾款:

印尼炒飯, 炸魚餅
豬肉, 雞肉串
2013-07-28
平時成日經過都覺得間餐廳幾蕭條下又冇咩人,點知原來上到去係咁大,而且食物仲出奇地好食叫左巴東牛肉一向惹味,但肉質唔夠淋如果可以再鮮嫩D更好,配白飯一流炒米粉好正大大碟,又多料熱辣辣食好香濃最正係佢D酸既伴青瓜!好得意既伯伯會裝飯比你,你唔話叫停佢會係咁堆上你隻碟酸甜燒魚全晚最鐘意既菜色,自己一個都可以清哂酸甜味道一向我最岩,佢酸甜得黎味道唔會太假唔似平時既咕嚕肉味,佢有種惹味香料味道會留係口入面魚又煎香左有脆身既口感,特別係D皮同骨位更加香口五香豬肉卷入面有豬肉,馬蹄,又係以口感取勝炸得唔油又夠乾身個皮仲保持到好脆身又薄海鮮喇沙有令我眼前一亮係香港好耐冇食LAKSA平時都唔會叫因為覺得一定整得唔好食今日朋友叫左我都試下點知整得好好,D粉晶瑩剔透,又彈牙煙韌佢比起平時既粉好食係因為佢吸收左好多湯勁入味,啖啖都有湯既精華
平時成日經過都覺得間餐廳幾蕭條下
又冇咩人,點知原來上到去係咁大,而且食物仲出奇地好食
叫左巴東牛肉
一向惹味,但肉質唔夠淋
如果可以再鮮嫩D更好,配白飯一流
炒米粉
好正大大碟,又多料
熱辣辣食好香濃
最正係佢D酸既伴青瓜!
好得意既伯伯會裝飯比你,
你唔話叫停佢會係咁堆上你隻碟
酸甜燒魚

全晚最鐘意既菜色,自己一個都可以清哂
酸甜味道一向我最岩,佢酸甜得黎味道唔會太假
唔似平時既咕嚕肉味,佢有種惹味香料味道會留係口入面
魚又煎香左有脆身既口感,特別係D皮同骨位更加香口
五香豬肉卷
入面有豬肉,馬蹄,又係以口感取勝
炸得唔油又夠乾身
個皮仲保持到好脆身又薄
海鮮喇沙
有令我眼前一亮
係香港好耐冇食LAKSA
平時都唔會叫因為覺得一定整得唔好食
今日朋友叫左我都試下
點知整得好好,D粉晶瑩剔透,又彈牙煙韌
佢比起平時既粉好食係因為佢吸收左好多湯
勁入味,啖啖都有湯既精華
2013-03-16
2013-02-26 631 views
2013-02-24 星期日~黃昏与一位好友到尖沙咀购物后,途经印尼餐厅,就在此用膳;成十年沒到此餐厅,门口依旧是小食柜。登上二楼推门进入,与女侍应寒喧兩句乡言问候,她热诚招待往卡位就座。 因为预約了其他友人于用膳后往会面,未睇餐牌,即时点菜如下:–【巴东牛肉】肉腍入味,无牙者都可咀嚼,惟是碟底多油沉著,不雅覌。 【加多加多】柯打少醤,分兩小碟上,杂菜不俗、醤料适中。 【黃羗饭】上桌时以一块大虾片蓋著保溫,米饭软香,配餸多料。 【珍多冰/黃羗饭】冰凉清甜/米饭软香,配餸多料。 *离开时,女侍应拉开门欢送,bye bye...

2013-02-24 星期日~黃昏

加多加多】柯打少醤,分兩小碟上,杂菜不俗、醤料适中。

黃羗饭】上桌时以一块大虾片蓋著保溫,米饭软香,配餸多料。

珍多冰/黃羗饭】冰凉清甜/米饭软香,配餸多料。

*离开时,女侍应拉开门欢送,bye bye...
2013-02-24
$186 (Dinner)
  • 巴東牛肉
  • 加多加多
  • 黃羗饭。
2013-02-18 423 views
尖沙咀這家印尼餐廳是我在香港最喜歡的傳統印尼餐廳之一. 最重要的原因不在乎於他的食品, 而更多是往日的回憶. 這是一家又老又沒有為新意而作裝修的餐廳. 但畢竟是傳統而活了那麼久的餐廳, 員工還是那些. 現在香港要存在這一類的餐廳真的不多, 要好好的珍惜. 這次我們點了最傳統的印尼菜, 魚餅很香趣, 加多加多還是那種味道, 咖哩羊肉仍真很香. 沒有特別優質的服務, 只有任吃大大份的白飯. 菜色味道沒有特別的好, 特別的香, 卻彷彿走到印尼家中吃個住家菜, 吃個便飯. 我相信這個足夠了.

這次我們點了最傳統的印尼菜, 魚餅很香趣
, 加多加多還是那種味道
, 咖哩羊肉仍真很香.
沒有特別優質的服務, 只有任吃大大份的白飯.
2013-02-04
$120 (Dinner)
  • 加多加多
  • 咖哩串燒
2012-11-25 351 views
28.4.2012去年, 家人和我去吃印度菜作生日飯. 今年, 也試比較冷門的東西----印尼菜. 於我來說, 世上只有家人才可以給我任性, 撒嬌的空間. 因此, 我也只敢告訴她們: 其實我十分期待吃一餐印尼菜哩, 但我怕我的朋友們接受不來, 所以一直沒有說出來吧了.這餐廳最令我意想不到的是, 這裡竟然好full, 真的好好味嗎? 竟然有這麼多捧場客. 幸好細姨訂了位, 要不然就沒有位了. 環顧四周, 陳設裝潢都有點舊, 連侍應生也有很多上了年紀的人, 侍應生雖然很忙, 但態度都友善. 兩個姨姨對印尼菜認識不多, 所以大家商量了很久才決定點什麼菜. 首先來的是咖哩雞. 雞肉很淋很入味, size不算大件, 但都有肉. 咖哩汁屬小辣, 用來送飯一流.然後是十五夜, 這一碟有半隻蛋, 瓜, 牛肉配以椰汁味濃的咖哩汁而成. 醬汁不太辣但有很多, 浸到每一件配料都有椰汁味. 所附送的那塊大大片的蝦片很脆口哩. 之後來的馬拉盞炒通菜竟然出奇地辣, 也很油膩, 令我們有點失望.東南亞菜又怎會少了沙嗲串燒? 我們叫了沙嗲雞串燒. 雞肉雖然燒過, 但並不硬實, 還保留了肉汁. 沙嗲汁不算太辣, 好正.
28.4.2012

這裡的印尼炒飯材料有蛋絲, 肉鬆, 腰果, 蝦仁, 辣椒等, 有幾片蝦片作伴碟, 但是炒飯的味道比我想像中辣. 我還記得兩年多前在印尼吃的印尼炒飯是香而不辣的, 看來真的很難再找到這種味道了.
巴東牛肉是印尼菜必食的食物. 戒牛肉的我破例地試吃了丁點. 牛肉真的夠淋, 醬汁不太辣但偏油膩哦.
加多加多是印尼沙律. 在我們的概念中, 沙律應該是給人清新的感覺. 不過, 印尼沙律卻完全不是這回事. 加多加多有沙曷, 青瓜, 菜, 蝦片及加多加多的醬汁. 沙曷和青瓜本身其實很清新爽口, 配上了微辣的醬汁之後, 感覺不再清新了, 反而覺得惹味起來.
很特別呀.
珍多冰夠凍也夠甜, 可以清一清口腔內的辣味.
總括來說, 這裡的印尼菜比我想像中辣, 不過也算是好味的.

再次感謝家人請我吃這餐生日飯, 也感覺她們對我的包容和體諒哩.
2012-04-28
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2012-08-31 212 views
糯米皮其實唔太好食雖然班蘭味好香,但較硬身不過硬身皮既好處係一咬落去,入面既椰糖好似爆漿咁爆出黎充滿成個口腔椰糖好香椰子味但唔會過甜,亦唔係藥水味 Like
糯米皮其實唔太好食
雖然班蘭味好香,但較硬身
不過硬身皮既好處係
一咬落去,入面既椰糖好似爆漿咁爆出黎充滿成個口腔
椰糖好香椰子味但唔會過甜,亦唔係藥水味
Like
TakeAway
2012-08-10 471 views
為友慶生 晚上9時入座 不用等位已光顧多次 還是覺得以前的氣氛較佳點了些主打菜必點沙律 配上特色醬 底部是菜 十分開胃份量有點小 小食來說比較貴 也算是普通主打菜 巴東牛肉 非常入味 筋腩都有 送飯一流 雖然油比較多友人非常喜歡海鮮 所以點了這個菜口感不錯 身部柔軟 觸鬚帶點烤澀味 需要自己切開由於看見menu上此菜的照片 便點了原來此爆肚是炸的 不宜配飯 點了這些菜 當然雖要啤啤佢
為友慶生 晚上9時入座 不用等位

由於看見menu上此菜的照片 便點了

原來此爆肚是炸的

不宜配飯

點了這些菜 當然雖要啤啤佢
Other Info. : 這餐廳所有菜都比較貴 人多比較好
2012-08-07
$175 (Dinner)
Celebration
Birthday