2022-11-15
Insane Coffee☑️窩夫煙韌鬆軟☑️小山園latte好飲☑️慢活悠靜cafe ☑️😻貓咪粉打卡insane coffee位於北角一條小巷,比較隱世,巷仔內都係較舊式的民生店鋪,隔離店的街坊鄰居都會幫襯買咖啡,好有地道小店的親切感,但同時cafe裝修走輕工業風,水泥色的牆身,店內擺滿貓咪擺設同😺掛畫,仲有一幅掛滿貓仔即影即有相的特色牆,有點可愛的型格風✨店面比較細,只有5-6個bar位,bar枱椅都幾貼心,有得托住雙腳,坐得較舒服🪑店內雖然只有一位店員,但上菜沖咖啡都幾快👍🏻坐在cafe內感覺好悠靜,好慢活☕️Waffle Combo 窩夫套餐烤雞配蜜糖芥末醬 +$30Fried chicken with honey mustard sauce 🧇賣相好吸引,烤雞肉嫩滑有彈性,一d都唔「鞋」,waffle相當煙韌鬆軟,味道偏向甜身,同微辣的蜜糖芥末醬一齊食都幾夾🍯小山園Hot Matcha Latte $50一杯精緻翠綠的拉花latte🍵小山園的抹茶粉甘醇,帶點天然清新的香甜同適量的澀味,加上香濃的牛奶,整體口感好順滑✨
☑️窩夫煙韌鬆軟
☑️小山園latte好飲