💛💛💛💛💛💛💛💛超開心!jacomax終於由港島開黎TKO😆🙌🏻以後唔洗再食pizzahxx🤣🤣第一次食佢既藍芝士蘋果pizza係驚為天人🤤完全估唔到係咁夾,而且上面有蜜糖,個餅底又唔厚唔硬唔乾,就算係12寸,2個人都食得晒😋👌🏻(如果有得㨂2隻味,半分天下,或者係細size d咁當然更好啦😜)除左pizza,佢地仲有意粉、小食、沙律,樣樣都大大碟大大碗👍🏻真係對得住個價錢架!💛我今次試左佢既西柚肉配三文魚果仁沙律🥗聽個名都覺得豐富😌個碗有我隻手咁大又深,勁足料,勁多塊三文魚,上面有腰果有花生,加埋檸檬🍋汁酸酸地好開胃😉Tko分店勁大間,好闊落,啲位隔得好開,好有私隱,都有好多枱係八人座,啱晒成班fd黎share食呀😚一定要讚既係服務態度💯💯💯後生仔女都勁有禮貌,會烏低身聽你落order,反應又快,見到我同行有老人家,主動比熱水👍🏻辛苦晒~一定再黎呀‼️PS.平日幾多人都接受book枱,星期五六日就要6人以上,記住啦😉💛💛💛💛
💛💛💛💛💛💛💛💛
西柚配三文魚果仁沙律
藍芝士蘋果pizza
2022-07-07
$150 (Dinner)
西柚配三文魚果仁沙律
藍芝士蘋果pizza
2022-07-05 200 views
每次想食pizza都一定會食呢間個藍芝士蘋果pizza真係必叫,已經食左4次但好似近呢兩次d藍芝士少左,淡味左好多,無第1次咁驚喜今次仲試左個八爪魚沙律,都係超正的
每次想食pizza都一定會食呢間
個藍芝士蘋果pizza真係必叫,已經食左4次
但好似近呢兩次d藍芝士少左,淡味左好多,無第1次咁驚喜

今次仲試左個八爪魚沙律,都係超正的

2022-06-30 350 views
💛尼間餐廳想試好耐,知道將軍澳開左分店,決定去試下1️⃣🍝松露油牛肝菌火腿大通粉一上枱就聞到好香松露味,牛肝菌預先用牛油炒過,所以食落好香,長通粉軟硬適中,啲汁都幾多唔會太杰,每條長通粉都掛到汁2️⃣🍗香烤黑椒雞翼 - 5隻雞翼都算大隻,連肉都入到味,超抵讚👍🏻食落有少少黑椒既辣味,外脆內軟,咬開入面仲要有肉汁🤤3️⃣🍕藍芝士蘋果薄餅重口味人士岩哂😆有人會覺得藍芝士臭,個人覺得可以接受,蘋果切到好薄身甜甜地,加埋芝士既咸香味幾特別,餅皮厚薄適中,用左小麥粉,食埋好香麥既味4️⃣🍹Linderman Peach 3%外面包裝好靚,酒精濃度好低,好適合女士門同唔太飲得酒既人,飲落啖啖蜜桃既香味,但又唔會甜,好易入口🌟所有食物即叫即整,碟都好靚,員工亦好有禮貌🫶🏻想睇更多食評,記得留意IG __imfoodieb
💛尼間餐廳想試好耐,知道將軍澳開左分店,決定去試下

1️⃣🍝松露油牛肝菌火腿大通粉

松露油牛肝菌火腿大通粉

2️⃣🍗香烤黑椒雞翼 - 5隻

香烤黑椒雞翼 - 5隻

3️⃣🍕藍芝士蘋果薄餅

4️⃣🍹Linderman Peach 3%

Linderman Peach 3%

🌟所有食物即叫即整,碟都好靚,員工亦好有禮貌

🫶🏻想睇更多食評,記得留意IG __imfoodieb
2022-06-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
松露油牛肝菌火腿大通粉
香烤黑椒雞翼 - 5隻
Linderman Peach 3%
2022-06-21 165 views
➡️牛肉醬千層麵 💲158個人鐘意意粉多啲 但肉醬同醬汁比例啱啱好唔會太乾或太濕➡️松露油牛肝菌火腿大通粉💲165👩🏻‍🍳最鍾意食松露同埋菌類松露油老遠都聞到入口充斥着松露嘅香味永遠同菌類係絕配用上長通粉 一咬落去醬汁掛滿通粉內外🤤🤤🤤➡️蝦仁水果沙律 💲158蝦仁似係用油炸過但唔會食到油膩感覺配埋黑醋同沙律菜中和返但沙律菜輕微有苦味➡️藍芝士蘋果薄餅💲178👩🏻‍🍳係衝着佢而來見到好多人都嗌呢樣之前都驚會太重口味未必個個人接受到的確食落藍芝士部份有輕微騷味 可能呢個就係佢嘅味道❓❓配合埋薄薄嘅蘋果片 都幾夾嘅 但如果蘋果片再加啲糖火焰甜度輕微提升 會更出色➡️煙三文魚芝士薄餅 💲188本人唔食三文魚刺身但煙燻過嘅三文魚比較容易接受 特別鍾意煙燻味道鍾意食三文魚嘅可以一試
➡️牛肉醬千層麵 💲158

比較容易接受
特別鍾意煙燻味道
鍾意食三文魚嘅可以一試
2022-06-12 320 views
見有唔少食評話藍芝士蘋果pizza好食,就黎試下😃我地叫左黑椒雞翼,外面香脆,但雞翼可能醃得較耐,肉質較實同嚡….到期待嘅藍芝士蘋果pizza,真係失望😞我地兩個都食唔到藍芝士味到,蘋果只有少少酸甜味,一齊食就覺得無乜味囉😥反而個批底我地就覺得唔錯,比較似餅乾,批邊同批底都較脆😋我地見到好多枱都有叫…但都未必會食晒個批囉如果真係再黎食,就唔會再叫藍芝士蘋果😅最後食埋tiramisu ,味道略為失色,咖啡味較淡,加上太甜,整體唔太好
見有唔少食評話藍芝士蘋果pizza好食,就黎試下😃

到期待嘅藍芝士蘋果pizza,真係失望😞
反而個批底我地就覺得唔錯,比較似餅乾,批邊同批底都較脆😋
我地見到好多枱都有叫…但都未必會食晒個批囉
如果真係再黎食,就唔會再叫藍芝士蘋果😅

黑椒雞翼
藍芝士蘋果批
Tiramisu
2022-06-12
$150 (Lunch)
[藍芝士蘋果薄餅]酸酸甜甜嘅蘋果配上藍芝士好match😋鹹中帶甜,食落唔會好油膩🌟餅底唔會好亁好硬😆送酒一流🥂[松露油牛肝菌火腿大通粉]好creamy😋不過有啲偏鹹🙈[tiramisu]蛋糕好濕潤🍰不過咖啡味唔係好重☕️Drink🥂🍹 [Beautiful Sparkling Mikan]🍸[Blood Orange]🍊 [Long Island]🥃🌟🌟指數(滿分:5🌟):⭐️⭐️⭐️@jacomax_pizza📍將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓92-94號舖
[藍芝士蘋果薄餅]

🌟🌟指數(滿分:5🌟):⭐️⭐️⭐️

@jacomax_pizza
📍將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓92-94號舖
2022-06-05 2159 views
之前睇完喱騷已經好想試,喺呢段期間佢開多左兩間分店,咁啱同fd成班人食飯,就揀呢間外賣🍕【藍芝士蘋果薄餅12吋】 $178 (9.6/10)我相信去親Jacomax嘅人,有9成都係想試呢個藍芝士pizza,其中一個fd一見到啲蘋果片就覺得個pizza好伏,要人試完伏先食,我想講個pizza一啲都唔伏,係鹹香嘅芝士再加清新嘅蘋果味,配合得好好,真係好好好食😌,又有口感唯一扣左少少分嘅位係塊pizza有啲薄,我覺得兩個女仔係絕對有能力清到一個12吋嘅pizza,咁你明白有幾薄啦,叫得薄餅,我應該係預左嘅,計埋另一個pizza,我都總共食到4塊😆,食到薄餅邊都仲係覺得好好食,我平時係唔轉芝心批嘅話,好難食到薄餅邊,但呢個我食到唔夠喉🤤,我個人勁度推介呢個pizza,會顛覆到你平時對pizza嘅感覺🍕【意大利火腿白菌薄餅12吋】 $168 (8.8/10)呢個pizza都係好好食,可能蘋果pizza太令我覺得驚喜,所以呢個比較遜色,幾乎每一塊你都會食到蘑菇同帕馬火腿,啲茄膏有微酸,但依然無阻我係咁食啲pizza,呢個比起蘋果pizza,會有種食返啲肉嘅感覺,所以我都好鍾意😗🍝【煙豬肉忌廉粗意粉

🍕【藍芝士蘋果薄餅12吋】 $178 (9.6/10)

🍕【意大利火腿白菌薄餅12吋】 $168 (8.8/10)

🍝【煙豬肉忌廉粗意粉】 $148 (8.1/10)
呢個好食,白汁味好夠,個名係意粉,但其實佢係通粉嚟,食落會想繼續食

🥓【香烤黑椒雞翼(5件)】 $58 (7.5/10)
要左兩盒,覺得係普通落左即磨黑椒嘅雞翼,冇咩特別,正常啦
意大利火腿白菌薄餅
TakeAway
意大利火腿白菌薄餅
  • 藍芝士蘋果pizza
2022-06-03 226 views
大時大節好多人都會喺屋企gathering,亦都好多時會叫Pizza Hut一齊食,難得屋企樓下開咗一間新嘅Pizza店,今晚就即管試一試佢,去到門口發現外賣自取仲有九折添。我哋叫咗兩個Pizza兩個意粉試一試佢。 Crudo : 聲稱用咗一款24個月嘅火腿,唔知係咪外賣嘅關係,啲火腿又濕又淋,個口感都幾差;salmon & mascarpone : 煙三文魚帶有一陣腥味;veg lasagne : 啲千層麵既粉好似仲未煮熟,仲有啲硬硬地;Carbonara bucatini : 唯一一個叫做正常發揮。
2022-06-03 1221 views
多個主題ᴘɪᴢᴢᴀ西餐廳餐廳分別有不同區域, 每個位置的是打卡位, 有心思的設計,感覺去了不同餐廳一樣, 處處有驚喜位, 座位非常寬躺舒適我們安排坐在英式傳統梳化, 非常有空間感我們點了香烤黑椒雞翼外皮烤得很香脆, 入面嫩滑多汁, 黑椒的香辛味, 熱辣辣非常入味炸茄子片茄子切成薄片, 金黃酥脆、雖然是炸物但完全不油膩、一口接一口不停食, 必食推介👍🏻麥啤煮藍青口青口尺寸比較細、但份量多, 新鮮鮮甜、有洋蔥的香氣, 每口青口都充滿淡淡麥啤的香味, 味道很特出芝士四重奏是素食類, 分別用上了ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ / ᴀsɪᴀɢᴏ / ɢᴏʀɢᴏɴᴢᴏʟᴀ 及ɢʀᴀɴᴀ ᴄʜᴇᴇsᴇ, 一上枱已經聞到濃濃芝士味、香氣撲鼻, 餅底非常薄, 就算多吃幾塊也不膩, 香脆又鬆軟、喜歡食芝士的朋友不可錯過藍芝士蘋果薄餅這款是招牌之一, 用了藍芝士特點是以青黴菌發酵而成, 所以芝士表面有藍色的斑紋, 味道有少少鹹味, 配上蘋果薄片非常清新、有蘋果都清香味, 搭配在一起很夾, 味道很好味也很特別食物質素高、環境裝修有特式、全程服務很好、親切有禮, 很適合一大班朋友聚會的好地方, 可以再ᴇɴᴄᴏʀᴇ
多個主題ᴘɪᴢᴢᴀ西餐廳

我們安排坐在英式傳統梳化, 非常有空間感

我們點了
香烤黑椒雞翼

炸茄子片

麥啤煮藍青口

芝士四重奏

• 藍芝士蘋果薄餅
  • 香烤黑椒雞翼
  • 炸茄子片
藍芝士蘋果pizza $178⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食過一次好味之後,我次次去襯jacomax都淨係食佢呢個pizza…🫠因為成日覺得呢個配搭得佢先有,而且你係想像唔到個味係幾咁夾。不過,上環嗰間啲藍芝士香濃啲~忌廉蟹肉大通粉 $158⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️通粉夠多汁,味道香濃,蟹肉份量絕不吝嗇,通粉口感都有咬口,唔會太淋。*外賣自取仲有九折優惠!回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
藍芝士蘋果pizza $178
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

忌廉蟹肉大通粉 $158
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

*外賣自取仲有九折優惠!

回頭率
🤡🤡🤡🤡
性價比
🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
2022-05-14 1401 views
Jacomax開左係將軍澳一段時間,聽聞佢既pizza好值得試,今日終於有機會黎食😋餐廳位於新都城商場UG/F既角落,係正戲院上面因為個位凹咗入去,唔熟路既話可能有啲難搵餐廳面積都算大,枱與枱之間既距離都好充足,唔會坐到好迫❣食物質素都算唔錯,重口味人士更岩😌餐牌選擇唔算好多,但都有幾多野想試😍🐙Calamari 炸魷魚 ($88)見到好多人都叫魷魚,又係廚師推介就叫左黎試下😏魷魚係新鮮魷魚,食到海鮮既鮮甜味😚魷魚好彈牙而且一咬就斷,唔會好韌😉呢個小食值得試👍🍗Grilled Chicken wings with black pepper 香烤黑椒雞翼(5pcs/ $58)雞翼反而冇乜驚喜,普通黑椒雞翼🤣賣相唔錯,而且雞翼好厚肉😝黑椒味唔算太濃,勝在啖啖肉☺🍝Lasagna Carne Della Mamma 牛肉醬千層面($158)千層面一上枱既時候仲覺得份量好小,得細細兜😂但因為鋪滿芝士,食小小都已經好漏🙃千層面都算高質,味道唔錯🤗好足料,滿滿既芝士亦做到拉絲效果🍕Mexico x Sicilia 墨西哥意式風情香辣薄餅($178)薄餅係佢地時招牌當然會有返啲期望😛結果都冇乜失望,
餐廳位於新都城商場UG/F既角落,係正戲院上面
因為個位凹咗入去,唔熟路既話可能有啲難搵
餐廳面積都算大,枱與枱之間既距離都好充足,唔會坐到好迫❣
食物質素都算唔錯,重口味人士更岩😌
餐牌選擇唔算好多,但都有幾多野想試😍
Calamari 炸魷魚

🐙Calamari 炸魷魚 ($88)
見到好多人都叫魷魚,又係廚師推介就叫左黎試下😏
魷魚係新鮮魷魚,食到海鮮既鮮甜味😚
魷魚好彈牙而且一咬就斷,唔會好韌😉
呢個小食值得試👍
Calamari 炸魷魚

雞翼反而冇乜驚喜,普通黑椒雞翼🤣
賣相唔錯,而且雞翼好厚肉😝
黑椒味唔算太濃,勝在啖啖肉☺

千層面一上枱既時候仲覺得份量好小,得細細兜😂
但因為鋪滿芝士,食小小都已經好漏🙃
千層面都算高質,味道唔錯🤗
好足料,滿滿既芝士亦做到拉絲效果

薄餅係佢地時招牌當然會有返啲期望😛
結果都冇乜失望,薄餅皮好出色,邊位亦做得脆身💯
薄餅有墨西哥辣椒,食落都幾辣,味蕾夠晒刺激👍
有機會都想試下其他款☺

💰性價比:6.5/10
👣回頭率:7/10
2022-05-12
Mexico x Sicilia 墨西哥意式風情香辣薄餅
🔎JACOMAX (寶琳)💛寶琳終於都有多間黃店揀 仲要係開咗又黃又好食嘅JACOMAX🤩 環境好舒服 裝修又靚 跪求元朗開返間!🔹藍芝士蘋果薄餅 $178 12”🥗🔝作為招牌Pizza梗係要試啦! 蘋果嘅甜加埋藍芝士做底 真係好出色 出奇地夾同好味 就連個餅底都焗得好出色 唔算厚批又唔算薄批 有少少印度Naan嘅感覺🔹煙三文魚芝士薄餅 $188 12”煙三文魚唔算好重煙燻味 加埋Mascarpone cheese都唔錯 好重奶香味 雖然無咁特別 但都係細節位做得幾好🔹蕃茄芝士焗肉丸(5pcs) $60大大粒嘅肉丸 仲要係好重豬肉味 質感就有啲似手打 唔會好實 加埋番茄醬好夾好開胃 再撈埋啲拉絲芝士🤩🔹薯條 $68🔝好好食! 原本諗住普通炸薯條無乜特別 點知出到嚟咁好食 粗直薯條 炸到外脆內軟 唔洗點茄汁都好夠味 🔸Ice Latte $38🔸Ice Black Coffee $34🔸Ice Lemon Tea $32🔸Apple Juice $40飲品方面都幾多選擇 酒精類 咖啡類 果汁類同基本飲品都有📍將軍澳新都城中心2期UG樓92-94號舖🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodie
🔎JACOMAX (寶琳)💛

🔹藍芝士蘋果薄餅 $178 12”🥗🔝

🔹煙三文魚芝士薄餅 $188 12”

🔹蕃茄芝士焗肉丸(5pcs) $60

🔹薯條 $68🔝

🔸Ice Latte $38
🔸Ice Black Coffee $34
🔸Ice Lemon Tea $32
🔸Apple Juice $40
飲品方面都幾多選擇 酒精類 咖啡類 果汁類同基本飲品都有

📍將軍澳新都城中心2期UG樓92-94號舖
🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_將軍澳#食在將軍澳#90sfoodieshare_寶琳#食在寶琳
$140 (Lunch)
其實哩間藍芝士蘋果pizza都出左名一段時間之前有fd問我有冇食過個時先知😂今次終於去食啦😗🍎藍芝士蘋果薄餅 $178雖然哩個組合聽落有啲奇怪但食落又唔錯😗充滿鹹香既芝士配埋酸酸甜甜既蘋果再加上哩個係薄批所以食多幾塊都唔會覺得膩😋批邊係小小既鹹味欣賞佢做得幾脆所以幾好食👍🏻即使食到最後個塊都keep住係脆!唯一美中不足既就係唔夠熱(拿我影相只係用左三分鐘所以應該唔關事)食個時已經冇左拉絲既效果🥲如果熱啲一定更加正!👍🏻推薦指數4.3/5Btw想知我咁岩唔好彩唔夠熱定點試過既各位係咪拉到絲
其實哩間藍芝士蘋果pizza都出左名一段時間

再加上哩個係薄批
所以食多幾塊都唔會覺得膩😋
批邊係小小既鹹味
欣賞佢做得幾脆所以幾好食👍🏻
即使食到最後個塊都keep住係脆!
食個時已經冇左拉絲既效果🥲
如果熱啲一定更加正!
👍🏻推薦指數4.3/5
Btw想知我咁岩唔好彩唔夠熱定點
試過既各位係咪拉到絲
藍芝士蘋果薄餅
一J 再 J 之 臭芝士甜蘋果PIZZA 🧀藍芝士蘋果🍎Pizza 🍕178之前喺街坊團購嗰度一齊食過一次呢個好特別好特別嘅藍芝士蘋果Pizza😋😋 簡直係一試上癮! 因為佢藍芝士嘅鹹鹹同埋蘋果嘅甜甜做出一個好特別強烈嘅對比🆚 味道加上去薄薄帶有麵粉香的嘅餅底, 以我大食王嘅食量, 自己一個絕對可以食得晒一個!係一整個Pizza🥰🥰🥰🥰 我哋一試再試嚟到將軍澳都要再叫一次呢個藍芝士蘋果Pizza 🙆🏻‍♀️ 果然不負所望, 佢唔同分店嘅質素都係好一致, 絕對冇失色 ✅✅✅✅另外佢嘅壁畫牆都充滿着時代嘅感覺, 坐係到食相信有另一番感受, 可能會十足嘅親切的感覺。 地方好闊落, 一家大細黎到都相信會坐得好舒服😌 西柚肉配煙三文魚果仁沙律 🥗 $148呢個沙律🥗係我哋第一次食, 好有驚喜! 西柚甜甜酸酸咁樣好開胃, 仲有厚厚的嘅煙三文魚, 加上脆脆嘅果仁, 仲有少少黑醋, 配上超級新鮮嘅沙律菜, 令成個沙律食落好有唔同嘅色彩 🌈希望開返堂食之後我哋可以再嚟過一次啦 💫味道⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️價錢 ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#dessert #comfortfood #foodlover #hkfood
一J 再 J 之 臭芝士甜蘋果PIZZA

#dessert #comfortfood
#foodlover #hkfood
#hkfoodie #foodie
#pizza

JACOMAX (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓92-94號舖

2022-05-05
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
  • 藍芝士蘋果薄餅
  • 藍芝士蘋果pizza
Set lunch at weekday is very attractive. Moreover, the restaurant offer the 10% off for takeaway. The foods is very delicious. All together only $235 is enough for 2-3 personsCrudo set lunch with free drink $959” Pizza with the ingredients of Parma Ham and Arugula Pesto Bucatini with Shrimp and Cherry Tomato set lunch with free drink $110 This is my most favourable pasta. It’s super yummy and highly recommendedCalamari (small) $25 Deep fried Squid is very delicious and only costed $25. It’s high

Crudo  set  lunch

Pesto  Bucatini  with  Shrimp  and  Cherry  Tomato  lunch  set

Calamari (small) $25

Deep fried Squid is very delicious and only costed $25. It’s high CP Snack

Calamari  (small)

Shrimp Salad (small) $25

It’s fresh and really very tasty

Shrimp  Salad  (small)

Latte. (Free drink for set lunch)

Latte  (Free  drink  for  set  lunch)

2022-04-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$235 (Lunch)
Crudo  set  lunch
Calamari  (small)
Shrimp  Salad  (small)
  • Calamari
  • Pesto  Bucatini  with  Shrimp  and  Cherry  Tomato
  • Shrimp  Salad
  • Crudo  pizza