2015-10-16 2182 views
入口有些設計,可惜旁邊全是什物,以為進了士多房。進入後只見一位看似已下班的廚師在餐廳中玩手機,以為下午關門,但有預定枱,疑惑了一會,終於有一位侍應從廚房走出來。交出團購票,侍應隨即把食物和飲品同上,肯定食物早已做好。全部食物乾爭爭,絕對放存很久了,芝士蛋糕邊已風乾,waffle簡直不能入口。須然是團購價($98, 兩人下午茶),其實有$收都不會食。很快離去找個另一個地方再食過。
Other Info. : 如果無心經營,不如關門
2015-10-15
$58 (Tea)
2015-10-12 2176 views
年年媽媽既生日都係食中餐!今年一於試新野,帶媽媽去食左位於尖沙咀既法國私房菜-james kitchen...全餐廳選用白色既餐枱椅,感覺舒服,燈光柔和,氣氛十足!入正題,講返食物先..廚師應我既要求細心為我準備多款菜式:-海鮮拼盤(西班牙紅蝦,3款生蠔,聖子皇刺身)-巴馬火腿大啡菇-鵝肝2客.-帶子蘆筍配黑魚子3客-凱撒沙律-水牛芝士蕃茄伴香草醬-有機南瓜湯伴自家製香葱包-脆皮乳豬-牛味十足既牛扒(廚師講過,但唔記得左黎自邊度)-冰鎮蘆筍(特別要求)-日式照燒花錦鱔
全餐廳選用白色既餐枱椅,感覺舒服,燈光柔和,氣氛十足!
入正題,講返食物先..
廚師應我既要求細心為我準備多款菜式:
-海鮮拼盤(西班牙紅蝦,3款生蠔,聖子皇刺身)
-巴馬火腿大啡菇
-鵝肝2客.
-帶子蘆筍配黑魚子3客
-凱撒沙律
-水牛芝士蕃茄伴香草醬
-有機南瓜湯伴自家製香葱包
-脆皮乳豬
-牛味十足既牛扒(廚師講過,但唔記得左黎自邊度)
-冰鎮蘆筍(特別要求)
-日式照燒花錦鱔
日式照燒花錦鱔
牛味十足大牛扒
脆皮乳豬
2015-10-10
$500 (Dinner)
Celebration
日式照燒花錦鱔
  • 鮮甜聖子皇
  • 西班牙紅蝦
2015-07-20 3248 views
開開心心的跟朋友試新餐廳...望落好似好FINE DINE...嘩...服飾態度超差....暧水要自己溝...DRINKLIST都唔俾我地...仲要...中環銅鑼灣的價錢...食翠X茶餐廳的食物....救命! 兩個女仔...埋單$634 (兩個套餐) ...吃不飽....沒有叫酒....食的像垃圾一樣....最好味...就是那個沙律上的胡麻醬! 真是.....無言....
露荀三文魚沙律
大蝦牛柳.....
蘑菇湯
大蝦牛柳
2015-07-19
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2015-06-06 3282 views
叫得fine dining,無 quote time + 環境優美 + 食物質素高,係基本條件吧!環境方面,地方唔算大,只有約十張枱, 客人明顯走斯文路線, 自攜高級紅酒享用, 講野細細聲,啱晒情侶 撐枱腳 !!跟住,就要講下d食物。頭盤有六個, 生蠔 ( 每晚都唔同,我食果晚有南非丶法國), 侍應細心介紹每隻蠔, 當晚三款蠔入口都非常新鮮, 有淡淡的海水味, 雖然唔算肥美, 但食蠔最緊要新鮮!! 第二個頭盤係蝦刺身 ( 其中一款好似係牡丹蝦,另一款唔記得), 牡丹蝦好鮮甜, 另一款蝦則非常新鮮, 絕對可以用肥丶鮮丶美形容。第三個頭盤係白汁螄蚶, 個白汁混合左少少白酒, 淡淡嘅酒味中透出鮮味,正!! 第四個頭盤係蜜桃鵝肝, 煎鵝肝本神非常油膩, 但廚師巧妙咁配合黑醋汁+蜜桃, 減少油膩感, 值得一讚。 第五個頭盤係 ham and melon, 用上36個月嘅 parma ham, 每片 ham 既顏色都非常均勻, 似中國嘅陳年金華火腿, 加上切得夠厚, 每一塊嘅size 接近一樣, 係一種視覺享受!! 最後一個頭盤係牛油果焗蘑菇配帶子, 亦係我全民最喜愛嘅菜式, 第一次發現牛油果同蘑
跟住,就要講下d食物。
第三個頭盤係白汁螄蚶, 個白汁混合左少少白酒, 淡淡嘅酒味中透出鮮味,正!! 第四個頭盤係蜜桃鵝肝, 煎鵝肝本神非常油膩, 但廚師巧妙咁配合黑醋汁+蜜桃, 減少油膩感, 值得一讚。 第五個頭盤係 ham and melon, 用上36個月嘅 parma ham, 每片 ham 既顏色都非常均勻, 似中國嘅陳年金華火腿, 加上切得夠厚, 每一塊嘅size 接近一樣, 係一種視覺享受!! 最後一個頭盤係牛油果焗蘑菇配帶子, 亦係我全民最喜愛嘅菜式, 第一次發現牛油果同蘑菇可以咁夾!! 上面隻帶子,只係配角中的配角!! 蘑菇焗完後依然非常juicy, 配上牛油果獨有嘅果香, 簡直係極級享受!!
之後就係餐湯,有無菇湯丶菜湯, 個湯明顯失手,溫度唔夠, 不值得一提。
至於 main course,medium cook 嘅肉眼扒,非常 juicy,個 dressing on side 咁俾, 證明廚師有見識!! 但當然,我最後係冇點任何汁, 因為塊扒本身已經夠味。 第二個主菜係燒乳豬仔, 一句講曬: 皮脆肉嫩,完 (極速 KO)!!! 第三個主菜係白松露菌 pasta, 好香丶好creamy, 每條 pasta 都均勻咁有汁, 如果以同樣嘅方法煮 risotto, 我會俾100分!! 最後一個主菜係燒魷魚, 食得出魷魚好新鮮, 但冇乜特別, 唔想特別講。
最後係甜品, 心太軟做得非常出色, 切開個蛋糕有流心丶無燶味, 配雲呢拿雪糕,一流!! 另外個焗椰皇嘅甜品都好好食, 但由於當時已經太飽, 只知道好滑, 味蕾已經瞓咗覺, 記得不太甜,that's it ~~
2015-05-22 3126 views
Lunch 見到個餐牌有呢個意粉,好奇試下。但豚肉同個意粉都無味,豚肉似煲過湯個d咁。韓式完全沒有韓味,辣度係極度微薄的感覺、呼吸大啖下都俾空氣中和了味道。問waiter 有無汁加,回答是「佢另外煮的,無呀」。希望下次可以改進。
韓式什麼豚肉意粉
2015-05-04 3172 views
So it's James' kitchen, but not the fancy Jamie's Italian restaurant. that I would say is impressive in food quality with reasonable price. .Pan Fried Foie Gras served with balsamic vinegar and diced canned peach. Don't underestimate these two complementary role that balance the richness pf the dish perfectly. What goes into my mouth is warm and buttery; slowly melting away and coating my tongue in a wash of flavour.We also ordered oysters and French eel with Cesar salad as starter, steak, pork
Pan fried Foie Gras with Balsamic vinegar
We also ordered oysters and French eel with Cesar salad as starter, steak, pork knuckle and Lamb rack as main course and dessert combo that set us at HKD 450 per person (x3); or you can pick set meal with three courses in HKD 200. Totally worth the price for such quality of food.
French eel with Cesar salad
Grilled Pork
Spaghetti Aglio Olio Pasta (with black truffle)
Roasted Rach of Lamb
It's quite hard not to love steak, especially when there are so many tastylicious ways to eat it. My  was grilled to charred perfection on the outside and juicy pink on the inside. Not much seasoning but freshness rules.
Sirloin steak
Ordered grilled lamb rack as well. Tender and fresh but left a little to be desired with its exotic marinates: cumin powder that turns out dominating the flavour of the meat. Other than that it's a satisfying meal and totally worth to spend hundreds to get such quality in a local eatery.
2015-04-23
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
French eel with Cesar salad
Sirloin steak
星期六晚上,walk-in到這家餐廳吃飯,竟然全場沒有食客,我們可安坐一個卡座,十分舒適。我們每人點了一客晚餐,食物豐富,包括沙律、餐湯、麵包、主菜和餐飲:煙三文魚露筍卷沙律賣相精緻,兩片三文魚包著露筍。三文魚嫩嫩的,滑不溜口,露筍翠綠幼嫩。旁邊的生菜拌了芝麻醬,但醬比菜還要多,有點過鹹。忌廉磨菇湯有大量磨菇茸,每一啖都有囗感,忌廉味香濃。另一款是蘋果甘筍湯(忘了拍照),有清香的蘋果味,混合了甘筍的芳香,感覺清新。配了如棉花糖般軟棉的法包,鬆軟迷人。大蝦雜菌意大利飯賣相極吸引,份量亦多,夾雜了大量的磨菇片,爽滑可口。意大利飯的汁液稀了一點,不夠濃郁,亦沒有濃濃的磨菇味,而且放了太多黑椒,蓋過了原有的味道。飯粒尚未能做到外軟內硬的境界。兩隻大蝦煎得頗香,蝦肉結實同時亦彈牙,但黑色的蝦腸沒有挑乾淨。燒羊肉串有兩大串羊肉,夾雜了黃椒和洋蔥,份量極多。羊肉厚身,沒有羶味,但燒得過熟,稍為欠了肉汁,亦不夠腍身。旁邊有剛才前菜的沙律菜,同樣醬汁比菜還要多。熱飲用類似茶餐廳的杯盛載,有點兒怪。

煙三文魚露筍卷沙律

忌廉磨菇湯

配了如棉花糖般軟棉的法包,鬆軟迷人。

大蝦雜菌意大利飯

燒羊肉串

熱飲用類似茶餐廳的杯盛載,有點兒怪。
2015-02-07
$280 (Dinner)
2015-01-27 3866 views
每年聖誕節呀姨都會請我們一家吃聖誕大餐。呀姨認識很多人當中有些是開餐廳的。這次就邀請我們來到James' Kitchen吃特色私房菜!不知道是不是因為呀姨認識老闆的緣固,這家餐廳的紅酒白酒是任飲的。也聽說這兒的booking很full,要提早一星期book才有位。餐廳沒有提供menu,而是老闆親自推介各種菜式,視乎當天有什麼食物空運到港 (我猜?)那晚我們6個人吃了好多好多道菜!

那晚我們6個人吃了好多好多道菜!
凍大蝦
前菜烘面包
慢火煮牛肉
飯後甜點
2014-12-19
$400 (Dinner)
凍大蝦
黑松露德國溫泉蛋
白汁鵝肝意大利雲吞
prama ham冰菜沙律
德國燒豬
慢火煮牛肉
飯後甜點
2015-01-26 3423 views
一岥三折下,終於可以黎食到呢個tea set團購了! 3pm準時到達。地方唔算大,裝修以白色為主。因為book位既時候講左四位,最後我地只去得三位。一坐低職員就問我地拎張團購既紙。諗住等陣有得食,點知坐坐下見遲黎過我地既客人都有得食時,自覺唔對路,就問問職員,佢話以為我地未齊人,所以唔上俾我地住。開口後,轉頭就俾左一個tea set架我地, 如下圖:坦白講, 價錢咁平, 都唔會用其他酒店既質素黎比較, 如果話純綷搵個地方坐下食下TEA, UM...還可以啦~ 不過如果要我俾正價, 我就唔會考慮了...下層既不同款式法包有吞拿魚餡, 煙三文魚, 火腿三款, 法包其實真係幾靭同乾... 中層既就好少少, 有芝士蛋糕, 焦糖布甸, 忌廉泡芙, 朱古力mousse.芝士蛋糕較軟身, 起碼有芝士味, 收貨啦!焦糖布甸雖然凍, 但下面既布甸都叫做夠滑, 有蛋味, 合格.忌廉泡芙, 應該係攞行貨.朱古力mousse, 食得落口.最高層有兩件士多啤梨窩夫, 士多啤梨CAKE...如果我知窩夫仲熱我一定食先, 我食既時候起碼仲有D暖, 邊邊仲有少少脆既...至於件CAKE 我食左一啖就放棄左...因為
一岥三折下,終於可以黎食到呢個tea set團購了!
開口後,轉頭就俾左一個tea set架我地, 如下圖:

芝士蛋糕較軟身, 起碼有芝士味, 收貨啦!
忌廉泡芙, 應該係攞行貨.
朱古力mousse, 食得落口.
最高層有兩件士多啤梨窩夫, 士多啤梨CAKE...
至於件CAKE 我食左一啖就放棄左...因為淡而無味, 中間既海綿蛋糕亦好硬...

因為呢個團購係四人份量, 除左上面一個tea set架外, 仲有一碟沙律及一碟卡邦尼意粉, 反而呢兩碟又幾好食喎!!
沙律有不同既鬼佬菜, 車厘茄, 青瓜, 芝士片, 最好係佢混入少許芝麻醬, 令沙律唔會咁單調.
熱辣辣上黎, 夠芝士味, 我諗呢碟係我最滿意既菜式了!

之前睇食評有話佢地D職員會趕住落場而趨D食客走, 原來係真架,
我地大概4點幾已經收到佢地要我地埋單 (俾加一)既 黑皮簿.

2015-01-18
$65 (Tea)
Group-buy
已經好耐無食過James Kitchen, 對上次食既印象只系記得佢個Lunch算系幾低食. 今次再試, 豬女終於儲夠10個印花, 好似話有D半價jetso, 不過狼仔就覺得食物質素keep到, 但系份量太小巧了!如果唔系聰明既狼仔估到個Main好細, 前菜飲個蘋果Carrot湯都應該唔會夠飽, 其實個湯都唔錯, 幾特別, 略有蘋果既甜味, 都有Carrot既甘味, 作為Appetizer都幾開胃. 而狼仔就選左個Salad, 特別鐘意佢個胡蔴醬, 同佢個份量!之後就黎埋個Main, 我地一人撰左個燒豬脾, 另一個系纸包魚(因為無餐牌個三文魚Wellington ) 其實系味道方面都幾okay, 燒豬脾煮得剛好, 唔會太”鞋”, 而個纸包魚真心第一次食, 叫既時候都驚驚地, 結果出黎味道唔系好強烈, 個醬都幾入味, 同有小小辣。甜品系個芒果汁Cream Cake,唔太甜, 都唔會太滯。不過,大家要留意一點, 若果食唔夠二百系無得簽卡,真心灰當要反轉個銀包搵D現金…
甜品系個芒果汁Cream Cake,唔太甜, 都唔會太滯。
2014-12-20
$97 (Lunch)
2014-11-17 4156 views
朋友自帶靚紅酒一隻,想找個好地方嘆下,我們走到尖沙咀一帶,就想到這個老字號餐廳。英式風格的環境,場地一般大小,生意却很好。里面燈光暗暗,就更顯幽静,又浪漫。。。 waitress拿來好多不同品種面包,很貼心,有選擇。我就比較懶,選最軟的方便我的懶牙。這里没放橄欖油和醋,可能是英式,無所谓,只要面包味道好,單配牛油都ok!。 頭盘叫了個牛油果蟹肉沙律。 朋友整我,叫我單吃牛油果的味道。吖。。。怪怪後來,都是伴匀蟹肉,蔬菜和沙律酱,和着牛油果一起放嘴里,才好吃。那種鮮甜,清新,爽口,又帶點海的味道。嗯,不錯搭配。就像在海邊摘蔬果的感覺。。 接着,老樣子,我都喜歡紅酒配紅肉。所以來了两份美國的安格斯牛扒哇,份量十足,色澤焦而不燶,很吸引。但我要的5成熟,總感覺煎得熟了一點。嗯,切開看看,我的估計不錯,里面肉色已經6成。不要緊,不為難他們,照吃吧。外面一層肉焦得有點脆,還有些洒上去的海盐能看到,雖然煎老了,但是挺香,别有一番味道。中間的肉有點點韧性,有嚼頭,不過我這懶人還是喜歡生一點點的口感,牙没那嚒累。。。咬了咬,它肉身里面咸味淡,原來的汁一飆出,但

。。

。。咬了咬,它肉身里面咸味淡,原來的汁一飆出,但更能感受牛肉的香和奶味。當然有不同酱汁搭配,锦上添花。

這隻Beychevelle的82年,真給我不錯的惊喜。雖然没5大酒庄那嚒名貴,但它也是隻很棒的紅酒。這里燈光讓我看不清它的色澤,但挂杯的小泡讓我幻想到它的香濃。當然正常不是這樣,我懷疑是玻璃杯的干净程度。。。醒5分鐘後,第一口,單寧味不重,葡萄味也不夠我想象的濃郁,我以为老酒,已經過了喝它的年份了。30分鐘左右,一口牛一口紅酒。感覺它再發展着,像15歲的少女,娿罗又青涩,酒劲也在蓄势待發。1個鐘左右,我等不急了,想正常一口口喝。這時的它含着苞,有放了7;8成,它的氣味和味道更有power。又一口在嘴里,香醇到舍不得吞。眼前的葡萄等待豐收的景象。。。幸福,陶醉,迷人,幻想等等。。。Oh。。就讓我词窮吧!

我不吃太甜的甜點,所以來個雪葩。這個紅梅雪葩都還是甜,但吞下後不膩,很清爽
。。。
總的來說,這家餐廳食物還行。就服務專業度不高,他們不清楚82年的老酒是不可以用一般的開瓶器,所以他們把我的酒塞給弄斷了
。但服務态度挺不錯,有耐心介绍食物和分店等諮訓給我們聽。我們嘆酒到他們收工都没催我們走的動作。哈哈
下次,嗯。。可以試試其他菜式。
2014-11-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$600 (Dinner)
2014-11-03 3788 views
買左團購黎食,係呢棟大厦,估應該唔錯,因為呢棟大厦有好多水準唔錯既餐廳係到。一心歡喜黎食,入到去,個場都幾靚,白色為主,簡單,樸素。俾左張團購紙,佢好快就送上tea set 黎,都幾靚。最下面既煙三文魚多士:正常味道,加左少少沙律醬。火腿多士:普通火腿,加少少沙律醬吞拿魚多士:我最鐘意,但都係好普通,冇咩特別。中層個泡芙:有陣油膩味,仲勁甜膠杯既牛奶布甸:勁水,水都唔知想點甘!法式焦糖燉蛋:一吉落去,焦糖成層即刻起左,層糖好厚,下面個燉蛋好凍,又硬。 朱古力窝夫:好硬,硬到食石頭甘上層既蘋果批:皮有陣油味里面舊蘋果都正常 cheese cake :中間有d 怪味cheese 唔係我杯茶,個餅底又係有油味。另外一個,唔知咩黎,只知勁酸。我地都要左奶茶,但真係茶又淡,奶又少,冇味既最後我地食剩2/3走,係下層食曬,中間同上層,咬左啖,頂唔順,食唔落去“

最下面既煙三文魚多士:正常味道,加左少少沙律醬。

火腿多士:普通火腿,加少少沙律醬

吞拿魚多士:我最鐘意,但都係好普通,冇咩特別。

中層個泡芙:有陣油膩味,仲勁甜
膠杯既牛奶布甸:勁水,水都唔知想點甘!

朱古力窝夫:好硬,硬到食石頭甘

上層既蘋果批:皮有陣油味
里面舊蘋果都正常
另外一個,唔知咩黎,只知勁酸。
我地都要左奶茶,但真係茶又淡,奶又少,冇味既

2014-10-30 3356 views
一連兩日的義工活動,除了享受活動過程,也反思了對人生的看法。雖然很有意義,但烈日當空之下曬了兩天,難免有點身心疲累。男友選了James' Kitchen,為我們的週末作結,迎戰又5天的工作。甫出𨋢,就見到James' 的耀眼門牌。來到已經9點,可能比較夜,只有兩三枱客人。暗黃的燈光感覺柔和,寧靜舒服的環境。選擇不少。最後我們點了一個tasting menu ($588) 跟一個set dinner ($238),幾抵食。先來Tasting menu的前菜。Iberico Ham with Fig, Smoked Eel, Homemade Foie Gras Terrine西班牙黑毛豬火腿伴無花果,法國煙海鰻,自製鵝肝凍批新鮮沙律配黑醋和凱撒沙律醬很清新,一洗整個下午BBQ的油膩感。鵝肝凍又香又滑。煙海鰻十分驚喜,沒預料到那魚脂香和爽口的質感。火腿都幾香,但相對另外兩款就不太特別。每款都有兩份,剛好可以share,而且每款試少少,少吃多滋味。Flaming Hokkaido Scallops 火焰北海道帶子一改前一道的作風,有八片之多。帶子可以更鮮甜,但賣點是醬汁。清新的柚子香,甜味中

先來Tasting menu的前菜。
西班牙黑毛豬火腿伴無花果,法國煙海鰻,自製鵝肝凍批
一改前一道的作風,有八片之多。帶子可以更鮮甜,但賣點是醬汁。清新的柚子香,甜味中滲透著微微的辣味,夠特別,又開胃。
Baked Snails with Herbs and Butter 法式巴黎牛油香草焗田螺
這是set dinner的前菜。跟名字一樣,香草和牛油味很出,配田螺和薯蓉一流。可以更好的是,田螺的肉質焗得有點乾。
Pan-fried French Quail with Green Apple 香煎法國鵪鶉伴焦糖青蘋果
煎得很香,肉質還可以,但不多,試不真。蘋果好像吸得太多油了,幸好有黑醋中和一下。
Smoked US Kurobuta Pork and Asparagus Rolls 美國極黑豬火腿露筍卷
火腿偏淡,帶微微的肉味,包著露筍,清清地都不錯。跟剛吃完的鵪鶉,形成強烈的對比。
Rose of Smoked Salmon with Caviar 煙三文魚玫瑰配黑魚籽
花之卷的蟹籽換上了黑魚籽,頓時升了幾級。三文魚都幾香,但沒有海鰻般驚喜。黑魚籽味道偏輕,咸一點可以蓋過三文魚成為主角。
Foie Gras 香煎法國鵝肝 (+$90)
額外加的煎鵝肝。外層煎得香脆,咬下去滲滿一口的油香,幾好食但未去到入口即融的境界。
吃畢前菜,就上餐湯和麵包。菜湯普通,偏甜。蘑菇湯不錯,全都是打碎了的蘑菇粒,令湯變得很稠,男友戲稱像麥皮,又真係幾似。雖然沒有忌廉湯的滑,但蘑菇味很濃,而且是真正的蘑菇香,沒有忌廉味影響。還有暖暖的,軟熟的麵包,外層鬆脆,跟CIAK的餐包有9成相似。
Baked Salmon Fillet with Crab Paste and Caviar 法國蟹膏黑魚籽焗三文魚扒
三文魚扒上鋪滿了蟹膏,還有慷慨的一大團黑魚籽,看到垂涎欲滴。三文魚的肉質不錯,剛熟又不會嚡,但煎始終未及慢煮的嫩滑。蟹膏很香,如果濕潤一點效果更佳。
Grilled Iberico Pork 西班牙黑毛豬
豬扒非常厚,肉很瘦卻不會嚡。邊邊帶點脂肪,半肥瘦的肉更嫩更香。醬汁只是輔助的角色,提高濕潤度,沒有甚麼味道。
薑味梳乎厘
已經很飽了,但由前菜,餐湯,麵包到主菜都很有水準,想試試甜品是不是同樣的出色。選了比較light的梳乎厘。薑味幾特別,而且不會太甜,口感不夠輕盈。

非常滿足的一頓飯。食物雖有改進空間,但已屬高水準。賣相精美,做法也有額外的驚喜。食物,服務和環境都有fine dine的感覺,價錢卻平了一截。果然沒有選錯。

2014-10-26
$500 (Dinner)
  • 法國煙海鰻
  • 自製鵝肝凍批
  • 法國蟹膏黑魚籽焗三文魚扒
久聞James Kitchen 食物不錯,今天我們到厚福街食廈看了幾家餐廳的餐牌,James Kitchen 都有幾款想吃,就去試一下吧。餐湯是忌廉周打蜆湯。有點西芹粒,味道不錯。麵包普通但軟綿。美式焗豬仔髀,$78,賣相超靚,豬髀口感紥實但又容易切開,連配菜也是有味道和焗過的,不是普通清水煮。只是醬汁微酸,個人不太喜歡。鮮蝦扁意粉配忌廉汁,$63,賣相也十分討好,鮮蝦爽脆點會更佳。意粉軟硬度適中,醬汁完全掛在意粉上,沒有不均勻或過多,而且味道十分好。我們是較遲來,見別人是大大件黃色mousse cake,到我們上甜品是轉了紐約芝士蛋糕,太好了。我們兩人都很喜歡吃芝士蛋糕的。芝士味不夠香濃,口感也不太實,而且加了蜜糖排碟,點蜜糖也不是特別夾。不過是芝士蛋糕啊,我們也吃完全件蛋糕。另有的餐茶咖啡不酸,普通餐廳咖啡。走時見每枱的mousse cake都有剩~

餐湯是忌廉周打蜆湯。有點西芹粒,味道不錯。麵包普通但軟綿。

美式焗豬仔髀

鮮蝦扁意粉配忌廉汁

另有的餐茶咖啡不酸,普通餐廳咖啡。

走時見每枱的mousse cake都有剩~
2014-09-11
$80 (Lunch)
美式焗豬仔髀
鮮蝦扁意粉配忌廉汁
2014-09-15 3802 views
在團購網上見到James Kitchen原價$480一位的Set Dinner只要148(外加48加一服務費),所以便嘗試了。環境不錯,我們一行4人被安排坐卡位,像個小型包箱^^。食物質數不錯,我們的Set Dinner包括1) 黑松露炒蛋(好香,蛋滑)2) 西班牙24個月黑毛豬風乾火腿配土耳其無花果(我很喜歡無花果,醬汁好味)3) 蘑菇湯(湯是杰身的,配搭的包很香)Main Course有3種選擇,我們叫了下列各一份Share:4a) 炭燒美國頂級肉眼排(我很喜歡那炭燒味)4b) 香煎澳洲靖魚魚柳伴牛肝菌汁(魚是3個之中最好吃的,脆脆的)4c) 西班牙黑毛豬(朋友說太硬了,切到好累)
環境不錯,我們一行4人被安排坐卡位,像個小型包箱^^。
食物質數不錯,我們的Set Dinner包括
1) 黑松露炒蛋(好香,蛋滑)
3) 蘑菇湯(湯是杰身的,配搭的包很香)
4a) 炭燒美國頂級肉眼排(我很喜歡那炭燒味)
4c) 西班牙黑毛豬(朋友說太硬了,切到好累)
2014-09-14
$196 (Dinner)