2023-12-25 3321 views
前兩日襯放假🏖帶奶奶去左屋企附近嘅餐廳食午餐🌻🌹奶奶見餐廳好靚,成個小朋友友咁開心🥳呢間餐廳主打宮庭華麗嘅感覺🥰每一個位置都適合打卡📷有設室內同室外位,臨近聖誕 ,店舖都增添左聖誕裝飾,充滿氣氛🎄我地今次揀左坐室內,周圍好多花嘅擺設,令人感覺療愈🥰我地點左兩份set lunch,包餐湯、餐飲同主食,一份$100左右,咁靚嘅環境真係幾抵食🤤🤤全日早餐呢個全日早餐誠意十足,全部食材都新鮮及用心製作,而且擺盤精緻又美觀,最鍾意佢地塊麵包同蕃茄😋牛肝菌豬肋肉意大利飯上到枱香噴噴熱辣辣,豬肋肉煮到好腍好嫩👍牛肝菌好香,令成個意大利飯更加惹味😋😋奶奶第一次食都覺得正🥳🥳📍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖#宮廷風 #打卡餐廳 #美食推介 #人氣美食 #觀塘美食 #裕民坊 #環境優美 #foodie日記 #香港探店 #yummy #nice #relax #相機食先 #聖誕燈飾 #kwuntung #foodie #chill

我地今次揀左坐室內,周圍好多花嘅擺設,令人感覺療愈🥰

全日早餐

牛肝菌豬肋肉意大利飯

觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

2023-12-19
Type of Meal
Lunch
2023-12-18 2068 views
呢間喺裕民坊嘅宮殿風餐廳💒,都開業咗好一段日子。對上一次都係聖誕節嚟食飯,佢哋每年都會擺聖誕樹🎄、紅色聖誕花同閃閃嘅裝飾,無論坐室內定室外都咁有格調🌹,啱晒約好姊妹嚟嘆返個有質素嘅Dinner🍽️!Set Dinner 有6個選擇,+$38有餐湯同包$26以下嘅飲品。呢晚嘅餐湯係南瓜湯🎃。睇賣相就知整得好有心機,仲擺咗朵花點綴🌸,味道都好唔錯!🍛牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯 $188呢個飯冇嗌錯,好推介💛!估唔到帶子係用咗刺身,食落好爽口好鮮味又唔凍👍🏻,唔會有冰鮮帶子嗰種實淨嘅痴牙感。飯嘅質感都煮得啱啱好,掛汁得嚟唔會太濕,食到好濃郁嘅菇菌味🍄;反而蟹膏就唔係好食出喇,但整體都好好味嘅😋。🍝香蒜鮮大蜆扁意粉 $168呢個香蒜味嘅意粉好夠熱,入口嗰下有種微微茶澀感?我諗係啲香料嘅味。蜆嘅數量都唔少,雖然細細隻但都有啲爆汁,味道不過不失👌🏻。🕵🏻: 建議個麵多返啲汁,個蒜蓉味再出啲會更加好。🍹士多啤梨藍莓奶昔 +$24呢度嘅Smoothie係招牌飲品,所以都加錢追加咗杯。揀咗士多啤梨味🍓,成個感覺Refreshing啲冇咁滯。飲到尾其實都唔會好甜,仲係質感綿密但又好易飲嘅口感,係幾好飲😋

🍛牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯 $188
呢個飯冇嗌錯,好推介💛!

🍝香蒜鮮大蜆扁意粉 $168
蜆嘅數量都唔少,雖然細細隻但都有啲爆汁,味道不過不失👌🏻。

🕵🏻: 建議個麵多返啲汁,個蒜蓉味再出啲會更加好。

🍹士多啤梨藍莓奶昔 +$24
呢度嘅Smoothie係招牌飲品,所以都加錢追加咗杯。揀咗士多啤梨味🍓,成個感覺Refreshing啲冇咁滯。飲到尾其實都唔會好甜,仲係質感綿密但又好易飲嘅口感,係幾好飲😋!
🍹Iced Lemon Tea

呢度上菜速度好快,不過張二人枱好細張🥶,上完餐湯上意粉,發現唔係好夠位再擺其他嘢,會有啲趕進度咁食🥺。不過整體呢度感覺都良好嘅,坐室內好暖,環境都舒服👌🏻。
2023-12-17
2023-12-17 1608 views
之前成日都想黎試呢間西餐廳㗎啦,因為佢都幾出名,除咗嘢食好食之外,佢而家仲有好多聖誕裝飾添 🌲 好有節日氣氛🤩 又有聖誕樹又有聖誕花🌹 佢仲有分咗室內同室外嘅座位,我就揀咗室外坐啦,最近天氣涼涼哋喺戶外食嘅好舒服同埋氣氛比較輕鬆啲😌法式香草牛油焗田螺配蒜蓉法包 𝐸𝑠𝑐𝑎𝑟𝑔𝑜𝑡 𝑏𝑜𝑢𝑟𝑔𝑢𝑖𝑔𝑛𝑜𝑛𝑛𝑒 𝑚𝑎𝑠ℎ𝑒𝑑 𝑝𝑜𝑡𝑎𝑡𝑜, 𝑔𝑎𝑟𝑙𝑖𝑐 𝑏𝑟𝑒𝑎𝑑 🥖Starter方面佢已經有好多好吸引嘅選擇,全部都好想試😍 最尾揀咗呢個法式焗田螺😋 賣相已經好吸引😌 好鍾意佢嘅焗薯蓉,好香滑香口,忍唔住食飯食吓就食晒啦😍 田螺已經幫你除咗殼啦,方便你食👍 佢嘅法包都整得好出色👏牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯 𝑆𝑒𝑎𝑟𝑒𝑑 𝑠𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝 𝑐𝑟𝑎𝑏 𝑝𝑎𝑡𝑒 𝑟𝑖𝑠𝑜𝑡𝑡𝑜 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝐻𝑜𝑘𝑘𝑎𝑖𝑑𝑜 𝑠𝑐𝑎𝑙𝑙𝑜𝑝, 𝑝𝑎𝑟𝑚𝑒𝑠𝑎𝑛 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 🍥主食方面揀咗意大利飯,呢個比較特色,用咗牛油嚟煎香刺身帶子,帶出帶子嘅香味,蟹膏味唔會太濃,不過令到意大利飯個質感比較creamy啲,值得推介 🙌西班牙黑毛豬鞍架配牛肝菌忌廉汁 𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑆𝑝𝑎𝑛𝑖𝑠ℎ 𝐼𝑏𝑒𝑟𝑖𝑐𝑜 𝑝𝑜𝑟𝑘 𝑟𝑎

法式香草牛油焗田螺配蒜蓉法包

牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯

西班牙黑毛豬鞍架配牛肝菌忌廉汁 𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝑆𝑝𝑎𝑛𝑖𝑠ℎ 𝐼𝑏𝑒𝑟𝑖𝑐𝑜 𝑝𝑜𝑟𝑘 𝑟𝑎𝑐𝑘 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑝𝑜𝑟𝑐𝑖𝑛𝑖 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑚 𝑠𝑎𝑢𝑐𝑒 🐷
另一個主食就揀咗西班牙黑毛豬鞍架😇 肉質非常之嫩,要推介係佢嘅牛肝菌忌廉汁,整得好出色,襯托着西班牙豬鞍一流😙
西班牙黑毛豬鞍架配牛肝菌忌廉汁

梳打水 🍸
飲品方面就試咗佢嘅梳打水,比較清甜少少😊

抹茶 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 🍵
另外都試咗佢嘅熱抹茶latte,一樣咁好飲,唔會太甜😉
Green  Tea  Latte
法式香草牛油焗田螺配蒜蓉法包
牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯
西班牙黑毛豬鞍架配牛肝菌忌廉汁
Green  Tea  Latte
2024-06-02 0 views
位於觀塘裕民坊嘅❣︎INN❣︎Cafe,餐廳以法式歐陸風設計😍可以座室內或者室外,室外仲可以帶埋竉物🐶🐱來添,呢到食飯真係勁chill勁寫意🙂‍↔️。老闆仲曾經喺日本米之蓮二星同去過美國學藝受訓,擁有多年飲食經驗👍🏻保證食物有水準😋Cafe控必試。❣︎白酒忌廉汁蟹肉意粉配溫泉蛋❣︎lunch set $138擺盤超靚超用心😍睇見都開心❤️意粉軟硬度適中,加埋濃郁嘅忌廉汁同蟹肉,口感豐富😋半流心嘅溫泉蛋超有蛋香🤤👍🏻❣︎煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁❣︎lunch set $148呢個豬肉眼肉味濃郁😋肉質嫩滑,仲有新鮮蔬菜鋪底,拌碟嘅薯蓉都好香滑👍🏻❣︎餐湯❣︎忌廉南瓜蓉西湯😋南瓜味濃郁,口感幼滑。

❣︎餐湯❣︎
忌廉南瓜蓉西湯😋南瓜味濃郁,口感幼滑。

2024-05-29
$158 (Lunch)
  • 煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁
2024-06-01 0 views
走進這家店鋪,你會被周圍的裝飾所吸引。從牆上掛滿的花花裝飾,到每一個角落的細節處理,無不流露出浪漫和優雅。店內的白色主調,更是在這種氛圍中增添了幾分清新的感覺。這家店鋪的食物更是讓人驚艷!他們的【手工黑松露雲吞】,搭配野菌黑松露忌廉汁,一口下去,彷彿置身於法國的田園之中。而那道【法式紅酒燴牛面頰肉意大利飯】,更是將紅酒的醇厚與牛肉的鮮美融和,讓人回味無窮。還有那道【南瓜忌廉湯】,濃郁的南瓜香甜與奶白的忌廉相得益彰,一口就能感受到法式的細膩與優雅。這裡簡直就是拍照打卡的好地方!店內的每個角落都充滿了法式的浪漫氣息,無論是櫥窗里的花花裝飾,還是店內的白色主調,都讓人禁li不住想要拿起手機,留下這美好的一刻。這家店鋪不僅有美食和美照,更有那份對生活的熱愛和對美食的追求。在這裡,你可以享受到法式的精緻與優雅,也可以感受到那份對美食的執著與熱愛。所以,下次當你想要尋找一個充滿浪漫氣息的地方時,不妨來這家店鋪看看。在這裡,你不僅可以品嘗到美食,還可以感受到那份法式的浪漫與優雅。

2024-05-28 0 views
It was an awesome dining experience at INN. All dishes (and of course the interior) are beautifully presented and adorned with flowers.The cheesy baked oyster, priced at $28 per serving, served as an appetizer. It had a delightful combination of flavors, with the cheese complementing the oyster nicely.The pan-seared black cod fillet with asparagus puree and fish stock cream sauce, priced at $198, stood out for its perfectly cooked fillet. The fish was cooked to perfection, offering a delightful

The pan-seared black cod fillet with asparagus puree and fish stock cream sauce, priced at $198, stood out for its perfectly cooked fillet. The fish was cooked to perfection, offering a delightful texture and taste.

The butter-seared Hokkaido scallop risotto, accompanied by crab pate, crab meat, peas, and parmesan cheese, was priced at $188. While the dish was decent, it did not stand out as much as the fillet.

In addition, there was an option to add a daily soup and a set drink for an additional $38, offering an option to enhance the overall meal at an affordable price.

Overall, the restaurant's attention to presentation and the excellent execution of the pan-seared black cod fillet were commendable.
2024-05-22
2024-05-28 0 views
最近同朋友約咗去觀塘嘅INN - I’m Not Nothing,聽講呢度嘅環境好靚好chill,啱哂我哋啲成日搵地方傾計嘅人🤣餐廳設計得好有格調,燈光柔和,座位之間有適當嘅距離,感覺好舒服👍🏻呢度嘅音樂偏輕鬆,音量岩岩好,唔會太嘈,真係好適合同朋友一邊食飯一邊慢慢傾計👍🏻我地夜晚6點黎到,未有人黎住,去到6點半打後就越黎越多人,所以想揀個靚位慢慢坐嘅話,要早啲黎😆牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯🦀🍚呢個牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯真係一流!帶子煎得啱啱好,外脆內嫩,完全唔會過熟~蟹膏味道濃郁,帶出咗海鮮嘅鮮味。意大利飯煮得恰到好處,飯粒吸收晒蟹膏嘅鮮味同牛油嘅香味,每一啖都充滿層次感。朋友都話呢個菜真係無得輸,食到停唔到口👍🏻蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿🍖🍍豬鞍架燒得外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁,蜜糖嘅甜味配埋芥末籽嘅微微辣,味道平衡得好好👍🏻烤菠蘿嘅甜味中和咗豬鞍架嘅濃郁口感,令整體味道更加豐富。呢個菜真係有驚喜,特別係嗰個蜜糖芥末籽醬汁,令豬鞍架嘅味道更加突出😋

牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯🦀🍚

蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿🍖🍍
2024-05-27 0 views
今晚去咗「INN」食晚餐☺️ 呢度嘅菜式精緻美味,真係唔錯👍🏻意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉,意粉煮得彈牙,配上煙豬面頰肉嘅濃郁口感,加上卡邦尼醬汁嘅香濃味道,每一口都帶來滿足嘅享受!香煎虎蝦扁意粉,虎蝦煎至鮮嫩多汁,配上扁意粉,口感豐富,絕對係一道令人讚嘆嘅海鮮意粉!🍤🍝法式紅酒懀牛面頰肉意大利飯,牛面頰肉煮得軟嫩多汁,配上紅酒醬汁嘅香濃味道,再加上意大利飯嘅口感,每一口都帶來滿滿嘅美味!🍷🥩🍚滿足味蕾嘅一餐👍🏻

滿足味蕾嘅一餐👍🏻
想不到繁忙的觀塘也有如此慢活的西餐廳,一般只在週末供應的下午茶Tea Set, 在這裡平日也可吃到😍而且才$328/2位!3層的下午茶塔包括了咸點、海鮮類、甜點,兩杯飲品,一應俱全,而且味道也很不錯。尤其是海鮮類的配搭,口味上咸而不膩,鮮而不腥,有點小意外🤭怕不夠飽,還追加了一份西班牙辣肉腸意粉🍝蕃茄香氣滿滿,基本上不怎麼辣,意粉有咬勁,不是煮得稀爛沒口感的那種。店裡用了很多紫色的花做裝飾,很有氛圍感,與閨蜜美美的吃個下午茶,拍拍照也非常出片哦,超推薦給閨蜜約會💕

Royal  Tea  Menu

西班牙辣肉腸意粉

Tea  Set  Menu

2024-05-07
$250 (Tea)
Dining Offer
Tasting Event
2024-05-25 15 views
同家人慶祝生日,揀咗呢間食lunch,前一晚先至經OpenRice book,寫咗生日remark但驚太夜佢地收唔到,所以第二日晏晝再打去confirm。職員態度很好,表示只要我們點任何一款甜品,就已經會為我們準備寫字服務。去到餐廳雖然很細,但裝修及佈置得好精緻,令人賞心悅目。食物都算唔錯,而且職員效率及態度亦令我們很滿意。當上生日甜品時,背景音樂亦換成生日歌,令我們感覺餐廳很有心思,推薦慶祝活動嘅大家可以試試。

2024-05-24
$200 (Lunch)
Celebration
Birthday
一間好靚噶餐廳,環境超級無敵好,好似歐式宮廷甘噶裝修風格,好華麗啊。我媽就好中意甘噶環境同氛圍啦,我地叫左個全日早餐,擺盤同家店噶裝修一樣,好靚啊,有水果有肉有菜,全部都看起來好新鮮,味道都系一流噶,哩間店噶其他菜品都幾好噶,牛油香煎刺身帶子配蟹膏義大利飯、黑松露薯條都值得一試。
2024-05-18 45 views
好鐘意約朋友到Royal inn進餐餐廳環境闊落,宮廷式設計,仲有半露天茶坐,優美舒適。食物方面,賣相靚味道水準高,午餐價錢亦吾貴,值得推介Lunch Set 包括:餐湯、主食、飲品餐湯:甘荀忌廉湯 濃郁香甜的甘荀忌廉湯 綿密口又帶健康主食:All day breakfast 全日早餐 $128燒蕃茄、肉腸、煙肉、炒蛋、牛油果、蘑菇、酸種包全日早餐款式豐富,賣相又靚,款款食物我都鐘意,特別是炒蛋夠滑,酸種包煙韌有咬口,大滿足傳統嗰個英式炸魚薯條 $128英式炸魚外層炸得非常酥脆,魚肉厚身幼滑。炸薯條外脆內軟
好鐘意約朋友到Royal inn進餐

Lunch Set

包括:餐湯、主食、飲品

餐湯:甘荀忌廉湯
濃郁香甜的甘荀忌廉湯 綿密口又帶健康

主食:
All day breakfast 全日早餐 $128
燒蕃茄、肉腸、煙肉、炒蛋、牛油果、蘑菇、酸種包

傳統嗰個英式炸魚薯條 $128
英式炸魚外層炸得非常酥脆,魚肉厚身幼滑。炸薯條外脆內軟

2024-05-15
$130 (Lunch)
2024-05-17 36 views
今日又黎到裕民坊YM² 食lunch,經過見到呢間餐廳好有特色,店鋪以白色為主,配上雲石枱、黑白藤椅,加上大量花飾,增添仙氣感覺。有室內外座位,室外更是寵物友善🐕‍🦺🦮[ Lunch set ]🥣是日餐湯 ~南瓜忌廉湯🍛牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯 $138~鮮味嘅廣島蠔,意大利飯軟硬適中,充滿濃郁蠔汁。🐖煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁 $148~ 賣相精緻,厚切豬肉煎得肉嫩好juicy ,配薯蓉、西蘭花、蔬菜,濃濃嘅白胡椒忌廉汁。🍹檸檬茶(凍)☕️Long Black (熱)

[ Lunch set ]

🥣是日餐湯 ~南瓜忌廉湯

🍛牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯 $138
~鮮味嘅廣島蠔,意大利飯軟硬適中,充滿濃郁蠔汁。

🐖煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁 $148

🍹檸檬茶(凍)

☕️Long Black (熱)
2024-05-14
Type of Meal
Lunch
2024-05-17 26 views
上網睇到 INN - I’m Not Nothing佈置幾靚,食物評語都唔錯,所以今日專程約埋朋友去觀塘裕民坊試下。餐廳裝飾以白色為主,有幾盞水晶吊燈同佈置左唔少花花草草,感覺好歐陸式。而餐廳坐位有分室外同室內,配合唔同客人嘅需要。晚巿都有幾款晚市主菜選擇,加$38 仲可以配埋是日餐湯同$28以下餐飲一杯。意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉 ($128)卡邦尼意粉芝士味好濃好creamy,意粉軟硬度岩岩好。另外煙燻過嘅豬面頰肉,亦令意粉添加左一份煙燻的香氣,味道更上一個層次。香煎虎蝦扁意粉 ($168)4-5隻虎蝦大大隻,兩面煎香,肉質結實爽口彈牙。扁意粉用蕃茄仔同雜菌炒香,味道同口感都十分豐富。是日餐湯及餐飲 ($38加配)今晚是日餐湯係南瓜湯,估唔到餐湯都有拉花,飲落南瓜同忌廉味好重,口感順滑。餐飲我哋選擇左凍檸茶。藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕巴斯克芝士蛋糕配上酸酸地嘅藍莓醬,藍莓醬中和左芝士蛋糕嘅膩,係一個唔錯嘅組合。

意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉 ($128)

香煎虎蝦扁意粉 ($168)

是日餐湯及餐飲 ($38加配)

藍莓醬巴斯克芝士蛋糕配雪糕
2024-05-14
2024-05-16 17 views
1 法式紅洒懀牛面頰肉意大利飯$168.02 + $38.0 餐湯 @$38.0 $76.01 蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞁架配烤菠蘿$248.01 凍檸檬茶1 香蕉朱古力奶昔$24.0總額$516.0這間餐廳法式紅酒懀牛面頰肉意大利飯好好食,牛肉鬆軟、好有口感、好多肉汁、意大利飯好好食,蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞍架配烤菠蘿好好食、肉質鬆軟、配蜜糖芥末籽絕配好好食、一入口好有口感,菠蘿好甜,凍檸茶好好飲,香蕉朱古力奶昔好好飲、好有層次,香蕉和朱古力好絕配,一試難忘,食物好好食,打卡位有好多好靚花花,我推介這間餐廳,值得去試
1 法式紅洒懀牛面頰肉意大利飯$168.0

2 + $38.0 餐湯 @$38.0 $76.0

1 蜜糖芥末籽燒澳洲豬鞁架配烤菠蘿$248.0

1 凍檸檬茶

1 香蕉朱古力奶昔$24.0

總額$516.0

2024-04-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 紅酒燴牛面頰肉意大利飯
  • 芥末籽蜜糖焗美國頂級豬鞍架