2025-02-26 0 views
呢間意大利餐廳嘅藍芝士蘋果Pizza真係好好食!我本以為會好貴,但藍芝士同蘋果搭埋一齊,意外咁合襯,再加上蜜糖,真係一個人食晒都唔過分呀!仲有Burrata芝士沙律,芝士味好濃,但食落又唔油膩,清新又好味。八爪魚沙律都唔錯,肉質鮮嫩,調味啱啱好,食完真係忍唔住想再嚐多啲!!!!總括來講,今次嘅用餐體驗好愉快,菜式創新又美味,服務都幾好。我一定會再返嚟試下其他嘢,強烈推薦俾鍾意意大利菜嘅朋友!!!!

2025-02-18 52 views
Jacomax在香港有幾家分店,之前外賣吃過後對他們的pizza很有記憶,今趟跟朋友們決定來店嚐一嚐,gathering一下!😋來jacomax一定要點他們的pizza,全部即叫即造,皮脆又薄!他們pizza有15款選擇我們點了2個餐廳熱門的:🍕Gorgonzola & Apple🍎藍芝士蘋果薄餅($218)(12inch)-這真是每次來Jacomax必點的pizza,很特別,用上意大利濃郁藍芝士gorgonzola, mozzarella cheese, 蘋果薄片,味道非常夾,帶甜帶咸的,以為蘋果是做甜品?不妨試試這個pizza,個人很喜歡!🤗🍕T-rex 暴龍🍖 ($218)(12inch)-喜歡肉肉的可以點這個,有火腿,腸,辣肉腸,mozzarella cheese,蕃茄醬底,正宗亦惹味的肉系pizza!🍝Pesto Bucatini with shrimp and cherry tomato意大利媽媽教落煮既青醬汁配大蝦車厘茄粗意粉($168)- 有驚喜!以為pesto意粉應該是油感重的青醬,但這裡的是很creamy的青醬煮法,很掛汁,味濃郁,好吃得相也未拍已吃光了😂😂🐔香烤黑

他們pizza有15款選擇
我們點了2個餐廳熱門的:

🍕Gorgonzola & Apple🍎
藍芝士蘋果薄餅($218)(12inch)

Gorgonzola & Apple 藍芝士蘋果薄餅(12inch)

🍕T-rex 暴龍🍖 ($218)(12inch)

T-rex 暴龍(12inch)

意大利媽媽教落煮既青醬汁配大蝦車厘茄粗意粉($168)

🐔香烤黑椒雞翼($64)

香烤黑椒雞翼

-烤得剛好,味道簡單,如果濃一點會更正!

🥘蕃茄芝士焗肉丸($68)
-用上自家製蕃茄和mozzarella cheese做醬,非常拉絲,肉丸是牛和豬肉mix,肉味濃,不錯!

飲品
🍹Mojito ($108)
-很多薄荷葉,帶甜的mojito,酒味適中!

甜品
🍨Tiramisu ($68)

Tiramisu

-自家製的tiramisu, 很濃的芝士,鬆厚度剛好,不會很水或很實在,很creamy的,上面灑上很多朱古力粉,完美作結!

💡飲品還有啤酒,紅白酒,其他 cocktail, mocktail,汽水,咖啡茶等🍷🍸🍻🥂☕️🧃🥤
💡食物還有其他starter如青口,薯條等等,另外亦有意大利地道特色的沙律等🍟🥗🦪

CP值高,值得翻桌!😋😋
2025-02-17
$216 (Dinner)
T-rex 暴龍(12inch)
  • tiramisu
  • Gorgonzola & Apple Pizza
古語有云,得賓州得天下!啱啱特朗普先史無前例,唔單止得搖擺賓州,仲攞晒七個搖擺州,可謂一時無兩!然後今日肚仔餓就順勢諗起周洪賓,無錯、就係呢間Jacomax既老闆,佢係其中一個講廣東話最叻既意大利人!廢話唔多講,午餐經Deliveroo 落單點了「1人薄餅+甜品套餐」,性價比勁屈機。收到既時候係一個好有個性既紙袋,誠意max!首先是主腳既自選9吋薄餅,我就加10蚊要咗傳說既「藍芝士蘋果薄餅」,薄脆的餅皮上鋪滿一片片既蘋果,藍芝士的鹹香和蘋果的清甜碰撞在一起居然出奇地夾,如果分開單獨食可能會覺得好腬,但合埋一齊食令成塊Pizza食落更有層次感之餘,仲會有種令你越食越想食既化學作用,最後當然成塊食晒、正!再來就係人氣Home made Tiramisu,這款自製甜點口感綿密順滑黏口,表層撒滿了細緻的可可粉,吃起來輕甜不膩,配上可樂非常適合用來作為餐後的收尾。整體體驗不僅是美味,還有滿滿的用心,期待下次到店體驗現場感同其他款式既食品。如果喜歡嘗試新口味又注重餐點細節,這家Jacomax真的很推薦!IG @steve66666

IG @steve66666
2024-11-11
Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
$168 (Lunch)
  • tiramisu
2024-09-18 4642 views
老闆雖然踏足埋youtube界,但當日lunch time竟然仲見到佢拎嘢食出嚟,餐廳係地鐵站一出就係,牆上掛住唔同嘅作品,木枱上餐牌幾有心思,食物味道同價錢以哩個位置算合理同成正比🫡🍕藍芝士蘋果薄餅 ($133(9吋))未食過嘅話聽個名應該會覺得幾奇怪但其實唔會,蘋果清爽甜味,搭上唔唔太搶口嘅藍芝士,似食緊甜品又似食緊主菜,鹹甜交織夾埋無違和感,反而有點清新,餅皮薄底幾脆,唔會太硬,值唔讚👍🏻🍝意大利媽媽廚房必備肉醬粗意粉 ($148)餐牌寫住童年必食西餐,確實係一個好食嘅肉醬意粉,醬汁味道適中,唔會過酸,粗意粉幾特別,係通窿嘅,口感食落去會實在啲同掛到汁🍰Tiramisu ($68)喜歡咖啡同酒味,味道層次分明,蛋糕體挺身得嚟口感幾滑,香氣四溢的甜點,唔會過於甜膩,係大人系嘅甜品,不過份量就細小小啦🫣

🍕藍芝士蘋果薄餅 ($133(9吋))

🍝意大利媽媽廚房必備肉醬粗意粉 ($148)

🍰Tiramisu ($68)
意大利媽媽廚房必備肉醬粗意粉
2024-09-13
Lunch
2024-03-28 4929 views
Jacomax🍕已經好耐冇食pizza啦 突然間好想食食Pizza既話我自己首選係Jacomax因為佢地個Gorgonzola & apple pizza 🍕 實在太吸引了藍芝士蘋果Pizza係Jacomax必叫皇牌 喺其他餐廳都未必搵到係薄批藍芝士味唔會好濃 配上薄薄地又香甜既蘋果片仲有少少焦糖咁整體平衝做得唔錯食完又唔會好漏 一個人都食到3-4塊見到佢呢度仲有手工啤酒🍻一邊食pizza度飲啤酒,真係人間享受呀😍
Jacomax🍕

仲有少少焦糖咁
整體平衝做得唔錯
食完又唔會好漏 一個人都食到3-4塊

見到佢呢度仲有手工啤酒🍻
一邊食pizza度飲啤酒,真係人間享受呀😍

2024-03-16 5444 views
🥗🍕🍝開心share好味之選☑️綠色主義🍕-$198Pizza得一個size:12吋,已分成8件,要人多食先開心,旁邊就可以睇住店員拉Pizza,手勢好純熟,呢個係素食嘅pizza, 有好多唔同款式嘅蔬菜,如洋蔥、茄子、三色椒,蘑菇,個醬幾好味,薄餅皮都算薄,嗰邊就厚啲,但係好鬆軟好似食緊麵包咁。☑️泰式蝦度假風情🍕-$218薄餅嘅大細同皮都一樣,但係呢個泰式蝦風味真係幾特別,食落有少少冬陰功嘅酸辣味,配咗九層塔,每塊Pizza都有兩隻蝦,蝦好新鮮彈牙,推薦大家試下🫶🏻☑️西柚肉配煙三文魚果仁沙律🥙-$148沙律都好大份,配咗黑醋汁,酸酸地幾開胃,沙律菜新鮮爽口,上面嘅煙三文魚都唔少,同埋有啲西柚肉及果仁碎,成個感覺好健康,同時亦都係一個幾好嘅解膩菜。☑️24個月頂級巴馬火腿配時令哈蜜瓜 🥗-$138呢個都好好味,巴馬火腿鹹鹹地,但一路咬去到吞咗之後口腔都會種香氣,而哈密瓜超級甜,仲配有新鮮沙律菜同蕃茄仔,配黑醋汁,同樣都好清新。☑️煙豬肉忌廉粗意粉🍝-$148粗意粉口感吾錯,少少煙韌,好creamy好掛汁,煙豬肉好香口,味道獨特有餘韻,個汁雖然都好好味,但有啲過鹹同比較膩。☑️忌廉蟹肉大通粉🍝-
🥗🍕🍝

☑️24個月頂級巴馬火腿配時令哈蜜瓜 🥗-$138
24個月頂級巴馬火腿配時令哈蜜瓜

☑️煙豬肉忌廉粗意粉🍝-$148

☑️忌廉蟹肉大通粉🍝-$178
呢個大通粉好似巨形長通粉,同樣好Creamy好掛汁,口感都吾錯,蟹肉量多,雖然同樣都係忌廉,但冇上面個甘飽滯,超好食😋
忌廉蟹肉大通粉

2024-03-15
Lunch
綠色主義
泰式蝦度假風情
西柚肉配煙三文魚果仁沙律
24個月頂級巴馬火腿配時令哈蜜瓜
忌廉蟹肉大通粉
11/2/2024 各位新年快樂🧧恭喜發財🧧📍Pizzeria Jacomax呢間嘅藍芝士蘋果非常出名我地都係為左呢個pizza慕名而黎之前試過一次pizzahut嘅同款pizza都已經覺得唔錯今日就抱住好高嘅期望黎食 結果係完全冇失望㗎🤓⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨Creamy Burrata with ParmaHam and Yummy Cherry Tomato ($148)中間有一大舊burrata🧀 切開之後有少少半流心味道淡淡地 可以中和Parma ham嘅油膩感不過Parma ham 就得4塊 我哋就覺得唔扺食啦下面嘅沙律淨係落左醋 無再特別調味✨Gorgonzola & Apple Pizza ($218)隆重期待嘅藍芝士蘋果pizza🤩果然係比pizzahut嘅更好味一上枱就聞到好濃嘅芝士味 加埋蘋果嘅酸甜 鹹甜配搭得非常好味😋一直都覺得加蘋果係pizza好奇怪 出奇哋好夾 而且仲冇咁易膩添✨Carbonara Bucatini ($148)非常濃厚嘅汁!令到啲pasta 好掛汁每啖都食到成口cream 再加埋啲好香口油膩嘅粗煙肉粒 食落好有驚喜👍🏻👍🏻
11/2/2024

不過Parma ham 就得4塊 我哋就覺得唔扺食啦
下面嘅沙律淨係落左醋 無再特別調味

隆重期待嘅藍芝士蘋果pizza🤩
果然係比pizzahut嘅更好味

✨Carbonara Bucatini ($148)
非常濃厚嘅汁!令到啲pasta 好掛汁

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我地2個人食左$550 (連加一)
啲野食好好食 上菜速度好快
不過同隔離枱好近 而且有啲飛飛😮‍💨衛生情況有待改善

推薦指數🌟:4.5/5
2024-02-11
$220 (Dinner)
2023-12-15 3201 views
唔敢試蘋果藍芝士,驚唔啱口味就啶嘢;呢個火腿菇味正常,新鮮出爐pizza點都加分;pizza好大個,兩個人都好夠食了安全選擇:肉醬意粉,但我同老公都覺得意粉個質地出奇地幾好食,但肉醬偏油
火腿菇pizza

肉醬意粉
肉醬意粉
2023-12-10 2797 views
JacomaxGorgonzola & Apple $178Gorgonzola & Apple Pizza 呢款薄批好特別,藍芝士同蘋果嘅組合好新鮮,真係唔該諗唔到會咁夾。佢嘅味道酸酸甜甜,好有驚喜,每一口都可以感受到藍芝士同蘋果嘅獨特風味,再加上薄脆嘅批底,真係一流!如果你鍾意食新嘢,一定要試下呢款Gorgonzola & Apple Pizza!魷魚圈$97炸魷魚圈外表色澤金黃,外脆內嫩,一咬落去就可以感受到鮮嫩嘅口感同獨特嘅香味。佢嘅製作方法簡單,可以單食,亦可以搭配醬汁食用,特別適合做為下午茶或者酒吧小食。分數:8/10地址:上環永樂街38-42號東成商業大廈地下C舖
Jacomax

Gorgonzola & Apple $178

魷魚圈$97

分數:8/10
地址:上環永樂街38-42號東成商業大廈地下C舖

2023-11-07 3463 views
友人食咗好多間唔同嘅Pizza,始終都係覺得Jacomax係數一數二好食!我哋又來啦!平日差唔多兩點到,唔使等位!。🍝蒜香蕃茄辣椒大通粉 $138🍕藍芝士蘋果薄餅 $218☕️Coffee Lover Vanila Shake $88🍊Orange Juice $40⋯⋯Pizza同埋帶通粉味道好之餘,仲夠食;飲品午餐有8折,但係嘢飲就普普通通,特別係嗰個Milkshake,太流質,少咗啲frappe ;佢個pizza造型嘅Menu,都好得意!。📍 Jacomax (上環)上環永樂街38-42號東成商業大廈地下C號舖 。大食時間:Nov 2023好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑回味指數:🌕🌕🌕🌕🌕舒適指數:🌕🌕🌕🌕🌕如果同銅鑼灣嗰間比,上環店坐得舒服啲!

🍝蒜香蕃茄辣椒大通粉 $138
蒜香蕃茄辣椒大通粉

🍕藍芝士蘋果薄餅 $218

🍊Orange Juice $40
☕️Coffee Lover Vanila Shake $88 /// 🍊Orange Juice $40

⋯⋯

📍 Jacomax (上環)
上環永樂街38-42號東成商業大廈地下C號舖

大食時間:Nov 2023
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
回味指數:🌕🌕🌕🌕🌕
舒適指數:🌕🌕🌕🌕🌕
如果同銅鑼灣嗰間比,上環店坐得舒服啲!
2023-11-06
$250 (Lunch)
蒜香蕃茄辣椒大通粉
藍芝士蘋果薄餅
傳統pizza口味通常包括番茄醬🥫、芝士🧀️和各種配料,如蔬菜、肉類、海鮮等。但今次食呢個有驚喜🤣一個好的披薩應該具有薄脆的餅皮、均勻分佈的配料和美味的醬料。餅皮應該經過適當的烘烤,口感鬆脆,但不過於乾燥。Jacomax正正就做到喇🤓厚薄均勻又好味配料方面用咗蘋果和Blue Cheese,同平時常見的都唔同👍🏻蘋果上面亦有啲糖甜甜哋除咗pizza之外都叫咗雞翼🐔熱辣辣好惹味👅回頭率:👅👅👅👅性價比:👅👅👅打卡值:👅👅👅

Jacomax正正就做到喇🤓厚薄均勻又好味

除咗pizza之外都叫咗雞翼🐔熱辣辣好惹味👅

回頭率:👅👅👅👅
性價比:👅👅👅
打卡值:👅👅👅
2023-09-03 1939 views
Jacobmax的藍芝士蘋果pizza絕對是一款令人驚艷的創新口味。這種結合蘋果和藍芝士的概念十分獨特,而且口感和味道都非常出色。蘋果的甜脆與藍芝士的奶香完美結合,每一口都是一種美妙的享受。這款pizza的創意和獨特之處,絕對能帶給您一個全新的味覺體驗。除了口味驚艷,Jacobmax的藍芝士蘋果pizza也散發著誘人的香氣。當披薩出爐時,蘋果的清新香味和藍芝士的濃郁氣息充滿著整個空間,讓人垂涎欲滴。每一口都能感受到香氣的襲鼻,令人難以抗拒。Jacobmax的藍芝士蘋果pizza展現了他們對於創新口味的追求和獨特的烹飪技巧。如果您正在尋找一種不同於傳統的puzza風味,這款pizza絕對值得一試。它將為您帶來一場美味的冒險,讓您品嚐到新鮮而令人驚喜的口味組合。無論您是披薩愛好者還是喜歡嘗試新風味的人,Jacobmax的藍芝士蘋果pizza都能為您帶來一場美味的享受。

2023-07-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
藍芝士蘋果pizza必食,carbonara好驚艷到!keep到高質嘅黃店,掂😘・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🐙 彩蔬地中海八爪魚配柚子醋 HK$95・味道:撈勻後發現八爪魚份量幾多,新鮮唔係白烚。除咗柚子醋食到橄欖油味,兩款醬汁balance得好好,不錯!・口感:八爪魚好彈口,動L動L的🤭🍝 煙豬肉忌廉意粉 HK$148・味道:震驚😍正宗用蛋黃唔係忌廉嘅carbonara!醬汁香濃唔膩,有淡淡蛋黃香。煙豬肉有先煎香,所以好香豬肉香😚・口感:手工製意粉比普通意粉粗,幾有咬口!醬汁有蛋黃打碎咗嘅杰身,surprise到我嘅味道🤩🍕 藍芝士蘋果薄餅 HK$178・味道:每次去都係食呢個!蘋果甜配藍芝士嘅香,加埋唔臭又夠夾。・口感:蘋果係風乾咗所以個薄餅夠乾身唔會濕漉漉~薄餅皮夠薄夠脆,淡淡麥香🫶🍹 Jacomax Sunrise HK$48・味道:店員話係fruit punch,飲落以橙/菠蘿/檸檬嘅熱帶水果為主,btw有陣薑味,我幾鍾意薑所以OK但係唔鍾意嘅波友要留意嚕!・口感:幾fresh,冇渣的。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:

🐙 彩蔬地中海八爪魚配柚子醋 HK$95
・口感:八爪魚好彈口,動L動L的🤭
彩蔬地中海八爪魚配柚子醋

🍝 煙豬肉忌廉意粉 HK$148
煙豬肉忌廉意粉

🍕 藍芝士蘋果薄餅 HK$178

🍹 Jacomax Sunrise HK$48
・口感:幾fresh,冇渣的。
Jacomax Sunrise

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:夜晚想食怕銅鑼灣多人要等位嘅不妨試下上環店,喺正A2出口轉左行30秒就到😂

2023-08-19
$250 (Dinner)
彩蔬地中海八爪魚配柚子醋
煙豬肉忌廉意粉
Jacomax Sunrise
2023-07-26 2119 views
Jacomax嘅藍芝士蘋果pizza好有名氣✨終於有機會唔使排隊試下啦!食咗Signature 藍芝士蘋果薄餅同T Rex🤣🤣呢個藍芝士蘋果薄餅真係好特別得嚟又好味,T Rex就冇佢咁出色,中矩中規啊,不過好大份!~~藍芝士蘋果薄餅Gorgonzala & Apple $178 Jacomax必試招牌嚟嫁呢個Pizza☺️一入口味道複雜,有鹹有甜嘅鮮明對比,藍芝士嘅口味好濃郁,夾埋蘋果就有啲甜甜地,加埋啲清新味,真係好特別嘅組合,而且兩者嘅味道都好match!如果你鐘意咁嘅味道,一定唔可以錯過啦!🤍🤍

2023-07-11 4285 views
由兩個意大利人開嘅意大利餐廳 之前食過一次已經念念不忘成日心掛掛想encore❣️𝒮𝐼𝒢𝒩𝒜𝒯𝒰𝑅𝐸 𝒮𝐸𝒜𝐹𝒪𝒪𝒟 𝐵𝒰𝒞𝒜𝒯𝐼𝒩𝐼 招牌香辣海鮮粗意粉 $168份量大大兜 魷魚圈🦑大蝦數量唔少 撈埋辣汁超惹味 香辣得嚟又唔算難入口 粗意粉比平時嗰啲更彈牙爽口 鍾意食辣都可以試吓❣️𝒢𝒪𝑅𝒢𝒪𝒩𝒵𝒪𝐿𝒜 & 𝒜𝒫𝒫𝐿𝐸 藍芝士蘋果薄餅 $178呢個combination相信冇乜人諗到 餅底同芝士厚度1:1 加上蘋果片賣相相當吸引 鹹香味重嘅blue🧀加上香甜嘅🍎估唔到勁match 之前食過一次就上咗癮 鹹鹹甜甜食極唔厭❣️𝒞𝒜𝐿𝒜𝑀𝒜𝑅𝐼 炸魷魚 $88推薦小食果然出色 酥炸嘅外層包住熱辣辣嘅魷魚 加上酸味味嘅他他醬簡直一流❣️𝐿𝐼𝒩𝒟𝐸𝑅𝑀𝒜𝒩 𝒫𝐸𝒜𝒞𝐻 𝟥%俾個名吸引所以嗌嚟試下 琥珀色嘅啤酒飲落有少少似蘋果汁🍹落喉嚨之後又美味嘅水蜜桃香氣飄出嚟 略酸嘅口感加上碳酸刺激好正❣️𝒮𝒰𝒩𝑀𝐸𝐼 𝐻𝒪𝒩𝐸𝒴 𝐿𝒜𝒢𝐸𝑅 𝟧%用咗台灣產嘅龍眼🍯原來一年剩係得28日產期 難怪咁珍貴 蜂蜜嘅香甜加上麥芽香 十分清新
由兩個意大利人開嘅意大利餐廳 之前食過一次已經念念不忘
成日心掛掛想encore