2022-08-05 795 views
依間甜品店一直都係我既首選甜品店!蛋糕賣相宜人、味道香濃、不過cream較多、少一點會更佳;海錦蛋糕軟棉棉、有蛋味~糖霜較多,整體來說,甜甜的,CP值超級高!值得再買~
依間甜品店一直都係我既首選甜品店!

2022-01-09 534 views
朋友生日特登去買個生日蛋糕慶祝🎂佢中意食士多啤梨, 就買返個皇牌士多啤梨蛋糕$295, 生日關係可以加個生日牌同蠟燭(免費)最中意佢地既cream, 真係做得好綿滑!士多啤梨好多,食落每啖都有原粒士多啤梨, very good!
朋友生日特登去買個生日蛋糕慶祝🎂

個人唔係太喜愛藍莓芝士嘅蛋糕,但係因為壽星喜愛,所以便買給她。首先餅底是由Oreo做,不甜,夠firm,唔會一次就散晒。而藍莓醬內藏有酸忌廉芝士,仲然藍莓醬本身味道是偏甜,而選用了酸忌廉芝士,三樣嘢夾埋,好有好有違和感。雖然不太喜愛藍莓芝士,但那酸忌廉的酸味,帶出滑的口感,加上藍莓醬的甜和流質感,再配上Oreo不甜,但firm的口感,使吃完一件之後,都要吃多一件。真心推介給喜愛和不太喜愛藍莓的食家。

• 藍莓芝士撻
2020-12-18 766 views
想預備在節日選購蛋糕,見到有優惠,當然要揀幾款試試,方便日後訂蛋糕選擇。這次買四送一真開心,要選幾款不難!栗子千層朱古力夾心餅夾心餅是一層層薄薄的疊起來,栗蓉一層份量甜度溫和。栗蓉、夾心與朱古力薄層交替,底層朱古力蛋糕相連薄層朱古力漿,有雙重朱古力味,朱古力漿雖是凝固,但亦幾滑。夾心餅較難整件一口咬下,分部份吃會輕鬆點。蛋糕上的栗子軟心偏甜,似是浸了糖水。 皇牌士多啤梨蛋糕 在抽開包裝時已聞到士多啤梨的香味,份量多,味較酸,幸好有蛋糕及奶油的甜味中和。法國海鹽焦糖純米蛋糕 焦糖味突出,配合蛋糕也不甜,另有丁點鹹味。一粒紅桑子有點不夠,因為紅桑子的酸與焦糖很夾,多一點會更開心,每啖口感都是軟綿綿 。榛子朱古力蛋糕 較多奶油,奶白色的和淺啡色的奶油味道都有點不同,甜度較低且軟滑。蛋糕中有朱古力漿帶點甜味,有粒粒榛子,榛子份量比相象中多,輕輕嚼勁。 北海道南瓜批 底部有薄酥皮餅,酥皮餅邊緣有薄薄朱古力漿,朱古力蛋糕與奶油及酥皮餅形成底部。 最上一層是南瓜蓉,香濃不太甜,味道適中。無論是蛋糕或是批,材料豐富,濕度不錯。買蛋糕時還選了一款琥珀曲奇,細盒裝,每塊獨立包裝。 曲奇薄、脆、有杏仁薄片、

這次買四送一真開心,要選幾款不難!

栗子千層朱古力夾心餅
栗子千層朱古力夾心餅

榛子朱古力蛋糕
榛子朱古力蛋糕

北海道南瓜批
北海道南瓜批

買蛋糕時還選了一款琥珀曲奇,細盒裝,每塊獨立包裝。
琥珀曲奇

曲奇薄、脆、有杏仁薄片、充滿香氣,曲奇與雪糕一起吃非常正!
琥珀曲奇

2020-11-21
TakeAway
$40 (Tea)
2020-05-23 746 views
如果買生日蛋糕都唔一定要淨係揀本地西餅店,其實日本蛋糕店Italian Tomato都10分受歡迎而且用料上乘今次揀咗草莓蛋糕,裏面係海綿蛋糕夠晒鬆軟,而且啲cream好滑好香,草莓又大又甜雖然價錢相對較高但以呢個質素來講都非常合理重點係呢度有啲比較細小嘅蛋糕啱兩三個人慶祝生日咁就唔會浪費啦加上呢間餅店喺日本嚟所以服務員嘅態度10分好,包裝盒又靚下一次朋友生日都一定要揀Italian Tomato試埋佢唔同其他嘅味道先

加上呢間餅店喺日本嚟所以服務員嘅態度10分好,包裝盒又靚

2019-11-30 590 views
哈蜜瓜味道既蛋糕其實好多蛋糕店有做,但今次呢款係好真才實料,唔會好肥好多cream, 裏面真係實心蛋糕,又唔會太甜,好有哈蜜瓜味道,蛋糕頂既mousse更出眾,唔會好快溶,而且感覺清新。整個設計簡單但有太陽既感覺。
Tea
2019-10-05 439 views
Ordered two cakes for teaOne is lemon cheese tart, another is melon cake (which is new one)Cheese taste 也是smooth,不過不失的cake
2019-06-03 512 views
同朋友系形点食完米線經過,買左朱古力🍰,開心果🍰各$36返屋企同老公嘆🍴🍰朱古力蛋糕~濃郁朱古力味,蛋糕鬆軟,忌廉香滑,🤗🤗開心果蛋糕~綠色係開心果忌廉好濃開心果味又滑!👍👍👍好好味整體上蛋糕好好味又特別
同朋友系形点食完米線經過,

買左朱古力🍰,開心果🍰

各$36返屋企同老公嘆🍴🍰

朱古力蛋糕~濃郁朱古力味,蛋糕鬆軟,忌廉香滑,🤗🤗
朱古力

開心果蛋糕~綠色係開心果忌廉好濃開心果味又滑!👍👍👍好好味
開心果

整體上蛋糕好好味又特別
2019-05-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$36 (Last Night Supper)
朱古力
開心果
2019-01-15 515 views
我平時好少會刻意去買cake比自己食, 通常只有兩種好極端既時候: 好開心&勁唔開心。至於今日係屬於邊一種心情就唔講啦~ 每次望住Italian Tomato既廚窗都有心花眼亂既感覺,佢既蛋糕全部賣相都好高分,好吸引,每次都係令我難以下決定。經過幾分鐘之後,我選擇好了: $38/PC法國海鹽焦糖純米蛋糕 + 期間限定 $36野莓朱古力芝士撻。先講下$38/PC法國海鹽焦糖純米蛋糕,佢係由法國海鹽﹑沖繩黑糖﹑日本米粉製作而成,第一啖咬落去,我覺得海鹽同焦糖嘅味道好清晰,好出。味道甜甜鹹鹹既同時,配埋藍妹&野莓既小小酸味簡直係Perfect match。期間限定$36野莓朱古力芝士撻。平時我就麻麻地鐘意食芝士撻,覺得好膩,今次真係好大膽去食自己覺得一般既野,可以見到係朱古力掛?意想不到,呢個撻富於口感,而味道香濃,芝味香醇,先係一啲軟身既芝士味+士多啤梨味既cream,之後中間有朱古力蛋糕,底部就係一個比較結實嘅朱古力撻。比想像中高分。但係兩者比較,我都係鐘意法國海鹽焦糖純米蛋糕多d地址 :元朗朗日路8號形點二期1樓A116a號舖電話號碼:28653283營業時間: 星期一至四11:00-

地址 :元朗朗日路8號形點二期1樓A116a號舖
電話號碼:28653283
營業時間: 星期一至四11:00- 21:00
星期五至六11:00 - 21:30
星期日11:00 - 21:00
2019-01-14
$74 (Last Night Supper)
2017-09-24 861 views
皇牌士多啤梨蛋糕 吃過生日火鍋後,還真的感謝哥哥和大嫂跟我慶祝生日之餘,又買了一個皇牌士多啤梨蛋糕跟我們一起吃。蛋糕上除了有很多士多啤梨,就連蛋糕中間也夾着很多士多啤梨。整個蛋糕的構造根本是一層士多啤梨跟忌廉,再夾著一層蛋糕,如此類推的梅花間竹方式夾著每一層蛋糕和蛋糕餡料。雖然士多啤梨酸酸的,但蛋糕的忌廉又甜甜的,兩者夾在一起吃配搭得宜。再加上忌廉又非常幼滑,蛋糕氣孔比較大,所以口感都特別鬆軟和輕盈,吃上去真的有點像吃了一陣風的感覺,但又非常討好,整個蛋糕的口感和味道也相當不錯,我們都非常喜歡!

Type of Meal
Last Night Supper
Celebration
Birthday
2017-08-27 526 views
屋企人生日,但係買美心蛋糕已經買到悶,而且美心又唔好食於是就決定買依間六件蛋糕當生日蛋糕算啦。依件雜果拿破崙蛋糕係咁多件入面買相最靚嘅,可惜食落去啲脆皮已經林左,不過啲吉士幾好食,又唔會太甜或者太漏。咁多件入面我最鍾意呢件藍莓芝士蛋糕,芝士唔漏,藍莓好甜而且新鮮,個餅底都幾好食。之後就係依件宇治金時蛋糕,我阿媽好鍾意,但個人覺得偏甜,而且抹茶味唔夠濃,多cream,不過入面啲紅豆都算幾多,啖啖都咬到紅豆。咖啡味蛋糕就有超濃嘅咖啡味,而且會有少少苦,不過如果鍾意飲咖啡嘅人應該都會鍾意。栗子蛋糕就冇乜特別,栗子味幾清香,cream比較多。Tiramisu幾有水準,高質冇驚喜。結論係雖然整體來講幾好味,但一塊都三十幾,抵唔抵食就見仁見智啦🤗
拿破侖

blueberry cheesecake

matcha red beans

咖啡

栗子

栗子蛋糕就冇乜特別,栗子味幾清香,cream比較多。

tiramisu

Tiramisu幾有水準,高質冇驚喜。

2017-08-26
Celebration
Birthday
blueberry cheesecake
咖啡
tiramisu
2017-08-25 356 views
一直以黎 都係呢間蛋糕鋪既忠粉 見到佢出左隻其間限定既菠蘿蘿勒口咪蛋糕 即刻買左個黎試下 點知一食就中伏 蛋糕中間既菠蘿茸口感好差 味道古怪 同成個蛋糕好唔夾 呢個蛋糕又細又貴 唔會再有下次
2017-08-09
Type of Meal
Other
2017-06-15 380 views
上開飯居然搵唔到元朗分店,其實都開左好一陣,都間中有人買下㗎喎。是咁的,應承左買件蛋糕返去比人食,於是今日就黎左Italian Tomato都揀,唔…好似無乜款咁嘅?可能仲係早掛,最後揀左一件士多啤梨,一件朱古力同一件哈蜜瓜。士多啤梨幾甜喎,厚厚的cream好正,蛋糕軟綿,不過中間層拿破崙淋左,可能因為擺左半日先食。朱古力好重朱味,一層蛋糕一層cream又香又滑。最後個哈蜜瓜都係好香甜的,上層全部係果肉,但未影想已被食左。不過價錢貴啲,間中食下好啦。

朱古力好重朱味,一層蛋糕一層cream又香又滑。

不過價錢貴啲,間中食下好啦。
2017-06-12
$30 (Tea)