2024-01-23 785 views
餐廳都係粉紅色為主,仲有熊仔同粉色玫瑰花裝飾,真係好夢幻~環境靚,餐點精緻,啱晒影相打卡主要西式素食。煙燻粟米條味道淡淡嘅煙燻味,粟米甜甜嘅,唔會乾。蕃茄羅勒水牛芝士薄餅,有酸甜嘅蕃茄,加埋好厚好濃郁嘅水牛芝士,好香口,薄餅脆口好好食。牛肝菌蝴蝶麵,牛肝菌夠香,菇菌白汁加埋芝士奇亞籽布丁(芒果味)有乳酪、新鮮芒果、芒果醬、奇亞籽同啲穀物。芒果甜甜地,布丁口感滑順The Energiser 活火山同Do or Donut 粉空漫霞。The Energiser係熱情果加埋芒果同汽水,好清爽另一杯Do or Donut係草莓奶昔

主要西式素食。

煙燻粟米條味道淡淡嘅煙燻味,粟米甜甜嘅,唔會乾。

牛肝菌蝴蝶麵,牛肝菌夠香,菇菌白汁加埋芝士

另一杯Do or Donut係草莓奶昔
JAJA位於灣仔的香港藝術中心6樓,一出電梯門就看到最多人打卡的人型夾公仔機,超可愛🧸🤍餐廳裝潢以粉紅色為主💕周圍都用上花花作佈置,連桌子都滿佈了花花,彷似置身於花海中🌸🌺🌷極度浮誇但非常適合打卡🙈真的是超級夢幻的餐廳,少女心爆發~💖餐廳主打素食,健康得來又有創意☺️🥔脆綠薯球配紅菜頭腰果醬炸得剛好~🤤 外脆內綿,點醬汁更好吃呢👍🏻🍣提生糙米壽司拼盤 我們點了6件,3款味道包括脆辣菠蘿蜜卷、照燒茄子卷、金針菇黑松露脆卷🤍 材料配搭很match又有創意,賣相亦吸引,味道意外地好吃,推薦~👍🏻🍜椰香素喇沙整體還可以,但味道比較清淡,如果喜歡濃味的朋友應該不會喜歡了😂🍪朱古力碎軟曲奇配雪糕好邪惡的甜點,但有點過甜,不推薦🙅🏻‍♀️JAJA地址: 灣仔港灣道2號香港藝術中心6樓
JAJA位於灣仔的香港藝術中心6樓,
一出電梯門就看到最多人打卡的人型夾公仔機,超可愛🧸🤍

餐廳裝潢以粉紅色為主💕
極度浮誇但非常適合打卡🙈
真的是超級夢幻的餐廳,少女心爆發~💖
椰香素喇沙

餐廳主打素食,健康得來又有創意☺️

🥔脆綠薯球配紅菜頭腰果醬
炸得剛好~🤤 外脆內綿,點醬汁更好吃呢👍🏻

🍣提生糙米壽司拼盤
材料配搭很match又有創意,賣相亦吸引,
味道意外地好吃,推薦~👍🏻
脆綠薯球配紅菜頭腰果醬

🍜椰香素喇沙

🍪朱古力碎軟曲奇配雪糕
好邪惡的甜點,但有點過甜,不推薦🙅🏻‍♀️
朱古力碎軟曲奇配雪糕

JAJA
地址: 灣仔港灣道2號香港藝術中心6樓
Type of Meal
Dinner
脆綠薯球配紅菜頭腰果醬
2024-01-08 622 views
去藝術中心睇Show , 所以一早book左呢間餐廳 因為順便可以打下卡 😂 我哋一行三人 叫左兩個主菜包括一個黑松露意大利粉 同素喇沙 點知個喇沙有驚喜地好食 😋 另外叫左個小食 同個甜品 個甜品類似Browie 但又唔係 但我最想讚係服務 , 侍應好有禮貌 有個男侍應 介紹我哋食咩 又教我地咩位置影相好靚 😂😂 我哋想一次過叫幾樣野食 佢都話唔好住 驚我哋食唔哂 呢間餐廳其實唔差 食物中上 服務更加好 打卡好靚 (女仔一定鐘意)😂😂 不過地點太隔涉了 唔係去藝術中心睇Show 我都未必黎
我哋一行三人 叫左兩個主菜包括一個黑松露意大利粉 同素喇沙
點知個喇沙有驚喜地好食 😋 另外叫左個小食 同個甜品甜品類似Browie 但又唔係

2024-01-08 581 views
粉紅色打卡素食餐廳打卡的餐廳千萬千萬不要對食物抱太大的期望!千萬不要啊!·粉空漫霞 Do or Donut 粉紅色的士多啤梨奶昔 顏值滿分 打卡專用上面還配上細細粒的棉花糖 一個小冬甩 一個甜筒脆皮餅乾 很多糖果裝飾 還有很多cream一杯已經可以肥死🤭·海底日常 Tell-Talls這杯藍色 最吸引的莫過於是那條魚尾還有這藍色真係靚 雲呢拿口味·煙燻粟米條 Smokey Corn Ribs 這道菜是這家店的其中一個有名的菜式其實就是烤粟米🌽·阿拉伯中東香料皮塔餅配芝士菠菜醬Cheesy Spinach Dip 餅是幾脆的 但偏乾 要加很多很多很多醬一起食先搞得掂但那個醬如果可以更加濃味就更好了·雲南野菇餛飩配麵 Soup-er Wontons 這個原本是單點淨餛飩 結果上菜時來了有麵的 但免得又要再等候 就直接食了湯是有點藥材味道的 餛飩大大一粒 麵質還算爽口但整體沒有什麼令人喜出望外的感覺[普通]·古糧米燴飯 Mr Rice Guy 這個是店員推薦 說得特別勵害但我完全沒留意他在說什麼 真的抱歉米很硬 整個配搭就是奇奇怪怪的 食完都沒有記得那味道總括而言 純粹打卡的餐廳真的不要對食
粉紅色打卡素食餐廳
打卡的餐廳千萬千萬不要對食物抱太大的期望!千萬不要啊!
粉空漫霞 Do or Donut

古糧米燴飯 Mr Rice Guy

這個是店員推薦 說得特別勵害
但我完全沒留意他在說什麼 真的抱歉
米很硬 整個配搭就是奇奇怪怪的 食完都沒有記得那味道
總括而言 純粹打卡的餐廳真的不要對食物抱太大的期望 打卡是可以的 食物就…
如果想坐打卡位 請先致電訂座!!!
2024-01-04 417 views
💞💖KKday有灣仔JAJA 粉紅慶典下午茶限時85折優惠,每位$184,好抵JAJA 係靚出名既粉紅打卡餐廳,好多打卡位,全場勁粉紅,又有相框可以影下相下午茶以粉色聖誕為主題,下午茶架有聖誕圈同聖誕老人,層架上有糖霜聖誕老人,充滿聖誕氣氛,不過就冇宣傳品上果d雪人&小木屋鹹點黑松露炒蛋牛角包🥐: 份量十足,牛角包一層層幾好味,炒蛋好細不過黑松露味夠香炸蘑菇芝士球🧀️:外型似泡芺,蘑菇味超香提生糙米壽司🍣: 正正常常🥧意大利番茄羅勒乳清芝士撻:芝士幾好味,但冇其他配料有d悶***甜點士多啤梨杏仁酥:士多啤梨味啫喱包住杏仁酥🧇榛子忌廉紅菜頭格仔窩夫:有士的仔裝飾,小碗造形既粉紅色窩夫,咸咸地幾好味,榛子忌廉又好香濃,正士多啤梨芝士撻:比較普通士多啤梨忌廉蘋果金寶撻:撻面有cream幾滑,蘋果金寶微甜好味🍓朱古力士多啤梨:唔like白朱古力,士多啤梨夠大粒同甜***即焗英式鬆餅:細細個,正常發揮***介紹明明話飲品可以揀咖啡、茶或特製冰茶,但店員冷冷話唔只有coffee tea,倒水甘快講有咩咖啡同茶,又話唔可以加錢轉其他飲品,只可以另外單點,態度及安排極差

鹹點

炸蘑菇芝士球🧀️:外型似泡芺,蘑菇味超香
提生糙米壽司🍣: 正正常常
🥧意大利番茄羅勒乳清芝士撻:芝士幾好味,但冇其他配料有d悶
甜點
士多啤梨杏仁酥:士多啤梨味啫喱包住杏仁酥
士多啤梨芝士撻:比較普通
🍓朱古力士多啤梨:唔like白朱古力,士多啤梨夠大粒同甜
***
即焗英式鬆餅:細細個,正常發揮
***
*💗走進粉紅色的世界🌍JAJA💕🌸💞💖💗*話說諗住workout前食少少野先☺️就走進粉紅色的世界喇🤣一入到去好大隻熊仔🐻打卡好天地😉💞.🔸脆綠薯球配紅菓頭腰果醬 $78🔸脆薯球都幾特別 可能因為係素食既原因佢味道都偏向綠色食物🤣🤣幾喜歡佢既紅菓頭腰果醬😍食出健康咁😂.🔹曲奇星雲 $150🔹呢杯milkshake 好巨大🥹本身唔太好milkshake 咁就交比朋友試味😂朋友大愛喔💕💕💕..〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*〞 ✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡
💗走進粉紅色的世界🌍JAJA💕🌸💞💖💗
🔹曲奇星雲 $150🔹
呢杯milkshake 好巨大🥹
本身唔太好milkshake 咁就交比朋友試味😂
朋友大愛喔💕💕💕
🥞食物:味道無咩特別,唯一有啲失望係佢個英式紅桑子鬆餅勁細粒,好似馬卡龍咁,食落好似餅乾咁,但搽咗醬都好食。只係大食嘅me期望佢個鬆餅係手掌果種size、鬆鬆軟軟果種texture。佢杯冰茶幾好飲😛😛😛雖然樣樣都好細件,我哋無食lunch去食,食完都飽🤣🤣🤣.💁🏻‍♀️其他:好值得讚賞服務態度‼️個侍應叔叔勁細心幫我哋轉枱,本身我哋遲咗去,得返藍色天窗沙發位,佢不停幫我哋留意住有冇粉紅色花花位,全靠佢先影到靚相📸。.📸打卡位sss:1️⃣tea set嘅乾冰煙霧一開蓋就勁多仙氣溢哂出嚟🤣2️⃣&3️⃣ 粉紅色花花牆🌸& 藍色天窗沙發🛋️Cafe嘅一半被粉紅色花花吊飾包圍,另一半係藍色天窗卡位沙發,藍天白雲so chill💙4️⃣ 入口嘅大大部人形嘅夾熊仔機🧸.💰: $388 for 2 people(Subject to a 10% service charge.)埋單仲送張大閘蟹嘅$100 coupon😚#hk#jaja#cafe#teatime#閨蜜#couple#打卡#打卡好去處#拍拖#中秋節#photography
🥞食物:
味道無咩特別,
佢杯冰茶幾好飲😛😛😛
雖然樣樣都好細件,我哋無食lunch去食,食完都飽🤣🤣🤣
💁🏻‍♀️其他:
好值得讚賞服務態度‼️
📸打卡位sss:
1️⃣tea set嘅乾冰煙霧
一開蓋就勁多仙氣溢哂出嚟🤣
2️⃣&3️⃣ 粉紅色花花牆🌸& 藍色天窗沙發🛋️
Cafe嘅一半被粉紅色花花吊飾包圍,
另一半係藍色天窗卡位沙發,藍天白雲so chill💙
4️⃣ 入口嘅大大部人形嘅夾熊仔機🧸
埋單仲送張大閘蟹嘅$100 coupon😚
2023-09-30
$200 (Tea)
  • Afternoon  tea  set
2023-11-27 796 views
與好友慶生,她知道我吃素,為了配合我,她選了這間以素食為主題的餐廳。入到餐廳眼前一亮,好多可愛的公仔🧸我們點了無花果鮮果沙律沙律 提生糙米壽司拼盤奇亞籽布丁芝 士蛋糕棒士多啤梨凍飲食物材料新鮮,員工服務態度也不錯,環境寬敞,但價格相對偏貴。喜歡打卡或朋友聚會,也可以考慮的。

入到餐廳眼前一亮,好多可愛的公仔🧸

我們點了

無花果鮮果沙律沙律
奇亞籽布丁
芝 士蛋糕棒
士多啤梨凍飲

喜歡打卡或朋友聚會,也可以考慮的。
無花果沙律
Maki  6pcs
2023-11-27
$310 (Dinner)
無花果沙律
過去常在社交平台見到朋友在這餐廳打卡,一早就想去了,今次終於有朋友生日可以去下,完全沒有令人失望,由一入門口開始,就全是驚喜了,首先一入門口有巨型夾公仔機,可以入去打卡,跟著周圍都係大熊公仔和花,粉紅色的世界配上各種閃亮不同質感的裝飾非常夢幻,行到入坐的地方,連枱子也全是玫瑰花,邊度影相都靚,跟著叫食物,沒想到所有食物都擺得超靚和有心思,真係令我好驚喜!有花的壽司,用南瓜裝的南瓜湯,放成花束的沙津,味道做得真一樣的假牛肉,每味菜都帶俾我驚喜,可以靚靚打卡,最後甜品叫了焦糖香蕉和生日蛋糕,焦糖香蕉算全晚唯一少少敗筆,唔係特別好食,不過勝在有人即場做俾你睇,好正,可以打卡,可惜係整得唔夠脆,不然全晚真係好完美,最後生日蛋糕是可以俾人即場倒材料,重要係好好食。這間餐廳算係我去過最好之一,真係好值得去多幾次和介紹俾朋友。

2023-11-17
Type of Meal
Dinner
  • 提生糙米壽司拼盤
聽說在香港演藝學院大樓附近有一家頗有名氣的素食餐廳,踏出升降機的那一刻,我就被餐廳精心的裝修和設計吸引住了💕這裡充滿著超鮮明的粉紅色調,讓人徬佛置身於公主的世界中👑在門口還擺放了一個巨型夾公仔機,很多小孩都在打卡📸,這裡還有露天座位,可以悠閒的欣賞一下午的維港 我們點了最受歡迎的下午茶套餐,超級精緻的擺盤和高質量的食物水準真的很難不愛上💕我們網上預訂還送了氣泡酒,特別喜歡他們的素壽司和英式松餅✨ 我還追加了我最愛的牛肝菌蝴蝶粉,份量很大很creamy,說真的,不說真的吃不出來是素食🥰感覺很多在大樓里看完表演的人都會來品嘗,簡直就是充滿藝術感的一天🌸 【下午茶套餐】💓咸點蜜糖香檳魚子醬配小薄餅瑞士修道士芝士提生糙米壽司牛油果醬多士 💓甜點士多啤梨銅鑼燒忌廉貝殼蛋糕泰式露楚水晶水果寒天朱古力紅莓撻💓即焗英式紅桑子松餅配士多啤梨果醬及意大利奶油忌廉 💓百香果茉莉花冰茶💓粉金桃紅氣泡酒 ✨追加🍝牛肝菌蝴蝶粉🌽煙薰粟米條

【下午茶套餐】

✨追加
🍝牛肝菌蝴蝶粉
🌽煙薰粟米條
2023-11-13 624 views
今日同妹妹食午餐預祝我生日,呢間餐廳之前都想試,所以我揀左JAJA; 今日去到好開心。Book左枱十二點去到未有人我哋周圍📷,原先想book bear bear 熊花花枱,但至少3人先可以坐,唯有下次再去 (今次坐窗口卡位望海都好正)。食物質素好好,一人叫左一個午餐set. 我地都讚湯好熱沙律好味; 妹妹更加大讚佢個杯雲朵咖啡超級好飲。個餃子pizza好特別而且好味。order甜品(蛋糕)時,原來妹妹一早已經打電話叫寫;因為平日午餐比較少人,所以我哋食咗差不多二小時半。 工作人員好nice, 會同朋友再去。
2023-11-13
$430 (Lunch)
2023-11-10 542 views
I went to JAJA at Sunday afternoon and I made reservation through OpenRice. It is a vegetarian restaurant. When we arrived at JAJA, waiter serve us a seat near exit area, the space is quite large, and the decoration is very funny and beautiful.We order the following food:1) corn sticks2) egg spinach pizza3) pineapple drink4) Jasmine tea Corn sticks is hard to eat, it is over cook, spinach on the pizza is no bake, the taste of the pizza is tasteless, the texture for pineapple drink is too think

We order the following food:

1) corn sticks
2) egg spinach pizza
3) pineapple drink
4) Jasmine tea

Corn sticks is hard to eat, it is over cook, spinach on the pizza is no bake, the taste of the pizza is tasteless, the texture for pineapple drink is too think and tasteless, at last, Jasmine tea is the best drink in this meal, they just provide jasmine tea bag and the taste that you can imagine.

Conclusion :
You can visit JAJA for drink and take photos only, the food quality must improve.
2023-10-29
$300 (Lunch)
2023-11-08 329 views
同朋友慶祝生日,JAJA都係一個唔錯既選擇,成間餐廳都係打卡位,長sofa櫈有好多唔同既毛公仔同cushion 😍😍😍好貼心夾公仔機更係必打咭位,夾公仔機裏面仲有獨角獸同Little Twins Star毛公仔增加了不少夢幻感我們點的是下午茶甜品架!再加壽司小食🥰🥰🥰每款都很精緻美味色彩繽紛很吸引😍仲係素食🥰有三文魚同牛油果,感覺上很健康😋食多幾件都唔覺肥,少d罪惡感😇😇😇飲品就略兼失色少少,但造型不錯,都是為打咭而點的😂😂😂
增加了不少夢幻感

我們點的是下午茶甜品架!再加壽司小食🥰🥰🥰每款都很精緻美味
2023-07-02
$200 (Tea)
2023-11-05 343 views
知道朋友仔喜歡粉紅色就帶左佢去一間粉紅色既餐聽比佢打卡😍煙燻粟米條 $85粟米條唔會燒到好乾好甜好香,搽左醬係另一種層次感受炸薯條 $55炸得剛剛好吾會太油太乾,外脆內軟牛肝菌蝴蝶麵 $178牛肝菌煎得香,牛肝菌融入蝴蝶麵中,營造出一種獨特而豐富的口感和味道,醬汁亦非常掛麵粉空漫霞 $85底層係士多啤梨milkshake,士多啤梨味同奶平衡得十分適中,吾會太甜,在配左一個甜甜既冬甩仔,整體設計都好特別,超適合打卡 叫左一個女神Tea set有咸又有甜多款選擇,貌相好靚,視覺效果一流👍🏻
知道朋友仔喜歡粉紅色就帶左佢去一間粉紅色既餐聽比佢打卡😍

煙燻粟米條 $85
粟米條唔會燒到好乾好甜好香,搽左醬係另一種層次感受

炸薯條 $55
炸得剛剛好吾會太油太乾,外脆內軟

牛肝菌蝴蝶麵 $178

粉空漫霞 $85

• 煙燻粟米條
2023-10-29 331 views
前提:由於朋友就黎結婚 所以想book間餐廳可以婚前一齊食下野 打下卡咁 於是就揀左JAJA------------------------------場內成個環境佈置都好靚好粉紅 好岩女仔打卡用!Booking已經講左用餐時間90分鐘,不過當日情況許可,職員都比我地坐耐啲打下卡 吹下水。食物方面,之前睇評價都預左麻麻地,加上餐廳主打素食,所以自己都冇太大期望😂或者真係冇期望冇失望,鹹食類冇想像中咁差 味道正常啦😂,而甜品類呢 部分就真係麻麻地😅。 但賣相方面唔錯,打破左我對素食既傳統概念。不過,如果大家對飲食有要求既 建議慎重考慮。餐廳食物主要係視覺享受,打卡為主😂 服務方面就的確唔錯,職員好nice,會主動協助打卡拍照,仲好細心調整一下食物擺物,用心咁幫客人影打卡照。另外仲會主動安排去其他位置打卡,服務態度100分。👍🏻如果大家想搵一間可以影靚相 既餐廳,相信JAJA係一個唔錯既選擇。

另外仲會主動安排去其他位置打卡,服務態度100分。👍🏻